reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

co do materacyka :
Materace Dla Dzieci

ja zamówiłam właśnie ten ze zwykłej pianki, w razie odkształceń można będzie wymienić, bo jest stosunkowo tani, a był w zestawie z łóżeczkiem, więc nie muszę kombinować

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Nasze dziecko zajeździło nas zupełnie.. uff ale już śpi .
Odnośnie jedzenia- właśnie zajadamy jabłuszka w cieście francuskim;-)na jutro gotuję zupkę kalafiorową:tak:

Sonisia dostałaś PW ode mnie?:sorry2::tak:

odnośnie pedagogów- jestem nauczycielem (aktualnie bez pracy) języka polskiego;-)ktokolwiek dowie się co skończyłam robi minę niemal pogrzebową:tak:

Ja mam fajne łóżeczko po córeczce znajomych, takie większe, żeby Wicia mógł sobie spokojnie do dwóch latek w nim urzędować. I do tego ma szufladę na dole :) coś takiego jak wysyłałam kiedyś w linkach reniuszkowi ;-)
a co do materaca chciałam się poradzić mamusiek, może wiedzą coś z doświadczenia :) ale Kivinko masz rację co do tego, że tańszy materacyk można w razie czego ze spokojnym sumieniem wymienić :tak:

kasiagaw z tym CPR czy jak to tam to ja bym sie nie martwila, caly czas mam podwyzszone i tez sie naczytalam ze to stan zapalny a jak sie gina spytalam, to powiedzial, ze ciaza to nie jest normalny stan organizmu i niektore wyniki sa zawyzone a inne zanizone i te podane normy to nie sa normy dla kobiet w ciazy tylko golne i on mowi ze jak nie ma ze 30 to znaczy ze wszystko jest w porzadku, no to napisalam co wiedzialam.

Jesli chodzi o materac to kupujemy ten najbardziej polecany, gryka kokos, ponoc najlepszy i najwygodniejszy, piankowego nigdy w zyciu bym nie kupila, sie naczytalam o tej naglej smierci lozeczkowej to juz dam pare groszy wiecej za lepszy materac. Pianke widzialam po 20 zł, a kokosowo-gryczany za 70 zł.

Pytanie do Was, planuje ktoras kupic monitor oddechu?

Ostatnia edycja:
kasia mozliwe, ze to od bakterii w moczu :) pamietaj, ze bakterie to stan zapalny i podwyzszaja wynik crp . ja mam rowniez podwyzszony ale jest to 5,73 - od gina dowiedzialam sie ze przy kobietach w ciazy dopuszczalne jest 10. Jesli jest wiecej trzeba koniecznie zaleczyc stan zapalny.
Ja na bakterie pilam tylko i wylacznie syrop kupiony w aptece zuravita - z naturalnych skladnikow po dwoch tygodniach ani jednej bakterii :) wiec sie oplaca i nie obciaza watroby, zoladka jak tabletki :) sprobuj i powtorz wynik moczu i crp

sonisia a ten urlop to poprostu urlop - musze zlozyc podanie i zalaczyc dokumentacje od lekarza i juz :) nie wiem tylko jak pozniej wyglada zaliczanie tego wszystkiego , ale obmysle jakis plan w glowie i przedstawie w podaniu. moze pojda mi na reke :) a w sumie na egzaminy z wykladow moglabym pojsc, poniewaz ibecnosc nie jest obowiazkowa, gorzej z zaliczeniem cwiczen- ale mysle, ze tez cos do ugadania :)

hej babeczki-ja dzis zdycham, cieknie mi z nosa, okazalo sie ze katar i przeziebienie mojego P przywiezione z Izraela zadzialalo na mnie jak bomba z opoznionym zaplonem. Ciagle kicham i smarkam, eh.
Co do tego CRP-ten stan zapalny moze byc jak najbardziej od tych bakterii w moczu ale tak jak juz dziewczyny pisaly te normy dla ciezarnych sa nieco inne niz dla zwyklych smiertelnikow :-)

dziewczyny mam stracha nerwa jak nigdy szok masakra.... boje sie wszystkiego .... naj gorzej ze moj partner jest na wyjezdzie i przyjezdza co 6 tygodni ... i sama z tym wszystkim :(((

reklama
pati, spokojnie weź głęboki wdech i wydech :) tylko spokój Cię może uratować. Pomyśl sobie, że kobiety zawsze rodziły i rodzić będą a na dodatek nie jesteś sama z tym wszystkim. Dużo tu kwietniówek, które Ci pomogą i wesprą jak partner będzie na wyjeździe :tak: jakby co wiesz, gdzie nas szukać!

Do góry