reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

dzięki Iza rycze cały czas mam tyle wątpliwości boję się o pracę i o to co zrobię z dzieckiem po macierzyńskim bo na kolejny wychowawczy nie mogę sobie pozwolić.
O Achimka się staraliśmy 4 miesiące a tu raz się zapomnieliśmy i będzie kolejny bąbelek.

reklama
inzagata-kochana nie załamuj się :-) ja też mam 11 miesięczne dziecko i to mój partner mnie namawiał na drugie właśnie żeby była mała różnica wieku i żeby się bawiły razem i później dogadywały więc się staramy.Poczekam do wtorku a nawet kilka dni dłużej i będę testować bo ostatnio @ pojawiła się 4 dni po terminie

Iza - ja bym na twoim miejscu poszła. Serduszka pewnie jeszcze nie usłyszysz ale sie uspokoisz zwłaszcza jak za dwa tygodnie będziesz mieć wizytę za darmo. A czemu dopiero na drugiej wizycie dostaniesz receptę na kwas i witaminy?

Inzagata to nie koniec świata. Właśnie fajnie jak dzieci mają taka małą różnicę wieku. Otrząśniesz sie i będziesz sie cieszyć.

Ja dopiero pójdę w 8 tyg. Witaminki i kwas juz łykam .

ja test robiłam dzisiaj ta druga kreska jest taka bardzo słaba ale przy Achimku też tak było u mnie beta bardzo słabo przyrasta i przez to testy paskowe wychodza takie słabe, przepraszam że wam tak truje ale jestem w domu sama nawet nie mam do kogo zadzwonić żeby się wyżalić, najśmieszniejsze jest to że w maju kończe 30 a boje sie powiedziec mamie, ona uważa że na dzieci jest czas a najlepiej tak ok. 40.

Dzieki za odpowiedz Bunny:-) Recepty dostane juz teraz, a konczy mi sie folic. W ostatniej ciazy moj gin tez mi powtarzal, ze lepiej isc wczesniej, zeby wykluczyc ewentualne zle zagniezdzenie sie zarodka. Jestem dobrej mysli, ale oczywiscie wolalabym zobaczyc pecherzyk niz potem sie denerwowac. Umowilam sie na sobote i teraz ma jakies watpliwosci..ale pewnie pojde:-)

Inzagata jestes w doskonalym wieku na drugie dziecko, ja ma 29 lat i male dziecko - jesli wszystko dobrze pojdzie to corcia bedzie miala 2 lata i miesiac, jak urodzi sie dzidzius. Zobaczysz, ze bedziesz bardzo zadowolona z malej roznicy wieku. na poczatku bedzie troszke ciezej, ale potem super, jak dzieciaki beda sie razem bawily i przyjaznily.

Ostatnia edycja:
Witajcie!
Gratuluje wszystkim zafasolkowanym! Tyle nas tu, ze na razie nie ogarniam i z gory przeprasza jesli kogos pomine.

Inzagata bedzie dobrze. Teraz szok, a potem ogromna radosc jak maluszek bedzie na swiecie. Tak jak dziewczyny pisza - mala roznica wieku to swietna sprawa. U nas, jesli dobrze teraz pojdzie, bedzie 3,5 roku roznicy, a to juz duzo.
A mama sie nie przejmuj, Toje zycie - Twoje dzieci. Nikt za ciebie zycia nie przezyje!

Iza i Melisa ja wolalam teraz pojsc wczesniej ze wzgledu nam oje przejscia. bylam na wizycie w 5t5d, ale mam cykle 31-32 dni, wiec to bylo jak 5t1d i ... byl pecherzyk, malenki, ale byl :)

Witajcie, mam nadzieję, ze przyjmiecie mnie do swego grona- kwietniowych mamuś 2012.Wczoraj byłam u ginekologa i widziałam piękny ciążowy pęcherzyk, termin mam na 16 kwietnia.Mam nadzieje,że tym razem wszystko będzie dobrze i w kwietniu powitamy na świecie Nasz Cud, piszę tak ostrożenie gdyz jestem po poronieniach i boję sie ,ze znowu coś moze pójśc nie tak.
Pozdrawiam

Magda 79 mas zracje, pojde:-) W sumie to juz nie moge sie doczekac, ale odrobine sie stresuje:-) Trzymam kciki za Twoja zdrowa ciaze:-) Super, zejuz cos widzialas na usg.

Witaj gueenie zdrowka w ciazy i spokojnych 9 miesiecy:-)

Iza ty jesteś w Turcji? Dobrze pamiętam? Powiedz jak tam wygląda sprawa z usg będziesz miała co miesiąc czy częściej? W Pl prywatnie jak idziesz to masz co miesiąc a na NFZ chyba 2-3 razy w czasie całej ciąży.

Magda jak byłaś juz u lekarza to dawaj fotę bym mogła oczki nacieszyć. :-)

Inzagata weź sie matka nie przejmuj . Nie ma sensu. Mama powinna Cię wspierać a nie krytykować.

queenie bedzie dobrze nie martw sie . Trzymam &&&! A powiedz lekarz przepisał Ci coś na podtrzymanie?

Ostatnia edycja:
reklama
Bunny dobrze pamietasz:-) Tutaj prowadzenie ciazy wyglada duzo inaczej niz w Polsce, USG w poprzedniej ciazy mialam z 10 razy. Chodze prywatnie do lekarza, bo panstwowo, to tutaj istny Meksyk:-)Rodzilam tez w prywatnej klinice, nie odwazylabym sie panstwowo. Lekarze maja troche inne podejscie niz w Pl, ale musialam to zaakceptowac i w poprzedniej ciazy bylam zadowolona. Lekarze tutaj uwazaja tu, ze USG robione przez powloki brzuszne w zadnym stopniu nie zagraza plodowi, natomiast " dowcipne" jest robione sporadycznie. W ogole raczej rzadko w czasie ciazy badaja od srodka, chyba, ze sie cos dzieje. Mam fajnego ginka, ktory robil doktorat w USA i ma wlasna klinike, wiec mam do niego zaufanie. Pewnie sie ucieszy jak mnie zobaczy po poltora roku:-)

Do góry