reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

robaczek ja jednorazową maszynkę mam już w razie czego zapakowaną do torby:-) U nas w szpitalu lewatywy nie stosują jeżeli o nią nie poprosisz. Ja jeżeli Tymek się przekręci i będę mogła rodzić sn to bez różnicy czy czopek czy lewatywa bo i tak będę kilka dni przed porodem leżeć w szpitalu:-(.

reklama
Renatal
mnie nawet nie poinformowali o goleniu, po prostu położna to zaczęła robić i tyle, ale było mi już wszystko jedno bo chciałam już to znieczulenie żeby nic nie czuć;-)

Sonisia nie polecam 'musimy porozmawiać o...', lubię Tildę, ale nie wiadomo o czym jest ten film, chyba o dziecku nawiedzonym przez demona, na pewno nie o tym, o czym piszą w recenzjach, wg mnie gniot. Widziałaś 'rzeź' - w konwencji teatralnej (oparty o sztukę), więc alternatywne kino, postacie, teksty i zwroty akcji rewelka :)
Martolinka dzięki za rekomendacje 'sponoringu', zajawki w tv niezłe, no i Chyra :-D chociaż jak przeczytałam wywiad z Szumą w WO, to się zastanawiałam, co ona może mieć ciekawego do powiedzenia w filmie, w wywiadzie siliła się na oryginalność a wyszedł bełkot, no ale sprawdzę osobiście :-)

Widzę, że temat lewatywy na tapecie, często przed porodem przeczyszcza i to jest pierwszy sygnał, że się zaczyna, wtedy lewatywa jest zbędna. Tam gdzie rodziłam, nie proponowali. Co do golenia, zamierzam mieć minimum ;-) chcę sobie wcześniej zrobić bikini, wydaje mi się, że wtedy łatwiej o higienę po zszyciu itd.

O paznokciach też słyszałam, że bez lakieru
Ewela pogoda chyba też robi swoje w samopoczuciu, ale... Podobno wiosna nadchodzi! :-D
Darucha stosuję compeed, dostałam też Heviran i od 36tyg mam stosować zapobiegawczo, żeby nie mieć w trakcie porodu. Trzymaj się tam i dbaj o siebie.

ewela oby dobry humor jak najszybciej powrócił..!!! :)

a smecic mozesz ile wlezie..! :tak:

renatal czopek niestety nie zawsze jest skuteczny, jeśli nie dawno jadlas i nie zdążyło sie przetrawić to do czasu parcia moze być różnie ;)

robaczek moze lepiej ze wszystko wyszło za jednym zamachem ..
a z mateuszkiem ciężka przeprawa ;) moze go maly placzek przegoni od ciebie z wyrka :D

u nas na SR proponowali ogolic sie w dom przed porodem, bo zrobimy to same na spokojnie, a w szpitalu golenie (tez tylko za nasza zgoda) to mniej przyjemna sprawa ;)

jeśli sie nie ogolimy, to potem jest trudniejsza higiena (pokłady z ligniny sie kulkuja i wszystko jest dość obolale) więc moze być bardziej komfortowo po goleniu :)

renatal zobaczymy co siostra na ta recenzje, ale jeśli sie uprze to z nią pójdę :)

u nas wieczorek na spokojnie, obiad był meeega pyszny, jak dobrze ze na jutro zostało..! mniam :tak:

młody znowu na czkawke :eek: ..

a jak tam u was? :)

Mam termin na 14 kwietnia.
Chyba faktycznie będę musiała przeprowadzić próbe generalna i podrzucić mojej mamie małego na noc...moze akurat bedzie miała szczęśćie i Bartek sie ani razu nie obudzi:-) jak go zostawialismy na te pare godzin jak szliśmy do znajomych czy cos w tym stylu to od kiedy skończył półtorej roku to sie nie budził,wiec kto wie...

Dziewczyny ile wsze dzieciaczki wazyły w 32 tc???bo mój Minio ważył niecałe 1600g na ostatnim USG i wydaje mi sie że to troche mało...chociaż gin powiedział że wszystko w porządku.
Nie wiem może zaczynam już fiksować:-D

Dobranoc!:blink:

hej laseczki:)
ja na każdą wizyte sie gole, kiedy nie było ciąży, albo brzuch był mniejszy to częściej niz te dwa tygodnie:) nie wyobrazam sobie jechać do lekarza, szpitala, nieogolona, a jeszcze gorsze jest chyba golenie przez obca kobiete..grr
co do lewatywy, mozna kupić i zrobic samemu w domu nazywa się enema. ja tez miałam mega filma, że zrobie kupe..tp był dla mnie najwiekszy stres podczas porodu, ale jak juz zaczynacie rodzic, to naprawde sie o tym nie mysli..jakoś inaczej sie o tym myśli..naprawde.. :)
my dzisiaj mamy w planach posprzatac nasza szafe, zabrać rzeczy z komody, wynieść ja do bliźniaków i poukładac w niej małe ciuszki:) w przyszłym tygodniu smigamy po wanienke, przewijak, kocyki, butelki itp:)
wczorajsza sesja super:) Iza mówiła, że efekty beda za tydzień, dwa:)
pozdrawiam
miłej niedzieli:)
ps: mamusia moje chłopaki w 32 tygodniu ważyli 1704 i 1960. pozrawiam:)

kivinko, mysle, że jeżeli pokój duzy to psiak moze spac z Wami:) a jak tam Misiek?
mi w szpitalu tez podali relanium i jakoś nie mam im tego za złe:)
a paznkcie u rak zawsze mam pomalowane, aktualnie na czerwono, na poród tez chce zrobic brwi, włosy, stopy i paznokcie, myśle, że delikatny french nikomu przeszkadzał nie będzie:) wiem, że po porodzie ciężko z czasem a chce sie sie dobrze czuc:)
a gole sie z lusterkiem:)

dziewczyny a wy się chcecie "całe" golić? jak rodziłam syna to położna mnie tylko podgoliła do nacięcia krocza a przy córce nie byłam nacinana ani golona...a ja "na co dzień" zostawiam taką małą fryzurkę :-D ale teraz masakra utrzymać ją taką jaka zawsze jest:-D nawet lusterko nie pomaga:-D:rofl2: co do lewatywy nie miałam nigdy robionej a rodziłam SN...i jak zaczynają się porządne bóle to naprawdę wszystko wam jedno czy zrobicie pod siebie czy nie ale też na początku bóli organizm się sam porządnie oczyszcza- ja miałam lekką biegunkę w obu porodach- więc wątpię czy potem "to coś" zrobiłam:cool2: ale nie macie się co stresować bo położne niejedno już widziały:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry