reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Witajcie...chciałam tylko podotwierdzić, że jestem i mam się całkiem dobrze, ale trochę mam różnych spraw do załatwiania, no i taka piękna pogoda za oknem, że aż chce się wyjść na dwór...postaram się nadrobić Was wieczorem...

doczytałam tylko na szybko że darucha jesteś w szpitalu...trzymaj się Kochana i 3mam kciuki za Ciebie i chłopaków:*

Ściskam Was i mykam na słoneczko:):)

reklama
Witam dziewczyny!

Ostatnio znowu z czasem u mnie krucho ale staram sie czytac codziennie :) Wpadlam w szal sprzatania , ustawiania , przemeblowan , kolejnych zamian pokoi .... czuje ze godzina 0 zbliza sie wielkimi krokami :szok:
W koncu odeslali mi kase za ta felerna kolyske z Polski bo oczywiscie nie mogli mi wymienic na ta co chcialam bo brak w magazynie , ja nie wiem jak mozna cos sprzedawac skoro tego nie posiadaja :no: No i wyszlo ze kupilam lozeczko w ikeii materac taki sam jak ma Marcel bo juz mi sie odechcialo sprowadzania kolejnej kolyski ... bedzie albo nie bedzie na stanie albo znowu mi jakies g... przysla . Najwazniejsze ze w sumie juz mam wszystko dzisiaj dokupilam jeszcze muszle laktacyjne i przyszly smoczki z ebaya (w razie czego :tak: chociaz jak dotad zadne z moich dzieci na szczescie nie przepadalo za tym ustrojstwem ,ale lepiej miec niz pozniej plakac razem z maluchem :)) )
Takze teraz czekam juz tylko na godzine 0 :szok: .... ostanio tak sobie myslalam , dopiero co robilam test a tu juz termin ja piernicze jak ten czas leci !!!!!!!!!!!!!

Darucha kochana bardzo Ci wspolczuje tego lezenia w szpitalu , qrcze w sumie czemu Ty lezysz skoro chlopcy jeszcze nie chca wyjsc ? Na mnie szpitale dzialaja jak plachta na byka :no: Najchteniej to bym weszla urodzila i wyszla :-D
ilooonka ja tez nigdy nie pamietam co komu mialam odpisac , ciaza dziala na mnie odmuzdzajaco :-D
Julianna , agata dziewczyny jak ja was dobrze rozumie mam takiego samego stressa moj em z pracy jedzie okolo 45 min do szpitala mam okolo 10 min autem gdyby nie Marcel sama bym zapakowala pewnie tylek i pojechala do szpitala a musze czekac na emka zeby zajął sie Marcysiem . Sen z powiek mi to spedza co to bedzie jak akcja sie zacznie przed moim planowym przyjeciem do szpitala .... co bedzie jak bedzie szlo blyskawicznie a em bedzie w pracy :szok:
pasazerka oj uwazaj z tym "czyszczeniem" , mnie tak czyscilo pare dni przed porodem :)

Przepraszam dziewczynki ze nie odpisze kazdej ale wlasnie wstal moj "destruktor" postaram sie jeszcze wieczorkiem zajzec

buziaki!!!!

Ostatnia edycja:
augustynka jak po usg..? :):)

robaczek tu juz tez w bezpiecznym terminie! :happy:
nie ma sie co dziwić ze jesteś zmęczona, ja codziennie sie wysypiam :)

a ja mogę zapisac malucha tam gdzie chce, prawda..? czy jest "rejonizacja"?

Karina ja wytrzymuje tak długo, bo tylko w łóżku mam czas żeby poczytać wasze posty i odpisać, a jak zacznę to proszę - północ to dopiero początek :D

ja dzisiaj w śnie poklocilam sie na całego z przyjaciółka (na która faktycznie mam focha od kilku dni) więc przeżyłam catharsis :p

a jak Ci w pracy szybciej czas mija i dobrze sie czujesz to maluszek także :) tylko niech eM wozi ta torbę..! :D

martolinka super ze Antoni ozdrowial na weekend!
co macie w planach?

darucha co słychać?

agata ale Ty jesteś zorganizowana :):)
ninka ci pomaga w prasowaniu?

dzieki za info! :*

mam nadzieje ze Tosia pozytywnie rozpatrzy podanie i poprosi o pozwolenie na wyjście :D

pasażerka trzymam kciuki żeby wszystko sie unormowalo :tak:

afi achh juz sobie wizualizuje jak to bedzie cudownie być U Siebie! :):):)

a co go za czarownica Cię odwiedziła! masakrejszon taka położna.. a po co w ogole przyszła? jest jakis nakaz czy co?

kurcze jak fajnie ze maluszek posłuchał twojego eM..! :D ja nie mam aż tak szczegółowego planu, fajne gdyby chciał wyjąć troszke szybciej, czyli po świętach lub w trakcie, ale nawet jak go przenosze to nie bedzie złe, bo bedzie wiecej czasu żeby sie mieszkaniem nacieszyć :):)

moj eMek tylko żartował ze młody ma jedynie zakaz wyjścia 10 kwietnia, bo tego dnia robi tatuaz :D
(a na termin czeka 3 miesiące ;)

julianna specjalnie sobie zęba nie ukruszylam :D hehe

ale tak pięknie dzisiaj na dworze ze cieszylam sie ze mam pretekst żeby wyjść na chwile :tak:

widze ze i na Ciebie to słońce wpływa pozytywnie :))

iloonka pisz do nas częściej, odpisywać nie musisz każdej z osobna ! :*

kasiagaw achh ja chce spacer nad morze.......!

poranna ach ze chce Ci sie jeszcze przemeblowanie
robic! :)
super ze juz prawie wszystko gotowe!

a czy dobrze pamietam ze mialas tez problem z prezentem dla synka na święta, tez z zamówienia..? :O

co to są muszle laktacyjne......?

ja po dentyscie pojechałam wszczęcie zobaczyć jeden materac i po drodze zachaczylam o sklep, kupiłam cała siate owoców (nie mogę sie oprzeć) i po powrocie wylicytowalam nakladke i daszek na wozek w moje wymarzone małpki to sobie skompletuje z wózkiem który kupię juz w pl, więc juz do przodu :)

od ponad godziny leze sobie na fotelu, balkon otwarty na osciez, wciagnelam dwa lody truskawkowe (mniam.....!) i lenie sie na całego, a tyle rzeczy miałam pozalatwiac przez tel ... moze sie pozniej zmobilizuje :p

Sonisia, nie wiem czy dalej są takie schematy, ale jak 2 lata temu rodziłam Jagodę, to z przychodni, do której zapisałam dziecko przychodził pediatra na pierwszą wizytę patronażową do dziecka, a do mnie połozna na 6 wizyt... :no: oczywiście po pierwszej wizycie zadzwoniłam do przychodni i powiedziałam, że nie będę już przyjmować położnej.

to teraz niech tatuś codziennie wieczorem odprawia mantrę Brunowi - 'synku, tylko nie 10, nie 10, słyszysz? nie 10...' :-D

nie pisałam ci jeszcze... baaardzo podoba mi się imię Bruno... Chodzi za mną od kilku miesięcy. Wtedy nie wiedziałam jeszcze, że wy wybraliście takie dla synka. Ostatnio namawiałam M., żebyśmy zmienili imię Julkowi, ale się nie zgodził... :sorry2:

Cześć Dziewczynki!

Dzisiaj u mnie tak piękna pogoda że aż dech zapiera,jest dosłownie upalnie,Mały pół dnia biegał w samej bluzie.W końcu nadeszła upragniona wiosna!:-D

He he ja dzisiaj myślałam że rodze:-) poszłam z Bartkiem na spacer a miałam jeansy...i jak wracaliśmy to doszłam do wniosku że mi tak jakoś WILGOTNO??? i miałam wrazenie jakby się coś ze mnie sączyło...oczywiśćie doszłam do wniosku że to wody płodowe:-)
Jak wróciłam do domu to poszłam do łazienki sprawdzić i faktycznie na majtkach miałam mokra plame.A jak się wytarłam to na papierze zostało troche śluzu takiego bardzo"galaretowatego"...postanowiłam poczekac na rozwój sytuacji ale nic się juz dalej nie dzieje.
Troche poszperałam w necie i dowiedziałam się że to nie wody płodowe się sączą bo wtedy jest to zjawisko ciągłe a ja mam już całkiem sucho:-) czyli poprostu musiałam sie spocić...
a i ta wydzielina to prawdopodobnie nie śluz bo powinno byc go wiecej i powinien byc podbarwiony krwią...

Czyi z mojego porodu nici...wiecei w pierwszej chwili sie wystraszyłam że to za wcześnie,w niedziele dopiero 37tc ale teraz tak mi troche żal że musze jeszcze czekać..ale dzidzia wie najlepiej kiedy ma się pojawic i lepiej jej nie poganiać:tak:

Aha Dziewczyny co do tych dwóch godz. po....ja chciałam tylko lojalnie poinformowac że mój poród trwał 22 godziny od odejścia wód płodowych:-)

Mój synek śpi,zaraz ide go obudzić i wyruszamy na dwór bo szkoda w domu siedzieć w taką pogode!

Buziaczki dla Was i miłego dnia!

hej laseczki:)
darucha tez czekam na wieści! masz jakies skurcze? w której sali leżysz?
ja byłam dzis na brwiach a jutro fryzjer, może uda mi sie jeszcze wybrać na pazury przed 30:)
połaziliśmy dzis z młoym 2 godzinki i padam na twarz;)

afi aaa to było po porodzie Jagody! a ja myslalam ze teraz u Ciebie była :D

obawiam sie ze jak maly bedzie słyszał 10 10 10 to wyskoczy wlasnie wtedy :D hehe, ja mówiłam eMkowi ze jak mi sie jego projekt tatuazu nie spodoba to mu na złość zaczne rodzic :D

moze jak maly sie urodzi to stwierdzicie ze Bruno bardziej pasuje niż Julek, albo jeszcze cos innego wpadne do głowy ? :)

my kłocilismy sie przez pierwsze miesiące o imię dla dziewczynki, a jak sie okazało ze bedzie jednak chłopak to raz dwa poszło, ale pod uwagę braliśmy także imię Myszon, Gerard itp :laugh2: - piękne staropolskie imiona.. :p

mamusia ja tez kilka razy miałam obawy - czy to juz?!
bo od kilku dni mam takie upławy, bezwonne i bezbarwne, ale ginek to wykluczył wczoraj :)
czasem mam myśli ze tak bardzo chciałabym go utulic, ale z drugiej strony chce przygotować mieszkanko :tak:

magda ale sie lachonisz .. :D
ja wybieram sie od kilku tygodni do fryca, ale jakoś dojść nie mogę ;)

a mnie tak rozleniwilo ze szok.....! chyba sie przespie chwile, choć prawie nigdy mi sie to nie zdarza :p

moje skurcze niestety są, ale nie brzuszka tylko tak bardzo bardzo nisko, jakby w szyjce.. trochę to bolesne, a nospa i asmag narazie nie działają.. kurcze chyba zacznę od niedzieli luteinie znowu, blech

Ostatnia edycja:
Sonisia
nie ma rejonizacji i można wybrać lekarza jakiego się chce a poza tym raz w roku można zmienić
Afi
u mnie też była położna z tej przychodni gdzie jestem zapisana ja i Mateusz, ale na szczęście położna była ok, choć jej wizyta nic ciekawego ani nowego nie wniosła

juz zasypialam a tu telefony i nici ze spania .. ;) malutki znowu ma czkawke i mi rzuca brzuszkiem - czy Wasze dzieciaczki tez tak często czkaja..? moj około 3, 4 razy dziennie :confused:

reklama
Do góry