reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reklama
Halooo!

U nas dzisiaj późny obiadek, ale za to jaki pyszny- risotto! :-D Teraz siedzę sama i snuję plany odnośnie diety po ciąży i kiedy napiję się wreszcie pysznego, czerwonego winka achhhhhhhh mam dzisiaj mega ochotę, a to jeszcze kilka dobrych miesięcy:no:

Cobra- zawsze pamiętaj dziewczyno o jednym! Że wszystko da się jakoś zorganizować! Musisz się tylko dobrze zastanowić i dowiedzieć co możesz ewentualnie zrobić...może da się przyśpieszyć obronę, co? jestem przekonana, że jest jakieś dobre wyjście!

Lene- ale jazda...niezły zbieg okoliczności. Nie masz możliwości iść rodzić do innego szpitala?

Robaczek- żeby mój suwak tak przyśpieszył....ech...mam wrażenie, że stoi w miejscu:-p:-p:-p:-p

Sonisia- mój M. ma dokładnie ten sam problem:-p Zasypia przed kompem albo TV, a potem jak go budzę to jest zły. A jak go nie zaprowadzę do łóżka to też jest zły. Więc lekko nie jest:-p:-p I pomyśleć, że mogę mieć drugiego barana w domu, ja tego nie przeż;-)yję

Dziewczyny nie spać! :-)
Witam się z Wami, nic ciekawego u nas póki co, więc życzę tylko miłego dnia!
Aha ! Termometr pokazuje -20!!:szok:

hi girls..! :smile:

magda ale macie fajny weekend za sobą..! :) ja bym w pubie nie wysiedziala :D
myśle ze nas racje, ze przy drugim maluchy tylko sie czeka aż ktoś będzie chciał sie nim zając, ale ja jestem pierworodka zazdrosnica :D

karina dzięki, poprawki wydał na dwie str a4 i 4 godziny bye nur.. wieczorem urodziny wujka tez bardzo miło :tak:
u na rownież ziiiima na całego, ale eMek chce na rewe pojechać labedzie karmić i.. chodzić po lodzie :D pod waga moja i bruna to ja raczej słabo widzę ten lód :laugh2:

andzik jejjjjku ale smoczyca z twojej tesciowki .. :szok: olej z góry na dół :tak: :)

moja jest całkiem spoko i mogę z nią na każdy temat pogadać i chyba będę musiała tylko jej powiedzieć żeby wszystko było na spokojnie i bez przesady - ona po prostu juz tak sie nie moze doczekać ze tylko tego sie boje ze jej troszke odbije :D
rodzinka sie nie obrazka ze tak długo chcesz ich trzymać? :D u mnie by nie przeszło :p ale moja mama doskonale rozumie ze te pierwsze chwile chcemy być z maluszkiem sami, ale eMek będzie oczywiście przy porodzie, ale te dwa dni jak będę w szpitalu będzie pracował do 17, więc do tej godziny zapowiedzialam rodzice wizyty :tak: choc małego chyba ciezko będzie mi komukolwiek na ręce oddać :D
zobaczymy zreszta.

kivinko uuu jak ja lubię taka pomoc w zakupach.. moja mama jak byłam młodsza to mi jakieś ciuchy nmchxiala wcisnąć a potem sie obrazka ze mi sie nic nie podoba co ona mi pokazuje - oczywiście ze robię jej na złość ;)
teraz na szczescie nie mamy takich problemów :)

twoj M wspaniały facet..!!!! :tak::tak:

mnie dziś tez tak strasznie boli to spojenie ze sie boje wstać :/ w nocy na siusiu to aż łzy mi w oczach stanęły i po ścianie do kibelka.. :sad:
mam nadzieje ze sie trochę rozchodzi w ciagu dnia, ale nie mam w planie przekazać pól dnia :tak:

maniaa daj znać jak sobie montazysci poradzili :tak: my rownież będziemy szafy na zamówienie robić, no pod tymi skosami moze być ciezko z innymi meblami..

lene oj biedaku kuruj sie szybciutko! :* ostatnio w jakimś programie słyszałam ze mleko + dodatek (najlepiej czosnek ale tez i miód) działa antywirusowo i antybakteryjne więc pij ile władze :tak:

kurcze a z Była to faktycznie nie miła sytuacja.. mam nadzieje ze szyjka będzie grzeczna i Cię ominie patologia!!! :tak:'

murka nie strasz dziewczyno .. ja niedługo kompletuje kuchnie (stolarz od frontow, wnętrza z innej firmy i blaty tez z innej).. masakrejszon.
no ale pisałam ostatnio o swojej obudowie od kominka - ręce opadają :D:D

robaczek noo ale pomalutku i do celu z zakupami :tak:
jeszcze trochę czasu jest :p

cobraona a nie mozesz przesunąć terminu obrony? ja tez będę musiała kombinować z terminami niestety :sad:

pauletta mozesz nawet 1 mała lampke wina tygodniowo wypić więc jeśli masz mega ochotę to moze filipek rownież :tak: na pewno Ci nie zaszkodzi mini ilośc :)

z tym spaniem to grrr :laugh2: mam nadzieje ze sobie synkow wychowamy na Swoje podobieństwo :D:D

ale dziś mnie eMek rozczulil strasznie.. koło 7 sie przebudzil i zaczął sie do brzuszka przytulac i z małym bawić (tzn lekko puka w brzuszek a Bruno go kopie) .. prawie sie poplakalam =,)

mam nadzieje ze cały dzionek będzie równie miły..! :tak:

dzisiaj menu mam iscie krolewskie- na sniadanko nalesniki z nutella i truskawkami, a na obiadek schabowe mniam mniam mniam (tylko nie wiem czy mam ziemniaki :confused:) a na deser sałatka owocowa z truskawkami, ananasem, pomelo i arbuzem :brigfin2:

normalnie zaraz z łóżka wyskocze po te smakololyki..!! :D

miłego dnia brzuszki..!!!!!

hej

u nas też było rano -20, teraz troszkę mniej ale i tak mnie takie zimno przeraża... jutro miałam jechac na badanie krwi ale nie wiem czy mi autko odpali:dry:
miłego dnia:*

Heloł kobiety!!! :happy2:
U nas też dzisiaj mroźno -16 :szok: było jak wstałam, ale teraz pięknie słoneczko grzeje, wiatru nie ma, więc pogoda wymarzona na spacery :-) Tylko męża nie ma bo z rańca do pracy poszedł i wróci dopiero o 19...

AGATA - co tam u Ciebie i przesłodkich maluszków?? :happy2: Jak będziesz miała chwilkę, to napisz coś ;-)

lene - no i jak ta urodzinowa imprezka..?? Wytrwałaś jakoś? No i zdróweczka dużo życzę! Teraz tak mroźno to trzeba wyniszczyć te wszystkie zarazki :tak:

agata, ntmkw, Paulettta, karina, MamiDo, Ilooonka, sonisia - dzięki kobietki! Oparzenie się powoli goi, nie było pęcherza, tylko od razu skóra zlazła, więc będzie trochę szybciej... Chociaż do tej pory pobolewa, no i blizna na bank będzie :baffled: Ale wiecie, we wrześniu, jak zmywałam, pękła mi w dłoniach mała szklanka po piwie i rozcięłam głęboko palca, blizna brzydka na placu wskazującym, teraz oparzenie... Ja nie wiem - to czy to ciąża sprawia, że jestem taka sierotka?? :-p

andzik - och, jaka kochana teściowa! :shocked2: Ja do swojej jak na razie nie mam jakiś większych zastrzeżeń. Tylko nie wiem co to będzie, jak latem przeprowadzimy się do teściów i będziemy u nich mieszkać na pięterku (!)

murka - jaka nieprzyjemna sytuacja z tym stolarzem :-( Ci fachowcy to maja chyba ludzi za idiotów :wściekła/y:

Cobra - jakoś się ułoży :tak: nie martw się na zapas. Zawsze znajdzie się wyjście, nawet z beznadziejnej sytuacji :tak:

kivinko - :-D:-D:-D

sonisia - kochana, ja myślę, że ze stópką synia będzie wszystko dobrze :tak: Pójdziesz sobie na jeszcze jedną konsultację i się uspokoisz. A dzidziolki tak się u nas w brzuchach wykręcają, więc może akurat malutki ćwiczył jakieś taekwon-do ;-):-)

karina - Szkocja mówisz... Spędziłam tam okrąglutki rok tylko że w pracy, to co innego oczywiście. Ale w wolnym czasie bardzo dużo zwiedziłam :tak: Ja akurat byłam na wyspie Isle of Skye - CUDOWNE MIEJSCE pod względem turystycznym! Tyle pięknych miejsc! A oto foto dla zachęty ;-)
Obraz 012.jpgObraz 053.jpgP1110347.jpgStorr 10.jpgObraz 167.jpg

Ostatnia edycja:
hej laseczki:)
sonisia, ja siedziałam po turecku i jakoś dałam rade:)
my dzis pospaliśmy do 9tej:)
pisałyscie ostatnio o wstawaniu w nocy na siusiu..my wczoraj sie połozylismy o 1wszej o do 7mej spalam jak zabita, ale jakoś sie przebudziła i poszłam siusiu, ake mnie brzuchol bolał..za duzo siusków..na szceście przeszło i jest ok:)
tesciowa mówiła, że u nas -12 dzisiaj, ja bym chciała, żeby napadał świezy snieg:)
dzisiaj jedziemy po Damiana, ale sie steskniłam za nim:) musimy umyc dziś naszego xlandera, bo bedziemy go sprzedawać. teraz ide odkurzyc mieszkanko i spadam się kapać:)
buziaki, miłego dnia!

reklama
Witajcie :-)
U nas dalej mrozi, wczoraj byliśmy pierwszy raz z Ninką na sankach, G pozjeżdżał z nią troszkę z górki i generalnie była zadowolona, tylko jakoś szybciej niż zwykle zachciało sie jej spać i musieliśmy szybko wracac, bo zaczęła strasznie marudzić i płakać :-( ale było pozytywnie ;-) teraz są na basenie, później drzemka Ninki i jedziemy do teściowej na obiadek , a później przydałoby się pouczyć, bo czas mija i mija ,a mi jakoś wiedzy póki co nie przybywa :-D
sonisia- mam nadzieje,że się jakoś "rozchodzisz" i będzie ok i oby wszelkie problemy ze stolarzami i fachowcami już Cię omijały, bo z kominkiem swoje przeszłaś już ;-)
Cobra- a nie da rady napisać jakiegoś podania o przyspieszenie terminu obrony / tak jak sesji czy coś ? Będziemy za Ciebie trzymać kciuki by udało się jakoś to pogodzić :tak:
magda85- ale fajny weekend :-) ja dziś też nieco pospałam sobie, bo G zajął się rano Ninką, która o dziwo dziś grzecznie się bawiła i nie protestowała, że mama śpi ;-) my jeszcze nie mieliśmy weekendu bez małej, ale wyobrażam sobie,że stęskniłaś się za synkiem :tak::-)

Do góry