reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

murka moze macie za miekki materac..? biedulko :*
a jaki masz rozmiar staniczka? ja mam standardowo 70e, a teraz to juz sie boje sama patrzeć ;)

afi no to super kochana..! teraz &&&& zeby te leki pomogły i juz Cie nie męczył twardy brzuszek :)

rekinasia to juz sie przyzwyczajasz do spania w staniku? jeeny ja musze zdjąć jak tylko do domu przyjde ;)

no a ja po spaniu.. eMek do pracy poszedł a ja sama w domku..
ale zaraz sie ogarne, bo musze jechac aż do wejherowa zamowic materiały na kuchnie, odwieść po drodze babcie do klubu, na budowe na chwile i potem do pracy, gdzie musze przygotować cześć rzeczy na sobotnie wesele bo inaczej nie ogarne :)
no i dzien jak co dzien.

miłego dnia brzuchatki..!

reklama
Sonisia ja Cie swietnie rozumiem, ja sie bardzo na synka nastawialami od zawsze marzylam o synku, maz tez bardzo chcial syna. W 16 tc lekarz powiedzial, ze widzi corke, no coz, troche rozzalona bylam, maz tez chociaz staral sie to ukryc. Jak szlam na polowkowe to tylko sie modlilam zeby teraz lekarz nie powiedzial ze to synek-tak sie przywiazalam juz do coreczki:p to hyba musi tak dzialac, nastawiamy sie na cos konkretnego i troche jestesmy zle jak to nie wypala, ale ze to plec dzidziusia to pozniej cieszymy sie i tak i tak, natura jest niesamowita. Co do ubranek po siostrzencach to i tak nie odmawiaj sobie przyjemnosci kupowania tony nowych:D

a ja mam jutro 2 egzaminy (szkola taka dla picu, zeby ZUS zdenerwowac) i nie chce mi sie nic powtarzac, w dodatku nie moge zmeczyc ostatniego rozdzialu magisterki, 3 strony mi tylko zostaly ale nie mam juz z czego pisac. Jutro m robi parapetowke dla swojej rodzinki to bede musiala troche czasu w kuchni spedzic jak tylko z egzaminow wroce. Mam nadzieje, ze nie przyjada z dziecmi bo sie chyba wsciekne, dzieci jak z buszu wypuszczone, no dzieci dzungli szczegolnie u jego jednej kuzynki.

witam

Lene
nie za dobrze to wygląda ale leżenie i leki na pewno pomogą i będzie dobrze:tak:
Afi Sonisia
no pewnie że chłopaki są fajne;-)
Porannakawa
ceny ubranek są wszędzie duże, ostatnio weszłam do sklepu, nowo otwarty, poszłam z ciekawości a tam śpiochy ponad 40zł, dla mnie to masakra, to są tylko jedne śpiochy a przecież ubranek trzeba trochę więcej...
Zeberka
księża to się nudzą chyba że takie pytania wymyślają
u nas kiedyś siostrzeniec w 3 klasie miał sprawdzian z religii, proboszcz zadał takie pytanie że nikt nie znał odpowiedzi, żaden uczeń rodzic a nawet ksiądz katecheta:szok: no bez przesady
Pauletta
u mnie teraz mniej widać szaleństwa na zewnątrz bo mam sporą warstwę tłuszczu na brzuchu, ale z Matim to brzuch niesamowicie falował:-)
Afi
super że przynosisz dobre wieści i oby brzuszek przestał twardnieć
Ziewaczka
powodzenia na egzaminach

Sonisia gratulacje synka, na pewno potrzeba czasu żeby sie oswoić z nową sytuacją, trochę szkoda że tak sie nastawiliście na konkretną płeć bo teraz trzeba swoje wyobrażenia trochę pozmieniac, ale juz Ci dziewczyny wszystko pisały, chłopcom będzie raźniej w męskim gronie, będziesz mieć pod dostatkiem ubranek i w ogóle kto powiedział że księżniczka nie urodzi się następnym razem... U mnie było tak jak i ziewaczki, ja przed ciążą miałam przekonanie że będzie chłopiec nawet część ubranek mam troszkę bardziej chłopięcych a tu dziewczynka i wiem że mój M chciał bardzo syna ale trzeba się cieszyć że będzie DZIECKO i teraz juz sie niemoge doczekać spotkania z moim maleństwem...

Pauletta ja takie kopniaczki widoczne i odczuwalne przez brzuch mam od początku listopada więc u ciebie to na pewno też to, ale myślę że teraz to jest jeszcze nic, nasi mali bokserzy dopiero pokażą co potrafią...

Dzięki dziewczyny za miłe słowa w sprawie mojego uziemienia ;-)

cześć laseczki :-)

porannakawa, robaczek, paulettta - dziewczyny mówicie, że Wasze maleństwa szaleją. U mnie to samo :tak: Moje dziecię mnie zadziwia, wieczorami tak szaleje, mój niewielki brzuszek tylko podskakuje :-D Leżę i śmieję się sama do siebie :-D
lene - nie zamartwiaj się kochana. Lejek nie lejek, trzeba się oszczędzać i już! :tak:
Rekinasia -zdrowiej!!! ja już powoli wychodzę ze swojego przeziębienia...
Afi - ufffff...... jak dobrze, że szyjka ok :tak:ale i tak uważaj na siebie, żeby już brzuszek się nie buntował.
sonisia- słoneczko będziesz miała kochanego ślicznego zdrowego syneczka! :-):-) Jeszcze raz Ci gratuluję!!! A jaki duży chłop!!!! Zobaczysz, jaki z niego mężczyzna wyrośnie!:tak:
Ale chyba rozumiem, jak to jest nastawić się na coś innego. Ja kiedyś palnęłam, że u nas będzie dziewczynka, potem koleżanki mówiły: Ewela u Ciebie na bank będzie córeczka, mama to samo... No i tak mówię do męża, eee nie ma co się nastawiać. Ale od jakiegoś czasu, to nie myślę o moim dzieciu inaczej jak o dziewczynce i jakoś nie wyobrażam sobie, że może być chłopczyk... Kurczę... i weź tu się nie nastawiaj... W środę usg, więc pewnie się dowiem i powiem tylko tyle, że będą jaja, jak okaże się, ze to chłopczyk :-D zobaczymy... zobaczymy... A oczywiście kilka rzeczy mam już dla maleństwa i to nic , że różowe :-D:-D:-D

ziewaczka julianna nie boje sie ze nie bede kochać, natura nas przecież na cos zaprogramowala ;) .. ale jakos jeszcze nie umiem sie tym cieszyć bo czuje jakby mi cos zabrano- tak sie pilnowalam na poczatku zeby sie nie nastawiac ale z czasem juz czułam i widziałam siebie z ta malutka, snilam o niej i tylko ja widziałam. trudno tak z dnia na dzien sie przestawić.
a jak jeszcze raz ktos mi powie 'zeby było zdrowe' to zabije - jakbym wolała zeby było chore :/ :angry:
(a sama tak kiedys gadalam.. :zawstydzona:)
ale jak mówie o tym na głos to po prostu lincz jakbym była wyrodnym babsztylem.

ewela no to trzymam kciuki zeby naprawde Ci sie udało :*

echhh. narazie czekam na wizytę u mojego prowadzącego gina, niech powie co widzi, a do tej pory nic nie kupuje i w ogole przestanę o tym myśleć najlepiej :)

piszcie co tam u Was, dzieciaczki juz wyorawione do szkół/przedszkoli, a Wy juz po porannej herbatce/kawce?

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny !
Uffffff ogarnelam chalupe , dzieciaki w szkole , mlodziak kiwa sie z butla mleka w hustawce a ja kawa i BB :D
Dziewczynki pomozcie w prezencie pod choinke dla mojego 7 latka bo mi sie pomysly koncza . Nie chce kupowac mu kolejnych klockow lego , dinozaurów , robotów itd bo jak znam zycie zostanie "pizdniete" jak reszta w kat i tyle . Olik lubi malowac , wycinac , kleic itd nie mam zielonego pojecia co mu kupic :no: bo przeciez nie kredki i kartki :eek:
Damian dostanie laptopa a Marcyś konika na kólko-biegunkach a z Olikiem co roku ten sam problem.

Murka81 kurcze tez myslalam o basenie ale jakos mi tak glupio ze wszyscy beda sie gapic ze taka "baloniasta" na basen przyszla .. nie potrafie sie przemóc .

Sonisia ja tez spie w staniku inaczej by mnie albo emka te cycki udusily .. i poznie by było w gazecie ze kobieta w ciazy udusila w snie meza cyckami :-D a tak sa na uwiezi :D a tak na powaznie to cholernie zle mi sie spi , siedzi czy cokolwiek bez cyckonosza.

Afi ufffffff to dobrze ze gin Cie uspokoił :tak:

...a tak na marginesie dziewczyny wczoraj zauwazylam ze wypływa mi juz siara :eek: w poprzedniej ciazy tez tak mialam

Porannakawa jak lubi syn malować to kup mu sztalugę albo tablicę. Jeszcze są takie zestawy jak kubek biały z farbkami i dziecko samo sobie maluje. Są też świnki skarbonki do malowania a takie dziecko to już na każdym kroku będzie kase dostawać a to od babci a to od cioci no i wejdzie w życie kieszonkowe to się przyda. Moja Gabi już w tym roku dostała od cioci prezent na mikołaja i właśnie kubeczki do malowania. super rzecz.
mi siara też już leci. Ale śpie bez stanika bo mnie drażni a w domu jak tylko jest okazja to zaraz ściągam i chodzę bez.

julianna, ziewaczka- u mnie tez tak było że się nastawiliśmy z mężem na chłopca, rodzinka znajomi chórem twierdzili że "wyglądam na chłopca" iże "na pewno będzie chłopiec", głupie wróżby mówiły że chłopiec i nawet objawy mialam niby takie jak na chłopca. I weź się tu człowieku nie nastawiaj, nie da się!!! Skutek był taki że zaczęłam do niej mówić Bartek i jak się na usg okazało że baba to nas zatkało:tak: A mi było głupio że moja mała mysia sobie tam plumka a ja nawet nie wiedziałam o jej istnieniu:zawstydzona/y:. A teraz jesteśmy bardzo szczęśliwi i już bym nie chciała zmiany, ale na to potrzeba trochę czasu żeby się przestawić:-)
sonisia - materac mamy średnio twardy, wcześniej był za miękki ale wymieniliśmy. W sumie od początku ciąży przytyłam już ok 9 kilo, więc może mój cieżar sprawia że mimo wszystko się zapadam w ten materac. Będę musiała wypróbować spanie na sofie w salonie jak będzie naprawdę źle ale to będzie takie przykre - zostawić eMka w naszym gniazdku...Chyba że go przekonam żeby tam ze mną spał, to jest myśl:-) A mój rozmiar stanika - bagatela 70 JJ!!!! A siostra straszy że będą dwa razy większe:szok: wcześniej miałam miseczkę f i teraz taka się sobie płaska na zdjęciach wydaję a zawsze narzekałam że są za duże:tak:

afi - dobrze że już jesteś po wizycie i że z szyjką w porządku, trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Ps zazdroszczę takiej koleżanki - cioci, pewnie córcia ją uwielbia!!!
robaczek - ja też niestety mam tłuszczyk na brzuchu i przez to nie widzę na zewnątrz ruchów swojej małej a szkoda...
rekinasia - nie śpię w staniku, może powinnam zacząć, ale myślałam że to może być z powodu stanika, bo jednak opina ciało żeby piersi utrzymać. Na począku ciąży jak piersi bardzo bolały to spałam w staniku, potem zrezygnowałam, ale chyba dziś spróbuję, mam taki jeden mięciutki to się będzie nadawał:tak:
Poranna kawa - ja myślę że sprzedawcy ubranek będą musieli w końcu obniżyć ceny bo NIKT ich nie będzie kupował. A co do basenu, też mam taki opór, zawsze miałam i dlatego ściągałam ręcznik dopiero przed wejściem do basenu:tak:
lene - dbaj o siebie bidulko, pozdrawiam

Ja dziś z koleżankami z pracy się spotykam i biszkopt piekę pierwszy :-Draz w życiu, trzymajcie kciuki i miłego dnia! buziaki!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Rekinasia dużoooo zdrowia Kochana:) wygrzewaj się!!!!
sonisia- gratuluję synka:) ach niestety nie zawsze mamy to czego byśmy chcieli ale trzeba przyjąć wszystko co nam los daje :)
Afi dobrze że poszłaś do lekarza teraz możesz spokojniejsza:) ale musisz dalej dużo odpoczywać:)
Ziewaczka powodzenia z dziećmi dżungli oby wam domu nie zdemolowały :tak:
porannakawa ja też mam problem z prezentami dla dzieciaczków mojego rodzeństwa a mianowicie co kupić 6 i 7 letnim dziewczynkom??? nie mam bladego pojęcia z lalek już wyrosły wiec co im mogę kupić??? help
a jeśli chodzi o twojego synka to ja bym kupiła taki zdalnie sterowany helikopter mój M jak przechodzi obok takie stoiska z takimi gadżetami to mu oczy się świecą :)
A mi nie urosły tak mocno piersi jak wam :no: z B na C i to bez większej rewolucji, chociaż M mówi że są duże może ja się już do nich tak przyzwyczaiłam że nie pamiętam jakie były wcześniej ??

murka81 u mnie podobnie jak u Ciebie wszyscy na około mówili że będzie synek bo tak ładnie wyglądam, zero krost na twarzy itd. a jak człowiek się tak nasłucha to siła perswazji działa ale nam na usg w 12 tyg lekarz powiedział że na 70% dziewczynka i nikomu nie mówiliśmy o tym i z tych przeczuć sobie nic nie robiliśmy chociaż czasem pozostawała taka nutka zastanowienia, że a może... :) a teraz to już chyba na pewno będzie córcia:) chociaż mojej bratowej siostrze całą ciąże mówili że dziewczynka a po 30 tygodniu wyszedł chłopiec i rodziła miesiąc temu więc takie przypadki też się zdarzają:)

Miłego dzionka Kochane:)

Ostatnia edycja:
Do góry