reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

afi dziekuje :* jestem w domu - mam zalecona dawkę żelaza i odpowiednia diete wzbogacona o zelazo i witamine C. Do tego, czeste spacery, by pobudzac metabolizm i cwiczenia oddechowe ( ktore i tak uskuteczniam - pranę)za tydzien kontrola eh.
poranna sto latek dla Synka! :*
agata masz juz jakis konkretny plan odnosnie dalszej edukacji ? dziekanka, czy moze cos innego ? I Ty sonisia ?
ewela duzo ciepelka :) tulam:*

Ostatnia edycja:
reklama
reniuszek Kochana 3maj się. Na pewno cała kuracja żelazowo-spacerowo pomoże Ci i będzie wszystko ok. 3mam kciukasy za Ciebie i Twojego syneczka. Buziaki:*:*

sonisia no to tam ładnie wodę lej tej wykładowczyni, żebyś nie miała problemów. Na pewno będzie ok:)

ewela rozumiem Cię Kochana, bo sama dopiero co wychodzę z przeziębienia. Zdrówka życzę Kochana. Dbajcie o siebie :*

porannakawa sto latek dla Twojego syneczka:*

A ja dziś w sklepie na zastępstwie. Mój M dziś na wyjeździe. Popołudniu muszę z Mamą do niej do pracy podskoczyć, a później na jakieś drobne zakupy, bo w lodówce świeci pustkami i widać już tylko światełko:-D Właśnie babcie mi dzwoniła, że ma dla mnie zupkę burakową-mniami. Ale mi smaka narobiła.

Miłego dnia Brzuchatki:*

Reniuszek- trzymamy mocno kciuki, żeby się Tobie i Maluszkowi szybciutko polepszyło:tak:

Porannakawa- najlepsze życzenia dla synka!

Afi- znowu leżakowanie :no: porozmawiaj no poważnie z synusiem;-)- życzę Ci miłego weekendu

reniuszek- generalnie to mam plan chodzić jak najdłużej i na wszystko , zaliczyć normalnie sesję zimową, a później dogadam się w wykładowcami z którymi będę miała ćwiczenia jak i kiedy mam je zaliczyć (te które będą blisko porodu i zaraz po) i do końca 2-giego semestru będę chodzić tylko właśnie na ćw ,na wykładach nie muszę się pokazywać. Jak będzie się coś działo to zawsze mogę złożyć wniosek i ITS, ale wolałabym najpierw zaliczyć sesje :tak: o dziekance nawet nie myślę, no ale ja mam zjazdy co 2 tyg więc te 2/3 dni jakoś da się przeżyc, nauka póki co super mi idzie choć najgorzej zacząć :-D

agata mam podobnie, zjazdy co 2gi weekend. Myslalam o tym, zeby przed porodem umowic sie z wykladowcami z niektorych cwiczen i zaliczyc je przed terminem. Co do wykladow- wiadomo egzaminy. No, ale jeszcze angielski lektorat nade mna wisi.... . Chcialabym zalatwic jak najwiecej sie da przed czasem ... :)
Ale jestem dobrej mysli - ponoc matki sa bardziej zdeterminowane i udaje sie :))

witajcie kochane
dopiero udało mi się zasiąść do komputera. Rano byłam na pobraniu krwi, potem na wizycie kontrolnej z psinka. Wszedzie daleko. Coraz bardziej męczy mnie jazda samochodem, a do miasta mam 20 km...zauwazyłam, że jak zbyt długo siedze za kierownica to Maluch sie buntuje i zaczyna mnie brzuszek pobolewać...
lene - wszystko bedzie dobrze!
murka - tez niebawem ruszam na jakies zakupki dla Maluszka, co prawda mam juz jakieś ubranka - siostra mi przytargała, ale chcę sama jeszcze parę rzeczy wybrać :)
iza - ehhh te zabobony, nie ma co w nie wierzyc. Ja tam nie zawracam uwagi na takie rzeczy. Super wieści - ciesze się razem z Tobą...
reniuszek - dopiero nadrobiłam - nie zdażyłam żadnych slów napisac, aby Cię podtrzymac na duchu. Jedno wiem napewno - będzie dobrze, bo musi być dobrze!!!! I myśl kochana pozytwnie, nie przywołuj złych myśli. Jesteś pod opieka lekarza, zastosuj się do jego zaleceń i szybko zapomnisz o anemii...zdrówka kochana!
sonisia- ja też czekam na wieści o płci a potem to już karta w dłoń i w teren (ściana ma - ściana da)....
powodzenia w negocjacjach z wykładowcą :-)
ewela - zdrówka! zdrówka! zdrówka!
poranna kawa - sto lat dla Synusia :tak:
Ja juz nakręcona światecznie. Wymyslam prezenty dla najblizszych.
Dzis na obiad spaghetti po bolońsku. Jak szaleć to szaleć....
buziaki w brzucholki

reniuszek - trzymam kciuki żeby było wszystko w porządku, na anemię polecam sok z buraczków (ale nie taki z kartonu) albo same buraczki, oprócz żelaza zawierają...... kwas foliowy :szok: a to już wiem czemu na początku ciąży miałam taką ochotę na to warzywko :-),
przepraszam dziewuszki, że tak mało piszę, mam na głowie studia, za niedługo sesję, pisanie pracy inżynierskiej i jeszcze załatwienia papierkowe związane z pozwoleniem na budowę naszego domku, taka jestem zestresowana tym wszystkim, że wczoraj musiałam się urwać z pracy i położyć do łóżka:sad:...
Pozdrawiam Was gorąco

Ewela zdrowiej kochana!!!!:tak:
Afi moja siostra od połowy grudnia ma urlop i obiecała zabrać małego na całe 2 dni więc wtedy my będziemy szaleć.. już nie pamiętam kiedy mieliśmy czasu dla siebie sporo. Tobie już zazdroszcze:tak:
Pauletta dobrze , że masz mozliwosc lezenia!!! uwazaj na Was bardzo mocno:tak:
Reniuszek dobrze , ze jesteś pod obserwacją!!! będzie ok!!!

PORANNA KAWA STO LAT DLA SYNKA!!!!!!!!!!:-D

reklama
reniuszek dobrze, że już jesteś.
porannakawa dawno Cię nie było 100lat dla synka
martolinka Ty kiedyś pisałaś o cieście czekoladowym z wiśniami? Mogłabyś napisać przepis?

Do góry