reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Angelie, a czemu scan w 16 tygodniu? Ja mialam dluuugie spotkanie z polozna w szpitalu i od razu scan w 12 tygodniu. A bylas juz u GP?

marysia868 - super, ze udalo sie uratowac synka.

Kinga85 tak dlugo sie staracie, robilas jakies badania? testy owu? armia mezowa spoko? Trzymam kciuki by sie udalo, bo wiem, ze Cie to stresuje, mimo ze Ty mowisz, ze jestes wyluzowana ;-) po postach widac, ze nie :-)

martolinka, gratuluje mdlosci ;-) herbatka imbirowa mi pomaga.
Ja sie znowu martwie, ze mdlosci nie mam, chociaz w pozycji lezacej ustaja. Musze sie ruszyc troche ;-)

Ide zaraz zmontowac jakies sniadanko. Wyciagnelam ksiazke, ktora dostalam w poprzedniej ciazy i przypomnialam sobie co jesc, a czego nie.
A potem zadzwonie do szpitala... W nocy mi sie snilo,ze dzwonilam... ale mam stresa...

Milego dnia babeczki :-)

reklama
hej laseczki:)
ja dzis podnioslam sie o 7:30, znaczy pies sąsiadow mnie zbudzil..ludzie sa dziwni..maja psa i wypuszczaja go rano do ogródka, żeby szczekał..nie kumam tego..
Damiano obudził sie przed pierwsza, z mega wrzaskiem krzycząc boli, boli..nie wiem o co chodziło, moze dolne trojki ida i go tak bolało. udało sie go wyciągnąć z łóżeczka i bawił sie 2 godziny w nocy..petarda..wiec łącze sie w bólu z niewyspanymi..
w czwartek ide na badanie krwi, znaczy tatus mnie zawiezie. mam 9 badań do zrobienia, więc troche krwi spuszczą..
u nas dzis ładnie, słoneczko swieci, niebo błekitne.
miłego dnia

ale mam dzis stresa... dziewczyny, nawet nie wiem dlaczego. To juz trzecia wizyta u gina, drugie USG, a ja dopiero dzis sie stresuje i to jak cholera! Nawet przed pierwsza wizyta tak nie mialam. Mam nadzieje, ze to nie wrozy nic zlego :( Trzymajcie kciuki, odezwe sie wieczorem jak poszlo....

kivinko, czekamy na relacje..ja tez sie zawsze stresuje, wiec Cie rozumiem..wierze jednak, ze bedzie ok:) dzisiaj zobaczysz serducho, chyba jeszcze nie widziałas? powiedz lekarzowi o tych owsikach, wychodza z ciebie dalej?

nie widzialam, 2 tyg temu byl tylko (aż?) sam pecherzyk. co do owsikow, to na szczescie juz skonczylo to paskudztwo ze mnie wylazic i mam spokoj :)

Syneczki2
powiedz mi prosze jaki rozmiar ma Twoja fasolka po USG???
Byłąm dzisiaj u gina powiedział, ze ciąza bardzo młoda, dał mi duphaston. Zarodek ma 0,43cm.
Nie wiem czy to dobrze czy źle... Mowe mi kuźwa odebrało u niego a teraz mam milion pytan i watpliwości...

Witam nieprzytomnie... nie wiem cz to ciążowe, czy nie, ale jestem dzis mega niewyspana... jak o 6:30 zadzwonil budzik M., a ten się nawet nie ruszyl, to mialam ochote go wykopac z łóżka :wściekła/y: potem z tej zlości już nie moglam usnąć, a o 7:30 usłyszałam 'maa-ma'... :no: wiem, ze pewnie niektore z was zrywają się wczesniej, ale ja dzis czuję się jakby mi ktos przylozyl...

sonisia, witaj :) nie wiem czy to za wczesnie... ja idę w 5,1tc , tzn. w 36 dniu i tez się zastanawiam czy coś zobaczę..?
kinga, ja negatywnym testom nie wierzę ;P robilam 3 - 3 dni po spodziewanej miesiączce, pięć i sześć. dopiero 3 test wyszedl pozytywny :) mysl pozytywnie - 'jak jestem w ciąży, to super! a jak nie, to w weekend będe mogła umówić się na winko z koleżankami ;P' a tak na poważnie, to przecież jednego maluszka juz macie i wiesz, ze mozecie, wiec spokojnie, nie niecierpliw się w razie czego. zeby zajsc w ciaze trzeba byc wyluzowanym ;)

ja mama usłyszłam dzisiaj o 6.30, naszczescie mały potem snął ze mną w łóżku i spał do 9.30. ja miałam koszmarne sny długo zasnąć nie mogłam i eh

sonisia
ja czekam na usg do ok 8-9 tyg bo wczesniej to i tak pewnie nie wiele zobacze a tak uslysz serduszko

kinga
ja wpierwszej ciązy mialam 3 testy w tym jeden negatywny, i co dziwne było tak pozytywny negatywny pozytywny i test z krwi pozytywny

martolinka wiem co czujesz ja od tygodnia mam takie mdłości raz mam raz nie. Ja nie jem poprostu rzeczy po ktorych mnie mdli, a najlepiej to nic nie jem, a najgorzej jak jade samochodem albo autobusem

Augustynko Mój gin nigdy nie mierzył mi pęcherzyków patrzy tylko na ich zawartość wg tego ustala tydzień ciąży a prócz jego własnej wiedzy, sama aparatura również pokazuje wiek ciąży a więc etap rozwój pęcherzyka, wskazanie aparatury i obliczenia że owulacja wystąpiła 28 lipca ( a moje cykle ostatnio były pomiędzy 30 a 35 dni a więc ten tym razem miał 32 dni) wskazuje na prawidłowy rozwój ciąży. Dokładnie 25 dni wczoraj moje maleństwo miało a więc dokładnie tak jak na obecnym suwaczku 5 tygodni i 4 dni wczoraj. Według jego opinii pomiary nie są w 100% wiarygodne na tak wczesnym etapie ponieważ każda ciąża jest inna i tak jak dziecko różnej wielkości się rodzi tak i pęcherzyk ma różne wielkości i przez te pomiary lekarze wywołują obaw u mam. Z Amadeuszkiem miałam bardzo duży pęcherzyk ale wewnątrz jego rozwój zgadzał się z wiekiem ciąży z Oliwierkiem z kolei było wszystko książkowo. A więc nie myśl nie szukaj po internecie wiem sama po sobie że tylko przynosi to negatywne efekty. Miałyśmy ostatnią miesiączkę tego samego dnia, mój cykl był 32 dniowy Twój zapewne 28 czyli masz 4 dni na plusie a to w dalszym ciągu 5 tydzień czyli nie ma rady by było widać serduszko. Wszystko się wypytałam serce zaczyna bić 21 dnia max 22 na usg widać w 6 tygodniu pomimo tego że naszym maleństwom już bije aparatura nie jest tego w stanie wychwycić ponieważ serdunio jest wielkości ziarenka piasku. Dlatego jeżeli Twój lekarz nie stwierdził niczego niepokojącego w rozwoju wewnętrznym a mnie mój pokazał w pęcherzyku jeszcze takie malusieńkie kułeczko już nie pamiętam jak to się nazywa to wszystko jest ok. W felernym momencie poszłyśmy wystarczyło by poczekać tydzień i wszystko było by widać no i będzie kochana przy następnej wizycie. Na kiedy się umówiłaś?

Augustynko Mój gin nigdy nie mierzył mi pęcherzyków patrzy tylko na ich zawartość wg tego ustala tydzień ciąży a prócz jego własnej wiedzy, sama aparatura również pokazuje wiek ciąży a więc etap rozwój pęcherzyka, wskazanie aparatury i obliczenia że owulacja wystąpiła 28 lipca ( a moje cykle ostatnio były pomiędzy 30 a 35 dni a więc ten tym razem miał 32 dni) wskazuje na prawidłowy rozwój ciąży. Dokładnie 25 dni wczoraj moje maleństwo miało a więc dokładnie tak jak na obecnym suwaczku 5 tygodni i 4 dni wczoraj. Według jego opinii pomiary nie są w 100% wiarygodne na tak wczesnym etapie ponieważ każda ciąża jest inna i tak jak dziecko różnej wielkości się rodzi tak i pęcherzyk ma różne wielkości i przez te pomiary lekarze wywołują obaw u mam. Z Amadeuszkiem miałam bardzo duży pęcherzyk ale wewnątrz jego rozwój zgadzał się z wiekiem ciąży z Oliwierkiem z kolei było wszystko książkowo. A więc nie myśl nie szukaj po internecie wiem sama po sobie że tylko przynosi to negatywne efekty. Miałyśmy ostatnią miesiączkę tego samego dnia, mój cykl był 32 dniowy Twój zapewne 28 czyli masz 4 dni na plusie a to w dalszym ciągu 5 tydzień czyli nie ma rady by było widać serduszko. Wszystko się wypytałam serce zaczyna bić 21 dnia max 22 na usg widać w 6 tygodniu pomimo tego że naszym maleństwom już bije aparatura nie jest tego w stanie wychwycić ponieważ serdunio jest wielkości ziarenka piasku. Dlatego jeżeli Twój lekarz nie stwierdził niczego niepokojącego w rozwoju wewnętrznym a mnie mój pokazał w pęcherzyku jeszcze takie malusieńkie kułeczko już nie pamiętam jak to się nazywa to wszystko jest ok. W felernym momencie poszłyśmy wystarczyło by poczekać tydzień i wszystko było by widać no i będzie kochana przy następnej wizycie. Na kiedy się umówiłaś?

Dziękuje Kochana za wyczerpującą odpowiedź. Powiedział zebym przyszła za niecałe 3 tygodnie w piatek. Ale czekam na swojego lekarza, który ma byc pod koniec przyszłego tygodnia w Radomiu, bo jest na urlopie.
Stres mnie zżera cholernie Cykle mam 30 dni nie krócej.
Nie określił mi wieku ciązy, tylko polliczył od dnia ostatniej miesiączki.
Duphaston mam brax 2 razy dziennie po 1 tabletce.
Wśiekło mnie jego okreslenie na poczatku badania: "Jakaś ciąża jest..." i pozniej 10 min ciszy. " Ciąża mała", "Ciąża żywa"
i tyle. a ja głupia nie potrafiłąm zadac jednego konkretnego pytania.

reklama
Do góry