reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

co do materacyka :
Materace Dla Dzieci

ja zamówiłam właśnie ten ze zwykłej pianki, w razie odkształceń można będzie wymienić, bo jest stosunkowo tani, a był w zestawie z łóżeczkiem, więc nie muszę kombinować

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Nasze dziecko zajeździło nas zupełnie.. uff ale już śpi .
Odnośnie jedzenia- właśnie zajadamy jabłuszka w cieście francuskim;-)na jutro gotuję zupkę kalafiorową:tak:

Sonisia dostałaś PW ode mnie?:sorry2::tak:

odnośnie pedagogów- jestem nauczycielem (aktualnie bez pracy) języka polskiego;-)ktokolwiek dowie się co skończyłam robi minę niemal pogrzebową:tak:

Ja mam fajne łóżeczko po córeczce znajomych, takie większe, żeby Wicia mógł sobie spokojnie do dwóch latek w nim urzędować. I do tego ma szufladę na dole :) coś takiego jak wysyłałam kiedyś w linkach reniuszkowi ;-)
a co do materaca chciałam się poradzić mamusiek, może wiedzą coś z doświadczenia :) ale Kivinko masz rację co do tego, że tańszy materacyk można w razie czego ze spokojnym sumieniem wymienić :tak:

kasiagaw z tym CPR czy jak to tam to ja bym sie nie martwila, caly czas mam podwyzszone i tez sie naczytalam ze to stan zapalny a jak sie gina spytalam, to powiedzial, ze ciaza to nie jest normalny stan organizmu i niektore wyniki sa zawyzone a inne zanizone i te podane normy to nie sa normy dla kobiet w ciazy tylko golne i on mowi ze jak nie ma ze 30 to znaczy ze wszystko jest w porzadku, no to napisalam co wiedzialam.

Jesli chodzi o materac to kupujemy ten najbardziej polecany, gryka kokos, ponoc najlepszy i najwygodniejszy, piankowego nigdy w zyciu bym nie kupila, sie naczytalam o tej naglej smierci lozeczkowej to juz dam pare groszy wiecej za lepszy materac. Pianke widzialam po 20 zł, a kokosowo-gryczany za 70 zł.

Pytanie do Was, planuje ktoras kupic monitor oddechu?

Ostatnia edycja:
kasia mozliwe, ze to od bakterii w moczu :) pamietaj, ze bakterie to stan zapalny i podwyzszaja wynik crp . ja mam rowniez podwyzszony ale jest to 5,73 - od gina dowiedzialam sie ze przy kobietach w ciazy dopuszczalne jest 10. Jesli jest wiecej trzeba koniecznie zaleczyc stan zapalny.
Ja na bakterie pilam tylko i wylacznie syrop kupiony w aptece zuravita - z naturalnych skladnikow po dwoch tygodniach ani jednej bakterii :) wiec sie oplaca i nie obciaza watroby, zoladka jak tabletki :) sprobuj i powtorz wynik moczu i crp

sonisia a ten urlop to poprostu urlop - musze zlozyc podanie i zalaczyc dokumentacje od lekarza i juz :) nie wiem tylko jak pozniej wyglada zaliczanie tego wszystkiego , ale obmysle jakis plan w glowie i przedstawie w podaniu. moze pojda mi na reke :) a w sumie na egzaminy z wykladow moglabym pojsc, poniewaz ibecnosc nie jest obowiazkowa, gorzej z zaliczeniem cwiczen- ale mysle, ze tez cos do ugadania :)

hej babeczki-ja dzis zdycham, cieknie mi z nosa, okazalo sie ze katar i przeziebienie mojego P przywiezione z Izraela zadzialalo na mnie jak bomba z opoznionym zaplonem. Ciagle kicham i smarkam, eh.
Co do tego CRP-ten stan zapalny moze byc jak najbardziej od tych bakterii w moczu ale tak jak juz dziewczyny pisaly te normy dla ciezarnych sa nieco inne niz dla zwyklych smiertelnikow :-)

dziewczyny mam stracha nerwa jak nigdy szok masakra.... boje sie wszystkiego .... naj gorzej ze moj partner jest na wyjezdzie i przyjezdza co 6 tygodni ... i sama z tym wszystkim :(((

reklama
pati, spokojnie weź głęboki wdech i wydech :) tylko spokój Cię może uratować. Pomyśl sobie, że kobiety zawsze rodziły i rodzić będą a na dodatek nie jesteś sama z tym wszystkim. Dużo tu kwietniówek, które Ci pomogą i wesprą jak partner będzie na wyjeździe :tak: jakby co wiesz, gdzie nas szukać!

Do góry