reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

dziewczynki robilam sobie liste mniej wiecej i tak mnie korca zakupy ale moj piekny ukochany chce mi towarzyszyc w zakupach i musze czekac do lutego .... masakra az w dolku sciska.... ile przytylyscie bo mi narazie aby w brzuszek idzie.... dupa i nogi bez zmian.... :p ... ale barki rece i cycki co minus rozstepy a na brzuchu .... < ehhh> juz doczekac sie nie moge im blizej tym wolniej czas leci jakas zaleznosc...

na dodatek mam wspanialego ginekologa ktory rozwial moja panike na temat jedzenia czy uwazania na siebie ..... on mi dosc sporo pomaga w chwilach dosc trudnych takze naj gorsze jest aby to ze niema sie do kogo przytulic..... i w nocy po rozmawiac o 3 jak maly wariuje....

reklama
Kochane ponoc jest zwiazek miedzy delfinami a kobietami w ciazy , przesylam Wam sliczny kawalek dla Was i Waszych pociech, zebyscie mogly sie porelaksowac :)) sluchalam tego duzo wiosna, jak wroclaw budzil sie do zycia... z otwartymi drzwiami balkonowymi i widokiem na aule leopoldynska o 1 w nocy przesiadywalam na kanapie i ukladalam swoj plan dalszego zycia w glowie:), jeszcze myslac w kategoriach MY . Cos z tego zostalo - Maly Maksymilianek, a ja pierwszy raz od tamtego czasu odwazylam sie posluchac tej melodii, by moc uchwycic tylko i wylacznie piekno wspomnien z tamtego czasu :)

Dolphins Chillout - (music for babies-pregnancy) - YouTube

przy okazji polecam do sciagniecia film o porodach nazywa sie: Le premier cri - jest przepiekny.

Ostatnia edycja:
ziewaczka ja planuje kupić monitor oddechu, jestem szczególnie wyczulona, gdyż jako nieco nie umialam płakać (dosłownie!) - nie umialam złapać oddechu podczas płaczu i sie dusilam ... bez żartów.
rodzice nie raz byli na granicy jak robiłam sie sina :/
więc to jest pierwsza rzecz jaka kupię :tak: !!!!

izka ojj biedulko :*
ale chociaż jakieś egzotyczne zarazki :D :laugh2:
zdrowka..!!!! :tak:

patiprzybylaka przez ci takie nerwy? chyba jestem nie w temacie :confused:

reniuszek ooo, taki plan to jest plan..! :tak: :) daj znać jak czy ci poszli na rękę z tymi założeniami, może tez bym cos takiego wykombinowala..? :briggin2:

muzyczką posłucham jutro, no eMek mi juz pochrapuje nad uchem ;) a film skąd można sciagnac..???

Bruno złośliwiec znowu skacze mi po brzuchu, a jak tylko wzięłam telefon to znowu ucichl nagle, heh :D

buziaki brzuchatki bo rano znowu trzeba wstać, powtórzyć materiał i na egzamin :baffled: no i jutro ostatni dzien nauki, w od egzamin a następne dopiero 30.01 i 1.02, a w nagrodę za wytrwałość 26.01 wizyta ..!!! :happy:

Spijcie dobrze :*

hej

ledwo żyję po nocy, mam ostatnio takie koszmary że się co chwilę budzę.. masakra!!

Martolinka
zdrówka dla synka!
ntmkw
na pewno wszystko będzie dobrze z serduszkiem!!
Exquise Kasia
ja dla Mateusza miałam materac ze zwykłej pianki bo miałam od siostry a kasy nie było na inny, przy malutkim dziecku się odkształcał pod główką, bo dziecko spało tam gdzie go położyłam, fakt że potem wracał do pierwotnego kształtu, jak Mateusz podrósł to tego problemu nie było bo dziecko większe się już wierci w łóżeczku i nie śpi w jednym miejscu, teraz kupowałam łóżeczko używane i dostałam materac właśnie gryka -kokos ponoć są takie dość dobre, ale zobaczymy
Izka
zdrówka!!

ide się ratować kawką;-)

Dzień dobry :)

ntmkw – na pewno będzie dobrze, głowa do góry; dobrze że masz wizytę u innego lekarza
martolinka – dużo zdrowia dla synka
izka – zdrówka

Ogarnęłam wczoraj pokój (ale pod koniec już było ciężko)...dzisiaj czas na kuchnię :) (jak się uda).
Na wczorajszych zajęciach w SR było troszkę o ciąży i ostatnich tygodniach i o porodzie SN...że tam powiem hardocore, bo ze zdjęciami, jak się dzidziuś robi i jak się robi nacięcie...Przyznam szczerze, że mi się słabo zrobiło:eek:ale chyba nie byłam odosobniona...Potem były ćwiczenia. Na razie mieliśmy ćwiczenia z oddychania i takie z piłką, które można robić w trakcie I fazy porodu. To akurat było fajne:-)
A dzisiaj po południu ploty z koleżanką z poprzedniej pracy i lody:-p

Miłego dnia:)

Witajcie,
od rana już wiercą.. matulu. OD jutra ruszamy z malowaniem i urzadzaniem pokoju dziecinnego .

Sonisia widzisz jeszcze trochę i będzie koniec:tak:
Karnia aż taki hard core był?;-)

Dzień doberek;)

karina- dobrze, że ja nie mogę chodzić na szkołę rodzenia;-) ja wolę nie wiedzieć tego wszystkiego i pójść na poród na spontanie;-) Wczoraj oglądałam program na TLC o porodach i jednak wolałam tego wszystkiego nie wiedzieć:-p

reniuszek- był taki sam serial polski "Pierwszy krzyk":-)

martolinka- fajnie, że urządzacie pokoik, ja jeszcze czekam sobie:-)

Właśnie eko mama Reni Jusis prawi swoje mądrości w TVNnie, jezusie jak ona mnie śmieszy-ona jest nawiedzona;-);-);-);-)

Ostatnia edycja:
reklama
dzień dobry ciężaróweczki:)

Zjadłam super puszystego omleta z dzemem na śniadanie i się nie najadłam hehe:) ale do następnego jedzenia podejde za 2godzinki:) hehe

sonisia dzisiaj w nocy zaobserwowałam kiedy ból jest silny przy przekręcaniu się a kiedy lżejszy. A mianowicie przedwczoraj sie napracowałam, pakowaliśmy z mężem kartony i w nocy była masakra. Wczoraj wieczór przeleżałam i noc też zniosłam bardzo łagodnie. Może to od zbytniego przeciążenia i zmęczenia są takie bóle.
Masło maslane mam nadzieje, że udało się zropzumieć;)

exqsuie sprzedalismy nasze mieszkanko bo się budujemy. I do taty idziemy "przekoczować" 1,5roku:)
kasiagaw mi też wychodzą zawsze bakterie w moczu raz mniej raz wiecej, ale robiłam posiew było wszystko ok, to też się tym jakoś nie martwię.
kivinko myślę ze w ciemniejszych lepiej;)
Ja mam łóżeczko po córeczce brata i też materac jest kokos gryka.

oczywiscie wczoraj nie rozebrałam choinki:)
Życzę wszystkim miłego dnia;)

Do góry