reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Hej dziewczyny!
Sorki za tak dluga przerwe ale poprostu nie ogarniam praca ,dom, niekonczacy sie remont, czytam na biezaco ale z odpisywaniem ciezko poza tym cos weny ostatnio nie mam takie przemeczenie ze szok:-(
Izka podeslalabys ta swoja masazystke hehe zazdroszcze:-)
Kasiagaw mam nadzieje ze juz cie te paskudztwo opuscilo, a jak u kivinko masz jakies nowe wiesci?
Ania trzymamy kciuki zeby dzidzia jeszcze troche wytrzymala przynajmniej do bezpiecznego terminu&&&
Edytka jak ja ci zazdroszcze ze juz gotowa jestes ja w kompletnym proszku i boje sie ze nie ogarne:eek:
Robaczku wspolczuje tych nieprzespanych nocek, zdrowka dla Mateuszka!

reklama
ziewaczka chyba gorszego pechowca w sprawach remontowo-wykończeniowych niż ja nie ma :D
... dzisiaj cała happy odebrałam zamówione tydzien temu drewniane ramki do kontaktów i mam tak, ze muszę połączyć ramke 4+1 i 3+2 a sie okazało za każda ramka ma sęki w inna stronę, inne odcienie bejcy i na dodatek różnią sie wielkością :szok::szok::szok: szarpnelismy sie z eMkiem na takie drozsze i szał mnie po prostu ogarnął.
a juz tak sie cieszylam.. na dodatek w tym samym specjalistycznym sklepie z oświetleniem kupiłam paski ledowe i mówię kolesiowi ze potrzebuje pod wannie i wokół obrazu w łazience i on mi mierzy, wylicza a na miejscu elektryk mówi ze sprzedał mi takie paski bez zabezpieczeń i przy styku z wilgocia czy woda moze mnie popiescic prądem .. ECHHHHH

więc ogólnie cały dzien mam do dupy :/ za przeproszeniem.

ja juz naprawdę nie wiem co za ludzie pracują w tych sklepach żebym to ja musiała lepiej od nich wiezziec co można a czego nie.. :angry:

więc jutro mam powtórkę z rozrywki i będę sie szarpala z ledami i ramkami od kontaktów.. ;(

magda kurcze, moze maluszek zdąży sie jeszcze odwrócić :( słyszałam ze czasem dosłownie kilkanaście godzin przed porodem dzieciaczki potrafią sie odwrócić :) są tez jakieś sposoby z masowaniem brzuszka pomagające im w tym ostatnim obrocie - moze znajdziesz cos w necie?

co do operacji - jestem Twojego zdania, ale jesli jest to w granicach rozsądku, a nie jak w stanach czy brazyli robią z siebie sztuczne maszkary..
sama zrobiłbym sobie plastyke brzucha jesli będzie taki brzydki po ciąży jak mi sie wydaje ;) nie mogę patrzeć na paskudne rozstepy.. brr ;)

a biust jak najbadziej rozumiem żeby nadać mu utracony kształt - moja ciocia z kolei zmniejszyła sobie biust bo miała naprawdę ogromny a jest szczyplutka i po tej operacji zmieniła sie nie do poznania - a najbardziej wewnętrznie :)
i bardzo żałuje ze tak długo z tym zwlekała :tak:

iloonka moj eMek nawet pizzy mrożonek nie upiecze a co dopiero sernik! :szok: szacun! :tak:

paulusia miałam podobny ból - w odcinku ledzwiowym, prawda? bolalo bardzo i orzeszladzalo w funkcjonowaniu przeszło mi po masażu :tak: jak ręka odjal!

Emilia ja będę miała kobieto oddechu - siostra miała przy każdym maluchu (jak wspominałam ja miałam problemy z oddychaniem jako niemowlę więc moze stad większe obawy) i zdają one egzamin, dopóki maluszek sie nie przesuwa sam podczas snu - jak z niego spelznie to juz - alarm gotowy ;)
a najważniejsza to i tak nasza czujność - niektóre mamy potrafią przez sen zareagować na zmieniony oddech dziecka i jesli ma to związek z syndromem śmierci lozeczkiem to samo "szturchniecie", podniesienie maluszka przywróci mu oddech :tak:

reniuszku wiesz sama ze wszystko było zrobione z jak najlepsza myślą dla Maksia, a jak pisze magda to wiekszosc bliźniaków ma podawane leki na ich szybszy rozwój :tak: nie martw sie tym :*

kasia dobrze ze juz lepiej, a jutro to juz w ogole nie będziesz o tym pamiętala! :tak: fajnego masz M ze takie frykasy potrafi (i chce!) sam zrobic - jak pisałam wyżej moj nie nadaje sie do niczego, a juz nie mam siły z nim walczyć ;)

co do nowatorskich zmian w pielęgnacji dzieci to bardzo sie ciesze ze byłam na tym wykładzie z moja mama (która chwilami robiła wielkie oczy) bo przynajmniej nie będę od niej wysłuchiwac ze dziecku krzywdę robię ;)
obaczyjy jak to będzie z babcia i tesciowka :D:D:D

echh.. eMek ma lekki nerw ze mam pretensje do jego mamy.. na zasadzie - " znowu sobie cos ubzduralas" i moje fluamczenia na nic sie nie zdają :( moze trochę przystępuje bo oj dzis wspanialomyslnie zaproponował wspólny obiad z moimi rodzicami w weekend.
ale co ja zrobie ze nie mam żadnej ochoty pokazywać jej paczek które przyszly do maluszka czy w ogole z nią gadać :/
pfffff

dobry masz plan z czasem dla sobie - ja tak marzyłam ze przeprowadzimy sie na tyle wcześnie żeby sie nacieszyć mieszkaniem we dwoje na swoim, ale niestety, troszke mi tego szkoda.. :(

robaczek szkoda ze Mareuszek sie tak męczy ! duzo duzo zdrowka dla niego i spokojnej nocy dla Was obojga! :*

murka ach te ciazowe bolączki..! ja z tym spojeniem mam juz dosyć :angry::angry:
a niestety chyba najpóźniej zabiore sie za pranie/prasowanie itp, jak dobrze pójdzie to najwcześniej na początku kwietnia :(

ale sie usmialam jak wyobrazilam sobie minę twojego M po twoim alarmie.. :D:D :laugh2: !!!

co do rozstepow - także miałam z okresu dojrzewania (łydki,uda,nad pupa, uda całe i cycki) jedynie ocslal mi brzuch - a teraz jest w czerwone krążki :sad::sad: normalnie płakać mi sie chce bo to zawsze była jedyna cześć ciała która tak lubilam, a teraz, (choć wiem ze go głupie, bo będę mama i w ogole magic) to mam kompleks straszny na ich punkcie i racjonalne tłumaczenie mi nie pomaga - po prostu ich nienawidzę.

martolinka co do spotkania to ja byłam z magda w kontakcie ale nie dostałam zadnego konkretneo terminu od Was???

aniaw cos mi utknęło z twoim M.. cos sie stało?
mam nadzieje ze zdążysz spakować sie do szpitala i przygotować kącik! :tak:duzo duzo buziakow dla Was i oby jeszcze kilka dni udało Wam sie poczekać :)

Karina wlochy..!!!! achh.. od razu stanął mi przed oczami film "pod słońcem toscani" .. ale sie rozmarzylam!
ja chce wiosnę wiosnę wiosnę! i jakieś wakacje w ciepłych krajach.. ;) ktoś zda moze cyfry na wygrana w totka ? :D

darucha a czemu pralka miał by nawalac??
i czy te ciuszki maja pachniec? mi sie wydawało ze lepiej jak nie maja intensywnego zapachu .. :confused:

mama_mia fajnie ze zdecydowałam sie na wizyte u psychologa z mała..! niestety to w ciaz rzadkosc. 3mam kciuki żeby sie wszystko wyjaśniło! :tak:

myselfchyba razem oglądamy TVN style :D rownież oglądałam ten program :tak:

ale plis - nie pisz moze takich przerażający prodowych ciekawostek na ogólnym wątku bo mysle ze wiele z nas jest juz dostatecznie przerazona porodem, a ja to w ogole uszy zatykam jak ktos zaczyna podobne historie.. a jak będzie u nas - zobaczymy! :tak:

faktycznie dziwne zasady z tymi zakupami - przecież rozwiazanie tuż tuż! ja mam juz lekki stres ze nie ma połowy rzeczy i zaczęłam powoli gromadzić wyprawke :tak:

karina niestety nie każdej. z nas dane jest usiasc w domku (z chęci lub z przymsu) i delektowac sie ciąża :D ja niestety nie pracuje a remontuje, choć przy pierwszej opcji miałabym chociaż jakieś benefity w postaci zakupów :D

ale mysle ze jak cały czas jest sie w rytmie to wymaga sie wiecej i pewnie do samego porodu będziemy na "nogach" ;) -dzięki Bogu ze ciążę przebiegają bez większych problemów!

a mamy które maja juz dzieciaczki to tez ciagle maja Coś. to praca na full etat! :tak:

nie ma co, silne jesteśmy babeczki-kwietnioweczki :)

izka słodziak z Twojej małej..!!! :tak:

andzik kiedy planujecie zakończyć remont?

mam pytanko do Was - czy macie tez takie krótkie ostre klucie w środku pochwy? ja mam takie kilkanaście razy na dobę i bardzie to nieprzyjemne.. :(

ok kochane - to juz naprawdę przesada ze produkujecie 4 str w ciagu jednego dnia..!!! 1,5 godz nie wiadomo gdzie zniknęło... :laugh2::laugh2:

teraz nie wiem co sama chciałam napisać więc tylko buziaki 4Uall! :*

Ostatnia edycja:
helloł
ja nie śpie od 3:30 Damiano sie przebudzi,ł, posżłam do niego i dupaaa ze spania..bezsenność ciążowa dała się we znaki..ale marudzić nie ma co, dobrze, że dopiero teraz:)
sonisia, dzieki, za info o masowaniu brzucha, ale nie skorzystam, bo jeszcze synek po prawej tez sie przekreci;)
a co do spotkania napisałam, do wszystkich taka samą wiadomość, agata i martolinka dały znaka ty nie:( sprawdź, może nie wiesz, że masz cos nowego;) nam generalnie pasuje popołudniu, jeżeli tobie również, to nie widze przeciwwskazań, żeby sie spotkac w przyszłym tygodniu:)
jej co do twojego remontu, to masakra..
iza maluchy sa bez kitu megaaa:) ja jestem w szoku, jak Damian cos powie. wczoraj zobaczył obraz na usg-był z nami na wizycie i z bananem na buzi mówi "ooo Szymek i Franek" :)
iza liczyłam, że cie tu zastanę;) jestes?
kasia tez bym zjadła sernik:) mniam!

20:40, wlasnie mloda polozylam spac:) ogladala muminki I wystraszyla sie Buki, hehe zaczela plakac zebym wylaczyla Tego strasznego potwora. No wiec wcisnelam jej ze to zmarzniety pingwin, uwierzyla hehe I grzecznie poszla spac. A Teraz relaksik dla mnie :) mowisz ze spac nie mozesz, a cos Cie boli czy po prostu nie mozesz usnac?

jak sie obudze, to potem zasnąć nie mogę. nic nie boli, ale kurde 3:30, to już hard core;)
pamietam, że moja siostra też nie cierpiała muminków przez buke:)
jest u was firma carters prawda? drogo wychodzi przesyłka do pl?

Zalezy Jaka waga, jak wysylam prezenty dla rodziny to wychodzi tak okolo 50 dolarow za taka dosc duza paczke wielkosci pudla od pieluch. Carters u nas na kazdym rogu :)

Dziewczyny,
Ja też już nie śpię...od 4 :baffled: Najgorsze, że dzisiaj nie odeśpię, bo do lekarza na 10.
Mi też się Carter's podoba, nawet wyczaiłam w TK Maxx ładne bodziaki:-D

Magda- ja nic od Ciebie nie dostałam...no chyba, że ja nie jestem brana pod uwagę w Waszym spotkaniu:-p:-p:-p

reklama
pauletta sprawdz:) wysłałam ci z 3 lub 4 wiadomości:) a jak zdrówko?
iza i co sadzisz o ciuszkach tej firmy? ja dostałam dwa spiworki na zamek takie polarkowe w rozmiarze 0-9 mcy dla Damiana i mega mi sie sprawdziły, teraz tez bym chciała jeszcze ze dwa conajmniej, ale cena za wysyłke na allegro to chyba z 50 zł, a to juz mega dużo mi sie wydaje!

Do góry