reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

lene- ja miałam po prostu ból i lekarz powiedział, że to skurcze. Bolało kilka godzin, a potem samo ustąpiło i od tej pory nic. A biorę w sumie dość silne leki, tak mi się wydaje, więc moim zdaniem nie powinnaś się tak martwić. Ani leków nie dostałaś jakiś mega silnych, ani nie wysłali Cię do szpitala...no mi się tak wydaje przynajmniej! Ja mam też problem, bo mam ten nieszczęsny egzamin na prawo jazdy w grudniu i też nie wiem czy pójdę:wściekła/y: W ogóle nie mam pojęcia czy mogę prowadzić, a co dopiero się stresować...ale ja wychodzę z założenia, że jeżeli zajdzie taka potrzeba to rzucę wszystko, bo nie chcę urodzić przedwcześnie:-( I choć teraz zainwestowałam sporo pieniążków w ten egzamin to trudno...

reklama
lene u mnie ten brzuch jest twardy caly czas ale czasem robi sie jak kamien tuz nad spojeniem lonowym i mega parcie na pecherz wtedy mam. skurcze czuje ale takie doslownie sekundowe dzgniecia i juz pojawia sie kilka pod rzad co jakies 20 sek a potem cisza nawet na pare godzin. nie dziwie sie ze sie wszystkim martwisz ja tez od zmyslow odchodze bo mam wrazenie juz nie czuje dzidzi tylko teskurcze :no:
\ja tez mialam zamiar pracowac do 8 mies. ale wczoraj stwierdzilam ze jesli to bedzie konieczne to nawet w 24 tyg pojde na macierzynski:-(
o

Ostatnia edycja:
edytka cora pewnie sama sie domysla, kwestia jak dlugo chce w to wierzyc :) - to takie dzieciece marzenia , trzeba jednak pamietac , ze dziedziaki sa obdarzone niezla intuicja ;-)wierz mi znudzi jej sie kiedy uzna to za zbedne.
lene andzik pauletta ja mam problemy od poczatku z moim miesniem macicznym. No ale jakos sie przyzwyczajam :) najgorzej jest jak mam pelny pecherz-w ogole tego nie czuje, a macica sie kurczy :no: co prawda nie boli mnie to w ogole, ale dyskomfort jest. Wylapalam, ze w okreslonych stanach emocjonalnych mnie to lapie. Np przy przyplywie nadmiernej euforii, podniecenia, badz tez jak mysle o bylym eM.:wściekła/y:
U mnie cale szczescie koniec malowania, za chwile rusze w strone szczotki, szufelki i scierki - bedzie wielkie sprzatanie:tak:Jestem bardzo zadowolona z koloru jaki wybralam na sciane, gdzie bedzie kacik Maksymilianka, nie sadzilam, ze na scianie bedzie tak ciekawie wygladal ( a bralam go bez przekonania :sorry:).
Poza tym kazano mi spacerowac, a ja za cholere nie mam czasu na to, zeby wyjsc z domu :wściekła/y: ciagle nauka i strach, ze nie dam rady zaliczyc wszystkiego - jutro dzien 1-szy horroru edukacyjnego od 9 do 21 :cool:
buziaki w brzuchole i duzo pozytywnej rozluzniajacej skurcze energii ! :-)

Witajcie,
Antonio po raz kolejny pozbawił mamę internetu (Sonisia z chłopakami nie ma nudów;-)), ale już jestem i pałam oburzeniem , ze nikt tu za mną nie tęsknił!!!:-D:zawstydzona/y:
Trzymajcie kciuki. Jadę za godzinę z Antoniuszem do chirurga na konsultację w sprawie jego jadra.. biedny malec.

Gochson my pared ni temu obchodziliśmy 2 latka syna i największą radość sprawił mu prezent w postaci drewnianego dzwigu z ikei ;-)
Pauletta ja zdawałam prawko w 8 mscu i powiem Ci , ze był to najgorszy stres w moim życiu. Radość potem jednak 100 razy większa!!!

Andzik 1984 .... ja mam dokładnie tak samo!!! najgorszy ten ucisk na pęcherz! przy skurczu jakby miało polecieć....a tak co 5 minut albo i częściej, tak jak reniuszek też zauważyłam, ze na przykład jak się zdenerwuję , albo zbytnio uciesze to też momentalni emnie łapie... teraz pochodziłam po mieszkaniu 5 minut i już brzuchol twardy jak skała... musze jechac po córę do przedszkola...dobrze, że moja dzielna dziewczynka nauczyła się sama do fotelika wsiadać :happy2:

Ide sie powoli szykowac na moje usg strasznie sie boje nie wem czemu zawsze sie cieszylam a teraz jakos tak dziwnie usg mam w szpitalu wiec postanowilam ze od razu na ostry dyzur zajde i zobacze co mi powiedza:confused:

lene mi pomaga seria oddechow, wciagasz powietrze nosem(usta zamkniete) - robisz to powoli i jak najdluzej sie da - w tym czasie powinna przepona pracowac(bardzo gleboki stonowany oddech) - przytrzymujesz powietrze na 3-4 sek i powolutku nosem wypuszczasz :) i tak z 10-20 razy . Mi to cwiczenie oddechowe bardzo pomaga :) zamykam przy tym oczy jak jestem w domu. W samochodzie cwicze rowniez - i jest relax

Ewela
ja tez tak uwielbiam leżeć wczuwać się w ruchy i wpatrywać się w ruszający się brzuch:-)
Maniaa
ja tez bezskutecznie szukam pomysłu na prezent dla 7 letniej dziewczynki...
Pauletta
u mnei z ruchami jest zasada że im bardziej jestem aktywna to maluszek mniej się rusza, ale jak ja się byczę i nic nie robię tylko leżę to ono szaleje na całego
Andzik
kurcze ta opieka medyczna u was to porażka!!! ja z takimi objawami to bym na stówę leżała w szpitalu... mam nadzieję że ta położna ci szybko coś wyśle, odpoczywaj w domku ile się da, trzymaj się!!
Edytka
nie sądzę żebyś robiła krzywdę dziecku ale jestem zaskoczona że w tym wieku jeszcze wierzy w mikołaja;-)
Gochson
mój Mati ma dwa latka i uwielbia wszelkie traktory i kopary, ale na tapecie są też puzzle, bajki, lubi się bawić organami, koleżanka swojemu 2 latkowi kupuje kuchnię;) weź pod uwagę czym się dzieciak lubi bawić no i oczywiśie co ma a czego nie ma
basen też fajna sprawa, ja myślałam też o takim domku-namiocie
i pamiętaj ze dzieciom największą frajde sprawiają najzwyklejsze zabawki:tak:
Lene
ja podczas twardnienia brzucha raczej bólu nie czuję, tylko taki nieprzyjemny ścisk, ciężko opisać to odczucie choć czasem faktycznie jakby dołem bolało, takie parcie na pęcherz jak to Andzik napisała
luteina się rozpuszcza i wypływa i to powoduje uczucie wilgotności..
a jeszcze co do skurczów to teraz mam tylko takie kilkusekundowe ale to i tak wpłynęło na szyjkę, ale w pierwszej ciąży miałam taki ciągły ścisk i wtedy po 3 dniach poszłam do lekarza i trafiłam na 3 tygodnie do szpitala
martolinka
na brak nudy nie narzekasz;-)
a jaki macie problem z jądrem? pytam bo mój Mateusz miał niezstąpione jądro i w lutym miał zabieg

a ja czekam na kuriera, zamówiłam wczoraj telefon i liczyłam ze dziś będzie, ostatnio zamawiałam mężowi i był na drugi dzień ale mój pewnie już nie dotrze dziś:dry:

reklama
Edytka- moja córa sama się domyśliła- teraz rozmowy zaczynają się od ...a więc skoro Mikołaj to rodzice... :-D
co do samolotu- hmm...rzeczywiście trochę "poszybowała", moja córa ma dość porządnie obcykane ceny i wie jakiego progu się nie przekracza, chyba, że dokłada ze swoich zaoszczędzonych:tak:

Dziewczyny z bolącymi brzuszkami tulam Was, odpoczywajcie i dbajcie o siebie- wiem, że Wam teraz ciężko:-(

Do góry