reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

kivinko karina ja też mam kaz cooke oba tomy...napisana jest cudnie...zwłaszcza jej dziennik:-D:-D:-D

zeberka ja z racji przykłucia do wyrka zrobiłam wczoraj wszystkie prezenty na allegro...bezproblemowo i w pozycji siedząco - leżącej. Nie pamiętam, żeby kiedykolwiek tak łatwo poszło. I bez zmęczenia :tak::tak:

kivinko
a u mnie wieje i brr zimno, ale wyjdę tylko do marketu się przewietrzyć...na momencik chyba nie zaszkodzi co?

reklama
kivinko u nas taki grysik śnieżny sypał ale już przeszło i dalej nici z zimy :no: a z masażu nóg nici bo mężuś znowu gdzieś pojechał byle by tylko w domu nie siedzieć :wściekła/y: porannakawo ale idiota z tego faceta :no: g-agnes zdrówka :tak: murka wyrazy współczucia:-(

A u nas byli dzis znajomi i było fajnie :-D pierwsi goście od ponad miesiąca, a mi tak smutno tu samej :-(

Mąż pojechał na zakupy a jak wróci zabieramy się za ubieranie choinki :-)

Kasiu, mój mąz tez chce mieć swój kojec :-D Co do przytulanek to najlepiej skonsultuje sie z ginem, ale myślę że lepiej nie ryzykować i ze spacerami tez raczej unikac, lepiej chuchać na zimne teraz niż potem żałować i leżeć w szpitalu jak można w domku ;-)

zeberka - wiem co przeżywasz; ja nienawidzę takich tłumów, a szczególnie teraz przed Swiętami. Dzisiaj pojechaliśmy z mężem do troszkę mniejszej galerii i było o niebo lepiej. Kupiliśmy na razie prezent dla mojej teściowej - korale. Myślę, że się jej spodobają:-)
kivinko - u nas na szczęście nie pada, ale za to strasznie zimny wiatr wieje od wczoraj; bleee ja chcę już wiosnę!

I zarezerwowałam jako prezent dla męża pobyt w PałacuBrunów w Lwówku Śląskim. Mam nadzieję, że mu się spodoba niespodzianka:-DA jak nie to pojadę sama;-)

hey wieczornie Kochane :)

ja dzisiaj tryskam energia, moze to za sprawa ciekawych wykladow z biologicznych podstaw funkcjonowania czlowieka :) Duzo informacji przydatnych dla kobiet w ciazy. Mase wiedzy na temat oksytocyny o hormonach ich osiach funkcjonalnych - ah zeby kazdy wyklad byl tak przyejmny :) juz dzisiaj sie dowiedzialam , ze na chwile obecna mam zaliczony angielski bez testu semestralnego i kilku modulow z EL - wiec mam szanse na 5 :-) zobaczymy jak mi z trzonowych pojdzie .....

A jak tam u Was ? widze, ze choinkowo, swiatecznie i zakupowo super !!! karina oj dobrze ma ten Twoj eMek ! ja na swieta sama sobie wybralam prezent i czekam czekam , pewnie wczesniej dostane, bo to portfel, ktorego aktualnie nie posiadam hahaha :D

Kochane ja wskakuje w cieple swetry i dresy, mam dobra kaszke dla dzieci, gazetke i wskakuje pod koc - okna juz otwarte ! :))

C360_2011-12-17-21-26-04.jpgA oto moje dzieło dzisiejszego popołudnia :)

hej dziewczynki. Dziękuję za miłe słowa;)

Mam bardzo dobrą wiadomością:) dogadaliśmy sie co do sprzedaży mieszkanka:) na szczęście do końca lutego mamy czas na wyprowadzkę. A dzisiaj już zaczęliśmy ogarniać pokoik dla nas u taty.
Życzę miłej nocki i do jutra:)

Murka wyrazy współczucia. wspieraj męża, wiem jaki to trudny okres do przejścia :(

izka czyli M sie upieklo :Dcchoinka cudna sprawa, nasza stoi na balkonie bo czekamy na lampki.
a ty masz klimat jak z twilight ? :cool2:

martolinka no to super ze Antos juz oo bólu i gratulacje pełnego uzębienia..! :tak:

reniuszek achh wagary... :D moj system na przetrwanie roku..! z filo meczylam sie 3 lata w liceum :baffled: pamietam tylko jakas jaskinie platona czy cos .. blee
u mnie pogoda typowo jesienna.. aż żal. pada i pada deszcz, brrr

ja z biologicznych najlepiej zapamiętałam ze podczas porodu mózg kobiety produkuje specjalny hormon który wymazuje cała pamięć o bólu a zalewają nas hormony szczęścia bo inaczej żadna kobieta nie zdecydowała by sie na poród dobrowolnie podobnie :szok:
wiec jestesmy sterowane przez naturę od samego poczatku :p
aż mnie Maly kopnął na ta refleksje :D

a nie lubisz świeżych choinek czy po prostu masz potrzebę wyzycia sie w pracach ręcznych..? :>

kivinko a moze jakies handmade'y ..? moze cos do uszycia, z jakis szmatek poszewke na poduszkę albo cos pomalować, jakies ramki czy cos? :*
jak ja mam chwilke to czytam wszystkie zaległe ksiazki albo ogladam licealne ciążę na necie albo cos na vod etc. mi zawsze czasu brakuje :sad:

kasiagaw ja dzis kupiłam kolejny perfum dla eMka, ale był za 100 zł w zestawie z 2 miniaturkami no i jak go nie kupic jak on tak lubi perfumy .. a jeszcze chce mu dokupić mp3 i nagrać na nie muzykę do samochodu (ma taki transmiter do ktorego dołącza sie mp3 wlasnie) i pare fotek myślałam na niego wrzucić .. no masakrejszon :)
ale tak mi go żal ze tyle pracuje :(

choinka prze prze przepiękna..!!!!

g_agnes jejku gratulacje z mieszkaniem..!!! ale jak szybko Wam poszło :szok: ! super super super! i ze juz pokoik szykujecie.. :)

a ja dzis znowu na zakupach, kupiłam sobie na swieta taka sukienko tunike ecru odcinana od biustem w hm za 60 zł i ubiore do tego jakas biała koszule pod spod i czarne kryjace rajtki, jakis fajny pasek i korale i strój na wigilie gotowy..! :happy:
ale chyba zrobie rachunek sumienia i oddam troche szmatek które sobie ostatnio kupiłam bo musze załatać dziurę na naszym koncie bo eMek chyba dostanie zawału jak zobaczy stan naszego konta (boje sie tego momentu ;)

jestem padnieta a jutro chce dokończyć zabawę w wazony z decoupage na swieta i pochwalić sie przec wami moim arcydziełem :tak:
sama jestem ciekawa jak to wyjdzie ..
a jeszcze zapomnialam sie pochwalić nowina..! moj szwagier (22 lata) poszedł po rozum do głowy i oświadczy sie mamie swojego pierwszego dziecka w wigilie..!!!! :happy: aż sama jestem podjarana bo zapanuje go w duzy prezent a ona sie niczego nie spodziewa bo szwagier mowil ze nie chce slubu. a spotykają sie od kilku ładnych lat, wiec fajnie ze juz oficjalnie ona bedzie nasza rodzinka :)
kurcze fajnie ze miedzy małymi gdzie taka mala różnica (ok 6 tyg) :):)

buziaki kochane spadam lulu :*
spokojnej nocy i miego jutrejszego dnia :tak:

reklama
sonisia ooo wazony wazony ! kurcze, chce zobaczyc jak Ci wyjdzie efekt koncowy . Liczylam na zywa choinke w tym roku, ale jednak dam spokoj naturze : ) z biologicznych podstaw wynioslam dzisiaj to, ze kobiety podczas porodu maja b. wysoki poziom oksytocyny , a ta z kolei powoduje tworzenie sie wiezi , dlatego tez powinno sie zaraz po urodzeniu dawac dzieci mamusiom :)
tak samo w przypadku karmienia piersia wydzielana jest oksy i zaglebia sie dzieki niej wiez. I tak jak mowisz dzieki niej jest wymazywany bol porodowy, bo prowadzi do silnych przezyc emocjonalnych zwiazanych z nowa cudowna relacja:)
a oksy stymulowana jest poprzez draznienie sutkow i pochwy LOL :D
super , ze zakupujesz ! ja chodzilam za butami osatatnio na zime - ale nic nie moglam znalezc :( a co do ubran to mam tragedie wszystko za male hehehe ....
no, ale odbilam sobie kupujac wypasiony portfel i torebke pod choinke :D
wzruszylam sie jak napisalas o oswiadczynach niespodziance - zycz powodzenia szwagrowi !!:)))

Do góry