reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Tego się bałam...byłam na wizycie i nie widać było żadnego pęcherzyka ciązowego, endometrium grube jakbym miała dostać okres!! Jak na 6tc powinno ju z widac akcje serca a tu nawet pęchrzyka nie widać..nawet duphastonu ani luteiny nie chiał przepisać jakby nie wierzył że jestem w ciązy i ze ona coś pomoze. W pt zrobie bete i za tydz mam ewentulanie jak okres nie przyjdzie przyjsc na usg .Czuje wielką pustke...nawet to nie jest że jestem załamana tylko pustka:( a tak sie cieszyłam na 2 kreski....wszyscy sie cieszyliśmy...oby to nie była prawda!!!!

dronka idz na betke!!! wierze , ze bedzie dobrze:tak:

Ja farbowałam włosy w cizy i teraz tez bede. to jakies bdury na temat szkodzenia farb:tak:

reklama
Witam dziewczyny
biggrin.gif

Od 6 m-cy intensywnych starań test pokazał dwie śliczne kreseczki
biggrin.gif
Robiłam go dziś a więc to jeszcze niepotwierdzone przez lekarza wizyta dopiero 22 sierpnia ale skoro w tak wczesnym stadium wynik pozytywny to chyba coś jest na rzeczy
biggrin.gif
ANETA gratulacje!!!!! :) czemu się mi nie chwalisz co? ;) 3maj teraz kciuki za mnie ;*
buzka sloneczko. ciesze się że wam sie udało!

Dziewczynki mam pytanie do was
jak się czułyście od owulacji do dnia pozytywnego testu??? ten okres mnie interesuje bardzo... dziękuję za pomoc!
Gratuluje wam
pozdrawiam

Kinia od owulacji miałam temperaturę rano 36.8 a wieczorem 37. Przed @ cycuchy zawsze mi bolą a tym razem tylko urosły. No i ból jak na @ ale jej brak co najważniejsze ! I podczas przytulanek mąż powiedział ze jest inaczej ze tak powiem "ciasno".
Życzę pozytywnego testu!

Kinga ja jako tako nic nie czulam, jedynie co to w koncu moja pochwa byla lekko nawilzona bo po porodzie mialam okropnie sucha a no i maz przy dunga dunga mowil mi ze mam tam wszystko tak na wierzchu- taka byla rozpulchniona:-)
Nie czulam sie ciazowo, a test robilam prawie codziennie od 27dc a dopiero w 42 wyszla bladziucha kreska

Tak samo w pierwszej ciazy- nie czulam nic innego niz na @

O rety ale mam wstreciocha na jedzenie:szok: a jak zobaczyłam jak moja tesciowa za przeproszeniem żre obiad to malo co a pawia bym puscila! Obiad z dwoch dan a ona tyle sobie nalozyla ze moj ojciec i tesc razem wzieci tyle nie jedza:szok: a lekarz wciaz jej i tesciowi alarmuje o diecie bo niedlugo pękną

pytam was bo czuję się taka pełna w podbrzuszu jak nigdy.... tak jakbym miała w środku balonik wypełniony wodą. i tak już od paru dobrych dni. chyba od owulacji.. nie wiem czy to tak ma być. Nie czułam się tak raczej wcześniej jak miałam cykle.. taki dyskomfort troszke :unsure:

hmmm no widzisz a ja takie uczucie mialam od porodu:-) nawet malemu nie pozwalalam przez tyle miesiecy dotykac mojego brzucha bo mnie to draznilo

spoko, za 9 dni sie dowiesz;-)

Witajcie :-)
Dopiero teraz mogłam dorwać się do kompa, bo miałyśmy z małą intensywny dzień i szczęka mi opadła jak zobaczyłam ile wyprodukowałyście :szok: gratulacje dla wszystkich nowych kwietniowych mam :tak: mam nadzieję, że wszystkie ciąże będą przebiegać spokojnie i bezproblemowo .. ;-) także dronka głowa do góry i trzymam kciuki by wszystko było ok i beta wyszła baaardzo wysoka.
Jeśli chodzi o jakieś dolegliwości to (żeby tylko nie zepeszyć :-D) czuję sie super, nie ma mdłości, zgagi, zapachy aż tak strasznie mnie nie prześladują może trochę ma na to wpływ, że przy Nince nie mam czasu rozmyślać czy jest ok czy może jednak trochę mdło itp bo w pierwszej ciąży chyba czasem wyostrzałam zmysły specjalnie by coś poczuć i "czuć się w ciąży" :-D
A na kolacyjkę miałam niezwykle wyszukane danie czyli kanapunie :-D
Wizytę u ginekologa mam dopiero 6 września więc muszę się uzbroić w cierpliwość ,ale szybko minie pewnie ;-) czekam na relacje tych mamusiek które będą przechodzić to wcześniej :-p
Mykam ogarnąć jeszcze mieszkanie (80m) więc jest co :-D a później spanko ,bo Nini jak zwykle o 6 zacznie dokazywać :cool2:

Tego się bałam...byłam na wizycie i nie widać było żadnego pęcherzyka ciązowego, endometrium grube jakbym miała dostać okres!! Jak na 6tc powinno ju z widac akcje serca a tu nawet pęchrzyka nie widać..nawet duphastonu ani luteiny nie chiał przepisać jakby nie wierzył że jestem w ciązy i ze ona coś pomoze. W pt zrobie bete i za tydz mam ewentulanie jak okres nie przyjdzie przyjsc na usg .Czuje wielką pustke...nawet to nie jest że jestem załamana tylko pustka:( a tak sie cieszyłam na 2 kreski....wszyscy sie cieszyliśmy...oby to nie była prawda!!!!
kochana! Robacze_25 miała tak samo! i jednak jest w ciąży!!!-poczytaj ten wątek od początku to cię może uspokoi i głowa do góry-jesteśmy z Tobą:tak:

reklama
"""Lelek;hmmm no widzisz a ja takie uczucie mialam od porodu:-) nawet malemu nie pozwalalam przez tyle miesiecy dotykac mojego brzucha bo mnie to draznilo"""
no ja też po porodzie tak miałam i do tego "cipką pierdziałam":-D tak powietrze z macicy uchodziło :-D- naprawdę dziwne uczucie:-D

Do góry