reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

witajcie.
Net mi tak fatalnie chodzi, że nie wiemc zy uda mi się odpisać;/
Wczorajsze intesywne porządki i spacer wieczorem nie przyniosły żadnych rezultatów;/
Dzisiaj powtórka i może jakieś przytulanki z mężusiem...:)

murka daj znać co z szyjką bo ja też pije te liscie malin, już kończe 2gie opakowanie;)

reklama
Dziewczyny przepraszam, ze tak w kolko o sobie i malym, ale srednio ogarniam zaleglosci :)) z czytaniem gorzej , bo ciagle w gotowosci siedze :)

co do kosmetykow - widzialam , ze takowy temat sie przewijal to smaruje malemu pupe linomagiem tym do codziennej pielegnacji, cialko kremem balneum, a do kapieli zwykly plyn nivea i jak narazie jest super . Z pepuszkiem sie nie cackalismy, duzo z golym brzuszkiem i przecieranie gotowoymi wacikami nasaczonymi i pomoglo - pepek odpadl :)
w szpitalu nie polecali oliwki ,poniewaz blokuje oddychanie skorki maluszka :) czasem jak wloski sie posklejaja to przemywamy chusteczkami nawilzonymi i od razu sa puszyste i swieze i glowka tez gladziutka :)

Maniaa moja nocka byla wyjatkowa z przerwami na karmienia spalam w sumie 8 godzin - Maksymilian byl grzeczny budzil sie co 2-3 godziny - palaszowal i spal juz pod koniec posilku. Teraz podobnie , tylko czesciej sie budzi i mniej zajada .... mam nadzieje, ze dawke dzienna zaliczymy i bedzie wszystko w normie. Sama w trakcie jego spania bylam u kosmetyczki zrobic porzadek z brwiami i na drobnych zakupach :) zostawilam nianie elektroniczna z mama - ale bylo cicho :) wiec zadowolona jestem poki co :) zobaczymy jak bedzie dzisiaj .
Maly caly czas sie aklimatyzuje , wiec wszystko moze ulec calkowitej zmianie i degradacji ;)

.... wczoraj wieczorem rozmowa em i ja

ja: jakby Ci ktos dal milion zl to poszedlbys za mnie rodzic ?
em: w zyciu !!! ( szczery qzwa przynajmniej ;)
ja: no a za milion euro ?
em: no za milion euro i tydzien na rybach to moze i bym sie dal namówić :D

qrde kasa rozumie ale ten tydzien na rybach WTF :-D no idiota :D

boskie! :-D:-D:-D

-----------------

Witam :)
Widzę, że nastroje różne. Jedne już czekają, inne martwią się, że się nie wyrobią ze wszystkim ;) Ja mam humor wyjątkowo dobry :tak: w sumie nie wiem dlaczego? :confused::-D

Pytanie do cesarkowych mamuś - jaką bieliznę (mam na myśli dół) najlepiej przygotować na pierwsze tygodnie, gdy blizna będzie się goiła? Macie coś sprawdzonego? Obawiam się, żeby mnie nic nie cisnęło, nie uwierało, nie zahaczało o szwy itd. ... :baffled: jeśli przesadzam i nie ma się czym martwić, to piszcie :sorry2:

Mania-dziś zajelam sie swiatecznymi dekoracjami i jest calkiem milo :) iglak dopiero dzis dostal donice i chyba zaraz sie za niego wezme, skurcze od sobotniej nocy w zasadzie sa caly czas ale nieregularne... jutro o 8:30 ( co za godzina..) wizyte i zobaczymy co sie okaże... chciałabym urodzić w ten świąteczny weekend..

A dziewczyny powiedzcie mi z przeciwbólowych spraw nastawiacie sie na dolargan, zzo czy moze któraś wypożycza tens??
:)

kliki20 dolargan jest podobno niebezpieczny ja bym nie ryzykowała z nim, ja jak już się zdecyduję na znieczulenie to tylko ZZO, tens podobno daje delikatną ulgę. Moim zdaniem kwestia rozwarcia z jakim stawiasz się w szpitalu i progu wytrzymałości na ból.

murka – tak, tak, telefonicznie, ale potem mi się nie będzie chciało jechać już na samo ktg ;)
poranna – hehe, ale masz przeboje z kotkiem… nasz na szczęście nie interesuje się ani wózkiem ani łóżeczkiem; a myślenie męża – ciekawe:-D
Emilia – powodzenia w prasowaniu; ja mam już na szczęście wszystko za sobą - najlepiej na siedząco i partiami żeby nie oszaleć;-)
andzik - wrzucę przepis na wątek kulinarny - szybki może nie jest ale za to prosty i z niewielkiej ilości składników:tak::tak:

Plan dzisiejszy wykonany - jeszcze muszę zrobić obiadek dla eMka i mogę się lenić :) (jakbym robiła coś innego)...

Yoannica no i przez Ciebie będę musiała bigos z zamrażarki wytargać, bo mi takiej ochoty narobiłaś, że masakra...

Emilia oby zły humorek poszedł sobie jak najszybciej...coś o tym wiem, bo też mi ostatnio doskwiera...

reniuszek jakie zmiany i jaka degradacja? Z Maksiem? to zwyczajnie niemożliwe...to jest Aniołek:)

kliki ja raczej zzo...dolargan odradzam z racji skutków ubocznych i działania iście narkotycznego...

A ja właśnie wróciłam z zakupów w CH i pewnie zaraz mnie izka stąd wyniesie za to, co napiszę, ale kupiłam sobie 3 śliczne bluzeczki w Orsay`u. Także humorek poprawiony! No i na zabicie nudy zakupiłam też nową książkę J.L.Wiśniewskiego "na fejsie z moim synem"...także dziś wieczorek z książką w tle:)

Pytanie do cesarkowych mamuś - jaką bieliznę (mam na myśli dół) najlepiej przygotować na pierwsze tygodnie, gdy blizna będzie się goiła? Macie coś sprawdzonego? Obawiam się, żeby mnie nic nie cisnęło, nie uwierało, nie zahaczało o szwy itd. ... :baffled: jeśli przesadzam i nie ma się czym martwić, to piszcie :sorry2:

Afi po cięciu miałąm te siateczkowe majteczki , ale z wyższym stanem- niemal do pępka. Do domu mama kupiła mi takie niemal babcine majtochy , które też dało się wysoko podciągnąć:-pjak już szwy ściągnięto to wróciłam do swoich przedporodowych :tak:

reklama
kasiu degradacji nie ma - wlasnie kangurowalismy i maly pobil rekord ! - zjadl cala butle i spi naturalnie :)

czy wy piszecie o znieczuleniach ?? - dalabym wiele zeby dostac znieczulenie - czesto bol, ktory jest nie do zniesienia wydluza porod... ;/

Do góry