reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Syneczki2 czekałam az cos napiszesz :)
Gratuluje i bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze!!! Duże bijące serducho usłyszysz juz za dwa tygodnie :-) Extra!
W takim razie umówie sie na wizyte na przyszły tydzien moze (jak wytrzymam)! Tak bym bardzo chciała usłyszec serduszko. .. :):rofl2:

Tydzień to nie długo pomyśl że ja muszę czekać dwa ;-) ale jeżeli u Ciebie jest faktycznie ten 6 tydzień (nie tak jak u mnie 5 tydzień i 4 dzień) to z całą pewnością serduszko w tym tygodniu jeszcze usłyszysz

reklama
syneczki super, że wizyta minęła pomyślnie:) na następnej wizycie zobasz pewnie serducho!
afiliacja ja trzymam kciuki z całych sił:) będzie mi raźniej, miec u boku mamy bliźniaków? a skąd takie marzenie? :)

Syneczki super ze wszystko super. Skoro ciąża młodsza o tydzień to na kiedy masz termin?

Afiliacja tak żeby usłyszeć serduszko i sie nie potrzebnie stresować proponuje iść po 7 tygodniu . Ja idę w 8 tyg. Ja też bym chciała bliźniaki w moim przypadku mało prawdopodobne ale za Ciebie trzymam kciuki.

Lelek jak sie czujesz?

To kto teraz idzie na usg.

Syneczki super, ze wizyta udana :-)

Afiliacja, blizniaki ;-) niezla jestes.

jejku, tylko ja nie czekam na usg... To bedzie dla mnie taki stres. A przy badaniu echa serca to chyba beda musieli mnie uspac. Dzis mialam zadzwonic do szpitala i powiedziec, ze jestem w ciazy i stchorzylam... Poki co biore aspirynke jak kazali.

afiliacja ja trzymam kciuki z całych sił:) będzie mi raźniej, miec u boku mamy bliźniaków? a skąd takie marzenie? :)

dziękuję :) ja zawsze chciałam mieć trójkę dzieci. a trzeciego porodu nie chcę... ;P

Afiliacja tak żeby usłyszeć serduszko i sie nie potrzebnie stresować proponuje iść po 7 tygodniu . Ja idę w 8 tyg. Ja też bym chciała bliźniaki w moim przypadku mało prawdopodobne ale za Ciebie trzymam kciuki.

dziękuję :) liczę, że nie będe się stresować ;) w pierwszej ciąży bylam na usg w 5,3 tc. byl pecherzyk, ale bylo widac, ze pelny :)
za twoje bliźniaki tez trzymam kciuki :)

--------------------------

dziewczyny, możecie mi w skrócie pisać afi?:) łatwiej i szczerze, to już się do tego przyzwyczaiłam, bo tak mi piszą majówki 2010 ;)

oj, brakuje mi tu wątku, zeby w skrócie każda napisala coś o sobie (skąd jest, co robi, ile ma dzieci itp.). nie wiem kiedy uda mi się was wszystkie poznać ;) aż trudno uwierzyc, ze już się dobrze kojarzycie, a przynamniej sprawiacie takie wrazenie ;P

czytam też, ze niektóre z was juz maja pierwsze nieprzyjemne efekty uboczne ciąży... :/ trzymajcie się kobitki! mam nadzieję, ze najgorsze szybko minie. ja na razie czuję się ok. i mam nadzieję, ze tak zostanie, bo nie wyobrazam sobie zajmowac się Jagodą przy mdłościach... w pierwszej ciąży mdliło mnie tylko przez 1,5 tygodnia i teraz też dłużej nie chcę ;P

Ostatnia edycja:
bunny jak juz pisałam blixniaki jednojajowe sa genetyczne, musiałaby byc ze strony twojej mamki, natomiast bliźniaki dwujajowe to z tego co zrozumiałam, to jakąś mutacja dwa plemniki, zapładniaja, dwie komórki jajowe. wiec nie ma, ze u kogos bliźniaki sa niemozliwe..ja jestem tego przykładem:p
aga cina dla mnie tez każde usg to stres..ja sie boję bardzo tego gdzies sie sprawdza kość nosowa i przezierność karkowa..
afi:) z checia, bo psza twój nick musiałam stronke cofac:) ja moge byc magda85, nie obraże sie jak ktos nie napisze całego mojego nocka i licze no to z waszej strony:)

afi dobrze, dobrze:) 25 lipca 85:)
kurcze miałam przed chwila mega ból brzucha zakończony ogromnym rozwolnieniem..masakra zomne poty, dreszcze, myslałam, że umieram:p
a jak tam waga? poszla juz cos w góre?

Magda85 moi teście mają/mieli bliźniaków dwujajowych. Teściu zawsze sie śmiał ze to z genetyka nie ma nic wspólnego tylko to przez to ze jednego dnia zachciało mu sie zonki dwa razy :-):-):-).

Afi jak w końcu nas dadzą do góry to sobie taki wątek zrobimy. Dziewczyny juz dwa razy pisały do admina ale bez efektów.

reklama
Hej! Hej! Kwietniówki :)
Moje obawy o Maleństwo zostały rozwiane. Już wiem dlaczego mam silne bóle no i muszę się przyzwyczaić.
Moja fasolka w czwartek miałą 2,1mm i termin mam na 12 kwietnia :) Dostałam luteinę i przykaz na oszczędzanie się. Więc wszystko powinno być w porządku. Nudności nie mam, tylko czasami zawroty głowy. Chociaż ostatnio dowiedziałam się co to znaczy mieć ogromną ochotę :) o 21.30 bardzo , ale to BARDZO chciało mi się frytek :p
No cóż za późno na smażenie, ale chipsy zjadłą i poczułam ogromną ulgę :)

A co u Was Kwietnióweczki?? Jakieś dodatkowe atrakcje ciążowe?? :)

Do góry