reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

madziaka z tego całego stresu wizytowego zapomniałam zapytać. Ja zauważyłam coś takiego tydzień temu w poniedziałek ale już w ubikacji wielkości orzeszka ziemnego i zastanawiałam sie czy to to. A że nie jestem do tej pory pewna więc nic na ten temat nie mówie;) Ale mam rozwarcie na 1cm to może to jednak to....
robaczku dacie rade z mateuszkiem;)

reklama
gagnes ciężko powiedzieć, to mógł być fragment czopa ale równie dobrze mogła to być po prostu wydzielina, bardziej zbita... u mnie to wczoraj wyglądało tak, że poczułam wilgoć w bieliźnie, pomyślałam, że może wody i poszłam sprawdzić papierem toaletowym... i właśnie na papierze zauważyłam jakby "sznurki" bardzo gęstego śluzu, lekko żółtawo- brązowego... takie białko jaja kurzego, ale dużo bardziej gęste...

madziaka no to dobrze ze wszystko pod kontrolą, co do KTG to zalezy jak sie dziecko ulozy u mnie czasami spadalo do 0 a po ruchu znow bylo normalnie i jak sie pytalam to mowili ze to norma, bo to nie tak latwo zlapac takie tetno:)
gagnes mi lekarz powiedzial ze to wyglada jak papieros, cienkie, okragle i dlugie, ale malo kiedy wychodzi tak w calosci zeby to zauwazyc
hmm tak sobie mysle ze w sumie mogloby sie cos zaczac juz a tak tylko takie skurcze dla skurczy, boli i odpuszcza i tak meczy nie wiadomo po co...;/

ziewaczka a sama nie chcesz nic robić w kierunku wywołania porodu? np chodzenie po schodach czy stymulacja brodawek? Wolisz poczekać aż się samo zacznie?

Co do tego czopa własnie dlatego cicho siedze na ten temat;) bo nie wiem czy to to.U Ciebie to już tuż tuż. 7 dni to już pikuś.

mama mia czekamy na opis;) Jak to się zaczęło, że nie zdążyłaś nas powiadomić :D ale szok.

Witam dziewczynki ponownie ! :)

Przepraszam ze tak tylko na chwile wpadlam z info po poludiu i zninęłam ale to siedzenie w tym szpitalu tak mnie wykonczylo ze padlam jak pies Pluto razem z Marcysiem zaraz po napisaniu posta . Co do wysypu to no ja pierdyle tyle kobitek nie widzialam nawet w Polsce na izbie przyjec :szok: Sama lekarka stwierdzila ze dzisiaj maja doslownie nawał mamusiek , jezeli one wszytskie faktycznie do porodu byly to ja im wspolczuje w tym szitalu . Ehhh ale swoje sie napatrzylam i nasłuchalam az Emka z Marcyskiem wygonilam na spacer zeby nie patrzyli .
Dziewczyny chcialam wam bardzo podziekowac za kciuki i za to ze o mnie myslalysie to bardzo wiele dla mnie znaczy :))))) jest mi cholernie milo :))))))
Mam nadzieje ze jednak jakos tow szytsko sie rozkreci i obejdzie sie bez wywolywania ... od jutra myje okna i pucuje ostro chalupe :-D i emka troche pomecze niech tez "popracuje" :-D

Mamma Mia a to Ci numer :))))))))))))))))) gratulacje ogromne :)))) Ty kobitko to jak z procy Marcelka chyba urodzilas :))) tu na forum cisza ... spokoj..... nic nie pisze a tu prosze rach ciach :D no gigantka jestes :)))))))

Madziaka Ciebie tez odeslali :-D qrcze myslalam ze Ty statystyki urodzeniowe na forum dzisiaj podniesiesz :D

Gagnes jak masz rozwarcie to musial byc czop :tak:

Robaczek oj bardzo bym chciala juz to miec za sobą , ale kochana teraz chyba Ty w kolejce jestes ? :))) zazdroszcze Ci bardzo ze znasz date nie musisz na nic czekac ... takie czekanie jest okropne :(
Lene o qrcze spory synek :tak:

jejku gdzie ja mam dzisiaj glowe :D .... Zeberka jeszcze raz gratulacje , Slawus sliczniutki :)))))))) taki "puciaśny" :D :))))))))))))))))

Przepraszam dziewczynki ze wam wszystkim nie odpisze ale jestem dzisiaj na wpół "tomna" i niestety nadal mecza mnie skurcze takze bede pomalu zmykac mam nadzieje ze do jutra sie poprawi albo porodowka :)

Ostatnia edycja:
madziaka - dobrze,że wszystko ok, teraz tylko czekać na przyjazd męża i już możesz się rozpakowywać, bo z tego co widzę już jesteś w bezpiecznym terminie:-)
mama mia - ale nas zaskoczyłaś, cudowna wiadomość, gratuluję serdecznie!!!
pasażerka - nie ma sprawy, mam nadzieję że tym razem lepiej trafisz, trzymam kciuki&&& Jak chcesz prześlij mi kontakt do siebie na priva, to będę łącznikiem:-D

Plan na dziś wykonany, kurcze nawet nieźle mi poszło:-) A najbardziej ciesze się że udało mi się wylicytować na allegro śliczny akrylowy kocyk za 20 zł z przesyłką, mam tylko nadzieję że faktycznie jest w stanie idealnym:tak: Teraz tylko koktail bananowo-truskawkowy i zalegam na sofie z książką:-D
buziaki w brzuszki!

Rekinasia-dodaje ryz, kukurydze i awokado i zalewam pomidorowa, taka inna wersja moja corka bardzo lubi :-)
MamaMia-hehe ale poruszylas cale forum :-) Pojechalas, urodzilas i jestes :-) hehe :-D

A ja od 3 do 6 nie spalam, telefon mi padl gdzies po drodze...a rano o 9 obudzilam sie jak polamana babcia :-D

Zeberka - śliczny ten Twój Sławuś. Pierwsze zdjęcie jest po prostu najlepsze na świecie! Powiedz mi czy ilość wody na tej gąbce wystarczy? Bo ja w sumie nie zaopatrzyłam się w takie cudo, ale jak widzę że Twój maluszek leży na niej tak bezpiecznie to chyba zainwestuję w to cudo

tak na początek tylko tyle wody wystarcza bo nie wolno zamaczać kikuta pępowiny a później można lać trochę więcej:tak: a jaka to wygoda mieć dwie ręce wolne ;-) no i mały taki spokojny :-)
robaczku całym sercem jestem z Tobą! ja wytrzymałam 6 dób w szpitalu więc ty też dasz radę :tak:

Ostatnia edycja:
Mama mia faktycznie tak jak Iza mowi, poruszylas cale forum :-D gratulacje:tak::tak: czekamy teraz na relacje i zdjecia.

Madziaka dobrze, ze jednak w dwupaku-odpoczywaj i czekaj na meza:-)

A ja calkiem mily dzien mialam, wypilam pyszne late z costy polazilam po starowce i cieszylam sie piekna sloneczna pogoda! POtem jednak emek mnie tak wkurzyl, ze sie poplakalam:wściekła/y: moze powod blachy, ale hormony chyba we mnie buzuja. Bo juz mnie szlak trafia jak kolejny dzien z rzedu on po pracy do garazu a ppotem na silownie i wraca po 20.00!!!!!! :angry: Sorki, ze Wam tu marudze, ale do tej pory mnie trzyma.

Milej nocy brzuszki:*

reklama
Mama_mia- ale wieści! Gratki kochana- czekamy na zdjęcie maleństwa i relację:tak:
Madziaka- dobrze, że wróciliście w dwupaku- czekajcie teraz grzecznie na tatusia:tak:
Zeberka- Sławuś przesłodki!!!

Robaczku- dasz radę, trzymamy kciuki!!!

Do góry