reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reklama
Sonisia- nie przejmuj się aż tak tymi rozstępami teraz! Wiesz doskonale, że najgorzej wyglądają na początku, a potem jest już tylko lepiej. Najwyżej może pomyślimy o jakiś gabinetach kosmetycznych po wszystkim hmmmm???? Ja na razie mam cycki popękane okropnie, ale już wiem, że mam predyspozycje, bo smaruję się od 3 miesiąca, a i tak mam. No poza tym to martwię się, że trochę szybko ostatnio tyję, a od tego też rozstępy gwarantowane:wściekła/y:

Hej dziewczyny!
Ale się wkurzyłam! Miałam dostać dziś resztę zestawu do łóżeczka - poszewki oraz ochraniacz no i przyszło.. ale zamiast ecru to łosoś :/ jak można być takim daltonistą! Nie dość, że poszłam kobiecie na rękę i pozwoliłam dosłać to czego nie mieli na magazynie ( chociaż nie powinna to być moja sprawa, na allegro pisało, że wszystko jest) to jeszcze mnie tak w ch*** zrobiła! Szlag by to trafił.. Ale jej wystawie komenta na allegro!:angry:
Do tego skończył nam się węgiel, na dworze -23 stopnie było rano, a my do środy bez kasy... pozamarzamy tu do cholery. Boże, niech ten dzień się już skończy!!:-(

Witam dziewczyny !

Jestem happy przyszedł moj wózek jestem mega zadowolona , dzisiaj zamówilam kołyske .... tylko oczywiscie sie musialam nasłuchac nie od mojego em tylko mojego ojca :szok: na co po co ze za drogo ze krotko sie uzywa ... a wozek tez po co taki a nie taki .... Jezu on by dziecko w taczce wozil chyba :wściekła/y: Jak ja sie czasami ciesze ze tak daleko od Polski mieszkam ... :-D:tak:
... a tak to wszystko ok tylko zimno przeokrutnie -30 bylo nad ranem nawet wyjscie do auta to jest mega wyzwanie , kurde a Finom to nie przeszkadza :szok: Sasiad krotki rekawek i drzewo rąbie :szok:
Juliana mam nadzieje ze skurcze juz dały sobie spokój z meczeniem Ciebie :) i bedziesz mogla spokojnie teraz funkcjonowac. Swoja droga podziwiam Cie ja bym chyba zwariowała tyle lezeć :(
Kivinko ehhh ja juz nie mam sił do sprzedawców z ebaya i allegro . Wspolczuje Ci kurcze , jak sprzedawca jest daltonista nie powinien wogole nic wystawiac ... jawne wprowadzenie klijenta w bład . Ja bym to reklamowała , kasa droga nie chodzi .

Lenee kuruj sie !!! mnie tez cos zaczyna lamac :baffled:
Syneczki gratuluje !!! Teraz napewno wszytsko bedzie dobrze :tak:
Sonisia witaj w gronie obolalych . Od soboty mam mega ucisk na krocze i juz dla swojego spokoju spakowałam torbe do szpitala ... bo cos mi sie ten ucisk nie podoba :baffled:
Karina26 ale masz super meza :) moj cos tam upichci ale moje dzieciaki i tak gnaja mnie do kuchni bo tata to takie jakies " inne" robi :-D
sonisia qrde czemu ja tych zdjec wczesniej nie widzialam no swietne poprostu swietneeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
poranna - u nas tez niedlugo ma byc taka temperatura:szok: moj maz super gotuje (jak juz cos zrobi...), ale to sie baaaardzo rzadko zdarza, niestety:dry:
kivinko - no rzeczywiscie taka niewielka roznica ecru a losos:baffled:no comment...mam nadzieje, ze uda Wam sie jakos dotrwac do srody i ze nie bedzie az tak zle :tak:

Kivinko - Spokojnie, oddychaj :D Składasz reklamację na tę pościel?. Mogę Ci pożyczyć trochę węgla ;p

Sonasia, Pauletta - ja zamiast zwykłej oliwki używam balsamu Ja&Mama, i jak na razie ani śladu rozsętpów. Nie wiem ile kosztuje, gdyż dostałam go w aptece gratis. Za to zauważyłam że wewnątrz bioder pojawił mi się mini celulit, ale to nic dziwnego biorąc pod uwagę moje zamiłowanie do pączków od Liczbańskich xD

W sumie to niedawno wstałam, wrzuciłam naczynia do zmywarki, poszłam na spacer z psem i po pyzy. Sos został nam od wczoraj więc mimo tak "pracowitego" poranka przy obiedzie się nie wysilę :-D. Za to wieczorem zabrałam się za pranie kolejnej partii ciuszków, tych które kupiłam po cudownej nowinie że będzie dziewczynka. Tak więc na suszarce mieni się milion odcieni różu, a w całym domu pachnie niemowlakiem. Ustawiłam już sobie deskę do prasowania, ale jak tak na nią patrzę to wcale się do mnie nie uśmiecha ;| Jak nic od tego stania będzie mnie bolał kręgosłup. Chyba poproszę R. o taki wysoki barowy stołek :tak:
Wczoraj zamówiliśmy łóżeczkową wyprawkę, mimo weekendu spędzonego w sklepach z bajermi dla dzieci , i tak musiałam skorzystać z łask allegro. Także teraz z wielkim zniecierpliwieniem czekam na kuriera.
Miłego popołudnia Wam życzę, a tymczasem biorę żelazko w dłoń i walczę :D

Hej dziewczyny, u mnie spokojny poniedziałek, trochę posprzątałam, posiedziałam na allegro i zaraz zabieram się za obiad. Dziś ćwiczenia w szkole rodzenia, fajnie poruszam się trochę bo jak mam sama ćwiczyć w domu to góra 15 min i jakaś strasznie zmęczona jestem, a tak wiadomo - presja grupy działa;-)

syneczki - gratuluję, oby wszystko było dobrze tym razem:) Życzę szczęśliwych i spokojnych 9 miesięcy!
porannakawa - - 30 to chyba masz najzimniej z wszystkich kwietniówek!!!, na pocieszenie dodam ze u nas też ma być tyle w weekend:szok:
sonisia - współczuję rozstępów, kurcze tak to jest że jak mają być to i tak będą. Mnie na razie ciągle swędzi brzuch i czuję że to może być zapowiedź, choć smaruję 2razy dziennie oliwką
julianna - super że skurcze przeszły i że w końcu możesz być na chodzie, tyle się już należałaś...Trzymam kciuki żeby autko odpaliło!
kasiagaw - szacun!!! Jakbyś miała problem ze zjedzeniem tego to daj znać:-D
izka - super pomysł z podróżą po Europie, też mi się to kiedyś marzyło, najlepiej takim camperem:-)
pauletta - mi się na razie zrobiły pod pachami, tam gdzie zaczynają się piersi. kurcze, nie przewidziałam tego i chyba tam mniej smarowałam. Aż strach się bać co to będzie później...
kivinko - współczuję, kurcze człowiek się nastawia, cieszy się a tu taka zmyła. A oni Ci dosłali część w innym kolorze czy całość jest nie taka jak chciałaś? Masz możliwość zwrotu?

witajcie
ja chciałm się tylko przywitać. Dopadła mnie zaraza, która mąż przytargał do domu. Gardło boli, katar, kaszel...masakra jakaś.
Moc buziaków. Odezwe sie jak się troszkę wykuruję. Miłego dnia :*

hej

u nas dziś nie było do 12 prądu, niby nic takiego ale mamy piętrowy dom i do centralnego mamy jakąś pompkę na prąd i bez bez prądu nie można mocno palic w piecu żeby wody nie zagotowało, więc paliło się tak tylko żeby nie zamarznąć;-) rano było znowu -20st!! na szczęście prąd oddali;-)
auto mi nie zapaliło, rzadko jeżdżę więc dziś odmówiło posłuszeństwa, akumulator rozładowałam i na badanie krwi pojechałam busem:dry: ciężko się przestawić jak się przyzwyczaiłam do auta..
teraz mnie ręka boli bo mi żyła pękła:-( tyle razy mi ta babka pobierała krew i zawsze było ok a dziś coś jej nie wyszło:dry:

Syneczki
cudowna wiadomość!!!! az mnie dreszcze z radości przeszły! bardzo serdecznie Ci gratuluję i wierzę że to nie przypadek, po prostu Gracjanek chce bardzo być z Wami! trzymam mocno kciuki za wspaniałą i lekką ciążę!
buziaki:*
Agata
ja też lubię czasem bez małego wyskoczyć czy odpocząć, ale takie rozstania na dłużej to nie dla mnie, nawet noc bez dziecka jest dla mnie ciężka, taka trochę matka-kwoka ze mnie;-)
Izka
nas straszą -25st w okolicach czwartku, już mi zimno na samą myśl
mój mąż tak samo ogląda wieczorem telewizor, mi nie da pilota bo on ogląda, jakieś głupie strzelanki, ale co chwilę go budze a on tak samo:'przecież oglądam':angry:
moje dziecko tez raczej górą daje w kość, czasem tak się wypnie w okolicach pępka że aż skóra boli
Kasia
niezła produkcja, u nas w domu tyle pierogów to norma, ale nas jest 9 osób więc 50 byśmy się nie najedli;-)
Julianna
super że jestes na chodzie;-)
Ilooonka
zdrówka!!

co do rozstępów to chyba kremy nie mają az tak wiele znaczenia, ja w pierwszej ciąży brzuch miałam 116cm i rozstępów kilka malutkich poniżej pępka, ale za to pośladki, wewn strona ud w paski, teraz brzuch mam już prawie taki sam i czysty a nie smaruje niczym, a ile kobiet jest szczuplejszych a ma mega rozstępy, także chyba jak mają być to niestety będą...

reklama
ntmkw, murka - czekam az szanowna sprzedawczyni z allegro odpisze na moją wiadomość. Zobaczę co powie. Mam moskitierę i ozdoby do moskitiery w kolorze ecru, a teraz doszły poszewki i ochraniacz w tym łososiu. Pasuje to do siebie jak nie powiem co:no:

Do góry