reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

witam

młody nadal kaszle, w nocy miał znowu napad w okolicach 2 ale krótszy niż wczoraj
Izka
Mateusz ma 28miesięcy,
dziś mi się wydaje że chyba coś odkrztusza jednak...nie cierpię jesieni i zimy bo on ciągle kaszel łapie:wściekła/y:
Agata
powodzenia w nauce, och jak dobrze że ten etap za mną, choć to źle świadczy o moim wieku:-D
Sonisia
zapewne na początku będziesz chciała wszystko robić sama przy dziecku, przynajmniej ja tak miałam, czułam się źle jak ktoś brał małego, ale z czasem jak pierwsza euforia minęła to zrozumiałam ze przecież nikt mu krzywdy nie zrobi a chwile gdy mogę odpocząć są super;-) ale masz racje że męża trzeba wciągać w opiekę, mój od pierwszego dnia kąpał małego bo po cesarce byłoby mi źle i mimo strachu podjął się tego i tak zostało, do tego stpnia że w pierwszym roku życia może z 5 razy go kąpałam:-) teraz jest różnie bo mały wszedł w etap synka mamusi i tylko mnie chce do wszystkiego, ale to inna sprawa

nam dziś plany pokrzyżował kaszel małego, więc jedziemy do teścia, teściowa nie żyje a szkoda.... nie była wredna babą;-)
miłego dnia:*

reklama
Hej kobitki ja juz po wizycie napisze pozniej na wizytowym a teraz zmykam sie przspac bo musialam wstac o 6 rano:szok: (w niedziele kto to widzial )!!!

Zycze udanej rodzinnej niedzieli:-)
jak ja bym chetnie wpadla na niedzielny obiadek do mamusi ehhh:-(

witajcie! stokrotta ten wózek bliźniaczy jako spacerówka mi się podoba tylko te dwie gondole tak śmiesznie wyglądają;-) robaczek zdrówka dla Mateuszka :tak:ziewaczka i jak niespodzianka? renuiszek nie denerwuj się tak kochana bo ten człowiek nie jest tego wart i na pewno dasz radę:tak: a życie sobie jeszcze sobie ułożysz-i tak jak pisze ziewaczka- są kobiety które tworzą szczęśliwe rodziny z nie biologicznymi ojcami swych dzieci sama znam dwie takie dziewczyny:tak: kochane moje tak zagadujecie o tych lupkach że chyba też się w końcu wybiorę na jakiś łów:-D a wczoraj byliśmy na 92 urodzinach u babci mojego męża :tak: i mam następną ciężarówkę w najbliższym otoczeni-termin ma na czerwca- a więc jest nas już w sumie 6 :szok: normalnie wysyp jakiś a gdzie tam do końca roku:-D

Witajcie,
czy uważacie , że zorganizowana impreza urodzinowa dla 3latka na placu zabaw zdałaby egzamin?;-)Myslę już o przyszłym roku , bo sie umeczylismy oboje zamiast swietowac z dzieckiem. Ciągle było coś do roboty..
Młody zadowolony .
U nas szaro i buro , od rana pada.

Sonisia jak robisz kurczaka ze szparagami? Mam pecha do szparagów , bo wychodzą mi gorzkie za każdym razem:cool2:
Ziewaczka &&& żebyście spędzili razem miły dzień:tak:
Robazek zdrówka dla syna!!

Jak minął/ mija Wam dzień?

nam dzień minął całkiem miło, ale obawiam się nocki, młody zasnął w aucie o 17 i ani myśli wstawać, nie dało rady go obudzić, więc go przebrałam w piżamkę dałam pieluchę, zaraz dostanie mleko i niech śpi, mam nadzieję tylko że nie usłyszę o 5 rano 'mamo czyta baję':eek:

Martolinka

myślę że dzieciaki byłyby zadowolone, tylko listopad na plac zabaw to kiepska pora chyba że masz na myśli jakiś zamknięty obiekt to jak najbardziej, w końcu to impreza dla dzieci:tak:

cześć dziewczyny :(

martwię sie bo nic wyczerpujacego dzisiaj nie robilam a nagle zaczął mnie brzuszek boleć nisko po lewej stronie i towarzysza temu takie uklucia jakby w środku pochwy, jakby igłą, trwają sekundę lub dwie ale sie powtarzają.

co to moze byc? :( mialyscie tak ???

hej:)
u mnie 1 połowa dnia dosyć pracowita - zrobiłam pierwszy raz w życiu lazanię!!! w sumie wyszła smaczna ale się trochę rozjechała na talerzach:huh:
Potem odwiedziła mnie koleżanka w ciąży z mężem i dzieckiem, więc ciągle rozmawiałyśmy o ciąży dzieciach i porodach, wiadomo;-)
No i tak po niedzieli, zaraz wracam co mojej nowej lektury - Tracy Hogg - Język niemowląt - czytałyście? Dopiero zaczęłam, ale przyjemnie się czyta więc póki co polecam:)

sonisia - ja tak miałam kiedyś po kąpieli (chyba przesadziłam z temperaturą wody a na dodatek dodałam sobie soli do kąpieli), strasznie się przestraszyłam,ale po dwóch dniach przeszło. Nie wiem czy tak to odczuwasz - ja miałam takie kłucie i rozpychanie w pochwie, jakbym tam coś miała włożonego (sorki że tak obrazowo), ból i to dziwne uczucie nasilało się jak gwałtownie wstawałam. Przy kolejnej wizycie mówiłam o tym lekarzowi, a on na to że to normalne. Ale ja nieźle się wystraszyłam, więc jak dłużej się to będzie utrzymywało i będziesz się tym martwić to skontaktuj się z lekarzem, choć prawdopodobnie Ci powie że to rozciągająca się macica i pewnie będzie miał rację
yes2.gif

robaczek - ten Twój Mateuszek ma niezły pęd do wiedzy, skoro tak lubi książki, na mądrego chłopca pewnie wyrośnie
biggrin.gif

miłego wieczorku!

Ostatnia edycja:
Robaczek myslałam właśnie o zamknietym placu zabaw , bo na 60 m2 to dzieciaczki trudno opanować:tak:
Skąd ja znam te pobudki o 5 rano:-pZ legend znam opowieści o dzieciach śpiących choćby do 8 :-D

murka czytałam panią Tracy Hogg , ostatnio "Jezyk dwulatka". Wszystko jest piękne i logiczne , ale bardzo trudne do wprowadzenia w zycie. Ogólnie sceptycznie podchodzę do wszelkich poradników. Jednym , który naprawdę mnie zaintersował to "Jak mówić żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać żeby do nas mówiły".

A lasagne murka zazdroszcze:happy:

reklama
Witajcie :-)
U nas niedziela minęła super, najpierw ja wstałam z Ninką o 7 ,żeby G sobie jeszcze pospał (gdybym nie wstała to i tak by mnie wyciągnęła z łóżka, albo wyła więc ,aż tak szlachetny gest to nie był, ale zawsze coś:-D) a później o 9:30 od wziął małą a ja się położyłam trochę ,a jak wstałam to Nina podjęła decyzję ,że teraz jej kolej na drzemkę więc dalej mogliśmy leniuchować :tak: także dzień zaczęliśmy tak na prawdę o 12 z kawałkiem :-) Nauka dobrze idzie więc na dziś daje już spokój i obejrzymy sobie jakiś filmik i zjemy coś pysznego jak G uśpi malucha.
sonisia- nie wiem kochana co to może być, połóż się i odpoczywaj ,a gdyby było gorzej to jedź to spr, albo skonsultuj z ginem jak masz możliwość
murka- gratuluję udanego debiutu :-) tym bardziej ,że też stosunkowo niedawno robiłam tylko swoją pierwszą lasagne :-D Język niemowląt czytałam jak Ninka się urodziła, miło się ją czyta , kilka rzeczy możne pomóc, ale wiadomo, że i tak trzeba wziąć poprawkę na to, że każde dziecko jest inne ;-)
robaczek- zdrówka dla synka ! i oby miał troche litości z tym wstawaniem o 5 ;-)

Do góry