reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Witajcie
Dopiero znalazłam chwilkę ,bo tak to prawie cały weekend coś- a to jakieś zakupy spożywcze, a to sprzątanie, obiadek, teściowie wpadli, jakiś deserek, mój tata wrócił z Norwegii no to odwiedziny, jak co tydzień basen z Ninką i zleciało nie wiem kiedy :szok:Dodatkowo młoda od trzech dni chyba śpi jedynie 45 minut w ciągu całego dnia tak od 12 do prawie 13, a tak to kursuje od 7 do 19/20 i nie ma kiedy nawet oddechu złapać :-D
W czwartek wizyta więc czekamy i mam nadzieję, że te tempo nie będzie miało jakiegoś negatywnego wpływu na choćby szyjkę, bo wtedy będzie trzeba pomyślec co dalej.. :confused2:
Choinkę już zakupiliśmy, czeka na balkonie, myślę, że tak w środę/ czwartek się za nią weźmiemy :tak:
sonisia- to super, że w rodzince tak wielkie rzeczy będą się dziać, a różnicy wieku jedynie pozazdrościć, ja od kiedy zaszłam w pierwszą ciąże z Ninką to jakoś kompletnie nie mam weny i czasu na zakupy więc na zakupy ciuchowe wypadam tylko na chwile i jeśli serio potrzebuje :-D także może korzystaj póki można ;-)
kasiagaw- super! świątecznie zrobiło się na forum :-) ułożenie dzidzi nie ma wpływu na skracanie się szyjki także tym się nie przejmuj, mój maluch wisi głową w dół i też funduje dość częste wizyty w toaletce..
robaczek- to super, każda gotówka się przyda, mój zastrzyk gotowkowy niestety nie dotarł, ale może we wtorek więc wtedy też bym miała super humor :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry kobietki!
Strasznie nam podumarło to forum, ale podejrzewam, że to święta zabierają tyle czasu :)
Ja zrobiłam właśnie mężowi kanapki do pracy, zaliczyłam spacerek z psami i za chwilę biorę się za sprzątanie.
Życzę wam udanego dnia, buziaki!

25 tydzień nam stuknął :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam:-)

Iloonka
dużo zdrówka:*
Kasia
z tą zimą to jest tak dziwnie u nas, bo akurat w mojej miejscowości nie ma śniegu ani odrobinę, ale teść mieszka 18km na południe i tam zima pełną parą, fakt tam zawsze było 1 lub 2 stopnie mniej ale jestem zaskoczona taką różnicą, także chyba pojedziemy do dziadka na sanki;-)
nie wiem czy ucisk dziecka ma wpływ na szyjkę, sama jestem ciekawa...
Agata
to trzymam kciuki za kaskę żebyś się szybko doczekała

faktycznie pustki na forum, aż dziwne.. ale to zapewne chwilowe i po świętach znowu zacznie się ruch:tak:
miłego dnia:*

cześć kwietnioweczki! widzę ze weekend udany i spokojny :tak:

ja wczoraj miałam chorego eMka w domu, a dzis od rana znowu bieganie i załatwianie - codzienności witaj! ;)

reniuszek jak na uczelni? udało sie do kina wyskoczyć?

nie pamietam co snilam w nocy ale mi sie podobało niepokoilo zarazem.. hm, cos mi siedzi w głowie.

buziaki kochane bo musze wyjsc za 15 min :szok:!

ilooonka trzymaj się jakoś, może to tylko chwilowe i szybko przejdzie

Mój maluch też ostatnio atakuje mój pecherz i jest coraz aktywniejszy. To miło czuć takie kopnaczki, bo na razie są lekkie i nie sprawiają bólu.

dzień dobry kobietki:)
Ja dziś w bardzo dobrym humorze. Byliśmy wczoraj z mężem na zakupach:)
Kupiłam sobie sukienke czarno-białą na wigilię, marynarkę, tunikę połączoną z "bolerkiem" i bluzkę panterkę;)
Mąż też się obkupił trafiliśmy na promocję druga rzecz za 1zł. Kupiliśmy mu kurtkę,2 pary spodni i sweterek. Zapłaciliśmy za to 400zł a bez promocji wyszłoby prawie 700zł

Wybrałam kolory jakie zrobimy w naszym pokoju u taty. Jak zaczniemy prace to wrzucę zdjecia już po urządzeniu ale to dopiero w lutym:) Kakao i wanilia a tam gdzie bedzie stało łóżeczko jakąś tapete nakleimy w podobnych kolorach.

na 10 idziemy do banku załatwiać sprawy, także żegnam się i miłego dnia

Aha mam jeszcze pytanko. Moze któraś ma styczność z bankowością i wie co nieco na temat lokat lub kont oszczędnościowych. Który bank polecacie i ogólnie coś na ten temat?

Kasiu pęcherz a szujka macicy raczej nie mają ze soba wiele wspólnego ;-) za to wydaje mi się że sam ucisk dziecka na szyjke macicy w pozycji pionowej owszem, dlatego właśnie lekarz kazał Ci leżeć.

Kivinko masz chyba najstarszą ciążę z naszego grona :-) Gratulace! ja cię gonię, u mnie 24tydz stuknął :-D

Miłego poniedziałku!

Julianna według OM mam termin na 4 kwietnia, ale na połówkowym wyszło mi, że według USG będzie to 31 marca, więc jeszcze może być tak, że marcówką zostanę :)

reklama
Witajcie po weekendzie Brzuchatki- przygotowania do Świąt idą chyba całą parą, bo na forum cichutko...
Iloonka- zdrówka
Kivinko- tak jak mówi Julianna, większość z nas ma szanse być marcówkami, albo majówkami- jak się nie mylę, to w grudniówkach bardzo dużo dziewczyn urodziło w listopadzie:tak:

Do góry