reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Jejka Reniuszek a co sie stalo ze idziesz do szpitala bo cos chyba ie w temacie jestem:shocked2:mam nadzieje ze nic zlego sie nie dzieje...
Lene dobrze ze skonsultowalas sie z lekarzem i jestes juz spokojniejsza a teraz grzecznie zazywaj leki i odpoczywaj mam nadzieje ze szybciutko ci przejdzie:tak:
Kasiagaw kuruj sie!A co do wyprawkidla dzidzi to ja ci powiem ze kupilam wlasnie ostatnio na ebay wielka pake ciuszkow wszystko w swietnym stanie za jakies 70 szt roznych spioszkow bodziakow i innych zaplacilam 7 funciakow jak tylko sie dowiem kto jest mieszkancem mojego brzusia to wtedy bede szalec bo jednak unisex nie ma za duzego wyboru:-)
Jesli chodzi o glupie sny to masakra jakas ja przez ostatni tydz ukatrupilam pol rodzinki:szok:

No i nier wiem co jeszcze m ialam napisac przepraszam ale ciezko spamietac.
U mnie weekend super troche wypoczelam. dzidzia caly czas fika wiec chodze z bananem przez caly dzien ale jak tatus reke przylozy to cisza a on sie denerwuje :-D
Dzisiaj przed poludniem strasznie stwardnial mi brzuszek i bolal nie wytrzymalam i wzielam nospe ale nie pomoglo wiec postanowilam ze urwe sie z pracy i pojechalam do szpitala po 2 godz czekania dowiedzialam sie ze to normalne w ciazy i nie ma sie czym martwic no tak sie wscieklam ze az sie poryczalam ze ta banda debili chyba se sprawy nie zdaja czym to grozi :wściekła/y::wściekła/y:Zadzwonilam do znajomej poloznej w PL i powiedziala ze absolutnie nie mozna teg tak zostawiac i mam brac nospe 3 razy dziennie przez kilka dni. Szkoda gadac ryczec sie chce!
Szybki prysznic i lulu z nadzieja ze jutro bedzie lepiej!
Buzki w brzuszki:* kolorowych snow kochane

reklama
lene, andzik, spokojenie, bierzcie leki i odpoczywajcie. zajmijcie się czymś lekkim i przyjemnym. zamartwianie się może tylko pogorszyć sytuację. dajcie dzidziusiowi to, co możecie, czyli wasz spokój. tym tez mozna wiele zdziałać :tak:

reniuszek, mam nadzieje, że wszystko będzie w porządku i maluszek leniuszek wreszcie da sygnał. trzymaj sie kochana!

kasiagaw super pomysł z tymi paczkami ciuszkow, siostra kupiła kilka i nie miała co z nim zrobic :) w 80% stan idelany, wiec na pewno warto.
sama sie pewnie w kilka zaopatrze :tak:

afi ja tez na swiadkowa poprosiłam przyjaciółkę :) to była super sprawa..! na pewno bedziecie sie super bawić :*

pauletta ni ja tez biore troche leków i sama jestem przerażona ze tyle trzeba :szok: ale ty bierzesz 2x wiecej :O
ale jak trzeba dla maluszka to co zrobic :)
co do przesądów to juz pisałam ze ja złość tesciowce robie wszystko na opak :D hehe. jeszcze przed straniami eMek kupił pare różowych trampeczek i udało sie za pierwszym razem :tak:
z ciuszkami czekam tylko aż sie dowiem Kto To :tak::tak:
jak izka mysle ze warto kupowac po trochu, bo jak wszystko naraz to portfel boli ;) i nie wiadomo jak sie bedziemy czuły przed porodem i w ogole..

murka ja tez mysle ze poczuje spełnienie jak w koncu kupie jakis ciuszek..!!! :zawstydzona:
a ile kosztowała ta farba?

izka to mama w 3city mieszka? to moze sie kiedys uda spotkac..! :tak:
faaaaajnie ze masz juz taka pewność ze z synkiem wszystko dobrze!

lene kurcze głupio mi ze bagatelizowalam Twoje bóle, bo sama czuje podobnie :zawstydzona:
ale u mnie ginek zawsze mówi ze jest w porządku tylko taka uroda :( a mam do niego ogromne i długoletnie zaufanie.. dobrze ze poszlas i wiesz co jest..! :tak: mam nadzieje ze skurcze ustapia !!!

robaczek ojj z wizyty.. :( ale masz kochane dwa krasnoludki..! :tak:
najważniejsze ze maluszkiem wszystko dobrze..!

rekinasia ha..! a wiec jetesmy sterowane hormonami : D

agata ja w nocy 40 min lezalam i sie w eMka wtulalam bo sie bałam :szok: a mamy antywlamaniome rolety które wyciszaja dodatkowo okna, ale rozum w nocy cudaczne scenariusze podsuwa ;)
a ja tez mam zajecia na uczelni na 3 p i to latanie w gore i w dół wykancza..! jak doczlapie to z 5 min dysze.. :laugh:

reniuszek kochana nasza..!!!!!! to jeszcze wcześnie zeby regularnie czuć maluszka a ja tez kupiłam niby super stetoskop i nic nie słyszę... a serce moje wali jak dzwon.
przecież maluszek mógł sobie przeemigrowac w inne miejsce i dlatego go nie czujesz, hm?

3mam kciuki zebys za bardzo sie nie denerwowala za bardzo jesli to w ogole możliwe..! i zeby jutro sie okazało ze strach ma wielkie oczy :tak::tak::tak:

napisz na ktora idziesz i daj szybciutko znac zebym kciuki mogla zwolnić..! :*

buziaki kochane i spijmy wszystkie spokojnie!

Reniuszek trzymam kciuki równiez za jutrzejszy ranek, żeby Maksymilian pomachał do mamy na usg. Wbrew pzorom to jeszcze malutkie istotki i mam nadzieje ,ze Twoja istotka zaszyła sie głeboko i dlatego jej nie czujesz. Powodzenia i samych dobrych mysli !!!

Dziewczynki oby bylo tak jak piszecie. Po ostatnich 2 tygodniach mocnego wrecz bombardowania dla nie jest cos nie tak. :/ tymbardziej, ze ani razu nawet malenki ruch sie nie pojawil ....
lene co do Twoich skurczow, czesto stres i takie wiadomosci od lekarzy .... szczerze, to czasem sama siebie oszukuje, ze wszystko jest dobrze majac swiadomosc tego, ze moje negatywne myslenie i panika pogarszaja sytuacje i kondycje.
no ...ale czasem sa chwile, ze wszystko wskazuje na to, ze cos sie dzieje i jutro ide do sprawdzic. Duzo sloneczka i pozytywnej energii.

reniuszek dla ciebie caaaaly ogrom pozytywnych myśli..!!! :***

porannakawa a ty gdzie sie zagubilas w akcji? ;>

a ja wlasnie sie rozbudzilam na maxa i aż mi sie ciepło zrobiło... okazało sie ze opuscilam 2 obowiązkowe zajecia bo nie sprawdziłam na bieżąco planu zajęć.. :/:/:/:/ choc często na niego lookam bo mamy ruchomy ale kurde no..!!! a baba to typowa s*cz..
to przez to zamieszanie i moje ostatnie rozargnienie.. :(:(
ale jestem na siebie wściekła..!!!!!!!! :angry::angry::angry:

sonisia mam nadzieje, ze Twoja "wspaniala" prowadzaca wybaczy Ci i pozwoli zaliczyć nieobecności w formie zadanej pracy- my tak mamy. A tak apropos jaki to kurs ?? i nie wsciekaj sie slonce :):* wszystko do przeskoczenia - najwazniejsze, zeby przez zlosc jak najszybciej ..... :)trzymam & za to , zeby sie ulozylo w tej sprawie

Reniuszek mam nadzieję że wrócisz do nas z dobrymi wiadomościami :tak:

Kasia ja tez jestem zdania tak jak dziewczyny już pisały że z ubranka w pace z allegro to dobry pomysł, ja mam juz karton uzbierany z lumpków na 0-3mies w idealnym stanie, za grosze, dla mnie ceny ubranek w sklepach to jakieś nieporozumienie...

Murka fajnie że ty też się wczoraj zaopatrzyłaś w mini ubranka ;-)

Ziewaczka jak to nie wiesz jak sie wózek nazywa? :-D To gdzie ty go wypatrzyłas, bo twój opis pasuje do 90% wózków...

Lene dobrze że poszłas do lekarza, ale też sie juz nie denerwuj, bo ta wizyta miała cie uspokoić a nie odwrotnie, jak lekarz cię badał i dał leki to bedzie już tylko lepiej, skurcze przepowiadające są w ciąży normalne, tylko trzeba je obserwować czy nie ma ich za dużo i czy nie są bolesne.

Pozdrawiam wtorkowo :-)

reniuszek no wlasnie zaraz bede elaborat pisać w mailu i sie kajac .. nie lubie tego ;)

a Ciebie sciskamy od rana i kciuki jak obiecalam juz zacisniete przez co trudniej mi sie pisze ;) :tak:

reklama
Lene- dobrze, że byłaś czujna i postanowiłaś się skonsultować z innym ginem:tak:- odpoczywaj teraz i bierz wszystko co trzeba.

Reniuszek- trzymam kciuki - wracaj do nas szybciutko z dobrymi wiadomościami!!!

Widzę, że muszę się sprężyć z zakupami, bo ja mam tylko jeden pajacyk - wybrany przez moją córcię po tym jak się dowiedziała, że będzie miała brata;-)-po córze wszystko porozdawałam znajomym i teraz klapa...

Do góry