reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Witam was moje kochane mam nadzieję że o mnie jeszcze pamiętacie:-)
Niestety miałam problemy z netem ale zmieniałam dostawcę i juz powinno być oki.
Lecę was nadrobić chociaż troszeczkę:-)

reklama
witam

dziś miałam miły dzień, spotkałam się z koleżanką i poza jednym niestety dość mocnym atakiem młodego na jej córeczkę było fajnie
Kasia
ja planowałam kupić jakies ciuszki za allegro ale póki co nie znam płci więc czekam, aukcje są często fajne a ciuszki nie zniszczone bo wiadomo że takie maluchy nie zdążą zniszczyć
Lene
bierz leki i jak najwięcej odpoczywaj, nie marwt się na zapas porodem przedwczesnym bo często bywa tak że jak są takie problemy to potem jak minął to jeszcze wywołują poród po terminie;)
głowa do góry, oszczędzaj się i będzie dobrze:)
Izka
super że Antoś jest zdrowiutki:)
Andzik
odpoczywaj i bierz nospę to najlepsze co możesz zrobić
Reniuszek
trzymam kciuki żebyście z dzidziusiem wrócili szybko do formy
Porannakawa
sto latek dla Synka!!

Nie sposób być z Wami na bieżąco, co i rusz jakieś newsy:p Ja dziś zaszalałam, umyłam okna w naszym pokoiku, wyprałam firanki i zasłonki, aaaa i wyszorowałam też mega zapuszczone i zakurzone żaluzje(ktoś kto to ustrojstwo wymyślił powinien spłonąć na stosie:/ niech żyją rolety!) ogólne sprzątanie no i oczywiście standardowo obiad..także jestem padnięta. Ale jak tak weszłam później do naszego królestwa to poczułam święta więc jestem usatysfakcjonowana:)
Żeby nie było tak kolorowo to "teściowa" doprowadza mnie do szału...nie mam już do niej cierpliwości:wściekła/y:

Wy pisarki moje :-), na serio trudno być na bieżąco, ale poczekajcie jak tylko pójdę na zwolnienie i będę miała mnóstwo wolnego czasu :sorry:
Kochane jesteście, że dajecie mi takie wsparcie i słowa otuchy... przyznam Wam się, że sceptycznie podchodzę do forów internetowych i wirtualnych znajomości i forum babyboom jest jedynym, na którym się zalogowałam - najpierw kwietniówki 2008 i teraz kwietniówki 2012 :-D i już po pierwszym dniu podczytywania Was byłam cholernie ciekawa co i jak u każdej z Was, a dziś muszę przynajmniej 2 razy w ciągu dnia sprawdzić wiadomości na naszym forum.
Do rzeczy - jak wspomniałam wiele wsparcia mi dajecie i cieplej mi na serduchu jak Was podczytuje... postanowiłam nie zasmucać Was już moimi skurczami, no chyba że coś by się nagle wydarzyło... będę brała leki, obserwowała swoje cialo i myślała pozytywnie...
Reniuszek co z tym szpitalem????? mam nadzieje, że w domu jednak jesteś i wszystko ok?? napisz coś więcej,ja też wcinam mandarynki kilogramami, grapefruity, pomarańcze... mam nadzieję, że w nadmiarze to nie szkodzi... pomyśl, że takie zachciewajki na mandarynki są lepsze niz np. na czekoladę- w pierwszej ciąży miałam 30 kilo na plusie przez tą czekoladę, mandarynki nie powinny dac takiego efektu ;)
Pauletta jak samopoczucie?? komputer hmmm, w sumie to myślę , że do 4-ch godzin ok i tak jak napisała Julianna najlepiej nie na kolanach i co gorsza na brzuchu !
ewela_grzyba - nie wiem na ile wiarygodne te pomiary z USG ale 490 gram to też wydaje mi się sporo- wg USG wychodzi 22-23 tydzień ciąży
spadam kochane, bo córa w wannie, miłego wieczoru dla Was
p.s. poza tym nie wiem jak U Was, ale u mnie jak jeszcze raz pojawi się ta reklama Alicjio Bachledy Curus jakiegoś durnego szamponu do włosów to nie ręczę za siebie jak bum cyk cyk:angry:

Ostatnia edycja:
lene kochana i tak trzymaj glowke do gory caly czas :) - slonce nad nami swieci :-D do czasu :))co do czekolady to mam silna awersje - wymiotuje juz na mysl o niej ;/ z pewnoscia od mandarynek nie przytyjesz :))) dodalam w linkowni stronke o diecie ciazowej z przepisami:) jestem w domku, ale mam wspaniale zelazne zalecenia, ktora zaprowadzily mnie przed pol godziny do toalety :crazy: jak tak ma wygladac kazdy moj posilek ... to nie wiem...., najprawdopodobniej moj organizm bardzo slabo przyswaja tak potezne dawki zelaza. Cale szczescie Maksymilianek sie odezwal z maminego brzuszka i to tak solidnie - uffff . Trzymaj sie cieplutko :)

Reniuszek to dobrze ze "tylko" tyle kochana dbaj o siebie isluchaj zalecen lekarza a napewno bedzie dobrze:tak:
Ewela dzis tatusiowi udalo sie po az pierwszy poczuc dzidzie cieszyl sie jak dziecko:laugh2: a z brzuszkim moze delikatnie lepiej ale nadal pobolewa choc jak narazie nie twardnieje tak bardzo:-(
Porannakawa jak sie bawisz na kinder balu? Sto latek dla synka!!!
NO i znowu zapomnialam co jeszcze grrrrr:wściekła/y:

Mam pytanie do dziewczy pracujacych w ktorym tygodniu zamierzacie pojsc na macierzynski bo ja sie musze zdeklarowac pzed swietami a nie mam zielonego pojecia do niedawna myslalam ze pojde pod koniec marca ale teraz to nie wiem czy dam wogole rade tak dlugo prace mam fizyczna ale lekka takie niby siedzeie i dlubanie ale wiadomo swoje wysiedziec trzeba i rano wstawac :szok:
POzdrawiam was :rofl2:

Reniuszek:) odnosnie zelaza to uważaj, bo z nim jest zazwyczaj tak, że z wypróżneniami będziesz miała kłopoty! ja pamiętam, że miałam mega zaparcia jak przyjmowałam w tabletkach:) Dbaj o siebie i zdrowo się odżywiaj!

Dziewczyny, czy któraś bierze może luteinę dopochwowo??? bo mam takie lekko gęste upławy i zastanawiam się czy to ta luteina po czasie jest wydalana, jak się rozpuści czy może jakiś stan zapalny się kluje:baffled:

lene ja bralam w pierwszych tygodniach ciazy :) ( w ogole mialam tak wspaniala historie odnosnie tego, ze jestem w ciazy - jak bedziecie chcialy to Wam opowiem ) . Co do luteiny to - tak jest biala gesta wydzielina, uzywalam mase wkladek higienicznych na to :) nic groznego !!! tylko pilnowac pilnowac i jeszcze raz pilnowac higieny od zewnatrz :)

reklama
Do góry