reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

hej

znowu się wybiłam z rytmu na bb, robimy remont pokoju i mamy nasz pokój tak zagracony że ciężki mam dostep do kompa, ten pokój drugi to niby dla dzieci ale wiem że starszak tam i tak spać nie będzie, ale choć ubrania i zabawki wywalę od nas i może się luźniej zrobi;-) już mi powiedział że chce tam spać ale ze mną:sorry: a tak się nie da, więc na razie śpimy tu i pewnie jak młodszy podrośnie to eksmituję ich razem;-)

ntmkw
też biore clotrimazolum i jak wstaję w nocy do wc to jak chlupnie to zalewa na maksa!! odchodzące wody to uczucie podobne, mi odeszły na IP, lekarz wziął mnie na usg i jak potem wstałam to chlupło i zalało trochę podłogę:-D a potem szłam na oddział i cały korytarz znaczyłam wodą aż do porodówki:-D
Sonisia
mnie myśl o lewatywie już strasznie krępuje i nie wiem jak to będzie, ale z dwojga złego chyba lepiej się zdecydować, zwłaszcza że po porodzie wypróżnić się tez będzie ciężko.....
co do prysznicu i skurczy, to w domu jak się zaczną skurcze i będziecie mieć wątpliwości to warto wziąć ciepłą kąpiel, jeśli to przepowiadające skurcze to się wyciszą ale jeśli porodowe to powiększą i trzeba się zbierać do szpitala,
ja tak zrobiłam miałam skurcze jakieś dziwne od 5 rano i powiem wam że po kąpieli mały tak się wtedy rozszalał że już nie miałam wątpliwości, do tego brzuch momentalnie poszedł w dół pojechaliśmy do szpitala i bingo!;-)
Darucha
opryszczką się nie martw, wiele z nas ją miało w ciąży, ja też, zarówno z Mateuszem jak i teraz, groźna może być opryszczka narządów płciowych ale wargowa to już nie, tylko dbaj o higienę żeby jej nie przenieść na sfery intymne a wszystko będzie ok
Magda
powodzenia na sesji!
wow malowanie paznokci u nóg! dla mnie to niewyobrażalny kosmos, bo ja ledwo już obcinam;-)
g_agnes
nie ma to jak wsparcie rodzinki:wściekła/y:
MamusiaToJa
z opisów wnioskuję że Bartek jest dość mały, mój Mateusz ma 2,5 roku i codziennie przychodzi, był już czas że super spał na swoim łóżku, a teraz dalej to samo, i jak nie chcę się zgodzić to siada na łóżku i siedzi i mówi że nie będzie spał, a ja dla świętego spokoju ustępuję bo nie mam ochoty się z nim w nocy naciągać

reklama
izka nasza restauracja jest na rynku od 14 lat :) moze kojarzysz monte na swietojanskiej? teraz jetesmy co prawda pod nowym adresem (200 metrów dalej) ale wiele gdynian nas kojarzy :)

darucha ja ostatnio tez miałam obawy nad opryszka :szok: tak mnie sędzialo w jednym miejscu nad warga i było lekkie zaczerwienienie, ze od razu wacik ze spirytusem i tak sobie kilkanaście razy (przed pójściem spać :p) zaaplikowalam i nic nie było uff..

mam nadzieje ze po compeed nie będzie śladu :tak:

masz mocne nerwy ze oglądałam relacje z porodu ! ja trzymam sie od tego z daleka, no chyba ze nie pokazują tego co tam za aagedon na dole :D
moj eMek nie ma czasu wciąż, wyciagnelam go tylko na te 2 zajęcia z porodu :)

a przyznaj sie nam, jak piesek sobie radzi ze spaniem poza sypialnia? :D:D :cool:

magda koniecznie czekam na relacje i efekty, bo sama biorę to pod uwagę - zarazilas mnie tym pomysłem! ja nie mam ani jednego zdjecia w ciąży :szok:

hehe ja tez zbieram sie od tygodnia żeby przemalowac pazurki u stop, ale cieeeezko :p
w miarę udaje (udawało??) mi sie opierając nogę o wanne :tak:

a przed jeśli nie zdążę z wizyta u kosmetyczki przed porodem o eMek będzie musiał sie wykazać :D:D:D

g_agnes ooooolej babsko, pewnie chce sie wymadrzyc, madrala jedna :D

ja zakładam najlepsze opcje bo inaczej małego czeka ciężka przeprawa z moim eMkiem, który rozpycha sie w poprzek łóżka :D:D

ja chce kupic takie łóżeczko, żeby je dostawic do naszego i nawet jeśli maly będzie budził sie czesciej, to będzie w swoim łóżku :

http://allegro.pl/kolyska-przystawka-lozeczko-3w1-filip-nowosc-i2104377592.html

Baw sie dzisiaj na całego..!!! przyjaciółka to jest to :tak:

mamusia moj maly ma
często czkawki ostatnio i jest to dosyć nieprzyjemne, dodatkowo czasem cos mnie tak zakluje mocno ze aż mi sie jakieś sykniecie wyrwie..
maluchy coraz bardziej sie rozpychaja i chyba nie ma o liczyć ze będzie lepiej :D:D
ja postanowiłam sie nie przejmować, bo od początku ciąży cos kluje/twardnieje/uciska ;)

a nie moze sprubowalabys oswoić małego z zostawaniem u kogos na noc, żeby nie przeżył tak bardzo jak ciebie nie będzie na kilka dni i nocy, a potem wrócisz z nowym maluszkiem i będziesz poswiecala mu mniej czasu?
moze łatwiej było by mu zaakceptować nowa sytuacje :tak:

i mogla by to być dla niego fajna przygoda, jak u martolinki :)

martolinka a słyszałam cos o filmie "musimy porozmawiać o kevinie"? sis chce mnie wyciągnąć do jakiegoś kina alternatywnego ..

ja nie zgadzam sie z teza ze korzystanie przez Mkow z usług jest przyczyna zony, choć z jednej strony jest to na pewno przyczyna czegoś złego w relacjach, ale nie koniecznie zaniedbania ze str zony, także przez M.. a takie rozwiazanie to dla mnie pójście na łatwiznę prowadzące jedynie do całkowitego rozpadu związku.

robaczek moze sie uda małego zachęcić, a jeśli nie to wstawcie od razu duże łóżko do pokoju obok dla twojego M ! :p:p

mnie lewatywa tez krępuje, ale "wpadka" na porodowce przy kilku osobach i M to zdecydowanie bardziej krepujaca sytuacja ..

ja trochę posprzatalam (nasze ciuchy które same rozłaża sie po całym mieszkaniu..) teraz wietrze mieszkanie i odpoczywam na bb, przede mną kapiel i przygotowanie obiadu (dziś mielone..!) i jeśli sie wyrobie to spotkam sie z przyjaciółka :):)

buziaki kochane brzuszki :*

Hello :-)
Melduję, że mam dwa dni pod znakiem nauki (tym razem serio :-D ) jutro na 18:30 egzamin i mam nadzieję, że wtedy do czerwca/lipca takie słowo nie znajdzie się w ani jednym moim poście :-D:tak:
W pon zaczynam kombinować z its, albo jakimś krótkim urlopem ,bo mam zjazd 2-4 marca i 16-18 więc myślę, że jakoś dam radę (mimo, że będę po 12 godz powyginana w każdą stronę i wszystko będzie mnie bolało od siedzenia :-D) ale 13-tego kwietnia to już no way żebym była i tak 3 zjazdy muszę na 100% ominąć, ehh pokombinuje troche ;-)
paulusia- zdrówka dla córeczki, biedna :-(
martolinka- serio Antoś to jest super agent, taki pozytywny dzieciak :tak: fajnie, że możesz liczyć na tyle osób i mały będzie duszą towarzystwa :-)
magda- na pewno sesja będzie super, tak jak dziewczyny pisały liczymy, że co nieco nam pokażesz ;-) ja jakoś nie mam nawyku malowania paznokietków u stóp poza okresem wiosenno/ letnim ,ale chyba ciężko by było :-D w każdym razie na razie nie będę próbować :-D

martolinka my sie moze za tydzień wybierzemy na ten film sponsoring. Zwłaszcza teraz jak go polecasz:)
sonisia bardzo fajny pomysł z tym łóżeczkiem. moze póxniej też o tym pomyślę, jak mały nie bedzie spał swoim łóżeczku. Choć mam nadzieje, ze jednak jakoś nam sie to uda osiągnąć.
co do lewatywy to u nas nie ma wyjśćia, żeby ją ominąć. tzn robią lewatywe albo dają rycyne czy jakos tak. to komfort i dla nas i dla personelu. nie oszukujmy się, żadna by nie chciała znaleźć się w takiej sytuacji przy tylu obcych ludziach:)
agata masz zjazdy w tych samych terminach co ja;) tyle że ja sie już zastanawiam czy jechać na ten 17 marca:) ale raczej pojade wtedy ominą mnie dwa zjazdy. 1.04, 22.04 a 13.05 już bym chciała zawitać w szkole;)
mamusiatoja na kiedy masz termin?
robaczek powodzenia w przebleowaniu pokoju:) Od samego początku mateuszek spał z wami? czy odrazu wydelegowałaś męża do drugiego pokoju?

ja dziś bez obiaduu. tzn usmaże nam kilka naleśników jak p wróci z pracy.

Cześć dziewczynki,
jeśli chodzi o malowanie paznokci to w szpitalu w którym ja chcę rodzić jest zapisane aby przyjechać z nieumalowanymi paznokciami ponieważ jak coś się dzieje niedobrego to od razu widać to na płytce paznokcia, więc ja już nie maluję i mam z głowy ;) a tym bardziej odradzam hybrydowy (sama kiedyś miałam efekt niesamowity ale jeśli chce się z niego zrezygnować to rzeczywiście płytka paznokcia jest zniszczona:( ) zwykły lakier na IP można zawsze zmyć a z hybrydowym jest problem.
robaczek_25 remoncik na całego, ja też nie znoszę tego bałaganu ale liczy się efekt końcowy:) powodzenia!!!
sonisia ja też raczej zdecyduję się na lewatywę (jeśli będzie na to czas) tym bardziej jak robaczek_25 pisze później będzie problem z wypróżnieniem więc to chyba dobre rozwiązanie choć nie do końca przyjemne ;)
Fajne to łóżeczko ja myślałam o kołysce na kilka miesięcy przy łóżku
KOŁYSKA CONECO SIMPLICITY STAN IDEALNY +GRATIS (2114174666) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a potem malutka do swojego pokoiku:)
Moja malutka też ostatnio ma często czkawkę, mojej przyjaciółki lekarz prowadzący a zarazem ordynator oddziału położniczego powiedział jej że jak dzidzia w brzuszku ma często czkawkę to okaz zdrowia się szykuje na świat:)

darucha mam nadzieje że opryszczka szybko cię opuści!!! napisz nam koniecznie czy udało ci się eksmitować pieska ??
Ja na początku bardzo bałam się porodu i dużo obejrzałam ich na necie może dziwna jestem ale jakoś się uspokoiłam im więcej wiem tym mniej strachu w portkach :) ale myślę że jak dojdzie już do samego porodu to panika będzie niesamowita hihih
Ja też mam zmiany na skórze zrobiły mi się włókniaki byłam z tym u dermatologa i powiedziała mi że w ciąży czasem się pojawiają i że jest to defekt estetyczny i można to usunąć u kosmetyczki po ciąży.
magda85-gdańsk powodzenia na sesji:) mam nadzieję że pochwalisz się chociaż jednym profesjonalnym zdjęciem:-)
g_agnes widzę że twoja szwagierka jest bardzo podobna do mojej "zawsze wie lepiej" no cóż nauczyłam się jednym uchem przyjąć, a drugim zlać to co mówi - szkoda nerwów!!! A z tymi ubrankami to jak by ci wielką łaskę robiła że ci je daje paranoja!!!
MamusiaToJa masz rację chyba synek czuje co go czeka, że już nie będzie nr 1, musisz koniecznie z nim dużo teraz rozmawiać i może spróbuj przenocować go u babci żeby nie było wielkiego lamentu i nie potrzebnych nerwów jak pójdziesz do szpitala, On może to strasznie przeżyć i być zazdrosny o braciszka jak wrócicie do domku.
martolinka super że macie możliwość wyjść tylko we dwójkę:) a mały jest równie zadowolony:) zachęciłaś mnie strasznie na ten film może namówię mojego M i pójdziemy dziś albo jutro do kina :tak:

Właśnie robię zupkę i zaraz zabiorę się za małe sprzątanie.
Miłego weekendu buziaki:)

g_agnes- to fajne masz terminy zjazdów :-) u mnie mniej fajnie w sensie ,że mam ten zjazd 13.04 (12-tego termin) a później od razu 27.04 i 4.05 więc wątpie bym dała radę się pozbierać, bo tak z 6-7 godz musze być minimum na uczelni. Więc będę próbowała namówić Tosię żeby może wyszła jakoś pod koniec marca ,albo sam początek kwietnia ,bo tak by było najlepiej :-D

Agata na pewno cos wykombinujesz z uczelnia :)
a jutro &&& za ezamin!

maniaa ja chciałam kupic kosz mojzesza, ale to dość droga impreza, więc wybrałam praktyczniejsze łóżeczko, tym bardziej ze maly będzie miał pokój i jedno łóżeczko na dole, a ze my mamy sypialnie na antresoli wiec potrzebuje drugiego legowiska dla mojego synka :)

nie wiedziałam ze mogą być jakieś zakazy z malowaniem pazurkow, dopytam sie następnym razem na SR :)

mam nadzieje ze to prawda z ta czkawką, bo naprawdę dosyć to męczące :tak:

mi sie plany pozmienialy, eMek w szkole musiał być aż do teraz (miał być do 16....:/), przyjaciolka musiala isc nagle do pracy, wpadła rodzinka czyli szwagier ale ja jakoś bez humoru.. tak dzien zlecial na niczym

heeeeeeeh. buziaki

cześć kobitki!

Podczytuję Was codziennie, ale jakoś nie mam sił by wszystkim odpisać...
Od kilku dni dopadła mnie jakaś straszliwa senność i zmęczenie :sorry: a do tego jeszcze jakieś takie lekkie zawroty głowy, czuje się taka otumaniona :szok: masakra... Nic mi się nie chce... Buuuu...
Nie wiem czy to przez pogodę bo biomet jest niekorzystny już od kilku dni, czy to ciąża tak na mnie wpływa...?? Ech... Mam nadzieję, że szybko mi się poprawi i wrócę do żywych ;-)

Nie będę więc Wam smęcić...

Miłego wieczorku babeczki ;-)

Nam położna na SR polecała jeżeli wstydzimy się lewatywy wsadzenie w zaciszu domowym jak się zaczną skurcze czopka glicerynowego. Jeżeli chodzi o paznokcie już ok. 28 tygodnia nam powtarza na zajęciach, żeby nie malować niczym oprócz lakieru bezbarwnego.

reklama
g_agnes
Mateusz śpi z nami w pokoju od urodzenia, najpierw oczywiście w łóżeczku i właściwie nie spał z nami, może tylko jak chorował i bardzo płakał to z braku sił do wstawania już go brałam do nas, dopiero jak dostał własne duże łóżko to zaczęły się wedrówki, łóżko stoi u nas w pokoju ale i tak on jak się przebudzi to przychodzi do nas, a że ciasno nam w trójkę to mąż idzie spać na jego łóżko a ja śpię z małym, był już czas że spał do rana u siebie, ale jeszcze jak dostawał nad ranem butlę, a teraz mleka mu już nie daję to jak się przebudzi to koniec, nie zaśnie dopóki nie przyjdzie do mnie
już nawet dostał do łóżka 2 misie no i taki piesek którego ma od urodzenia przy sobie, żeby mu nie było smutno i nie czuł się samotny ale to nic nie dało
Maniaa
tez o tym słyszałam że do porodu paznokcie powinny być nieumalowane, bo jak się coś dzieje złego to sinieją czy coś takiego

ja tez nie cierpię remontów ale u nas było tak że chciałam tylko żeby pomalować pokój, ale kawałek trzeba było rozkuć sufit bo się światło zepsuło i kabel był przepalony, potem się okazało że stara farba odłazi, jak ją zdarli to trzeba było zagipsować dziury no i zamiast szybkiego malowania jest remont, no ale pocieszam się że już bliżej niż dalej, może trochę się nam luźniej w pokoju zrobi jak pozbędę się zabawek, bo Mateusz nie pójdzie tam spać, już mi powiedział że będzie tam spać ale ze mną:sorry2:
mój synek w brzuchu też miewa czkawkę codziennie, czasem nawet kilka razy dziennie:-) choć przyznam że średnio to lubię;-)

Renatal
ja właśnie się zastanawiam nad użyciem czopka, o ile skurcze zaczną mi się w domu i będzie czas na takie zabiegi, efekt będzie ten sam a komfort o ile lepszy;-)
tak naprawdę nie wiem jak jest u nas, bo nie pytałam nikogo o to, ale ja jak trafiłam na porodówkę to nikt mi nic nie mówił o lewatywie więc nie wiem czy u nas to robią, a potem zaczęły się problemy i była już gadka o cięciu, więc tylko zaliczyłam golenie bo do cięcia raczej potrzebne, bo cięcie jest dość blisko włosów, ale przyznam że miałam wrażenie że maszynka była mega tępa:eek:

Do góry