reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

emama rozwarcie 1cm :szok:???? To Ty powinnas w szpitalu lezec na patologii pod kroplowkami! jak juz rozwarcie to przeciez szyjki nie ma . MASAKRA - wspolczuje ....... lez w szpitalu i sie najlepiej nie ruszaj

reklama
Witajcie brzuchatki,
u mnie dzionek spokojny. Mała Gwiazda fika koziołki i daje cały czas znac o sobie:)
dzisiaj troszkę sobie poleniu****ę. Obiad juz w sumie mam, wiec luzik.
Emama - odpoczywaj kochana i dbaj o siebie :)
kivinko - moja znajoma rodziła w Holandii i mówiła, że miała wybór gdzie chce rodzic i wybrała szpital :) nie było z tym żadnego problemu. Musicie przemysleć i wybrac dla was najlepsza opcję :)
Ciesze się, że większość z Was miała radosne, rodzinne świeta i że mogłyście odpocząc i rozkoszować się jedzonkiem :)
buziaki

Witajcie,
Antonio nie potrafi sie z kolejką rozstać za nic w świecie i z rykiem , ale już śpi;-)

Darucha w Bory jedziemy do Trzebcin . Już od kilku lat i czuję się tam jak w domu. W takim razie nie oglądamy się na Ciebie i organizujemy spotkanko:tak:
Kasia nasze narty też na pawlaczu leżą. M zadowoli się pewnie wypadem do Wieżycy jak już śnieg spadnie a ja niestety pauzuję w tym roku
Kivinko domyślam sie , że taka licytacja to bardzo smutna sprawa. Z drugiej strony będziecie już na czysto. Czasem lepiej zacząć od początku. Chyba radziłabym Ci wyjazd

DZIEWCZYNY Z 3 MIASTA PROPONUJĘ SPOTKANIE 7 GRUDNIA- weekendy zwykle są luźniejsze? Miejsce do uzgodnienia

Emama o jejku...ale Ci się porobiło.Tak jak reniuszek pisze z tą szyjką. Jak jest rozwarcie to już szyjki brak. Moja kuzynka tak już od 2 miesięcy(w sumie 8 i 9 miesiąc ciąży) w domu siedzi i się nie rusza za dużo. Także Tobie polecam to samo Kochana. Dbaj o siebie i daj znać co i jak-czy będziesz w szpitalu czy w domku leniuchować? 3mam kciuki za Was:*

martolinka a to Wy się za rok spotykacie dopiero?:-D:-D:-D:-D

Kivinko- też jestem zdania, tak jak mówi Julianna, że nie można Was eksmitować na bruk, tymbardziej, że spodziewasz się dziecka, a później z małym dzieckiem też nie-lokal zastępczy muszą Wam dać i to z tzw. nie gorszym standardem (co do samego stanu lokalu może być różnie)-to daje Wam przynajmniej więcej czasu na planowanie wyjazdu i ostateczną decyzję. Limit pecha na pewno wyczerpałaś- teraz już będzie tylko lepiej!!!
Tu na BB też jest wątek prawniczy- poszukaj, może jakiś pomysł podsunie ktoś kto się na tym dobrze zna.

reniuszek, emama- moja teściowa mi opowiadała, że w 7 miesiącu miała rozwarcie na 2 cm, spędziła tydzień w szpitalu i nawet leków nie dostała jakiś szczególnych! Musiała do tego opiekować się półtoraroczną córeczką, gdy już wyszła...dotrwała do 9 miesiąca i ma zdrowiutką córeczkę (siostrę męża mego:)) Więc myślę, że wszystko się dobrze skończy!!!!Jestem tego pewna!

Emama- napisz na wizytowym albo dolegliwościowym co Ci było...czy bolesne te skurcze? Ja mam wizytę w pt i już trzęsę portkami...

Ostatnia edycja:
emama to dobrze ze sytuacja już opanowana..! :szok: ale nerwów się najadlas :(

kasiagaw jak czytam o benefitach na dzieciaczki za granica to aż się smutno robi ze u nas tylko oszczędności na każdym kroku .. z tym becikowym np. co rozmawialiśmy jakiś czas temu, heh.

iloonka fajnie ze mała taka aktywna :) moj tez mały fika po całym brzuszku :tak:

martolinka czyli prezent dla antosia udany, tak? :tak: a nie spi z ta kolejka? ;P

co do spotkania to szkoda ze darucha nie da rady :(
mi 7 nie odpowiada bo wyjeżdżamy z eMkiem babcie odwieść :sad:

a z pomrocznosci ciazowej to eMek ze mnie leje jak kilka razy w ciagu dnia mu to samo opowiadam :D
wczoraj się poplakalam ze śmiechu z samej siebie :laugh2:

teraz z kolei mi nie do śmiechu, leze sama i smęce :(
mdli mnie strasznie, gardło drapie, duszno jakoś i w ogóle masakrejszon..!

Reniuszku z rozwieraniem szyjki jest tak że zawsze może sie cofnąć, ja w 4 miesiący miałam własnie na 1cm (czyli szyjka juz skrócona) ale wszystko sie unormowało, wiec taką sytuacje można próbować cofnąć i potem może byc już OK;-)

reklama
Emma napisz na dolegliwościach co Ci się działo. Ale jak Cię wypuścili do domu to musi być lepiej. Może teraz wystarczy leżenie w domu.

Do góry