reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Dla tych co szukają prezentów. Moja Gabi dostała to w tym roku jest super. A ja w zeszłym roku kupiłam dzieciakom brata też się podobało:
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

polecam też artykuły z tej stronki w tym roku zakupiłam Gabi krosno. Ale kupiłam w sklepie zabawkowym bo było tańsze.Ale ogólnie fajne bo rozwijające. Jest w czym wybrać
http://uczyibawi.pl/m209-2744-warsztat-tkacki-krosno-p-3586.html

mogę polecić jeszcze grę PIRANIE jest rewelacyjna żeby spędzać czas z dzieckiem a i samo dziecko się zajmie. Można grać bez końca. To z firmy Mattel. A jeszcze inna gra też fajna na prezent to Spadające małpki.

Ostatnia edycja:
reklama
Afi- dobrze, że wszystko w porządku, oszczędzaj się:tak:

W sprawie prezentów, to najlepiej żeby się dzieciaki same wypowiadały( u mnie standard- list do Mikołaja;-)), choćbyśmy same uważały, że "zamówione" zabawki to szmelc- to też uczy dokonywania wyborów :tak:, a w końcu niech w tym dniu nasze bąbelki mają to czego sobie zażyczyły:-). Moja smarkata zażyczyła sobie elementy do robienia biżuterii, nawet sama znalazła sklep internetowy, w którym jest wszystko co trzeba-więc nie muszę kombinować.

Cześć dziewczyny!

Ja oczywiście zafundowałam sobie 12 godzinny sen, ale było tak miło-śnił mi się znowu Paryż. Ojej:happy::happy:

Mania- co do prezentów, popatrzcie na to Laloushka - handmade concept dolls - cudne laleczki dla dziewczynek! Tylko ceny to chyba z jakiegoś kosmosu. Ale i tak są cudne i sama bym sobie taką kupiła;-) Może i u mnie nie sprawdzą się przesądy znajomych i będę miała jednak dziewuszkę:-D

Sonisia- ja mam koleżankę z Akademii Medycznej i ona sama późno zorientowała się, że jest w ciąży. Tyle, że to był 3 miesiąc, a nie 9ty:-) Też wydaje mi się, że to jest możliwe, ale pod warunkiem, że występuje miesiączka i nie ma wielkiego brzucha...Aaaa i powiem Ci, że rozumiem Cię bardzo dobrze, ja też nastawiam się na dziewczynkę w duchu, ale wszyscy mi mówią, że na pewno chłopak. Tyle, że u mnie nie ma za bardzo dzieci w rodzinie, a u Ciebie będzie brygada RR:-D

Afi- widzisz, co lekarz to inny sposób myślenia, mi od razu dali fenoterol pomimo, że miałam tylko jeden incydent. Ale skoro szyjka jest ok to myślę, że będzie dobrze-najważniejsze, że poszłaś do lekarza i masz leki! A wiesz może od czego może Ci się tak napinać? Stresowałaś się czy coś?

robaczek, julianna, ewela, rekinasia- a u Was też są dni, że mniej się kręcą maluszki?

porannakawa- może kupisz książkę, taki poradnik jak rysować, moje uczennice lat 9 mają taką i jest na prawdę ekstra. Widziałam w empiku. Jednak, co książka to książka moim zdaniem!

Z moją zgagą to jest horror dziewczyny, już nie jadam tego samego, co mąż na obiad, bo na przykład po takim kotlecie mielonym to myślałam, że umrę. Boszzzz jakie to jest nieprzyjemne...zresztą czego bym nie zjadła to historia się powtarza. Nawet po jogurcie ech...

Dziewczynki witam piatkowo!!!!!!!!!
Sonisiu gratuluje boya:-) choc przyznam ze bylam pewna ze ksiezniczka bedzie;-)ja dzis mam usg i mam nadzieje ze sie dowiem chociaz po ostatnich przejsciach zalezy mi tylko na tym zeby bylo wszystko w porzadku...
Afi dobrze ze z szyjka wszystko w porzadku mam nadzieje ze sie troche uspokoilas, tylko co to moze sie dziac z tym brzuchem? Oby leki pomogly
Lene czy doktor ci powiedzial co z tym lejkiem? grozne to jest?

Ja juz po pracy leze sobie w domku oszukalam ze na 10 mam wizyte(zeby mi za caly dzien normalnie zaplacili) i sie zmylam o 9 a co jak sie nalezy to korzystac trzeba!!!! a wizyta a dokladniej tylko usg na 16 i plis kciuki trzymajcie!!!!
Dziewczyny jaka jestem wsciekla normalnie( pisalam juz o moich problemach z brzuszkiem ) wczoraj jeszcze bardziej mi sie pogorszylo brzuch tak twardnial ze chodzic nie moglam wiec sie wkurzylam i zadzwonilam do mojej poloznej ze juz tydzien tak mam i co z tym robic a ona na to ze oczywiscie wszystko w porzadku ze tak ma byc i ze dopoki nie krwawie to mam sie nie martwic:wściekła/y: Po pracy zadzwonilam do poloznej do PL a ta mi mowi ze ja z takim czyms to w szpitalu pod kroplowka z magnezem powinnam lezec:szok:kazala brac nospe konska dawke magnezu i lezec zakaz otykania brzucha i sexu stwierdzila ze to stawianie sie macicy i jest powszechne w ciazy ale trzeba brac leki na szczescie obiecala mi cos podeslac...
Dzis na usg zmusze technika zeby szyjke obejzal czy w porzadku eh szkoda slow...
Trzymajcie kciuki!

No tak z tymi prezentami jest tak że moja Gabi ciągle wierzy w mikołaja i co roku pisze list ale w tym roku to tak dowaliła że raczej na 100% nie dostanie tego co chce. Mianowicie Chciała ekskluzywny samolot Barbi. Ja jestem za tym aby dzieciom kupować to co w tym dniu chcą ale to co wymyśliła Gabi kosztuje prawie 500 zł. Nieosiągalne jak dla mnie. Więc delikatnie wytłumaczyłam że mikołaj chyba tyle kasy nie ma i raczej żeby się nie nastawiała. Ale mam cichą nadzieję że ktoś ją uświadomi i zrozumie że mikołaj to rodzice. Ja jakoś nie mam sumienia sama tego zrobić. Po dzień dzisiejszy stawiamy mleczko i ciasteczka dla mikołaja. Chyba robię jej krzywdę, jak myślicie ?

Dziewczyny to może poradzicie mi co mam kupić chrześniakowi - chłopak właśnie skończył 2 latka. Kompletnie nie jestem w temacie zabawek i co się kupuje takim małym szkrabom więc czekam na propozycje. PLEASE...

Gochson tu sprawa prosta kup mały basenik dmuchany jak do kąpieli i piłeczki. Tzw.suchy basen.
Mogą być farbki do malowania dłońmi ale do tego koniecznie jeszcze duże kartki bo dzieci potrafią narozrabiać.
Ale najbardziej polecam basen i piłeczki koszt powinien zmieścić się ok.40zł. polecam bo sprawdzone.

dziewczynki kochane, czytam, ale mam małego doła przez ten twardy brzuch....i brak weny na pisanie...
andzik 1984. nic konkretnego nie powiedział odnośnie tego lejka...powiedział tylko "lejek to lejek" pocieszam się tym, że gdyby sprawa była poważna to pewnie skierowałby mnien oddział... uff, dziś w domu jestem - mam zwolnienie do końca przyszłego tygodnia i jakby trochę lepiej mi było..oszczędzam się i brzuch twardnieje ale nie tak mocno jak zazwyczaj...biorę magnezium, luteine, nospę... zobaczy my, jak to będzie.
Dziewczyny czy kiedy twardnieją wam brzuszki odczuwacie ból w dole..pod spojeniem łonowym... jak łapie mnie ten skurcz brzucha to boli jak go dotykam.. czasem dochodzi ból krzyża do tego i wciąż ruchy małego bardzo nisko....mam uczucie jakby w szyjce coś merdało i to b.nieprzyjemne jest :-(wrażenie, że jak wstanę to jak nic wypadnie mi:eek:
po tej luteinie mam takie wodniste upławy? też tak macie, bo ja przez te skurcze biegam co pięć minut siusiu i wgrywam sobie, że te upławy jak wody płodowe wyglądają... .Kurdę żeby to w końcu minęło i wróciło do normy... ciąża to jednak bardzo nieprzewidywalny okres...planowałam pracę do 8-go miesiąca. czuję się ogólnie super...tylko te skurcze i przez to psycha siada.... wzięłam zwolnienie lekarskie i dowiedziałam się muszę za tydzień pojawić się w pracy na cały tydzień, bo jestem aktualnie na kursie i jeśli się nie pojawię w ostatnim tyg. to mi go nie zaliczą po prostu, a jest on dla mnie baaaaardzo ważny:-(mam nadzieję, że moja sytuacje się poprawi przez tydzień leżenie w domku. Miłego dzionka brzuszki

reklama
lene dużo odpoczywaj i bądz dobrej myśli:tak: afi dobrze że skończyło się na strachu:tak: reniuszek piękna kula- ty to masz zdolności:tak: porannakawo ciuszki dla maleństwa są przesłodkie i też polecam kupować w paczkach bo na pewno będzie taniej:tak:rekinasia zdrówka:tak: robaczku nie miałam pojęcia że samiec może zjadać młode:szok: ale to i może lepiej... a co do pytania to nasz ksiądz ich nie wymyśla bo to są pytania z rorat -piszą z tyłu na karteczce którą dostaje każde dziecko a ksziądz wybiera tylko 1 pytanie z trzech;-) dziewczyny dziękuję za pomoc przy pytaniu:-) a ja właśnie upiekłam biszkopt a później zrobię z nim resztę bo już mi się nie chce :sorry: a córa jeszcze mnie namówiła na zrobienie babeczek z dr.oetkera pachną super a jakie będą to zobaczymy:-D edyta moje dzieci też wierzą w mikołaja ale syn zaczyna już coś kojarzyć że jak ON przychodzi to nigdy nie ma taty i że ON ma chyba doklejaną brodę:-D nie martw się w końcu ktoś Gabi uświadomi:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry