reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

no proszę jaka ja zdolna :-Ddobrze że z waszą pomocą ;),co do gry to mnie się też zawsze podobała gra na gitarze i skrzypce jeszcze ,ale na podobaniu zostało ,jedynie na czym umiem to na nerwach (czasem) hi hi hi

reklama
reniuszek hawajski znak na szczęście uprzyjemnił nam z eMkiem śniadanko...świetne naprawdę:-D:-D:-D

zawiszka to daj znać jak wyszły knedliki...ja wprawdzie nie robiłam ich sama, ale widziałam jak kolega działa...ahhh ale bym je znowu zjadła...

kivinko to Ty ale zdolniacha jesteś...robisz nam tu za połowę zespołu...

sonisia no widzisz taka już ta Zosieńka jest...lubi grę organową i nic już chyba tego nie zmieni, a ja wręcz nie znoszę takich ciężkich organowych dźwięków kościelnych...dzięki za cenne rady z SR...ja o oddychaniu i innych duperelach pojęcia nie mam...muszę zacząć coś wczytywać się w temat bo inaczej kiepsko widzę ten poród...:-D:-D:-D

Jesteś okropna z tą kapustą kiszoną i kluskami śląskimi...normalnie aż mi ślinka pociekła na to...a u nas dziś tylko zupa...na więcej siły brak...

wiercipiętka na nerwach to chyba każda z nas umie grać...wręcz coś mi się zdaje, że mamy to opanowane do perfekcji..:-):-)

Ja wczoraj zasypiałam strasznie późno bo dopiero o 1.30. Oglądaliśmy z eMkiem Transformersów 3 i powiem Wam, że o ile pierwsza połowa filmu super była(BumbleBee wymiata), o tyle później już zaczęło się bajeczkowanie i takie na siłe wszystko. I ta napompowana panna co niby kocha ale nie wiadomo do końca o co chodzi z nią w tej roli. No tak czy siak. Leżeliśmy sobie z psiakami przed TV i te małpy jak tylko je wypuściliśmy na dwór i do kotłowni na noc, bo tam śpią, to zaczęły tak szczekać, że nie mogliśmy zasnąć. Normalnie szok - na następny raz jak tak zrobią, to nie powąchają nawet niczego w domku.

W każdym razie położyłam się wczoraj z bólem gardła. Dziś już trochę lepiej. Piję sól emską i herbatkę z miodem i cytrynką i mam nadzieję, że przejdzie, bo normalnie masakra jak by mnie miało jeszcze rozłożyć. Dopiero co eMek dziś się trochę lepiej poczuł. O 12 jadę do fryzjera. Najchętniej bym przełożyła wizytę, ale już tak długo na nią czekam, że mi szkoda. Jakoś wytrzymam, opatulę się po wyjściu i pojadę zawieźć Mamci trochę wypieków wczorajszych, bo jak Jej wysłałam fotkę wczoraj, to narobiłam strasznego smaka. A później to już leniwe popołudnie...Ale się rozpisałam.

Miłego dnia Brzuszki:*:*

Wiercipiętka u nas są dwie miedniczki powiększone, jesteśmy pod opieką kliniki i cały czas kontrolujemy ich wielkość (niestety od 21 tygodnia cały czas rosną). Jaki macie wymiar teraz?

To spokojnie u nas w 21tyg. jedna miała 7,5 druga 9. W 24 tyg. bardzo podobnie a w 27 tyg. 9 i 12. W poniedziałek będziemy mieli kolejną wizytę i strasznie się boję tego co tam mogę zobaczyć :(.

kasiagaw co ciekawego u fryga będziesz robić? jakieś szaleństwo?
ja muszę sie w końcu wybrać koncowki podciać bo siano straszy.. :)

ja straszne lubie z eMkiem transformersow, ale ta laska faktycznie jakaś masakryczna..! przepompowana silikonem ..

a sama myśle gdzie mogę kupic dobre kluski, bo w życiu bym sama ziemniaków nie tarla :D:D

teraz delektuje sie po śniadaniu (jajecznica) i salatce owocowej z banana, kiwi i truskawek (!!!) mniam!

zaraz muszę sie zebrać i sprawy pozalatwiac :tak:

wiercipietka renatal 3 mamy kciuki żeby miedniczka sis nie powiększala! :)

sonisia-kluski śląskie mniam mniam, ja bardzo lubię ale z sosem pieczarkowym. Jeżeli chodzi o prasowanie to zaleca się aby przynajmniej do 3miesiąca prasować ubranka po praniu, po to aby pozbyć się z tkaniny resztek proszku do prania, który może wywołać złuszczanie się naskórka a nawet alergię u noworodka. Proszki dla maluszków są "delikatne" ale ja wolę dmuchać na zimne i jednak wyprasować ubranka.
Przed chwilką byłam w sklepie po parę produktów do knedliczków, dziewczyny kondychę mam tragiczną 300m do przejścia dla mnie to katastrofa, mam ostatnio straszny problem z biodrami, czasem się boję co to będzie z tym moim poruszaniem się w 9 miesiącu:hmm:

dzięki sonisia ,
Renatal o u Cibie rzeczywiście sporo ..ale będzie dobrze i tego sie trzymaj
zawiszka -nie tylko u Ciebie kondycja szwankuje :)u mnie z kolei krzyże albo nerka obrócić w nocy jak bym spała na plecach to na 4 razy przymierzam

Witajcie :-)
My dziś z Ninką mamy wene na sprzątanie więc dzieje się, dzieje :-D na dobre kochane wróce do Was pewnie we wtorek po tych wszystkich zaliczeniach i zajęciach, a poza tym jeszcze na weekend "dostajemy" drugiego pieska od moich rodziców i siostry ,bo jadą na wesele na śląsk, a wracają dopiero w pon wieczorem więc będzie zamieszanie,bo mała będzie non stop tulić się do psów, karmić je, układać w legowisku itp więc trzeba być czujnym ;-)
Jeśli chodzi o prasowanie ciuszków- to ja prasowałam tylko jeden raz jak wszystko przygotowywałam, ale było tego sporo, później już nie było czasu, ani chęci i w sumie jakoś nie uważam tego za konieczne ;-)
renatal, wiercipiętka- oby ze zdrowiem maluszków było wszystko ok!

My dziś na obiadek mamy rosołek i będą jeszcze żeberka z ziemniaczkami ;-)
mykam szybciutko na inne wątki i nauka..

Aaa i jeszcze jak coś to w Bomi jest promocja na huggisy 2 (do 6kg) te z bawełną , za 34,99zł jest 90szt także my kupilismy, bo przy Nince się sprawdziły i były super, jedynie te większe rozmiary z serii premium to już był niewypał ..

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczynki.
przywiozłam wczoraj ubranka od siostry. Dzis nastawiłam jedną pralkę i już nie mam gdzie wieszać;) bede musiała to rozłożyć na raty:)
U mnie dziś pierś z kurczaka z ziemniakami i buraczkami.
Nie mam bardzo czasu Was dokładnie podczytać i poodpisywać;/
miłego dnia;)

Do góry