reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Lila - gratuluję synka!!! :-) a imię Filip jak dla mnie jest świetne. Bardzo mi sie podoba, niestety mężowi nie, wiec u nas odpadło z listy... a szkoda... A Twój facet - taaaaki romantyczny! wow!! mój to pewnie by przyleciał z jedną różą i jeszcze dumny jak paw - że wybrał największą najdłuższą itp. :-D:-D

Zeberka - wózek jest rewelacyjny! Najbardziej podoba mi sie opcja jak dzieciaczki buźkami do siebie siedzą :tak:
Kasia - fajny i ten wóZek wybrany przez Ciebie, dla mnie taki retro - KLASYKA :tak:

Reniuszek - kochana jak chcesz się wyżalić, wypłakać, to pisz do nas zawsze, jak będziesz tylko miała ochotę... Chociaż trochę będzie Ci lżej... No facet nieodpowiedzialny... W tak ważnej sytuacji życiowej, nie sprostał zadaniu... Bardzo Ci współczuję, życie jest pełne niespodzianek, nie zawsze tych fajnych i pozytywnych... Ale w tej sytuacji dzidziolek najważniejszy!!:tak: A może wszystko się jeszcze zmieni??? Jak urodzisz.... Echhh życie... Trzymaj się słońce!

sonisia - moja dzidzia na razie też bezszelestna ;-) codziennie już do niej stukam, staram się podsłuchać stetoskopem i nic... Od samego początku mnie ćwiczy :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki witam sobotnio moj K musial wyskoczyc na chwile do pracy a ja mialam nadzieje odespac ale nic z tego pobudka o 8 i koniec :crazy:grrrrrr.Nie moglam tu zajzec przez 2 dni i nadrabiania bylo 3:-Dale juz jestem na biezaco.
Reniuszek kochana glowka do gory daj sobie troche czasu na uspokojeie moze to lepiej ze tak sie stalo teraz przynajmniej wiesz ile ten czlowiek jest wart i ze chyba nie warto se nim zaprzatac glowy.Wysylam ci mnostwo pozytywnej energii musisz teraz dbac o dzidzie ona jest najwazniejsza:tak:
Kasia wozek fajny tylko tre kolka do mnie ie przemawiaja i kolorek taki jasny tez nie dobrze bo zaraz sie zabrudzi:sorry2:
Ziewaczka kochana daj temu swojemu wycisk iech zaluje za grzechy jak on mogl cie tak zdenerwowac:angry:

Widzialam jeszcze ze poruszalyscie temat spiworkow fajie bo dzieki waszym radom chyba sie w taki zaopatrze kolderke tez planuje kupic najwyzej przyda sie na pozniej. Co do pieluszek to ja na poczatek planuje zaopatrzyc sie w 1-2 paczki huggisow z tym wycieciem na pepuszek a pozniej zobaczymy wazne chyba zeby mialy troche bawelny w sobie i byly wygodne dla dzidzi poprobuje i zobacze u nas cenowo np pampki prawie sie nie roznia od jakis zwyklych tescowych tylko wiem ze taka tescowa duzo szybciej przecieknie i bede ich potrzebowala dwa razy wiecej a czesto sa promocje na pampki np i moza wyrwac mega karton za grosze:tak:
Ktorasbz was pytala jeszcze o tunczyka w mojej tabelce mam ze mozna jesc ale nie wiecej niz4 puszki swoja droga kto normalny tyle jada?

Witajcie,

Widzę że temat wózków coraz bardziej się rozkręca. Mam propozycję żeby przenieść się z tym na wątek zakupowy żeby się nie powtarzać, tam juz troche o tym pisałyśmy. Mam nadzieję że się zgodzicie...

Julianna patrze ze rzadzisz zelazna reka tak trzymaj bo ci sie babska rozpuszcza:-D
Mam pytaie czy to nie ty pisalas kiedys o ksiazce pod choinke dla swojego em o taciezynstwie interesuje mnie tytul i opinia

Jakkolwiek to nie robie , posylajac moc magicznej energii w postaci usciskow - dziekuje dziewczyny. Sonisia czuje sie lekko wypompowana placzem z Maksymiliankiem wszystko ok - kopie mnie od rana, czuje tylko wtedy jak przyloze dlonie do brzuszka. Poleze dzisiaj dluzej w lozku - w trakcie wykladow - a dopiero po 19 mam lektorat ... wszystko wspaniale z tymze mam 60 km w jedna strone i musze przejechac caly wroclaw, zeby dostac sie na uczelnie ;/ Lilas gratuluje Ci synka. Wozek z tego co wiem to super, ale spacerowka. Moja sasiadka chciala kupic komplet, ale przerazila ja krotka waska gondola do tego dosc plytka. A ze spacerowki jest zadowolona i juz z drugim dzieckiem nia jezdzi. Tyle, ze spacerowka sama w sobie jest dosc plytka i obszerna i tak jak mi powiedziala, ze nadaje sie dla wiekszych dzieciaczkow. Mamido do mnie ostatnio rowniez przyszedl mandat , a nawet dwa - 600zl :/

Julianna patrze ze rzadzisz zelazna reka tak trzymaj bo ci sie babska rozpuszcza:-D
Mam pytaie czy to nie ty pisalas kiedys o ksiazce pod choinke dla swojego em o taciezynstwie interesuje mnie tytul i opinia

Ja mam nadzieję że nie przesadzam i mnie nie detronizujecie :-D Co do książki do nie ja o tym pisałam, chyba chodziło o serię L. Taklo "Dziecko dla początkujących" ja to mam i niezbyt mi sie to podoba, to są takie humorystyczne historyjki o posiadaniu dziecka. Z kolei polecam książkę D. Zawadzkiej "I ty możesz być super tatą" mój mąż dostał w prezencie i jestem zadowolona, ale ona jest chyba tylko na allegro bo juz jej nie drukują bodajże.

robaczek zdrowka dla Mateuszka zeby sie nic nie rozwinelo..!

reniuszek to nie tak ze nie masz nas zameczac swoimi poblemami - wlasnie do nas mozesz pisać o wścieklich, rożnych obawach, które dla innych wydają sie dziwne lub błahe. moze byc Ci łatwiej bo jestesmy na odległość i nikt nie bedzie Ciebie oceniał..! a strasznie trudno byc trudnej w takiej sytuacji i my to rozumiemy.
trzymaj sie kochana, jak twój maluszek? jak Ty sie czujesz?

moj maluszek nie chce sie ujawnić i cichutko sobie w brzuszku pływa ze nic nie czuje.

mamido o mandatach nic nie mów, wlasnie sie z eMkiem zastanawiamy jak sprawdzizc ile mandatów ma nie zapłaconych - wiecie moze dziewczyny gdzie to sprawdzić ???

Do mojego męża po roku przyjeżdżał facet ze skarbówki i go ścigał a ani razu się nie odezwał to potem mu ściągnęli kwotę za mandaty z odsetkami - było to ok.1900 zł.

Witajcie kwietnióweczki
reniuszek - przykro mi, że musisz przechodzić takie stresy. Pamietaj jednak, że Twój Maksymialianek jest teraz najwazniejszy. Mam w głebi duszy nadzieje, że może przyjdzie taki czas,że jakoś ci sie ta cała sytuacja ułoży. Może ojciec Twojego Maluszka zmieni jeszcze zdanie...zyczę Ci kochana wszystkiego dobrego :-)i nie smutkaj się...
u mnie dzien jak co dzień...pogoda beznadziejna i humor tez...trzymajcie się.posyłam buziaki
robaczek - zdrówka dla Mateuszka :-)

Witajcie kwietnioweczki.
Zaliczyłam zakupki i szperanie w lumpku z rana. Trafilam 3 super sukienki dla Milci, jedna Disneya czerwona w krateczkę z Mini, na Świeta- sliczna normalnie:tak:. Dla dzidziuni też kupiłam parę pajacyków i cudny misiowy kombinezonik na wczesną wiosnę Baby Boutiqe. Dziewczynom z Krakowa i okolic polecam lumpek na os. Złotej Jesieni. Mają dużą powierznię handlową i fajne markowe ciuchy.Zwłaszcza dla dzieci można fajne ubranka znalezć.

Reniuszek wiem, że teraz brzmi to okrutnie i ciężko Ci to będzie zrobić, ale olej go. Jeżeli on wprost w oczy Co mowi, że wypiera się dziecka, że ma Cię gdzieś to o takiego człowieka nie warto walczyć.On na Was kochana nie zasługuje. Jest mnostwo wspaniałych facetów. Czas leczy rany i Twoją też wyleczy, w końcu się zakochasz- zobaczysz. Każdy zasluguje na szczęście i Ty również, ale mnie się wydaje, że powinnaś tego szczęścia szukać gdzie indziej. Wiem jak trudne jest samotne macierzyństwo, ale kochana poradzisz sobie , a w końcu trafisz na swoją drugą połówkę.Teraz jest mnóstwo metod, żeby kogoś poznać nawet nie wychodząc z domu, a dziecko nie jest w tym żadną przeszkodą.

Robaczek zdrówka życzę Mateuszkowi. Wysylam Szymonka znowu w poniedziałek do przedszkola i aż się boję co będzie...To paskudny okres dla naszych dzieciaczków...

Mój emek mnie dziś ładnie zaskoczył. Rozmawialiśmy na temat firmy, o tym jak to będzie jak kolejne dziecko się urodzi, że znowu bedę w domu siedziała i mój małżon zaproponował, że tym razem to on będzie zostawał z najmnijeszym dzieckiem, a ja zebym zajmowała się firmą.Nie jest to praca na pełny etat codziennie, ale co najmniej co drugi dzień minimum 3 godziny. Teraz jak o tym myślę, to wydaje mi się to kusząca propozycja, ale wiem jaki bedzie finał.jak przyjdzie co do czego to prędzej zawału dostanę niż zostawię noworodka bez maminego cyca na 4 godz.;-)

Idziemy do kina jak małe demonki pójdą lulu, nam też się coś od życia należy- a co;-)
Fajnego po południa:happy:

reklama
Do góry