reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reklama
Hej dziewczyny!
Ale naskrobałyście!:) Dziś miałam intensywny dzień, pomaganie eMkowi w wieszaniu karniszy, sprzątanie po robocie a do tego sobie wymyśliłam pierogi ruskie własnej roboty:-) No i wszystko wyszło super, tylko że kleiłam, kleiłam i końca tego nie było widać, zjedliśmy po dwie porcje jeszcze pomroziłam sobie na czarną pierogową godzinę:-) Ale jestem padnięta, jeszcze parę rzeczy mam do zrobienia, ale to oczywiście po przerwie na BB:-D
ewela - tapeta położona, jestem bardzo zadowolona, wyszło równiutko i elegancko, póki co efekt popsuty wystającymi kablami ze ściany ale na lampy i kinkiety to nas będzie stać chyba jak wrócę po wychowawczym do pracy, hihi
sonisia - udanych zakupów, trochę tego musicie kupić, faktycznie, a masz już coś upatrzone czy dopiero oglądacie?
wiercipiętka - super, że z nerkami wszystko ok, oby tak dalej:)
kasiagaw - kaszka z bananami powiadasz, chyba się skuszę, musi być pyszna!
martolinka - mnie też śnieg nastraja optymistycznie, marznięcie na takim mrozie ma przynajmniej wtedy sens kiedy wokoło tak ślicznie:-)
edytka - zabawna historia z tą czkawką i czapeczką:-D, ciekawe skąd ta zależność???

Wszystkim choruskom życzę zdrówka, uważajcie na siebie kochane, trzymam kciuki za szybkie powroty do zdrowia!!!

Jutro malowanie, zrobiliśmy próby kilku odcieni zieleni i już chyba mamy to o co chodziło, jak wyschnie będzie wiadomo więcej:) Tylko mam dylemat - czy malować wszystkie ściany czy zostawić jedną białą, tą na której są okna - będzie jaśniej a kolor nie będzie taki przytłaczający??:confused:

buziaki w brzuszki, miłego wieczorku!

ilooonka dzięki wypróbuje z tym octem...

murka ja mam ściany w sypialni zielone, ale każda ściana zrobiona jest tak jakby w ramie obrazu w kolorze ecru - taka obramówka na narożnikach o grubości 5 cm z każdej strony...i powiem Ci, że fajnie to rozjaśnia pomieszczenie, bo farba jest wściekle trawiasta...także uważam, że pomysł z zostawieniem jednej ściany jak najbardziej fajny, bo faktycznie nie przytłoczy to pomieszczenia...a później dodatki możesz jasne do tego dobrać...:)

Witajcie,
miałam dziś dzień na sprzątanie;-)chałupka lśni a nasz syn doprowadził mnie dziś niemal wprost w objęcia sanitariuszy ze Srebrzyska.. Wyobraźnia dwulatka jest niczym nieograniczona!!
Przeglądałam też dziś płyty i tam znalazłam płytę z nagraniem pracującej suszarki do włosów;-)Był taki czas , że Antka tylko to usypiało ;-)

Zażyczyłam sobie od M żeby na Walentyki zafundował mi drugą dziurkę w uchu;-)nie wiem , czy nie jestem za stara , ale to było moje marzenie;-)
W niedziele przychodzi moja siostra i my mamy trochę czasu dla siebie wow;-)

nie nadrobiłąm Was babeczki.. wybaczcie

wiercipiętka ja urodziłam córkę 9 dni po terminie, a syna 6 dni po, teraz mam cichą nadzieję że może uda się trochę szybciej bo przenosić dziecko to jak dla mnie to była straszna męczarnia :sorry2:

Dziewczyny jestem DEAD..

ale dzien udany, kupiłam piekne kafelki do kuchni, polowe ledow, zamówiłem reszte potrzebnych żarówek (w sumie 60 szt ;) kupiłam cudne lampy do pokoju bruna -

http://www.leroymerlin.pl/produkty/reflektorek-pszczola,1252488476,1287397402.html

jutro wybiore kolor farby (na skos i koło lozeczka chce turkusowy, reszta biała) i wykladzine (zielona) namalowany chmurki i będzie cacy.
niestety pomysł z małym księciem padł z racji na gigantyczne koszty ( np naklejka z przesyłka z FR jednej sztuki to ok 130 zł) i pomyślałam ze taki biało błękitne pokoik mógłby być za mało stymulujacy dla bruna :(
co o tym myślicie..???

oczywiście napalilam sie jak głupia na wozek i juz jestem tak podniecona ze bym juz go kupiła, ale muszę czekać do rana i podzwonic, posprawdzac.. achh :)

wicie gniazda na całego..!!!

przepraszam ze Wam nie odpisuje, ale wszystko czytam w przerwach miedzy ganianiem po regalach :*

Cześć Robaczki Moje :*

Ja tylko na chwile, pochwalić się, że zaraz ruszać z mężem w Bieszczady :)
Tzn o godz. 11 musze skoczyc na egzamin do szkoły z Wytrzymałości Materiałów, a potem fruniemy :-) Nie wiem jak bedzie tam z internetem, ale postaram sie odezwać.

Buuziaki dla Was :*

Witajcie,
dziś ranek z cyklu wyrodna matka;-) mąż z małym zostali oddelegowani na spacer i zakupy a ja klikam do Was;-)

Sonisia ależ Ty jesteś zabiegana;-) myślę , że pokoik Bruna będzie równie piękny bez małego księcia :tak:
Augustynka wow !! udanego wypadu;-)
Kivinko tak ja właśnie dziś wybieram sie na wielką libację a jutro cały dzień będę trzeźwieć:-D:-D
Ja urodziłam syna 5 dni po terminie i to była męka;-)do tego super telefony" Czy urodziłaś? nie? dlaczego? a kiedy planujesz?":-D

reklama
sonisia na pewno pokoik bez motywów Małego Księcia będzie równie śliczny i będzie pogodnie nastrajał Bruna...fajnie, że już dużo rzeczy wybranych...gdybyś potrzebowała ledy w hurcie do kupienia to mam przyjaciela w Krk który ma firmę na Zakopiańskiej i ma bardzo fajne ceny na oświetlenie ledowe...sama mam całą chatę jego produktami oświetloną, więc jak chcesz to wyślę Ci namiary na priv:)

kivinko tak na pewno będą pustki choć nie wiem czy to spowodowane imprezowaniem...my wprawdzie nic nie planujemy ale jak nas znam to i tak ktoś wpadnie na wieczór do nas, a jak nie to miło będzie tak czy siak...Tobie życzę tego samego...

martolinka rób tą dziurkę i się nie zastanawiaj...będziesz trendy Mamuśką:):)

augustynka wow ale Ci zazdroszcze...ja mam taką straszną ochotę gdzieś wybyć, że już mnie trzęsie normalnie...udanego weekendu:):)

wiercipiętka myszka ja to sobie nie wyobrażam rodzenia po terminie...no kurde nie ma takiej opcji...mam cichą nadzieję na pierwszą połowę kwietnia choć termin oscyluje w okolicy 20 więc zobaczymy ale na pewno nie po terminie...no ludzie ile można nosić takie brzuchy:-D:-D

My wczoraj znowu położyliśmy się późnawo...ostatnio jak leżymy już w łóżeczku zaczyna nam się myśliciel i gaworzymy tak jeszcze z godzinę i później wstajemy tak jak dziś czyli o 11. Śniadanko zjedzone pyszne, bo odmroziłam jeszcze ugotowaną przez Babunię fasolkę po bretońsku, więc się przy niej spłakałam znowu...ale była pyszna normalnie masakra....muszę gdzieś w tajemnych księgach Babci wyszperać przepis...Właśnie wzięłam prysznic i powiem Wam, że tak się tym zmęczyłam, że ledwo żyję. Ubrałam się i zbieram się do wysuszenia włosów, ale nie umiem się podnieść. Jakaś taka słabość mnie dopadła normalnie masakrejszon. Z gardłem już lepiej, ale znowu trochę katar mi się pląta, więc jak to mówią: jak nie urok to sraczka...także nie ruszam się nigdzie dziś z domu. Zrobiłam eMkowi listę zakupów, wydeleguje Go do sklepu, żeby zobaczył jak interes się kręci i ogólnie bez planów póki co na dziś.

A Wy co planujecie Mamuśki?

Miłego dnia. U mnie słoneczko za oknem, więc nastrajam się pozytywnie :tak::tak:
Buziaki:*

Do góry