reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Kinga trzymam kciuki co byś w końcu mogła do nas oficjalnie dołączyć:) Kiedy testujesz znowu??
Kinguś no właśnie dziewczyny wyrwały mi z ust a właściwie spod palców kiedy ponawiasz testa?
chyba juz nie zatestuję.... prędzej pojdę do ginekologa tylko nie wiem kiedy własnie. zobaczymy...

czytałam że dobrze odczekać z tydzień od terminu @. więc poczekam może do piątku..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
hej dziewczyny!
Juz jestem po dezynfekcji, praniu i prasowaniu wszystkiego co sie da. Oby to paskudztwo poszlo w cholere!
Martolinka ja tez dzis kapusniak, juz 4 talerze w siebie wlalam :p
Tak poza tym to upaly mi strasznie dokuczaja, jestem przemeczona i prawie z domu nie wychodze, jutro wizyta u gina.. moze bedzie slychac serduszko!

P.S. gratuluje wszystkim nowym z terminem na kwiecien :)

magda85-gdańsk nie mam pojecia. Pies i kot odrobaczone. Moze gdzies na miescie, chociaz w toaletach publicznych nigdy nie siadam na muszle klozetowa... Nie wiem. Poza mna w domu nikt nie ma i mam nadzieje, ze ich nie pozarażam:baffled:

Ja po wizycie :-)
Widziałam swoje maleństwo, co prawda sam pęcherzyk ale ważne że dobrze się ulokował :-D Lekarz stwierdził że niedługo już będzie widać serduszko bo pęcherzyk jest ładny i duży ale z racji tego że chcę iść na zwolnienie wizyta za 2 tygodnie. Jestem spokojna o serduszko, lekarz zapewnił że z całą pewnością będzie nie ma się czym przejmować tyle tylko ze to dopiero 5 tydzień z kilkoma dniami :szok: cóż najwyraźniej moja prolaktyna spłatałą figla i owulacja byłą później niż powinna :eek: W każdym razie wszystko jest w jak najlepszym porządku. Za 2 tygodnie założona będę miała kartę ciąży i wypisane zwolnienie i co najważniejsze będzie usg i serdunio :-D:-D:-D

Syneczki2 czekałam az cos napiszesz :)
Gratuluje i bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze!!! Duże bijące serducho usłyszysz juz za dwa tygodnie :-) Extra!
W takim razie umówie sie na wizyte na przyszły tydzien moze (jak wytrzymam)! Tak bym bardzo chciała usłyszec serduszko. .. :):rofl2:

reklama
Witam, Jany dziewczyny, ciężko za wami nadążyć :)

afi moje serdeczne gratulacje!!! to w takim układzie czwarta majówka 2010, która spodziewa się kolejnego dzieciaczka, super :) spokojnej ciązy i pozdrawiam :)

dziękuję :) tak, ja chyba piąta jestem - jak dobrze pamiętam - Anuszek, Ty Klaris, widzę tu na wątku Marysię868 (chyba też majówka 2010? :)), Chrupcia no i ja ;)

Wejdź czasem na majówki i daj znać jak się czujesz :) Dziewczyny pytają o Ciebie

no i nic...
temp 37,1
ale na teście nic nie widać :no2:

głowa do góry! nie trać nadziei :) mi test wyszedł dopiero 6 dni po terminie spodziewanej miesiączki

augustynka, a może to przygotowania do ślubu tak was stresują..? ja brałam ślub w czerwcu tego roku i wszystkie przygotowania były dramatycznie stresujące. ciągle się z M. o coś sprzeczaliśmy, mieliśmy inne zdanie, on wiecznie niezadowolony, ze za dużo planuję wydac i wymyślam... oj... było ciężko... :/ czasami też się zastanawiałam po co to wszystko, ze lepiej byloby bez tej calej szopki, bo przed slubem mieszkalismy razem 5,5 roku i wszytsko bylo super. jednak po slubie jest ok. to tylko te przygotowania taką burzę u nas wywolyway... wam zyczę spokoju i pięknego ślubu! :)

Dziewczyny nie wiecie moze czy jesli jestem na wychowawczym to moge przejsc na L4?

Nie możesz. Musiałabyś wrócić do pracy na jeden dzień i wtedy dostarczyć zwolnienie lekarskie. Owszem, mozesz próbowac pytac pracodawcę, czy by się zgodzil na coś takiego, ale nie wydaje mi się zeby się zgodzil... bo przez 33 dni musi ci placić zasiłek chorobowy, a w dodatku przez caly okres ciąży będzie musiał naliczyc ci urlop wypoczynkowy 15 lub 20 dni w zależności od wymiaru urlopu... nie wiem czy będzie mu się to opłacało, bo będą to w sumie 2 gratisowe pensje... :/

Jest tu jakas mama z łodzi, ktora spodziewa sie nastepnego malenstwa?

tak :) witam :) a czy mi się wydaje, czy pierwsze dziecko rodzilas w maju 2010? :)

--------------

nie wiem co ze mną? bardzo się ekscytuję ciążą... myslę o wszystkim i stresuję się, nawet mam wrazenie, ze czasem brzuch mnie boli ze stresu... :/ wczesniej tak nie mialam...
powiedzcie mi, moze wiecie, czy jak bede dzis u gina, to na usg bedzie widac pecherzyk czy jeszcze za wczewsnie?
no i trzymajcie kciuki za bliźniaki... baaardzo bym chciala ;P

Ostatnia edycja:
Do góry