reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

kasiu dziekuje , leze w lozku ciagle, przeziebienie przechodzi powolutku, ale brzuszek sie napina - wydaje mi sie, ze to tez jest spowodowane aktywnoscia malego .... ah taki wrazliwiec jestem ... :zawstydzona/y: A Ty jak sie masz?? Cos w srodku mowi mi , ze odrobinke lepiej ?:)
w szafie mam poukladane - same potrzebne rzeczy, wiec mam jedna kwadratowa ogromna szuflade i duza szuflade w komodzie wolne na ubranka, posciel. Ale miec cos kolo lozeczka trzeba obowiazkowo :)
a rozwiazanie z koszem to super rozwiazanie :) ja mozliwe, ze dokupie jakas mala szafke w ikei i poukladam tam najpotrzebniejsze rzeczy. Lubie miec wszystko intuicyjnie posegregowane :)
buziolek dla Zosi :* ode mnie jeden i od Maksymka drugi:* tule Was :)

reklama
Miałam sprzątać, ale jak patrzę na łóżeczko i kota, który się rozkłada na kołdrze, to mi się nie chce...Potrzebuję kopa w d** ;-)

karina26 - dzięki wielkie za info. ja tylko Ujastek biorę pod uwagę :-) co do dnia otwartego to ciężko u nas z czasem, tak się śmieję, że dzień otwarty to sobie zrobimy gdy zaczną się bóle porodowe:-D a na SR chętnie bym się tam wybrała, problem z tym, że nie mieszkam w Krakowie a dojeżdżanie na same zajęcia SR 90 km jest bez sensu.

kivinko jak dla mnie w ciemniejszych ladniej :) zawsze mozesz sobie wybrac jakis fajny odcien :))
ja mialam blond - naturalne i przyfarbowalam na ciemno.... a pokaze wam zreszta jak wygladam - jak czubek :D jednak w naturalnym kolorze najladniej :)

Pojedyncze, 2011.12.05 o 16:31 #2.jpgPojedyncze, 2012.01.09 o 20:12 #2.jpg

zawiszka - no to rzeczywiście nie za bardzo Ci się opłaca; szczerze mówiąc mnie się tam bardzo podoba, bo sale przedporodowe i porodowe są pojedyncze (wszystkie z łazienką i prysznicem), a poporodowe są podwójne, też z łazienkami; no i w razie jakichkolwiek problemów z dziedziaczkiem, to oni mają najlepszy oddział neonatologiczny chyba w południowej Polsce:tak:

pasażerka tez myślałam o dziekance, ale stracilabym stypendium, o rok przesunęło by mi sie zakończenie nauki i z moi slabnacym zapałem było by ciezko ;)
no i duzo potem do odrobienia, a te formalności, czy sie zgodzą czy nie.. nie opłacało sie chyba.
przede jednak na tryb zaoczny, czym nie jestem zachwycona, no ale zobaczymy - przeraża mnie tylko ze kolejn rok będę miała na najwyższychj obrotach a juz po zeszłym nie mam jej za duzo :sad:
ten ciągły pęd trochę mnie przeraża.

co do karmienia, to mnie trochę przeraża "ogarniecie tematu", nie wiem czy będę sie swobodnie czuła karmiac w miejscach publicznych niedostosowanych do tego celu (kawiarnie, moja uczelnia, kina itp) a znając siebie nie zamkne sie w domu tylko wszędzie mnie pełno.
no i wygląd moich piersi :( lubię je bardzo, ale od zawsze były duże i jak mi kompletnie opada po karmieniu..? echhhh :sad:
ale przemawia dla mnie to wygoda i finanse..! gotowy i za free pokarm masz przy sobie 24/h :) a jestem takim leniem ze 5,6 razy w ciagu nocy bym nie wstala :D

jednak to jest tylko twoja sprawa,a jak masz wsparcie rodziny to w ogole supcio, moi na mnie juz wiszą ze nr planuje w najbliższym czasie drugiego maluszka :p:p

ziewaczka niestety jest tak, ze dla każdego pól darmo może znaczyć co innego :sad:
szkoda ze od razu nie dopytaliscie co dla niego znaczy to za bezcen, na drugi raz od razu będziecie wyczuleni.

a wiem co znaczy tak sie zawiesc ;)
nos do góry, znajdziecie lepsze rzeczy :* duzo jest ofert "oddam w dobre ręce"

moja siostra miała trochę inna sytuacje- znajomi moich rodziców oczekiwali dziecka i moja sis miała juz synka i pozyczyla im worki ciuszkow (cała wyprawka ciuszkowa). miedzy innymi były tam nowe rzeczy i bardzo duzo firmowych (przywiozlam jej masę ciuchow z USA - cześć dla siebie).
jeszcze przed jej urodzeniem dziecka sis powiedziała ze jest w ciąży i spodziewają sie drugiego syna - miesiąc przed rozwiązaniem poprosiła ja żeby oddała jej te ciuszki bo kompletuje wyprawke dla swojego a ze wielce zdziwiona ze je choć z powrotem :szok::szok::szok: !!!
no kurde..!!!! od razu sis mówiła ze POŻYCZA jej ta wyprawke a jak sie cos zniszczy no to trudno.

wiecie jaka miała minę, jak ta powiedziała ze "nie wiedziała ze będzie chciała je z powrotem, bo takie zużyte juz były :)szok:! co za bezczelne baba .. połowa nowych :/:/)
i ze "oddała je znajomej"
juz to widzę :/
buciki, kurtki, spiwory.. wszystko :(

musiała siostra kupować wszystko od nowa a ja do dziś nie mogę odzalować tego, co kupiłam z myślą dla siebie..

ale sie wyzalilam..!!!!! ;)

g_agnes napisze na pewno, bo to uciążliwe jest, a najgorsze przed nami :O

kivinko mąż wspaniały..!!!!

do kapeli wróci jak juz sie wszystko unormuje, moj kuzyn tez zrezygnował z zespołu z którym nagrał płytę i koncertował, bo musiał przenieść sie do innego miasta na studia - dorosle życie.

ja tez latalam za moim eMkiem przez 2 lata, ale jeszcze w gimnazjum :) zakochalam sie jak szalona na ulicy gdy go jeszcze nie znałam, potem sie okazało ze jest przyjacielem mojego kuzyna i oto jesteśmy szczęśliwa rodzina, ale 2 lat potrzebował żeby przekonać sie ze kocha mnie tak samo jak ja jego :) no i dojrzeć :tak:

pauletta witaj poranny ptaszku..! :)

synek będzie Filip..? :) pięknie! :tak:

tez słyszałam ze to nie karta ciąży a papierek od gina jest potrzebny do świadczeń :tak:
najczęściej zakłada sie kartę ciąży po 3 miesiącu! :)

ja za decouopage wezmę sie dopiero po urodzeniu małego dla call outu i jak znajdę na to znowu czas :)
ale tez mi sie mega podoba :tak:

mamido ptaszki śpiewają ze są kawy bezkofeinowe ale o normalnym smaku :)

Julianna no to widzę ze taki sam rozpierdziel z remontem jak u nas :)
ale juz kończą z cekolowabiem ścian, teraz malowanie na gotowo i wykończenia, panele, wykładziny, kuchnia i poprawa fuszerki łazienki -to najgorsze :sad:

iloonka każda z nas ma jak widać inne leki :tak:

zawiszka 3mam kciuki za
kuzynke..!!!

reniuszek u nad z lukaszewskim to samo..!!! :O :O tez go prawie nikt nie lubi - pewnie zazdroszczą inteligencji ;)
a widać po twoim przykładzie ze to normalny człowiek :) :tak:

kasiagaw trzymaj sie dzielnie :tak:

co do miejsca na duperelki to polecam dziewczyny wiszące szafki i polki..!!! naprawdę można znaleźć na ścianach o wiele wiecej miejsca niż na ziemi :)

a zosia to lobuziara jak nasze chłopaki z reniuszkiem i nie tylko :p

a uzmysliwilas ze ja w szpitalu sie nie wyspie ..!!! :szok: nie umiem spać ani w pizamie, ani w koszuli bo śpię bez majtek od kilku lat, a latem nago :( w koszulce juz sie mecze a gatki i jeszcze z bolacym i saczacym sje kroczem...... dżizas no way..!!!!! :szok::szok:

kivinko rozjasniac..!!!! :happy: ale może nie na blond, tylko jakis ciepły odcień?

reniuszek slicznotko ty, jaki duży brzusio..!!! :)

a ja widzicie jakie mam odkąd ćwiczenia ze taki mega post mi wyszedł :D:D:D

ale o 15 egzamin, brrr!

iloonka mężuś się zachwycał tymi rozjaśnionymi :)
reniuszek mi się wydaje, że wyglądasz pięknie :)
sonisia właśnie może pomyślę o jakimś jaśniejszym brązie, bo w sumie to na głowie już miałam wszystkie kolory tęczy plus dredy plus locksy i nawet irokeza swego czasu :-)

MamiDo ja często piję bez kofeinową kawkę np w coffeheven albo innych kawiarniach gdzie możesz wybrać sobie jakąkolwiek kawę tyle że bez kofeiny i smakuje bardzo dobrze:) jest troszkę łagodniejsza
Exquise co do becikowego to zaświadczenie wypisuje się na określonym druku który chyba trzeba wziąć z urzedu miasta lub gminy cos takiego obiło mi się o uszy:)

Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to ja trafiłam rewelacyjnie, przynajmniej ostatnie zajęcia mi się bardzo podobały.
I zajęcia były o psychologi co się dzieje u nas w głowie, prowadząca wytłumaczyła że częste zapominanie o czymś, zamyślenia, płacz i śmiech histeria to wina progesteronu czyli hormonu ogłupienia i najlepszym sposobem na to jest przytulanie, bliskość męża i powiem wam że działa:) a najważniejsze że powiedział to ktoś obcy i mężusiowi zostało to uświadomione jakie mam potrzeby:) a i opowiadała o ciąży faceta jak on to odczuwa bardzo często ulegają sile perswazji tzn jak my powiemy że nas coś boli to ich zachwalę boli 2 razy mocniej hihih śmiesznie było a i faceci bardzo często w okolicy 36 tygodnia dostają syndromu wicia gniazda i czasem zdarza się że remont trwa a kobieta nie ma gdzie wrócić z maleństwem ze szpitala więc musimy mieć kontrolę nad naszymi partnerami.
II zajęcia były o porodzie naturalnym, cesarce. Wszystko krok po kroku jak to wygląda bardzo fajna położna była i wielu rzeczy nie wiedziałam ale nie jestem w stanie teraz tego powtórzyć:( o znieczuleniu, nacinaniu krocza. Więc troszkę mi w główce rozjaśniła pani i jakoś jestem spokojniejsza. Oczywiście polecają poród razem z partnerem ale my zdecydowaliśmy że w I fazie będzie mąż razem ze mną ale jak już zacznie się robić gorąco to wyjdzie na korytarz:) i oboje jesteśmy z tego rozwiązania zadowoleni.

U mnie remont dalej trwa ale już bliżej jak dalej:) mam przymusowe ferie ale już bym chciała być u siebie w domku gdzie mam nowe kolory na ścianach:) i ogólnie odświeżone mieszkanie. A pod koniec miesiąca może już będziemy mieli mebelki dla Gabrysi:) więc mój syndrom wicia gniazda jest w bardzo zaawansowanym stadium:)

Buziaki i miłego dnia kochane:)

reklama
sonisia kobieto zwolnij :-D dobrze, ze masz juz plan co do studiow - wiadomo jak ma sie plan to w glowie lzej :-) i oby tak zostalo do konca studiow, tego Ci zycze :* ja jednak ide na urlop chorobowy w 2 semestrze - nie da rady z tak krotka szyjka :) - na egzaminy tato pewnie bedzie mnie wozil, zebym mogla spokojnie sobie polezec w samochodzie :-)
a "kolezanka" od ciuszkow troszke naciagnela...... oddala Wam chociaz pieniazki za strate ??
co do becikowego pauletta to papierek i karta ciazy rowniez. Moj gin mnie uzmyslowil po tym jak mi ukradli torebke z karta ciazy.... na szczescie na karcie bylo krotkie sprawozdanie na poczatku, ktoregodnia byla pierwsza wizyta i ktory to byl tydzien- wiec tylko to wpisal, a reszta na biezaco :)sonisia pewnie inteligencji i tej niesamowitej powsciagliwosci, ktora posiada.... podziwiam tego czlowieka za nieskrepowany dystans do otoczenia i zdroworozsadkowe podejscie do ludzkich spraw jak i za wlasne zdanie w tym wszystkim - a to go czyni niesamowicie wyjatkowym czlowiekiem, profesorem :)
a ten brzusio z poczatku grudnia :D hahaha

Do góry