reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reniuszek ni wlasnie cos mi sie klocilo z tymi zelami u ciebie :D no ale nie chciałam sie wychylac ;)
ja zrezygnowalam z takic frykasow jak sztuczydla, zrobiłam raz na wesele jedwabie ale tylko taka cienka warstwę na wierzch bo miałam strasznie słabe pazurki i mi ciagle odpryskiwaly a nie chciałam z lakierem biegać i podmalowywac.
jedwab o taki jak materiał, który sie wycina i przykleja jakas chemia na wierzch pazurka :)
moja mama z kolei robi sobie manicure hybrydowy co sie trzyma idealnie przez 2 tyg, ale ja sie na tych rzeczach nie znam. szaleje tylko z lakierami i w zależności od nastroju maluje jakies fantazje :)
teraz na topie są bez, szary i zielony :)

z nauka zamknelam dwa projekty, teraz na początek stycznia kolejny, na 5 styczeń 5 rozdziałów mapy myśli (wypieram to najgłębiej jak sie da bo nie mam pojęcia co zrobic :D) i potem ze 2, 3 egzaminy i koniec sem :happy:

a pochwale sie zakupami na zakupowym, ale nie wiem kiedy znajde czas zeby pocykac fotki tyle ciagle do zdobienia ze ledwo wyrabianie z naszymi tutaj pogaduszkami :(
ae kupiłam one piece dresik w paski, ze 3 bodziaki, 3 pary spodenek i cos tam jeszcze. a wszystko za jakies 100/120 zł.
kocham wyprzedaze!!!!!
ale sobie prawie nic nie kupiłam fajnego, jakas bluzę (ale tak wygodna ze nie mogłam sie oprzeć!) podkoszulke do spania, gatki (świąteczne czerwone :p) ale sukienke oddam bo jednak mi sie nie podoba, a jeansy jakies sztywne..
ale mnie kusi i chyba jednak sweterek musi byc :D wiec to jeszcze nie koniec :p
obawiam sie jestem zakupocholiczka..! ale tylko na sale'ach :D

dzisiaj odbieram decyzje stypendialna i jesli sie okaże ja dostałam to bede very happy...!!!!!! :happy:

buziaki kochane i have a nice day..!

reklama
Ale dziewczyny piszecie. Już tyle opuściłam główny wątek że nie nadgonię waszego pisania. Fajnie że jest nas tyle. Witam nową kwietniówkę.
Ja dziś wstałam z takim leniem. Uczyć mi się nie chce, sprzątać też. Pojechałam na zakupy przedświąteczne i wydałam prawie wszystkie pieniądze i zostało mi 100zł. A kasa będzie dopiero 10 stycz. Ale pewnie trzeba będzie pożyczyć od rodzinki. Jakoś muszę dać radę. Pozytywna informacja że w ciąży dopisuje mi szczęście. Jak nigdy nie wygrywałam tak teraz już wygrałam drugi raz w naszym kalendarzu adwentowym. Tym razem audiobook czytany przez Edytę Jungowską. Dziś wysyłam totka. Kurczę sprawdza się to co mówią że kobieta w ciąży ma jakieś szczególne uzdolnienia.

Hej dziewczyny! Ja z kolei jestem zla ze w zadne ciazowe spodnie sie nie mieszcze no obled. Mam dwie pary rozmiar 36 i nie wiem jak dlugo jeszcze bede musiala czekac zeby je zalozyc, jedne wczoraj zalozylam to mi prawie spadly na ulicy musialam co chwila podciagac.
Kupilam wczoraj sporo wyprawke dla dzidzi, 4 body, 3 pajace, 3 spiochy, 2 koszulki i dwie pary spodenek i rekawiczek-niedrapek. Jeden pajac mi sie super udal, rozowy a z przodu wyszywany w kwiatuszki takie drobniutkie z napisem mala miss. Ciezko jest cos ladnego wybrac dla tak malego dziecka, wszystkie najladniejsze ciuszki zaczynaly sie od rozmiaru 74. Wydalam ponad 200 zł i sie ciesze:D:D:D Ciuszki w kolorach- rozowy, fioletowy, zolty i zielony:D
Sonisia ja w tym h&m widzialam jakas wyprzedaz, ale ciuszki byly takie byle jakie, ze wole dac pare zlotych wiecej i miec cos ladnego a nie bialy zwykly bodziak. Byly slodkie kompleciki ale to juz na 74 sweterek i spodenki ahhh
Napisalam juz jedna prace na jutro i jeszcze jedna musze, co za bezsensowna szkola i mam jutro 2 egzaminy, a na dzis jeszcze musze poprawic 3 rozdzial magisterki i wyslac bleee

Dziewczyny moze wy sie orientujecie jak to jest z ubezpieczeniem zdrowotnym po ciazy? Bo w ciazy wszystkie jestesmy uprawnione do bezplatnej opieki medycznej, nawet jak nie jestesmy nigdzie ubezpieczone, a co po ciazy? Taka kobieta ma chodzic prywatnie do lekarza czy co? Malo kogo na to stac...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ziewaczka miałam ten sam problem. Teoretycznie jesteśmy uprawnione do bezpłatnej opieki w trakcie ciąży i w okresie połogu, ale nie wszędzie to respektują! Np. w Bielsku wymagają zaświadczenia, że kobieta jest ubezpieczona kiedy przyjeżdża rodzić. Nie miałam ochoty się wykłócać, więc zarejestrowałam się na bezrobociu i problem z głowy. Wystarczy pobrać co miesiąc zaświadczenie z urzędu pracy.

witajcie
u mnie kiepski humor nadal sie utrzymuje. Troszkę się martwię, że Mała do tej pory tak szalała w brzuszku a od wczoraj cisza....jakieś delikatne puknięcia i cisza. Tłumaczę sobie, że może ma mniej miejsca, albo, że mój dzień to jej noc...nie chcę się nakręcać i z każdą wątpliwością dzwonic do gina, bo przestanie odbierac komórkę. Spać też za bardzo nie mogę, każda pozycja jest mniej wygodna od poprzedniej. Wczoraj pogadalismy sobie z mężem na temat podziału obowiązków, bo mi juz coraz ciężej się pewne rzeczy robi. Przed ciążą to wszedzie mnie było pełno, 10 rzeczy naraz robiłam, a teraz muszę zwolnić...i przychodzi mi to z trudem, ale dzidzia jest najważniesza i nie chcę wyladowac w szpitalu. Emek dzisiaj ma zrobić zakupy, obiad mam wczorajszy (strasznie duzo wyszło mi tych gołąbków), więc mam luxniejszy dzień.
sonisia - super, że poszalałaś na zakupkach. Mała rzecz - a jakże cieszy :)
edytka - ale szczęściara!
ziewaczka - gratuluję udanych zakupów
pozdrawiam cieplutko

Witam dziewczyny !
...Z gory przepraszam ze nie odpisze kazdej z was i tylko bedzie o mnie ...ale jestem taka wsciekła ze doslownie az para uszami mi bucha :( kupiłam tydzien temu na ebayu dla Olika Nintendo DS lite .. 10 razy pytalam sprzedawce czy towar dojdzie przed swietami :angry: a ten pajac mi dzisiaj pisze ze towaru nie wysłal bo mu sie skonczył !!!!!!!!!!!!!! ze moze wyslac za 7 do 14 dni no ku.....rwa przepraszam za wyrazenie ale ejstem taka wsciekła ze normalnie bym go udusiła !!!!!! Kazalam mu oddac natychmiast pieniadze , ostani raz kupuje cos wiekszego przez ebay :angry::wściekła/y::wściekła/y: nie wiem co ja mam teraz zrobic :angry:

ilooonko wiem że łatwo sie mówi, ale nie martw się kochana, jeśli czujesz delikatniejsze ruchy to już w ogóle nie powinnaś się przejmować, jesli nie czujesz wcale dopiero od wczoraj to wiem że jest to niepokojące, ale nie powinno o niczym świadczyć, może maluszek sie tak obrócił że nie czujesz go tak jak poprzednio, a może ma bardziej leniwy dzień. W książkach pisze że dopiero od 28tyg ruchy powinny być wyczuwalne codziennie, pamietaj że dzidzia czuje złe nastoje. Uszy do góry! ;-) Może zjedz coś słodkiego połóż się na 2 h i może tedy coś poczujesz?

Poranna
przykra sprawa :confused: ale jest jeszcze troche czasu, szukaj tego może gdzie indziej z nadzieją że dojdzie, albo w jakimś sklepie stacjonarnym...Jeszcze jest czas, w najgorszym wypadku kupisz co innego... Przed samymi swietami to pewnie dużo paczek może nie dojść na czas... Trzymam kciuk!

Ostatnia edycja:
poranna - o kurcze, to rzeczywiscie sprzedawca niekompetentny. Co innego mówi, co innego robi. A święta blisko. Nie wiem co ci kochana doradzić, może jest w poliżu jakiś sklep typu Media Markt? tam sa takie bajery...

Iloonka , ehhh widzisz chcialam troche zaoszczedzic i dlatego wzielam z tego cholernego ebaya :( licze ze facet odda szybko bo nie moge sobie pozwolic na kupno drugiego i czekanie na zwrot :( plakac mi sie dosłownie chce , zeby to jeszcze chodzilo o cos dla mnie a to prezent pod choinke dla dziecka :(

reklama
edytka78 straszna szczęściara z Ciebie! Ja jak miałam 13 lat to wygrałam książkę i to tylko dlatego, że nikt poza mną takiej nagrody nie wybrał, bo było jeszcze lalki barbie itd:p I od tamtej pory nie udało mi się wygrać nawet lizaka, chociaż próbuję i próbuję:p
porannakawa​ krew by mnie zalała z takim "sprzedawcą"! Trzymam kciuki, żeby kasa szybko wróciła

Do góry