reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Cześć dziewczynki,
nie odzywałam się ale cały czas was podczytywałam:) miałam odwiedziny koleżanek dzień po dniu, potem zakupki prawie cało dniowe i troszkę sprzątam przed świętami:) Cieszę się że u was ok. ja dziś kupiłam ostatni prezent i mam już z głowy:) ale przeczytałam że w H&M są wyprzedaże więc postanowiłam że rano ruszę na zakupki na małe co nie co dla mnie i mojej księżniczki:) W niedzielę zamówiliśmy mebelki do pokoiku dziecięcego pewnie pan który je robi będą pod koniec stycznia początek lutego i zaczynam szkołę rodzenia na początku stycznia:) więc troszkę spraw ogarnełam:-)
Buziaki i miłego wieczorku:-D
Dziewczyny śliczne macie te psiaki!!!! Ja jestem psiara ale niektórych się boję bo mnie kiedyś w dzieciństwie jeden mnie zagryzł i nie mam do obcych psiaków już takiego zaufania:(

reklama
maniaa - super, że tyle rzeczy udało ci się ogarnać....
reniuszek - miałaś w planie farbowac włosy? napewno ładnie wyglądasz tylko pierwszy moment taki straszny ci się wydal po wyjsciu od fryzjera :) główka do góry

Witajcie
My po wizycie- wszystko ok, krótko tylko wspominając :tak::-) humor w ciągu dnia znacznie się poprawił, spokojnie sobie z Ninką działałyśmy, kończyłyśmy pierniczki, dopracowywałyśmy prezenty , po drodze jakieś pranko i małe sprzątanko i już musiałam się zbierać na wizytę,a z małą zostali teściowie ;-) Jutro przyjeżdża na chwilkę moja mama, bo muszę załatwić kilka rzeczy na uczelni, a piątek jakoś minie i już będzie weekend :-D:-)
sonisia- pojęcia nie mam co Ci napisać w związku z tą łazienką, wiadomo, że fajnie by było gdyby było to zrobione po Waszej mysli i byście się tam super czuli itp ale skąd tyle kasy :szok: a na wyprzedaży coś upolowałaś ?
reniuszek- a co kochana wyszło ?? nie martw się , może po umyciu będzie lepiej ? Raz tylko tak miałam ,że miał być kasztan a wyszedł totalnie rudy, ale wole o tym nie pamiętać :no::tak:;-)
ewela- gdyby nie to, że wiem,że w weekend na rodzinnym obiadku będą gołąbki to bym już Cię chyba błagała o przesłanie choćby jednej sztuki :tak::-D ostatnio chodzą za mną gołąbki, krokiety i pierożki świąteczne, na szczęście czas szybko mija i jakoś dotrwam , bo przy małej nie ma szans na takie kuchenne robótki
g_agnes- szkoda, ale wiadomo zdrówko ważniejsze, wracaj do formy jak najszybciej :tak:

reniuszek - mix owczarka kaukaskiego to już wiadomo skąd te kilogramy:-) jak byliśmy z psem na szkoleniu to przyszedł koleś z kaukazem, co ten pies wyczyniał to aż ciary przechodziły, treserka powiedziała, że jak właściciel na kolejnym spotkaniu nie zapanuje nad nim to mu podziękuję za udział, z kolesia był kawał chłopa ale i tak nie dał rady go utrzymac, był taki mały piesek co sikał, jak tylko kaukaz warknął hehhe:-) a włosy, po prostu trzeba przepłakac,ja tak zawsze mam, a potem znowu spojrzec w lustro i jednak stwierdzic, ze jest ok, bo: "całkiem inaczej i świeżo":-)
porannakawa- mi też się to zdarzało:-( ale mam taki sam patent jak sonisia (chyba sonisia:-)), że po kawałku kopiuję:-)działaa:-)
martolinka- a w którym kościele malborskim był pogrzeb? bo możliwe, że to ten w moim sąsiedztwie. wracaj powolutku do sił. a tych porządków, które masz już za sobą to Ci zazdroszczę! ale mam chytry plan, żeby poprosic moje siostry, żeby wpadły mi pomóc, sypnę im za to trochę kaski, nastolatki zawsze mają jakieś wydatki:-) a pomysł męża na prezent - świetny, no i ile kłopotu z wymyślaniem ci zaoszczędził:-)szkoda, że mój to taki antyintelektualista , hehhe, on to by nowe buty do siatki chciał, albo perfumy, w ostateczności dobry krem do twarzy, książki w życiu sobie by nie zażyczył, ale jak to mówią "widziały gały co brały" hhhehe:-)<aż się dziwię, że użyłam tego powiedzonka, bo go wprost nie cierpię>
zeberka - to ja już Cię prześcignęłam w tych prezentach, wcozraj nie miałam nic, ale dziś to co innego:-) zamówiłam w końu w rossmanie wywołanie zdjęc, wyszło ich 155 dokładnie, są to zdjęcia z pzryjęcia weselnego mojej siostry, dokupię albumik, ładnie poukładam, no i gift dla starszej siostry i jej męża mam z głowy:-) ufff, no i dla mojej 9letniej sis, przyszedł prezent, gra planszowa, taka strategiczna. więc cieszę się,że już coś mam:-) Tobie też życzę jak najszybszego rozwiązania tego problemu:-)
kivinko- jak ja bym miała taki talent do szycia czy do robienia na drutach jak Ty, to też bym to wykorzystała przy robieniu prezentów, i nie masz się czym przejmowac, lepszy ładny, jedyny w swoim rodzaju szalik, niż kupienie "z braku weny" czegoś na odczep, co powędruję na dno szafy albo kosmetyczki:-) ja w tamtym roku, dla moich pzryjaciółek zrobiłam takie mini choinki z szyszek, coś w tym stylu:http://img3.oferia.pl/jpg_b4c5114cd81f2b72cd49e96002b45ad4.jpg, tylko moje były ozdobione nie tylko koralikami ale plasterkami pomaranczy(wysuszone) i pałeczkami cynamonu. dałam je pzred świętami i podobno robiły szał w ich mieszkankach:-) ale wtedy to takie gadżety robiłam w pracy,a w domku to mi się nie chcee, stąd też muszę liczyc sie z ogołoceniem konta:-( myślę, że Twoja familia będzie przeszczęśliwa z takich prezentów!!!!! sama bym chciała taki szalik i torbę na laptopa:-)
ewela_grzyba- a mówiłam żebyś sie nie ujawniała z kretem , a tak to boki kopca osmolone odrobinke:-) widzę, że Ciebie też ogarnął szał pierników, ja musze sie przyznac, że na pierniki to lubię patrzec, jak są tak ładnie ozdobione, ale żeby je jesc, to niekoniecznie dla mnie jakiś rarytas:-) wolę zdecydowanie kopiec:-) co do zakupów przez allegro, to ja jakoś się nie przejechałam ostatnio: gra dla sis taka jak powinna, i kojec dla psa, i leginsy, i nawet odważyłąm sie zamowic stanik, co prawda mierzyłąm go wczesniej w sklepie , ale bielizna "masquerade" w sklepach ma zabójcze ceny więc pokusiłam się przez net i nie żałowałam:-)ale mój M. to nie ma tyle szczęścia, zamówił sobie tel i przyszedł wybrakowany, odesłaliśmy go i teraz czekamy na zwrot kasy, mam nadzieję, że się doczekamy:-):-) thx za link do wywoływania fotek, jednak zaryzykowałam i zamówiłam w rossmanie, zobaczymy co to za dzieła sztuki wyjdą, hehhe:-)
kasiagaw- u nas kopiec kreta nigdy nie stał dłużej niż jeden dzień:-)takie ma powodzenia:-) trzymamy kciuki za wizytę jutrzejszą, ja tez mam, taką na nfz tym razem:-)
dobrej nocki Wszystkim:-)

ziewaczka aaa go juz wiem o co kaman z ta antymateria :D moj eMek kilka lat temu grał w cos podobnego w necie i nawet kiedys jak wyjechał i nie miał netu to prosił mnie zebym sie tym zajęła ale po kilku godzinach zniweczylam niechcący jego dobytek.. :p

kivinko
twoje prezenty są wlasnie najbardziej wartościowe..! najłatwiej cos kupic, trudniej samemu czas poświęcić i serducho w to włożyć :tak:
ja tez sama zrobie wazony w decoupage dla polowy rodzinki :)
wlasnie skonczylam malować farba pierwsz warstwy :tak:

martolinka to dobrze ze ten dzien juz za Wami.
myśl jak teraz o świętach, zaraz wciagna Cie w swój wir przygotowań :*
a wybor twojego M - podziw :tak:
moj bedzie amerykańskim zolniezem na wojnie przez kilka tygodni grając w ps'a :D

iloonka kuuurde ja dzis zroilsm listę prezentow bo juz sie gubilam co mam dla kogo kupic :szok: ok 15/16 osob na liście.. :(
a dzis zaszalalam w hm i małego księcia obkupilam ze hej :) uwielbiam sale w tym sklepie i ciuszki (spodenki, bodziaki, koszulki etc za 10 !) cos tam sobie kupiłam ale czuje sie naprawde mega gruba i brzydka.. jak słoń co sie w nic nie mieści ;(;(;( :sad:
niby wiem ze sie nie przejmować ale niedługo juz w żadne spodnie nie wejdę ...... (mowie o tych ciazowych z hm! :szok:)

g_agnes buu ominą nas relacje z pierwszej ręki?
kuruj sie szybciutko..!

ewela wymyslilam juz przebiegły plan na kotka, ktorego dostanie nasz synek. na roczek od dziadka, tak jak ja dostałam :) a tesciowi eMek nie odmówi :no: :D
obawiam sie ze śniegu na swieta ani widu ani slychu, za to i mnie leje od kilku godzin! :sad:

kasiagaw
jak wieczor sie udał? co pysznego upichcilas..?
a wizytujemy jutro razem..! :tak: :happy:

maniaa pisz częściej :)

reniuszekciemny blad a wyszły pewnie brązowe..? skad ja to znam :D

agata ciesze sie ze u ciebie tak wesolutko i normalnie :*

darucha system mamy chyba ten sam :D inaczej połowy bym nie ogarnęła :szok:
a M widzę z jednej beczki :D
moj to chyba by nie wiedział jak książkę otworzyć :laugh2:
a co za fajna prace miałas ze takie handmade'y tam wyczynialas..?

kochane oczy juz mi lecą :* do jutra!

:szok: ho ho. Ale się u Was dzieje. Ja też dzis wyruszam na większe świąteczne zakupy. Z prezentami nie poszaleje, coś skromnego dla najbliższych. Muszę oszczędzać, bo mi sie w lutym przeprowadzka szykuje. Remontujemy kawałek domu i wreszcie będziemy mieli swój kącik. Dlatego na prezent dla mnie i męża zażyczylismy sobie cos do domu... Po raz pierwszy ucieszę się jak dosanę pod choinke żelazko, albo garnek:-D Dostałam też piekną paczuszke od szwagierki z zagranicy z ciuszkami dla mojej Asiuli (która jeszcze siedzi na golasa w brzucholu) PRZEPIEKNE!!! A furorę robi różowy komplecik z wizerunkiem PROSIACZKA z kubusia Puchatka- najlepsze sa BAMBOSZKI W PROSIACZKA:-p To mnie natchnęło na zakupy i już skaczę po allegro w poszukiwaniu bajecznych ciuszków.
reniuszek tylko spokojnie... jeżeli sie nie przyzwyczaisz do nowego koloru zawsze mozna się jeszcze spróbowac pofarbować. Ja to miałam gorszy numer. Tydzień przed weselem poszłam do fryzjera, a ona mi takie coco jambo zrobiła- grzywke krótko na 1/3 czoła, gdzie ja nienawidze grzywek na prosto- wygladałam jak od garnka. Ani to było upiać ani zaczesać do gory. Ryczałam jaj bóbr, a zdj z tamtej imprezy schowałam głęboko żeby nikt nie widział... Włosy nie reka- 0drosły :sorry2:
kivinko uwielbiam taki rodzaj prezentów- od siebie, niepowtarzalne i z sercem.

Hej hej, szczegoly wizyty opisze w odpowiednim watku. Co do prezentow to wczoraj przyszly korale dla mamy zamowione na allegro, na szczescie podobaja mi sie chociaz na zdjeciu i tak wydawaly mi sie troszke inne, jakby wieksze, ale te tez sa ladne takze jestem zadowolona. Jeszcze mam zamiar cos z szyszek porobic, najlepiej takie kulki do powieszenia i ozdobic koralikami, albo stroiki swiateczne z szyszek a w srodku swieczka, tylko nie wiem kiedy sie za to zabiore. Dzis jak dobrze pojdzie idziemy z eMkiem na zakupy po wyprawke do szpitala dla naszej corci:D:D:D W niedziele kupujemy choinke i w nidziele chce juz zrobic uszka zeby zamrozic. Ja robie barszcz czerwony, uszka, lazanki, pieke piernik i tort ja co roku, tesciowa ma przyniesc ryby w roznej postaci i pierogi, moja mama krokiety i sledzie takze na szczescie nie narobie sie na wigilie. Problem w tym ze nie mamy w domu normalnego stolu i nie wiem gdzie ludzi posadze;0
Sonisia ja bylm wczoraj w h&m i nic specjalnego tam nie widzialam, dla dziewczynki to jeszcze byly jakies drogie spiochy ale dla chlopczyka to nic a nic wszystko bure i nudne, w smyku to samo.

reklama
Widzę, że większość dziewczyn już prezenty ma, ja póki co mam dla mojego chrześniaka i dla mnie :-p. Mężuś mi kupił śliczny zegarek, aż żal że musi czekać aż do świąt. Teściowie się dołożyli do prezentu, więc to już nie był duży wydatek.

Do góry