reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Yoannica - nieciekawa sytuacja w domu; ale dobrze, że jesteście na swoim (nawet jeśli wynajmowanym):tak: a nasze łóżeczko ma mieć 120 x 60 (czy jakoś tak); zastanawiałam się nad tym większym, ale tego to już byśmy na pewno nigdzie nie upchnęli:-D
a jak przyjdą naklejki to na pewno się pochwalę ;)
agata - jeszcze nie wiem, jakie będą odległości między naszymi szczebelkami, ale myślę, że nasz klusek też się między nimi nie przepchnie ;-)
martolinka - świetne partnerskie małżeństwo, nie ma co :-D:-D:-D
Emilia -no to zaczynamy się byczyć:) i ja też się zwlekam od godziny żeby pranie powiesić:tak: kopa w cztery litery potrzebuję :)

Ostatnia edycja:
reklama
Emilia - w sumie ja mam i jedno i drugie ;) Kołderkę dostałam z łóżeczkiem a jeden śpiworek chrzestny z Anglii przywiózł ostatnio :) Natomiast drugi większy dostałam od teściowej ;) Ten większy to taki bardziej kwadratowy i zapinany na zamek. A mniejszy na rzepy :) Ale szczerze to nie wiem, co bardziej się przyda.

gagnes rozumiem Twoj bol bo sama na 4 pietrze mieszkam, stoczyc to sie jezcze daje rady ale zeby sie potem wtoczyc to juz mam problem:p
Mamido kiedys na rozwydrzone bachory mowilo sie rozwydrzone bachory i lalo kablem czy pasem, a teraz wychodzi ze spora czesc z nich byla chora na ADHD i takie postepowanie szkodzilo im niesamowicie, dobrze ze teraz jest inna wiedza na ten temat
Yoanica ja tam nie daje za wygrana, codziennie pod prysznicem szorowanie ostra gabka a potem rekawica sizalowa na mokro i na sucho i balsam ujedrniajacy, bo te antycelulitowe to ponoc w ciazy nie wolno, nie wiem ile w tym prawdy ale wole nie przedobrzac:p zabiegi sa, ale ze drogie to fakt...
Odebralam wyniki i paciorkowca nie mam, jestem happy:)

Hej dziewuchy! jestem z wami, podczytuje, ale nie bardzo mam czas cos napisac :sorry:
Ostatni tydzien mialam jakis strasznie ciezki. Na szczescie w piatek juz oficjalnie zakonczylam prace, troche zal bylo odchodzic, ale Antosiowi oberwalo sie mnostwo prezencikow :-) Niestety jeszcze nie mialam okazji pocieszyc sie blogim lenistwem bo emek wzial tydz urlopu i probujemy podgonic z remontem. Ja tez jescze nie mam nawet torby spakowanej czekam az sie troche z tym burdelem ogarniemy i planuje rozpoczac pranie. Niby gora juz na tip top ale nadal sie kurzy z dolu wiec nie ma sensu prac chociaz mnie tu skreca bo taka piekna pogoda i ladnie by schlo:-(
Dziewczyny z bolami krocza- ja tez mialam te bole tak straszne ze chodzic ani siedziec nie moglam, emek mowil na mnie kowboj:wściekła/y: i pomoigl mi magnez juz po jednej tabletce bylo duzo lepiej:tak:

Ziewaczka - z tym szorowaniem nie przesadzaj za mocno ;) Jednak skóra w ciąży inaczej jest napięta i inaczej wchłania składniki i łatwo przedobrzyć z szorowaniem i balsamami :) Antycellulitowych balsamów nie wolno to fakt ;) głównie działają termicznie, albo grzeją albo chłodzą a to nie wskazane w ciąży ;) tzn. na pośladki, uda na upartego można, ale lepiej nie ryzykować ;) Mi na zajęciach praktycznych zabronili wszelkich takich zabiegów, więc niestety ja się odprężyć nie mogę:) tylko sama wykonuję na dziewczynach.
A, że skóra inaczej reaguje to miałam okazję się przekonać, jak mi robiły koleżanki maskę na twarz dwa dni pod rząd :) - 1 dnia pięknie ładnie, a drugiego to już przy demakijażu mi rumień wyskoczył i po zabiegu ;)

Andzik - no właśnie magnez mi nie za bardzo pomaga ;(
Ale powodzenia w remoncie! ;)

Eh i człowiek się nalatał, nabiegał, te placki na szybko usmażył, bo piękny przed nocką już mi z domu wywędrował z blacharzem się spotkać. A chciałam go o te drzwi dzisiaj wymaltretować to się skubany szybko z domu zawinął :)

Andzik- nie szalej za bardzo z remontem- tak żebyś torbę zdążyła spakować;-), no i parę dni lenistwa naprawdę by Ci się przydało przed porodem:tak:

Martolinka- :szok: dwa razy odsłuchiwałam, bo nie mogłam się nadziwić temu partnerskiemu związkowi-mężowi nawet nie pokazuję, bo mu się może bidusiowi zamarzyć:-D

Yoannica- mężczyźni na odległość wyczuwają, jak coś od nich chcemy i w momencie znikają;-)

reklama
kivinko - mam nadzieję, że wszystko będzie OK :tak:

A ja jestem padnięta - dwa prania zrobione, mieszkanko ogarnięte, obiadek zrobiony. Teraz już tylko czekam na mężula, ma mi przywieźć na deser McFlury z mcdonalda:-D mniam, mniam:tak:

Do góry