reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

robaczek ja jednorazową maszynkę mam już w razie czego zapakowaną do torby:-) U nas w szpitalu lewatywy nie stosują jeżeli o nią nie poprosisz. Ja jeżeli Tymek się przekręci i będę mogła rodzić sn to bez różnicy czy czopek czy lewatywa bo i tak będę kilka dni przed porodem leżeć w szpitalu:-(.

reklama
Renatal
mnie nawet nie poinformowali o goleniu, po prostu położna to zaczęła robić i tyle, ale było mi już wszystko jedno bo chciałam już to znieczulenie żeby nic nie czuć;-)

Sonisia nie polecam 'musimy porozmawiać o...', lubię Tildę, ale nie wiadomo o czym jest ten film, chyba o dziecku nawiedzonym przez demona, na pewno nie o tym, o czym piszą w recenzjach, wg mnie gniot. Widziałaś 'rzeź' - w konwencji teatralnej (oparty o sztukę), więc alternatywne kino, postacie, teksty i zwroty akcji rewelka :)
Martolinka dzięki za rekomendacje 'sponoringu', zajawki w tv niezłe, no i Chyra :-D chociaż jak przeczytałam wywiad z Szumą w WO, to się zastanawiałam, co ona może mieć ciekawego do powiedzenia w filmie, w wywiadzie siliła się na oryginalność a wyszedł bełkot, no ale sprawdzę osobiście :-)

Widzę, że temat lewatywy na tapecie, często przed porodem przeczyszcza i to jest pierwszy sygnał, że się zaczyna, wtedy lewatywa jest zbędna. Tam gdzie rodziłam, nie proponowali. Co do golenia, zamierzam mieć minimum ;-) chcę sobie wcześniej zrobić bikini, wydaje mi się, że wtedy łatwiej o higienę po zszyciu itd.

O paznokciach też słyszałam, że bez lakieru
Ewela pogoda chyba też robi swoje w samopoczuciu, ale... Podobno wiosna nadchodzi! :-D
Darucha stosuję compeed, dostałam też Heviran i od 36tyg mam stosować zapobiegawczo, żeby nie mieć w trakcie porodu. Trzymaj się tam i dbaj o siebie.

ewela oby dobry humor jak najszybciej powrócił..!!! :)

a smecic mozesz ile wlezie..! :tak:

renatal czopek niestety nie zawsze jest skuteczny, jeśli nie dawno jadlas i nie zdążyło sie przetrawić to do czasu parcia moze być różnie ;)

robaczek moze lepiej ze wszystko wyszło za jednym zamachem ..
a z mateuszkiem ciężka przeprawa ;) moze go maly placzek przegoni od ciebie z wyrka :D

u nas na SR proponowali ogolic sie w dom przed porodem, bo zrobimy to same na spokojnie, a w szpitalu golenie (tez tylko za nasza zgoda) to mniej przyjemna sprawa ;)

jeśli sie nie ogolimy, to potem jest trudniejsza higiena (pokłady z ligniny sie kulkuja i wszystko jest dość obolale) więc moze być bardziej komfortowo po goleniu :)

renatal zobaczymy co siostra na ta recenzje, ale jeśli sie uprze to z nią pójdę :)

u nas wieczorek na spokojnie, obiad był meeega pyszny, jak dobrze ze na jutro zostało..! mniam :tak:

młody znowu na czkawke :eek: ..

a jak tam u was? :)

Mam termin na 14 kwietnia.
Chyba faktycznie będę musiała przeprowadzić próbe generalna i podrzucić mojej mamie małego na noc...moze akurat bedzie miała szczęśćie i Bartek sie ani razu nie obudzi:-) jak go zostawialismy na te pare godzin jak szliśmy do znajomych czy cos w tym stylu to od kiedy skończył półtorej roku to sie nie budził,wiec kto wie...

Dziewczyny ile wsze dzieciaczki wazyły w 32 tc???bo mój Minio ważył niecałe 1600g na ostatnim USG i wydaje mi sie że to troche mało...chociaż gin powiedział że wszystko w porządku.
Nie wiem może zaczynam już fiksować:-D

Dobranoc!:blink:

hej laseczki:)
ja na każdą wizyte sie gole, kiedy nie było ciąży, albo brzuch był mniejszy to częściej niz te dwa tygodnie:) nie wyobrazam sobie jechać do lekarza, szpitala, nieogolona, a jeszcze gorsze jest chyba golenie przez obca kobiete..grr
co do lewatywy, mozna kupić i zrobic samemu w domu nazywa się enema. ja tez miałam mega filma, że zrobie kupe..tp był dla mnie najwiekszy stres podczas porodu, ale jak juz zaczynacie rodzic, to naprawde sie o tym nie mysli..jakoś inaczej sie o tym myśli..naprawde.. :)
my dzisiaj mamy w planach posprzatac nasza szafe, zabrać rzeczy z komody, wynieść ja do bliźniaków i poukładac w niej małe ciuszki:) w przyszłym tygodniu smigamy po wanienke, przewijak, kocyki, butelki itp:)
wczorajsza sesja super:) Iza mówiła, że efekty beda za tydzień, dwa:)
pozdrawiam
miłej niedzieli:)
ps: mamusia moje chłopaki w 32 tygodniu ważyli 1704 i 1960. pozrawiam:)

kivinko, mysle, że jeżeli pokój duzy to psiak moze spac z Wami:) a jak tam Misiek?
mi w szpitalu tez podali relanium i jakoś nie mam im tego za złe:)
a paznkcie u rak zawsze mam pomalowane, aktualnie na czerwono, na poród tez chce zrobic brwi, włosy, stopy i paznokcie, myśle, że delikatny french nikomu przeszkadzał nie będzie:) wiem, że po porodzie ciężko z czasem a chce sie sie dobrze czuc:)
a gole sie z lusterkiem:)

dziewczyny a wy się chcecie "całe" golić? jak rodziłam syna to położna mnie tylko podgoliła do nacięcia krocza a przy córce nie byłam nacinana ani golona...a ja "na co dzień" zostawiam taką małą fryzurkę :-D ale teraz masakra utrzymać ją taką jaka zawsze jest:-D nawet lusterko nie pomaga:-D:rofl2: co do lewatywy nie miałam nigdy robionej a rodziłam SN...i jak zaczynają się porządne bóle to naprawdę wszystko wam jedno czy zrobicie pod siebie czy nie ale też na początku bóli organizm się sam porządnie oczyszcza- ja miałam lekką biegunkę w obu porodach- więc wątpię czy potem "to coś" zrobiłam:cool2: ale nie macie się co stresować bo położne niejedno już widziały:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry