reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

witajcie dziewczynki :)
troszke mnie nie było, przeziębienie wymeczyło mnie na maxa - nie pisałam, bo nie chciałam za nadto smęcić :) teraz czuje się już lepiej, ale nos wygląda jakbym z tydzień mocniejsze trunki popijała...
postaram sie być na bieżąco.
ściskam Was i wasze Maluszki :*
miłego dnia

reklama
Witajcie :-)
Wróciliśmy do domku po obiadku u rodziców, teraz G z małą pojechali na basen ,a ja szybciutko patrzę co u Was i biorę się za naukę choć nie chce się,że ehh;-) mroźno strasznie, mam nadzieję, że niebawem zacznie trochę odpuszczać ,bo nawet wybrać się jakiś spacer nie ma za bardzo jak..
sonisia- powodzenia w poszukiwaniu wymarzonego wózeczka !
poranna- Ty to jesteś agentka :-D faktycznie małe zakupki z tego wyszły :-D
ilonka- szybkiego powrotu do pełni formy ! a nos też się zregeneruje wkrótce ;-)

Hej dziewczyny, ja już po zakupach, całkiem udane przede wszystkim dlatego że mąż mnie nie poganiał a nawet się zaangażował, prosiłam go o to od rana i nastawiałam psychicznie i udało się!
szczegóły na odp. wątku:)
sonisia - wózeczek całkiem zgrabny, ale u mnie by się nie sprawdził bo mieszkam blisko lasu i muszę mieć przednie większe, pompowane
agata - miłej nauki!
ilonka - fajnie że już jesteś i że choroba w końcu ustąpiła
poranna - gratuluję, to zaszalałaś kochana:tak:, a mebelki z leksvika są przepiękne, muszę obadać czy jest u nas promocja, choć nie wiem czy nie lepiej zainwestować w stuvę, bardziej pakowne mi się wydają i uniwersalne, choć nie tak romantyczne:)

buziaki w brzuszki, spadam na zakupowy!

witajcie weekendowo:-) my już po malowaniu pokoju dla chłopców i wyszło dobrze, co prawda teraz w każdym pomieszczeniu mamy takie same kolory , ale co ja na to poradzę,że podobają mi się głównie beże, niby kupiliśmy inny kolor z nazwy ale na ścianie to i tak beż :-)mój m. się rozkręcił i w pon bierze się za korytarz (choc nie było tego w planach):-)

sonisia- wózeczek bardzo fajny:-) widziałaś go już na żywo? bo w tym sklepie bobo wózki w gdyni mają duży wybór dobrych wózków i coś mi się wydaje, że mają tam tą markę Bugaboo. jest tam taka miła babka co wszystko pokaże, objaśni.

poranna, reniuszek- ikea to jest to:-) ja już tam zawitam 13 po komodę i mam nadzieję upolowac coś więcej:-) poranna skąd Ty masz tyle sił na taki mega shopping?:-) a co do zakupów przez net to mam takie samo zdanie jak Wy- lepiej "pomacac" i wtedy "szybciej w łapki wpadnie". chociaż nie zawsze jest to możliwe np stanik do karmienia zamówiłam przez neta z tej firmy alles, i teraz wyczekuje na listonosza, i oby przyniósł dobry towar.
kivinko- byle do wiosny!!!
murka- przyjęłaś dobrą taktykę z tym "oswajaniem męża", gratki udanych zakupów.
exquise- miałam tak samo jak Ty, jak tylko spakowałam torbę to nie przewracałam się już tak nerwowo w łóżku.i już nawet nie mam takiego czarnowidztwa, że maluszki urodzą się lada dzień:-)tak wiec wszystkim mamusiom polecam spakowanie torby na odstresowanie:-)

agata89- efektywnej nauki życzę!

reniuszek- efektywnej randki, hehee:-)

p.s.dostałam cynk, że w rossmanie jest promocja na Pampersy Newwborny (2-5kg) czyli te jedynki - kosztują 22 zł. może komuś jeszcze przyda się ta info:-)

Miłej niedzielki Wszystkim!!!

Murka-sluchaj ja chce karmic piersia, zobaczymy jak tym razem pojdzie. Z moja ALusia bylo tak ze sie urdzila duza i taki glodomorek, babka w klinice do mnie mowila zeby jej dawac 3 uncje (90 ml) co 3 godziny i jak sie odpompowywalam to tyle mialam, a mala wyla z glodu...wiec naprawde jak ja pozniej dopajalam 1,5-2 uncjami mleka sztucznego to dopiero byla najedzona!!! Ale naprawde nie slyszalam od nikogo innego zeby noworodek jadl 120-150 ml mleka. Mialam zarloka. Mam nadzieje ze z drugim dam rade tylko z cyca.
Kasiagaw, Sonisia-te ziola smierdzace Labofarm to sa takie zwykle tabletki uspokajajace i one zawieraja waleriane (to ona tak smierdzi) i sa dopuszczane la ciezarnych.
Sonisia-ten Paul Frank to na kazdym kroku, wczoraj widzialam mase koszulek na przecenie za 2 dolary sztuka :) Sluchaj jak bardzo bardzo chcesz to moge Ci zamowic ten wozek i wyslac do PL ale czy to nie beda zbyt duze koszta, przesylka moze byc bardzo droga, bo wozek jest ciezki.
Reniuszek-milo ze znow jestes, smutnawo tu bez Ciebie
Poaranna-to zaszalalas w tej Ikei, ja tez jak tam wpadne to sie nadziwic nie moe jakie tanie i uzytkowe te meble, choc nie sa super piekne to najbardziej funkcyjne na swiecie. Jesli chodzi o cyckonosze, kupilam sobie ostatnio jeden firmy Medela, super wygodny, bardzo funkcyjny ale takie troche jakby splaszcza troche biust ale mam to w nosie, teraz stawiam na wygode.
Medela Ultra-Stretch Nursing Bra - Medium (Chai) - Medela - Babies "R" Us

A u nas dzis piekna pogoda, slonce swieci i +13 stopni, normalnie wiosna przyszla, idziemy wiec na lunch gdzies na zewnatrz, nie chce mi sie gotowac, a potem na jakies fajny spacerek, plac zabaw zeby sie mloda wyskakala. A ja mam dis dobry humor, bo gadalam z mama i przyjezdza do mnie w wakacje cala ferajna, mama, tata, siostra z dwojka dzieci, normlanie super, dom duzy to sie pomiesciy. Jedyny moj problem to jak ja ich wyzywie majac malucha pod pacha, hehe ale juz mamka z sisterka mnie pocieszaja ze przeciez na zmiane bedziemy dogladac ANtosia i gotowac albo wychodzic gdzies zjesc na miescie :-) Bedzie fajowo, a w Swieta my do Polski :-)

reniuszek uff nie ja jedna z takimi zdolnościami :D:D:D
ale ostatnio jestem mistrzem w racuchach z jablkami :tak:
miałam ochotę na pieczenie (kopiec kreta - z paczki oczywiście :laugh2:)
ale nic z tego ne wyszlo.. :p

jak zakupy dla Maksymilianka..?!?! ;)

ja opetana wizja wózka i potrzebie szykowania wyprawki dla młodego kupiłam mu dziś 2 pizamki, rajstopki, sweter i bodziak ;)
bo potem bez przecen będzie tragedia..!!!
a kilka rzeczy na start chce żeby miał kupione przeze mnie, a nie wszystko po starszym kuzynie.. (tak sobie tłumaczę :D)

chciałabym juz jakieś łóżeczko, fotelik, mebelki no ale muszę jeszcze czekać do zakończenia tego cholernych remontu :angry:

malutki sie zrobił taki skoczny, ze po raz pierwszy obudził mnie wczoraj w nocy o 4 bo tak mocno skakał..!
jeśli Ty czujesz Maksia tak mocno jak ja przez ta chwile to macie wesoło :tak: :)

jak sie udała randka...?!???? :D

porannakawa mnie zakupy tez wyciszaja i relaksuja, choć fizycznie to juz nie ta kondycja co bez piłki z przodu ;)
no i ten ból krocza jest juz tak masakryczny, ze każde schylenie sie, podniesienie nogi czy choćby wstawania zawsze jest z grymasem :/

a w tych sklepach idioci rzeczy dla niemowlat i cyckonosze dla kobiet w ciazy itp powiesili na najniższych wieszakach, wiec chwili miałam juz dość.. grr
no ale Ciebie to nie przebije :D

jak sie udało przemeblowanie..?? synek zadowolony?

kivinko dzielna jesteś :*
teraz juz będzie lepiej i nawet nie myśl o tych rurach w ścianach..!

a jak piesek sie czuje w nowym domu? uspokoił sie..?

iloonka oby juz żadne chorobsko sie nie przypaletalo..! :*

agata podziwiam życie ze tak sie regularnie uczysz.. :)
jak reszta dnia minęła, spokojnie?

murka umiesz ze swoim M sobie radzić..! moj jeszcze nie dojrzal do długich zakupów dla młodego, myśle ze spokojniej będzie jak zrobie je sama czy z siostra/mama bo musiałabym chyba jakis kurs u ciebie przejść by swojego tak urobic :p

darucha ulala jak sie rozpedzil twoj m! my z kolei wszędzie będziemy mieli biel, ale chyba młodemu zrobimy jedna ścianę w jakimś kolorze ;)

a ten bobo wózki to na karwinach w Gdyni, przy wylocie na skoot moze..?

wozek ma moja siosta i dlatego sie zdecydowałam, bo juz go w miarę znam i uważam ze jest rewelacyjny :)
ale chce sie o szczegóły dopytac w sklepie wiec muszę sie wybrać do takiego sklepu :tak:
choć pewnie kupię używany z allegro czy ebay'a i moze dokupie sobie budke i spiworek z malpkami paula franka :)

oo i dzięki za newsa z pampersami, chyba juz kupię bo nie mam zadnych :szok: a cena wydaje sie zachęcająca :tak:

izka za 2$ sztuka?!?! grr ja bodziak używany licytuje za 20 zł.. heh ;)
a nie wiesz czy tylko są koszty wysyłki czy nakładają akcyzę na taka przesyłkę jak wozek..?
bo ja myslalam juz, aby zakupić tu na miejscu wozek a zza granicy sciagnac taki zestaw np:

http://www.ebay.pl/itm/Bugaboo-Paul-Frank-Colourblocks-footmuff-hood-blanket-/110806146435?pt=UK_Baby_Pushchair_Accessories_parts_ET&hash=item19cc8f9d83#ht_500wt_922

moze to byłyby niższe koszty wysyłki? ale nie chce Ci głowy zawracać, więc tylko jak byś przy okazji gdzieś przylookala to daj znać :)

i jak super ze cała rodzinka prawie Ci sie zjedzie, będziecie miec wesoło ze hej..! a jak Wy w wakacje planujecie przyjechać do 3city to koniecznie musimy sie zobaczyć..! :happy:

a z gotowaniem to raczej nie będzie problemu, bo jak 3 kuchareczki to będzie co jeść :D

u Ciebie 13 na plusie a u nas na minusie :D:D hehe a mi zamarzl płyn letni w spryskiwaczach i mam wiecznie brudna szybę - mam juz dość tego mrozu..!

mam nadzieje ze i u nas w któtce wiosna takie dobre humoru wszystkim przyniesie :tak:

ja jutro mam w planach z eMkiem na chwile sie przejechać po zakupy do domu (kosmetyki, spozywka) a na obiad chyba naleśniki z manekina - mmm..!!! martolinka ty cos o tych pysznosciach wiesz ;)

buziaki dla wszystkich i każdemu brzuszkowi z osobna..! :** :)

dzien dobry leniuszki, wstawać wstawać..! :)

no chyba ze zaleglyscie pod koldrami/kocykami i oddajecie sie blogiemu lenistwu :tak: .. :)

hello :)
oj sonisia dzisiaj pierwsza na bb :) u nas dalej zimowo w nocy było -29:szok: szok
ja sie dzisiaj nigdzie nie wybieram, bo znowu cos załapię :( na obiadek będzie lasagne - na prośbe Ema...zobaczymy co mi wyjdzie :)
sonisia - za mna ostatnio chodził kopiec kreta, ale jakoś sie ogarnełam...u mnie zwykle w niedziele jest jakies ciacho,a le wczoraj nie chciało mi sie stać przy garach... super, ze zakupy sie udało - teraz faktycznie mozna cos upolować na wyprzedazach :)
iza - ale ci zazdroszczę pogody :)
miłego dnia kochan e ;-)

reklama
Hej dziewczyny!
sonisia- Misiek podobno w porządku, ale ostatnimi czasy w ogóle nie idzie się z tą kobietą skontaktować, dziewczyny z fundacji chcą tam jechać na kontrolę, bo trochę się martwimy:/
izka ale Ci zazdroszczę tej pogody!!! Ja bym już tak bardzo chciała temperaturę na plusie, żeby w nocy nie trzeba było do pieca dokładać i martwić się, że znowu nam rury rozmrozi ...

Ja z mężem zdecydowałam się na poród w tej klinice o której wam kiedyś pisałam. Całkowity koszt to około 500 zł ( jest refundacja jakaś z NFZ, dlatego tyle) no i rutynowe znieczulenie. Więc plus taki, że znieczulenie, dwa, że klinika, a nie masówka w szpitalu, trzy - w tej kwocie jest jeszcze jedna wizyta u ginekologa miesiąc przed porodem. Co do minusów - nie mają tam odpowiedniego sprzętu dla wcześniaków, dlatego, jeśli zacznę rodzić przed 36tc, odeślą mnie do szpitala, poza tym ponoć bardzo szybko wypisują do domu jak wszystko jest ok, nie robią dziecku badania sluchu i bioderek, cała reszta jest.
Z opinii na necie większość dziewczyn bardzo zadowolonych, zobaczymy!

Miłego dnia!

Do góry