reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

lene czekam na przepis, bo u mnie w domu też często króluje karkówka na stole.
Zdradzisz coś więcej na temat swojej pracy?:)

reklama
g-agnes: przepis na kulinarnym...aż sobie smaka narobiłam.... a odnośnie mojej pracy to żadna tajemnica:-)... mój m jest policjantem, ja przez kilka lat też pracowałam na komisariacie... co prawda jako cywil, ale swoje widziałam.... od 8 lat jestem żołnierzem zawodowym i też zdarzają się czasem dosyć ciężkie momenty....:-(... no
ale to by było na tyle ;)
Spadam bo moją córę do siostry, bo pusto bez niej i cicho..... mam nadzieje, że rączki straciły swój czerwony kolor i opuchlizna zeszła.....
Miłego dnia wszystkim życzę:-)

Hej kochane!
Ja po śniadanku, wpadłam tylko się przywitać, bo zaraz na zakupy z mężem jedziemy, juppi!!!
Dzięki za wszystkie rady dotyczące karmienia, fakt faktem nie jest to łatwa sprawa i jak wszystkiego w życiu po prostu będzie trzeba się nauczyć, mam nadzieję że się uda;)
izka - z tego co piszesz to musiałaś się strasznie męczyć podczas karmienia, współczuję, to musiało być straszne. No i ten płacz dziecka z głodu...Nie dziwię Cie się że wprowadziłaś sztuczny pokarm, przecież każda matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej. A teraz jak się na to zapatrujesz, będziesz mimo wszystko próbować?
kasiagaw - jak nocka - było choć trochę lepiej dziś?

miłego dnia kochane!

kivinko jak tam ogarnianie tych popekanych grzejnikow..?

lene jejku jak nie urok to sra**ka .. heh te awarie :/
jak lapki małej..?

poranna jak zakupy w ikea? jakieś mebelki dla maluszka czy cos do domku?

g_agnespowoli i do celu! :) u nas będzie wszystko na wariata przed porodem ..

martolinka takie ludzkości opisujące do jedzenia ze ja sie zastanawiam - cy tylko ja robię podstawowe obiady typu schabowe/mielone/pierogi z zamrazalki etc..?? :D i jaka jestem z nich inna! :p

moze jak będę na swoim i będzie wiecej czasu przy maluchy żeby w domku siedzieć to moze teza zacznę takie pysznosci cudowac..

ale wczoraj na deser zrobiłam za to pyszny sok - najpierw wycisnelam pomarancze a następnie do miksera dodalam ananasa, kilka tuskawek i jabłko..! mega mega pyszne..!!! as mi sie chce teraz i kto mi zrobi :(

pauletta ramka śliczna..! i jakie ładne spekania, bez zadnych glutkow ani dziur.. u mnie niestety na szkle niekiedy wychodziły, ale chyba w ogole na szkle trudniej :/

a ja tez zastanawiałam sie żeby bo drzwi zdecouopage'żować..!!! :D

kasiagaw kochanie słyszałam tylko o herbatkach - melisa itp.. niestety nic wiecej nie wiem :(
są takie zioła uspokajające z firmy labofarm (śmierdzą strasznie ale na mnie bardzo dobrze działały) ale nie wiem jak w ciąży :confused:

izka co za masakra z tym kamieniem :szok::szok::szok..!!!!!
ja sie boje :sad: ..

a tak o Tobie myslalam, bo wczoraj zakochalam sie na amen w wozku bugaboo z seri z paul franka :

http://www.motokobiety.pl/Wozek,Gwiazdy,Anna,Przybylska,Bugaboo,Cameleon,1-1217-8-jpg.html

w kolorze bugaboo_cameleon 2

teraz o niczym innym nie myśle, ale na allegro pustki i tylko trybiki mi w głowie chodzą co by ty wykombinowac :D

i szukałam rożnych gadżetów z psują franka dla dzieci i jak juz cos znalazłam, to smoczek za 50 zł.. :)
hehe. a u was (tzn usa) to wszystko jest na każdym kroku - nie wiesz nawet jak Ci zazdroszczę :p

ewela my z kolei mamy z eMkiem rożne podejście co do takich spraw jak ubezpieczenia, krew pepowiniwa itp - wg niego "bo Po Co"
.. a wg mnie warto chuchac na zimne, ale to on narazie kaske do domu znosi a ja tylko wydaje (utrzymanie domku, cos dla malucha itp)

mam nadzieje ze garfield poprawił humorek :D:D

murka miłego zakupowania..!! :):)

reniuszek ulala..!!! nie wiedziałam ze są wirtualne randki..! :szok: hehe jakaś szalowa fryz i make up..? :p
fajnie ze juz jesteś :***

ja spadam po cos na śniadanie bo jadłem z głodu..!!!!!!!!!

Witam dziewczynki ! :-)
Ja to ejdnak jestem zakupocholik :D ...sluchajcie mialam wczoraj wpasc w sumie do ikei tylko po przescieradla dla Marcycycha i zapasowa mate na przewijak a kupiłam ...... antresole dla Olika , materac , biurko , lampki za tv , doniczki , szklanki , material na zasłony .... malo tego pojechalam jeszcze do dziecieciecego kupiłam karuzele taka jak kiedys mialam a sprzedalam ( Fisher pricea) tylko inny motyw teraz , 2 bluzki for me i ciuchy dla bejbolka . Dzisiaj em pojechal po ta antresole bo mądra nie pomyslalam gdzie ja ja do tego mojego Neona wepchne hahahha :-D Czekam wlasnie az wróca z synem i robimy wielka zamiane pokoi i przemeblowanie :tak: niestety Damian bedzie musial narazie jakos sie pogodzic w pokoju z Olikiem ...ehhh wojna byla juz wczoraj .
Jak juz wszytsko umebluje to wstawie zdjecia .

lene o kurde to co te przedszkolanki do cholery robia ? jak pilnuja dzieci .:szok:
G_agnes miłego pakowania .. :D wspolczuje niecierpie przeprowadzek !! :tak:

Murka81 dokłkadnie z karmieniem to ejst indywidualna sprawa :tak: trzeba sie samemu tego nauczyc .
Reniuszek gdzie Ty sie kochana podziewasz ? :-)
Sonisia mi sie ten wozek tez cholernie podoba :tak:

poranna ojj chyba mamy to samo we krwi :D:D
eMek dziś niespodziewanie musi iść na uczelnie i porzucił mnie, przyjaciółki wyjechane więc ja sobie pojadę na wózki popatrzeć i do galerii baltyckiej wskocze, no bo co by tu robić :D:D

w hm jest promocja 2 za 1, wczoraj kupiłam 2 staniki do karmienia z koronki w sumie za 10 zł, a dziś chce cos dla małego jeszcze zobaczyć - moze tam dodane wiecej bodziakow, spioszkow itp.

więc lecę myć lepek i bye bye! :*

sonisia nie Ty jedna tak kucharzysz :-D:-D ja swojego czasu lecialam na pyzach miesnych z kapusta kiszona, albo pizzy z biedronki, albo paluszkach rybnych z pudelka, a jak sama cos robilam to ambitnie schabowy, mielony, albo jakis drobiowy kotlet :D - to byly czasy :-D teraz nie gotuje, bo nie moge.... i moze nawet lepiej :-D zdecydowanie lepiej wychodzi mi majstrowanie w kuchni slodkosci , a nie normalnych obiadow :-D
wozek super - szukaj szukaj, Bruno bedzie mial furke :-)
a wirtualna randka, bo za cholere nie wyjde w moim stanie z domu, wiec umawiam sie ze znajomymi przez skype - a co ?! :-D

poranna zaje**** poszalalas :D ja bym dala sobie glowe urwac, zeby do ikei pojechac, ale zostaje w domu..... za to rodzice poczciwi jada po stuff dla Maksymilianka i juz slyszalam w tle gadki o komodach polkach o zaslonach hahahaha, wiec pewnie wroca z zaladowanym bagaznikiem dachowym :-D:-D
a zakupow dla bejbolka zazdroszcze :-D ja ze wzgledu na mega irytacje allegro i innych internetowych sklepow postanowilam dokonczyc zakupy tuz przed terminem w normalnym sklepie :-D rusze na podboj tk maxxxu i innych kolosow i pewnie predzej cos mi w lapki wpadnie fajnego :-D

Sonisia zakupy to jest to co mnie najbardziej odstresowuje :-D Co do "cyckonoszy" do karmienia qrde tez sie chyba musze jakis poszukac , mam niby 2 ale nie jestem z nich zadowolona :no: ...ale to ejszcze po Marcychu skupowane w biegu w lidlu na oko :eek: Sonisia a patrzyłaś za Bugaboo na allegro albo ebayu ? ( na ebayu ostanio sporo ich było z mozliwoscia wysylki za granice ) , na poczatku tez myslalam o bugaboo ale o donkeyu ... tylko cena mnie powalila trochę :szok: Na icandy etz wydałam kupe forsy ale jednak bugaboo to wyzsza szkola jazdy :tak:

Reniuszek mi wczoraj ta Ikea tak w d... dała ze jak przyjechalam do domu to nog nie czułam , takie imprezy juz nie dla mnie . Kochana z allegro tez wiecznie mialam przeboje z ebayem juz troche lepiej , ale mimo wszystko ja z tych co wola zwykle sklepy , lubie sobie "pomacać" bez skojarzen proszę :-D

Dziewczyny u mnie w ikei jest niezla przecena na mebelki leksvika mysle ze w Polsce tez .

reklama
sonisia - dziekuje, dalismy rade!!!!! :) Pozkładaliśmy nowe grzejniki z tych starych,, popękanych, mają po trochę mniej żeberek, przez co słabiej grzeją, ale grzeją. Niestety musimy palić teraz w piecu 24 na dobę, bo sytuacja może się powtórzyć. No i łazienka na górze póki co spisana na straty, nie ma wody, po pewnie cały pion zamarznął, ale damy spokojnie rady z jedną łazienką aż zrobi się cieplej. Mam tylko nadzieję, że jak przyjdzie odwilż, to się nie okaże, że rury z tej łazienki nie tylko zamarznięte, ale również popękane, bo wtedy cała woda, która jest w obiegu (ponad 100 litrów) zaleje nam ściany......

Ja dzisiaj sprzątam, bo trochę bałaganu po tej całej akcji z rurami, więc muszę w miarę ogarnąć, no i ciągle nie dowierzam tej akcji z matką Magdy... Nie osądzam, ale w pale mi się to nie mieści...

Miłego dnia!

Do góry