reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reklama
Murka-tulam mocno, bardzo mi przykro
[*]
Karina26 pisze:
(...) już nie liczę na kupno butów w tym roku…zawsze miałam z tym problem, ale teraz to już w ogóle masakra, bo przecież obcasy odpadają, a w płaskiej podeszwie wyglądam jak kaczuszka ;)
Mam dokladnie to samo, ale niestety musialam kupic bo nie mialam w czym chodzic i kupilam sobie kozaczki z niewielkim doslownie 3-4 cm obcasem, do tego zakladam getry i sukienke za kolana i nie widac moich serdelkow ;-) :-D Chociaz powiem ze pomieszkiwanie w stanach bardzo mnie odkompleksilo, dookola kobiety o takich gabarytach ze przestalam sie patrzec na siebie jak na grubasa :tak:
W dalszym ciągu niestety nie mam ochoty na przytulanki. I WKURZA MNIE TO!!!! :(:( dlaczego tak jest?
To ja mam odwrotnie, checi wrocily ale maz mnie tak wkurza ze brak slow i nici z przytulanek. Moze sobie jakiegos sasiada znajde ;-):-D No ale sluchajcie juz sama nie wiem czy ja zolza jestem czy z nim cos nie tak. Ja zapieprzam od tygodnia, sprzatam, robie pierogi, uszka, pierniczki, przygotowuje Swieta, ten kompletnie w niczym jeszcze nie pomogl, wraca wczoraj o 6 do domu i zaczyna lamentowac jaki to strasznie zmeczony bo pol dnia na rybach byl, z pracy sie urwal zeby na ryby pojechac :wściekła/y: To nie mogl mi troche przy Swietach pomoc????:wściekła/y::angry::no: Przegonilam dziada i sie nie odzywam. Teraz lazi jak taka oferma i sie lasi, no gdzie to rozum ma? :-D Zobaczymy czy sie dzis poprawi, prosilam zeby lazienki wymyl bo nie chce siedziec w tych chemikaliach i to wdychac.
Iloonka-nie przejmuj sie kochana, czasem tak jest ze raz wiecej czujemy raz mniej. Ja od wczoraj mam odwrotnie i tez zaczelam sie martwic (i jak tym ciezarowka dogodzic:confused::-D). Mlody mnie tak skopal ze zaczelam sie zastanawiac czy moze cos mu nie pasowalo, moze cos niesmacznego zjadlam kurcze, sluchajcie od 9 pm do 1 w nocy mnie tak nawalal ze nie moglam pojsc spac. Taki maluszek zeby tak mocno tlukl? Albo jakis pilkarz mi rosnie albo naprawde cos mu nie pasowalo :confused: W przyszym tygodniu mam wizyte to sie zapytam o to.
Darucha-jesli chdzi o ubranka dla chlopca ja mam to samo, najwiecej jest niebieskich i juz mnie to tak drazni, chcialabym cos fajnego brazowo-pomaranczowego albo zielonego albo bezowego, troche mi bokiem wychodzi ten niebieski...

patrzcie na mnie jaka madrala ze mnie! taka cwana a przez własna głupotę skasowalam całego posta...!!! s tak sie naprodukowalam! :szok:
ręce mi opadły i juz nie chce mi sie wszystkiego pisać, tylko do kilku z was-

murka[/B. kochanie trzymajcie sie z M.. przynajmniej spędziliscie z Nim troje tro czasu który mu został.
ale takie smutne te swieta u Ciebie i martolinki :sad:

robaczku ja z profilu wyglądam komicznie. z przodu piłka, cycki, z tylu dupsko wielkosci dorosnej dyni i jak ubiore jakas kiecke to żal.pl ...
nie na zarty nie wiem w co sie ubiore na wigilie ;( w szafie same codzienne ciuchy do latania - koszulki, swetry i getry :/ nic co by sie nadalo (poważnie)
a ręce mam tak tfu grubasne ze o krotkim rekawku nie ma co myśleć brr.

kivinko trzymaj M krótko :D ja tez z tych zazdrosnic jestem :zawstydzona:

karina ja tez nie czułam ruchów bo maluch był wcisniety w jakas szczeline i dopiero jak sie odwrócił to czuje ze hej, aż boli jak kopniaczka zasadzi ;)
co do spania to ja tez mam problem sie uzlozyc, a jeszcze mi ginek powiedział ze zakaz spania na plecach bo moge zyle przygniesc :szok: !

darucha robaczek stypendium dostałam !!!!! :happy:!! zalatam to dziurę co wydałam przez ostatnie 2 tyg :zawstydzona:

darucha duzo ciuszkow mozna burych znaleźć, ja kocham szary w każdej postaci, a w połączeniu z niebieskim wyglada super, w ogole mi sie ciuchy podobaja takie proste casual :)D) i dla mnie i dla maluszka, smerfy, auta etc odpadają ;)
wiec znalazłam troche dla małego :tak:

iloonka ja musze długości do kolan bo jestem przerażona moimi udami :szok: trzeba je zakrywac zdecydowanie :tak: jak mam getry, s innych go juz mam w nosie.
ale naprawde jie lubie takiej karykatury siebie choc tak sie ciesze z tego maluszka to trudno mi sie pogodzić ze zmianami :( tym bardziej ze od stycznia do maja byłam na rygorystycznej diecie i pierwszy raz w życiu udało mi sie schudnąć na serio.
a teraz? ;(;(

izka a zlowil chociaz jakas rybke dodatkowo na swieta..? :>
niech sie ładnie przylasi ta łazienka i bedzie cacy :cool:
zazzdroszcze Ci tego klimatu świątecznego w usa.. pytałam sie juz Ciebie w ktorym stanie mieszkasz?

ja sie śmieje ze mam murzynska pupe, co bym nie robiła zawsze widoczna :D

kochane uciekam bo eMek wrócił z pracy :happy:

buziaki..!

Ostatnia edycja:
karina26- nie dziękuje ;-)ja niestety wszystkie fajne butki mam na obcasie i muszę coś kupić, już mam dość chodzenia w trepach i jeans'ach :growl:
sonisia- mnie też :-(człowiek chciałby się trochę wylaszczyć a tu albo wszystko za małe albo tak drogie:szok: że aż żal wchodzić do jakiegokolwiek sklepu dla ciężarówek, ostatnio chciałam sobie kupić kurteczkę bo już w swoją się nie mieściłam i aż mnie zmroziło gdy zobaczyłam w sklepie badziewną kurtkę koloru złotego za 340 zł:baffled:...
Ze spaniem też miałam problem, rzeczywiście na plecach nie wolno, podobno leżąc na prawym boku też się uciska żyłę główną dlatego najlepiej spać na lewym boku. Ja właśnie spałam tylko na lewym ponieważ na prawym nie dałam rady i tak mnie kręgosłup bolał przez to, że myślałam, że się przekręcę:oo2:, na zakupowym dziewczyny pisały o kojcu z motherhood KOJEC PODUSZKA DLA KOBIET + GRATIS - Motherhood (1992381479) - Aukcje internetowe Allegro ale jak dla mnie to trochę za droga taka "poduszka", dlatego zrobiłam eksperyment z kołderką zawinęłam ją w rulonik i ułożyłam właśnie w kształcie litery C od tygodnia śpię sobie z tą kołderką i jest super nareszcie jestem wyspana i kręgosłup już nie boli:-). Może spróbuj w ten sam sposób spać.

Pozdrawiam wszystkie brzuchatki i życzę miłego dnia:happy2:

a jeszcze co do tej kołdry to dobrze żeby była taka grubsza

Ostatnia edycja:
Sonisia-ryby nie przyniosl ale przytachal choinke, jest piekna i ogromna, a pachnie w calym domu, przylasil sie troche ale lazienki nie umyl, juz darowaam ta lazienke, z mloda bylysmy tak podjarane choinka i jej ubieraniem ze zapomnialam o wszystkim :-D A mieszkam w Oregonie, na polnoc od Kalifornii, ogolnie piekny stan, bardzo zielony i choinkowy ale troche zbyt deszczowy, zamiast zimy jest pora deszczowo-ponura :sorry2:

Witajcie,
M dziś niestety wyjątkowo w pracy ,ale może uda mu się mieć piątek wolny żeby mi pomóc.. Antoniemu wyszła ostatnia piątka- przyczyna gorączki i jeków i oto mamy pełne uzębienie;-)

Izka a mówią , że kobiety są irracjonalne;-)faceci często zachowują się bardziej nielogicznie:-D

Witajcie!

Murka bardzo Ci wpółczuje :-( postaraj sie być spokojna dla dobra maluszka.

Ziewaczka dziewczyny dobrze Ci już napisały że możesz miec ubezpieczenie z UP ale najlepiej jak będziesz wpisana do książeczki ubezpieczeniowej męża, dziecko tak samo. W praktyce raczej każdy szpital zażąda od Ciebie dowodu ubezpieczenia.

Karina na ból pleców to albo ten rogal, który ma juz wiele z nas, albo poducha między kolanami,odciąża kręgosłup ;-)

sonisia -spanie na plecach odpada; wystarczy, że na chwilę się tak położę i muszę zmieniać pozycję;
Julianna - no właśnie myślę intensywnie nad tym rogalem, bo na razie stosuję zwiniętą kołderkę, ale nie zawsze pomaga...:no:na szczęście dzisiaj w nocy było troszkę lepiej i obudziłam się tylko raz na siusiu...coś mi się wydaje, że wszystko zależy od tego czy to normalny tydzień pracy, czy weekend, bo jakoś na weekendach lepiej mi się wysypia;-)
martolinka - mój mężulo też dzisiaj w pracy i już zapowiedział, że chyba nie wróci na czas...ja miałam troszkę ogarnąć mieszkanko, ale tak strasznie mi się nie chce:confused:

hey Kochane !

murka moje kondolencje :-(

karina swietnie, ze wigilia udana :) ja ostatnio tez bylam w mojej starej firmie i tak ogromny sentyment :)

Postanowilam sobie dzisiaj odpuscic jeden wyklad z filozofii ;) wiec mam ponad 5h z glowy i jade na pozniejsza godzine . Jutro mam filozofie na koncu i skrycie licze na to, ze jednak nie pojde i zaoszczedze sobie i malemu :) i pojdziemy gdzies na jakis fajny koktajl i moze do kina :)

Mam nadzieje, ze u Was z samopoczuciem w porzadku ??? Jak pogoda ? :) Pozdrawiam i zycze milego dnia !

do wieczorka buziaki!

reklama
reniuszek ja to bym się z Tobą chętnie zamieniła, mnie już szlag trafia w tym domu z nudów... Pogoda u nas jesienna, w nocy wiał taki straszny wiatr, że rano na podwórku same konary drzew miałam.
Leżę sobie z dwoma psami w łóżku, jeden grzeje nogi, drugi plecy, jest cieplutko i przyjemnie, tylko już brak mi weny czym tą monotonię zabić...

Do góry