reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reklama
Witajcie :-):-)
Trochę mnie tu nie było :szok: ale jakoś ten czas tak szybko mija ,że nie wiem kiedy i gdzie mijają kolejne dni ;-) ale żeby było śmieszniej to kolejne tygodnie ciąży to już jakoś tak szybko mijać nie chcą :-D weekend na uczelni dzielnie wysiedziałam i to bez zrywania się z zajęć czyli 8-21 ,ale wieczorem tylko wracałam , jadłam, kąpałam się i spałam w ciągu minuty , a cały pon dochodziłam do siebie ;-) ale już tylko jeden zjazd i będzie po wszystkim (w sensie po brzuchu :-D ) Nadrobiłam wszystko, ale tyle tego było, że już nic konkretnego nie pamiętam :szok::-D u mnie na szczęście wymaz wyszedł czysty więc mam nadzieję, że już nie załapię nic na finishu. Za pranie i prasowanie w ciągu dalszym się jeszcze nie zabrałam, ale jest to przewidziane w grafiku na przyszły tydzień ;-) od jutra włącze się na bieżąco w dyskusję i pisanie ,a dziś to by było wszystko :tak::-D;-)

_agata witaj po przerwie:)

martolinka nie mrożone...eMek mnie dziś uraczył takimi świeżymi..pewnie jakieś afrykańskie cuda, ale są tak pyszne i słodkie i pachną wiosną, że już wpieprzam drugą miseczkę i nie potrafię się opanować:-):-)

witam

przyznaję bez bicia że nie poczytałam co u was, ja się czuję jak wrak, kaszel na szczęście mija i mam nadzieję że wyjdę z tego szybko, choć boję się że znowu mnie grzybica po antybiotyku dopadnie.. bo u mnie to tak lubi być ale oby nie...
dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia(działają bo jest lepiej:-))
ale poza tym to masakra, coś mnie w krzyżu kuje, chodzić nie mogę bo przy każdym kroku jakby ktoś mi igłę wbijał:eek: do tego ciężko mi, brzuch się spina, maluszek szaleje i dodatkowo to czuć... chciałabym tak przespać z 2 tyg i moge rodzić;-)
o braku sił i weny to nawet nie chcę myśleć

od jutra postaram się wrócić na bieżąco na brzuch
buziaki:*

Nie nadrobie tak dałyscie czadu :szok: z pisaniem dzisiaj. Jutro moze sie uda.
Młoda ma angine :no: dzieki naszemu panu pediatrze. On jest całkowitym przeciwnikiem antybiotyków i choc ja to po czesci popieram to jak trzeba to mówi sie trudno. Wczoraj miałysmy wizyte i skonczyło sie na witaminkach i tantum verde a dzis ? Zamiast migdałów 2 kule jak piastki córki, w buzi sama ropa a on mi mówi żeby szałwia płukac :szok: tak jakby trzylatka potrafiła gardło wypłukac koniec koncow po mojej wizycie (mam nadzieje ,ze zdaze cos napisac na wizytowym) pojechalismy na pomoc doraźna a tam co? Opierdziel za czym ja czekałam :wściekła/y: antybiotyk od razu i wywód jakie sa konsekwencje anginy. Ehh szkoda słow :no:
Mam nadzieje ,ze u Was lepiej. Do jutra brzuszki nie smece wiecej.

mama_mia czym cię pani psycholog dobila..??

mi tez ciężej na ostatku, ale jak taka piękna pogoda to od razu mam energii za dwoje :tak:

fajnje ze marcel sie slucha mamusi :D i zdrowka dla córki..!

martolinka korzystaj poki mozesz :D
a jak Antos? dalej na jazdę ze nie słyszy? ty tez mu powiedz to samo jak o cos poprosi, hehe :))

a co pełnia ma wspólnego z porodem? nie słyszałam .. :no:

exquise jak mówiłam dla mnie tez spanie w dzien to abstrakcja, ale zobaczymy przy dzieciach jak to jest :D a moze okaże sie ze potrafimy funkcjonowac bez snu? :laugh2:

darucha super chłopaki..! fajnie ze masz szanse na sn, moze szybciej dojdziesz do siebie? ale przy dwoch maluchach to kobieta juz sama musi zdecydować :tak: :)

wyprasowalas 4 pralki ciuszkow?! :szok: dzisiaj spytam sie położonej czy trzeba pracować.. ja nie rade na to miała czasu..! :laugh2:

a kupilas te spiworki??

ja nie wiem ile sie czeka na te wyniki bo nie robiłam :(

a w akcji z pilotem chętnie bym cię zobaczyła :D:D
a teraz wstawaj programy przelaczac ! :laugh3:

kochanie ty lez ile wlezie, ja jak za długo siedzę lub leze to mam lęki żeby zmienić pozycje/wstać bo te kości lonowe bolą jak cholera :(

emilia a jakie pokłady kladliscie??

ziewaczka a moze zamiast nospy bierz buscopan..? tez można brać w ciąży a działa jak nosoa :tak:

nie opowiadaj takich smutnych info na ogólnym moze :(

a dzidzius kuzynki twojego M juz pięknie donoszony - świadczy o tym jego waga i punkty! :tak:

kivinko nie martw sie tymi ciuszkami i traktuj mała jak siebie - masz krótki rękaw i bluzę to dziecku tak samo..!
slrawdzasz na bieżąco czy będzie miała ciepłe plecki i klatkę piersiową, a na stopki i rączki nie patrz - one zawsze u dzieci są zimne! :)

a z reszta zobaczysz ze jak juz sie mała urodzi to twoj instynkt nie zawiedzie!

julianna achh ja tez wlasnie wodę leje do wanny i będę sie relaksowac :tak: i'm lovin it..!

ntmkw pewnie ze instynkt przede wszystkim ! :tak:
mamusie - troszke za duzo czasu przeznaczacie na zamartwianie sie jak to będzie, a bedzie dobrze!
przecież same tego chciałysmy :D

(choć jak oglądałam film o pielęgnacji noworodka to na chwile w to zwatpilam :p)

poranna mezulka w obolaly tyłek jeszcze kopiesz?! :laugh2: :D

maniaa dzięki za info..! :tak:

reniuszek julianna ja bym pomyślała ze ktoś mi auto ukradł :D

kivinko co to za Sławuś zsberkowy??

poranna koleś od autka mega spokojny :laugh2:

lene mmm gofry... narazie zaspokajam sie codzienne truskawkami! jak kasia! :tak:

kasia a teuskawki skad masz? ja tylko w biedronce widuje..

jak będziesz miała zachcianke to polecam rozropic tabliczkę czekolady na parze, dodać trochę mleka i masła i zanurzyć te truskaweczki w czekoladzie... achhhhh ! slinka mi pociekla aż po kolana :D

kuuurde ja nie moge sie na codzien zmusisc do szpilek, choć powinnam ;)
ale za wózkiem to będę przed tobą położony składać jak dasz rade :D

tez chcieliśmy z eMkiem taka mieciutka pianke typowo pod wykładziny, ale taka gruba kosztuje 30 zł/m2 a my na antresole (sypialnie) potrzebujemy 40 m2 :szok: sieć chyba sobie odpuscimy.. tym bardziej ze są tam ostre skosy i będziemy tam tylko spać :)

mysle o pokoju dla małego ale te mnozace sie koszty na każdym kroku juz mnie rozkładają na łopaty :p

ejj o co kaman z zeberka ?! rodzi?!

mama_mia tez miałam lekarz która robiła wszystko byle nie dać antybiotyku i chwała jej za to, ale jak juz trzeba było to wiedziała kiedy zareagować.. teraz jest juz "górą" i niestety sk trudno sie do niej dostać ze szok :(
ale chyba spróbuje jak juz maly sie urodzi ..

zdrowka dla Małej..!!!!!!

agata dobrze ze wróciłas bo juz sie martwilam!

robaczek dobrze ze dochodziła pomału do siebie :*

lasencje a oto rewelacja z dzisiejszego SR- na logikę wszystkie pracujemy ciuszki maluszkow i pierwszemu je w specjalnych środkach, ale czy myslalyscie o praniu swoich ciuchow, pościeli i rownież prasowaniu wszystkiego..???! :szok: bo położna. mówiła ze jak maluch bedzie spał z nami w łóżku albo razie sie do nas przytulal etc to te wszystkie zarazki i tak na niego "wejdą" ..

więc kochane - szykuje sie kolejna tona prasowania..? :D:D

ja chyba podziekuje i jak juz to pierwsza partie ciuszkow etc "zdezynfekuje" a potem niech sie maluszek oswaja ze światem :tak: tylko będę obserwować :)

buziaki pisareczki idę do łóżka bo jutro mam spotkanie z klientami i muszę wcześniej wstać.

Spijcie spokojnie..!!! :*

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie dziewczęta!
odprawiłam właśnie męża do pracy(znów samotna nocka;/), ogarnęłam się nieco i postanowiłam poprawić trochę swoje życie towarzyskie i nadrobić Wasze wpisy:)
Emilia- oj jeśli chodzi o hormony to u mnie ostatnio szaleją niesamowicie, ale zrzucam to na pełnie księżyca:D poprawy nastroju życzę!;*

Kivinko- nie martw się na zapas, dużo nas tu jest "pierworódek" i każda będzie miała peeełno wątpliwości ale jak to mówią "w kupie siła" i wspólnymi siłami nauczymy się obsługi naszych maluchów:)

Julianna- o kurcze jakie luksusy...kąpiel ze świeczkami...;) a co do basenu...często mam ochotę się wybrać ale nie mieszczę się w żaden strój kąpielowy a poza tym jakoś chyba z tym brzucholem na wierzchu czułabym się trochę nieswojo

porannakawa- u mnie też dziś naleśniory z serem, pychota:)

kasiagaw
- super, że masz taką pomoc ze strony od mamy!

agata- zajęcia 8-21? podziwiam! za nic w świecie nie byłabym w stanie wysiedzieć tyle czasu na zajęciach, a żeby jeszcze coś sensownego z nich wynieść...no way.

robaczek- wracaj do zdrówka!

mama_mia- angina to coś strasznego a u takiego dzieciaczka to już w ogóle, zdrówka dla córeczki!

sonisia- jeśli chodzi o pranie naszych rzeczy w proszku dla dzieci to sobie odpuszczam...groziło by mi bankructwo:p wypiorę tylko pościel i ewentualnie "w trakcie" jak będę wstawiała rzeczy małego to będę dorzucać nasze żeby zapełnić pralkę, no chyba że będzie alergikiem to będzie wszystko prane...
tak jutro Nasze święto:D a w piątek "dzień mężczyzny" ponoć...ja dałam ciała na "dzień chłopaka" i muszę chyba teraz coś wymyślić ale zupełnie nie mam koncepcji;/

ja dziś miałam mnóstwo energii ale humor nie za bardzo:/ przyszły dziś worki próżniowe i wsadziłam w nie z pół szafy- cudny wynalazek!
Teraz T. w pracy a ja odpoczywam zabijając sobie czas przed tv wcinając czekoladę:p

Do góry