reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Cobraona polecam piersc z kurczaczka faszerowana oliwkami, salami w sosie salsa ( z folii) :) paluszki lizac :D ja robie na grillu elektrycznym, ale swobodnie mozna w piekarniku zrobic :)
w ogole polecam jedzonka z grilla elektrycznego :D robilam takie kanapeczki z plackow do tortilli w srodku : szynka parmenska, zolty ser, kapusta pekinska, pomidorki, oliwki, kolendra (tego w ciazy raczej nie wolno wiec mozna zastapic czyms innym):) pycha ! i do tego sos jogurtowy, albo czosnkowy :D

reklama
Dzisiaj byłam u lekarza :( Gorszej wizyty nie mogłam sobie wyobrazić. Moja laleczka rozwija się wzorcowo, ma idealną wagę, jednak pan doktor miał wątpliwości dotyczące lewej komory serduszka. Podobno nie widział jej czarno na białym, jak u większości ciężarnych. Kiedy byłam na połówkowym, a później na 3D wszystko grało. Więc nie mam pojęcia skąd u niego ta wątpliwość. Od razu dostałam skierowania do podobno najlepszego specjalisty, ale muszę czekać do wtorku. Chyba w między czasie padnę na zawał, mimo iż wierzę że wszystko będzie dobrze. :-:)-:)-(

reniuszku staram się odsuwać złe myśli od siebie i myśleć też o Zosi, choć stan babci się pogarsza z dnia na dzień...
Co do kolorku to mi się w jasnym blondzie jak najbardziej również podobasz...
Widzę, że gusta kulinarne mamy podobne...u mnie grill elektryczny w ogóle nie znika z blatu kuchennego...co do moich ulubieńców grillowych polecam bakłażany z tapenade(taka pasta z suszonych pomidorow i oliwek zielonych z dodatkiem ziół i ostrej papryki) i na to mozarella...mniami:)

karina to leniu**** i zostaw sprzątanie na później...w końcu na L4 jeszcze trochę będziesz

kivinko
chyba jednak w ciemnych lepiej...i zdecydowanie dłuższe...ja też boba prostuje prawie codziennie...no chyba, że nie wychodzę z domu...a w ogóle to muszę iść podciąć bo już zarosłam...szok jak mi szybko włosy rosną w ciąży...

ilooonka ja też zasilam grono peagogów ale raczej biernie niż czynnie...jakiś czas bywałam w szkolnictwie, ale dosłownie chwilkę...stwierdzam jednak, że język angielski bardziej mi wychodzi w nauczaniu niż edukacja wczesnoszkolna...a Ty czego uczysz?aaa doczytałam-niemiec...no to faktycznie harcore...niemiec i gimnazjum...nieźle...

CobraOna
to widzę że podobny kierunek do mojego robisz...ja skończyłam edukacje wczesnoszkolną i język angielski...a gdzie studiujesz?

martolinka zdrówka dla syneczka:* buziaki od Ciotki z BB:*:*

ntmkw
nie denerwuj się na zapas...na pewno wszystko będzie ok...bądź dobrej myśli...nerwy nic tu nie pomogą...

Ja właśnie odebrałam wyniki badań...wszystko w normie...tylko CRP mam podwyższone...norma 0-8 a ja mam 10,2. Wyczytałam, że to jakiś stan zapalny. Ciekawe czego? Od początku ciąży borykam się raz z większym a raz mniejszym zapaleniem pęcherza. Niby nic nie boli, ale zawsze jakieś bakterie wychodzą-tym razem też są dość liczne(norma to nieobecne). Czy może to być tym spowodowane? Jak myślicie?

kasiagaw ja też ostatnio miałam dość liczne, ginka powiedziała, że to się zdaża, ale zapobiegawczo przepisała apivaginum i jednorazowa dawkę monuralu ( ale ten drugi głownie na moczany jakieśtam w moczu). Oprócz tego biorę żuravit i piję herbatki z żurawiną. Jutro odbieram wyniki badań, to powiem Ci, czy coś to dało :)

kivinko mnie te bakterie nie martwią w moczu...Ginek mówił mi, że tak czasem bywa w ciąży i że taka już moja natura...dopóki posiew wychodzi ok, to jest dobrze. Bardziej martwi mnie to CRP...skąd to jest podwyższone??

kivinko ja tez eksperymentowalam z włosami i fryzurami, ale kolor rozjasnialam tylko raz do rudego blond, ale wróciłam do ciemniejszych, ale juz nie nie prawie czarnych ;)
lubię swój obecny kolor :tak:
w ogole swoje włosy :D (ale ze mnie narcyz :laugh2:)

maniaa jejku jakie fajne zajęcia z te psychologii ciąży! :tak: kurcze, może znajdę jeszcze czas :(
kiedy najpóźniej sie idzie na taka szkole..? jak termin mam na 22.04?

reniuszku kurcze juz byłam prawie zdecydowana, ale osoby z grupy poradziły żebym umówioną sie na rozmowę z dziekanem, bo za duzo bym straciła przechodząc na zaoczny tryb.
juz mam pomieszanie z poplataniem!

przemyśle to po sesji :tak:

a co go za urlop chorobowy o którym piszesz ?????

jejku ale brzuszek to teraz chyba większy niż ja..! :p

iloonka szacun..! ja jestem przerazona elementami z gimnazjum, co przychodzą na wagary palić, pić, przeklinać i pluc pod nasza klatkę :/
menelnia dosłownie..!
ale odkąd napisaliśmy do spółdzielni to założyli bramki na klucz i sie skończyło..

pauletta tak sie nazywa moj chrześniak :) super można zdrabniac to imię i nadal brzmi super!

ale siostra wykorzystała juz 3 super imiona w miarę tradycyjne , więc ja musiałam dla odmiany wymyślec cos z innej beczki - stad Bruno. :)
i juz jak o Nim myśle to tylko to imię- mam nadzieje ze po porodzie stwierdza ze do niego pasur..!!! :tak:

zeberka jejku jak fajnie..! ja dopiero po przeprowadzce zabiore sie za ciuszki od siostry i wicie gniazdka dla Małego Księcia :)
szkoda ze jeszcze tyle muszę czekać..!

kivinko zostawilabym dłuższe :tak:
teraz jak juz mam odpowdnia dlugość to sobie z nimi radzę :D
najlepiej jak je po myciu zaczesze na czubku głowy w koczek i potem mam takie fale (choć na ogół proste druty ;)

robaczek ja moja obrączki musiałam szybko zdjąć ;) ale nie mogę jej przerabiac bo są w niej łańcuszki które mogły by wypaść :( szkoda mi jej .. dobrze ze chociaż zareczynowy pasuje!! :tak:

pasażerka hehe mi tez sie nie chce mierzyć ciuchow, góra jeszczee ujdzie ale spodnie i buty.. brr!

martolinka moja mama zawsze mówiła, ze jak jestem naprawdę chora to mam szkliste oczy i biała obwodke wokół ust :)
szkoda ze antos taki chory ;(

iloonka chce Ci sie dwa okropne obiadki robić ?! :szok:

ntmkw jeśli córeczka rozwijanie prawidłowo to może zle sie ulozyla. moj nie mógł tez dobrze dojrzeć serduszka na usg a potem sie okazało ze to właśnie ułożenie :)
3mam kciuki do wtorku!

kasiagaw nie znam sie, ale to zapalenie może faktycznie od pęcherza? nie martw sie na zapas :*
przytulanki od bruna i mnie ::** to zapalenie może faktycznie od pęcherza? nie martw sie na zapas :*
przytulanki od bruna i mnie ::**

idę po obiad bo jestem glodna i do nauki w końcu muszę usiąść .. heeeeeh jak mi sie juz nie chce :(

sonisia - nie mam wyboru , zupki zjemy oboje te same, ale mój em jest mięsożercą a ja teraz muszę troszkę zmienić nawyki żywieniowe i jak on bedzie zajadł mięsiwo ja muszę sobie robic cos innego...
kasia - kochana nie zamartwiaj sie na zapas :) moc pozytwynych mysli od Małej Królewny :*

Baby, nie nadążam za wami! :-D także wybaczcie, ale będzie ogólnie.
Widziałam, że był poruszony wątek jedzenia.. oj, drażliwy u mnie ostatnio temat: wystarczy tylko wypowiedzieć naz potrawy, a ja mam momentalnie ochotę na jedzonko. Nawet na naleśniki których normalnie nie znoszę ! :tak:

Już do końca uporałam się z przenosinami, jutro pozostało mi tylko porozkładać rzeczy po szafkach.

No i mam pytanko, jaki materacyk wybrać do łóżeczka dziecięcego?

reklama
Do góry