reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

martolinka przed momentem w faktach mówili o tej kobiecie z sopotu :( podobno przyznała się do morderstwa :( płakać się chcę, nie wyobrażam sobie tego dzieciątka i tego że można umrzeć z ręki osoby której się najbardziej ufa i najbardziej kocha ... kobiety oceniać nie będę - podobno miała problemy psychiczne ... dlatego znowu można zadać pytanie gdzie byli bliscy i pomoc zanim doszło do tragedii ... po szkodzie wszyscy się będą odzywać a wcześniej pewnie każdy miał kobietę w du.... :(

sonisia spokojnie z egzaminem co dwie głowy to nie jedna :)

fantazjowa mam nadzieję że twoja gorsza połowa szybko zmądrzeje... a propos gdzie jest miejsce do którego go wysyłasz? może dokoptuje mu mojego bo mi niekiedy za bardzo działa na nerwy i przydałaby mu się samotnia :)

Agata zdrówka! polecam koktajl z cytrusów na noc z miodem mi pomagało przy infekcji

reklama
Fantazjowa mam nadzieję że się szybko pogodzicie bo taka sytuacja musi być męcząca...

kinga tak, luteina i dufaston to to samo (progesteron) różnią sie za to znacznie ceną ja się juz faszeruje od ładnych paru miesięcy:tak:

agata bardzo wspólczuję domowego szpitala, obyście się szybko wykurowali ;-)

Ja czytałam że kołdry nie są zbyt dobte dla niemowląt z tego powodu co piszecie, że dziecko może się zakryć i może nie maieć jak oddychac, ale o spiworkach tez słyszałam że trzeba uważać żeby dzidziuś tam nie "wpadł" do środka i też się nie udusił, tak mówił ekspert...może na początku dobrze zawinąc w rożek lub w kocyk? :cool:

kurcze od tamtej pory prądu nie było do teraz :wściekła/y: jakaś awaria. Myślałam że kota dostanę z młodą przy świeczkach:wściekła/y:
martolinka ja też Gienka bardzo polubiłam, ale nie aż tak żeby stanik sam mi się rozpinał:-D:-D
agata dużo zdrówka dla Ciebie i Ninki, kurujcie się szybciutko:)
zeberka ja kupiłam młodej śpiworek ale była starsza i za żadne skarby w nim spać nie chciała, muszę go poszukać bo on jest nowy i wypróbuje przy drugim od początku to może zda egzamin.
fantazjowa trzymam kciuki żeby wam się wszystko poukładało:tak:

martolinka z tym stanikiem to tekst pierwsza klasa, ale cos w tym jest bo mnie tez elektryzuje:-D

zeberka ja miałam taki śpiworek, ale raczej taki lżejższy, welurkowy bez zadnego ocieplenia i sprawdził sie super, tylko że im mała wieksza tym gorzej. Teraz ciagle spi odkryta, bo ja sie poddałam chodzic w nocy co godzine i ja przykrywac

fantazjowa
zycze żeby wszystko sie poukładało
agata89 duzo zdrówka, u nas niby najgorsze mineło ale cała nasza trójka zasmarkana :wściekła/y: nie cierpie tego

agata i ciebie dopadlo biedaku :( kuruj sie kochana, duzo ciepłych myśli Ci wysyłam..! a chorubska a sio!!!

martolinka mezowski teskt mistrzowski :D trzymaj stanik w sklepie w dniu premiery..! :p
ja bardzo sie ucieszylam ze Gienek wygrał, bo szpak sobie poradził - juz taniec z gwiazdami..?
kinga a wy skad ze znacie..? (babska ciekawość :p)

fantazjowa ja ostatnio przypomnialam sobie o paktofonice i grammatik Światła Miasta - tej ostatniej płyty nie moge dostać s sklepie ostatnio :/ kurcze.

ewela no ja wlasnie tez cały czas"czuje" brzusio, ale wlasnie wzięłam asmag, zobaczymy czy pomoże :)

porannakawa a co to był za alarm poranny ze szpitalem..?? dobrze ze to nic strasznego :)

vilmaq chyba masz racje, z dzidziolkiem poszedł egzam całkiem niezle :) ale brzuszek troszkę sie buntowal bo niby lajcik a jednak ;)

kochane dziękuje za kciukasy..!!!!!!

julianna tak zle i tak nie dobrze, ale ja jednak kupie spiworek :) obowiazkowo mate minitorujaca oddech dziecka, bo jestem na tym punkcie przewrazliwiona - jako dziecko nie umialam płakać i zamiast tego sie dusilam. rodzice przeżywali traume trzymając mnie do góry nogami i klepiac po pleckach.. i to nie raz, wiec przezornie to bedzie pierwszy wazniejszy zakup.

a z zakupów maluszkowych to eMek kupił juz kamerę do pokoiku dziecka na dzien i na noc, przez ktora bede mogla włączać mu melodyjki a nawet do niego mówić przez swój monitor z innego pokoju :) dla facetów to chyba najwieksza radocha z bejbisiem ze mogą nowinki techniczno-zabawkowe kupowac bez naszego marudzenia ;)

dobra kochane, czas spac bo jutro ciężki dzien z remontem brrr. nigdy bym nie pomyslala ile decyzji i ******* przede mna, chyba bym sie dwa razy zastanowila .. no ale co zrobic, buziaki i spokojnych snów!

Vilmaq-zgadzam sie z Toba jesli chodzi o ta polityke prrodzinna, to takie mydlenie oczu, narobili dlugow i teraz potna gdzie tylko sie da, a do kamery pieprza ze zalezy im na polskiej rodzinie...polityka to szambo :(
Mama_mia-moj tez sie troch boi jak to sie ulozy to chyba normalne, poza tym my mamy wieksza swiaomosc tego co sie dzieje, bo dzidzia rosnie w naszych brzuchach, a oni zyja tak jak to swietnie okreslilas-troche obok. Ja obowiazkowo z cala ferajna w przyszly wtorek idziemy na polowkowe :-)
Augustynka-najwaniejsze ze sie szybko goi ta ranka, a powiedz jaka masc dostalas, tak z ciekawosci zawodowej sie pytam, chcialabym wiedziec co tak dobrze pomoglo.
Paulusia-ja bede chyba kupowac ciuszki od razu w rozmiarze 62, moja pierworodna wazyla 4100 przy porodzie a lekarz mi powiedzial ze nastepne zwykle sa wieksze :)szok:) wiec chyba nie bede potrzebowala tego najmniejszego rozmiaru.
Sonisia-wspolczuje tesciowej, swietnie Cie rozumiem, moja zawsze straszy nie zaleznie od tego co kto zrobi. A mielony z buraczkami, mmmmmm, ale mi smaka zrobilas.
Martolinka-ja poprzednim razem mialam tylko nosidlo i faktycznie mozna je stosowac raczej dla wiekszych niemowlaczkow. Tym razem tez sie przymierzam do kupienia tej chusty, bo mi sie bardzo podoba. Tez kibicowalam Gienkowi, mial zdecydowanie najciekawszy glos i cos takiego czarujacego, chyba ta cala historia i osobowosc, wszystko razem :biggrin2: Chociaz Ada miala tez bardzo ladna i ciekawa barwe glosu, Szpaka nie trzeba komentowac kolorowy na maxa, bardzo mi sie podobal ten polski x-factor. Teraz sie wciagnelam w amerykanska wersje i kibicuje babeczce o ladnie brzmiacym nazwisku Drew Ryniewicz :biggrin2: Jest swietna, najlepsza.
Kasiagaw-moj lekarz mowil ze kapiele nie sa zakazane tylko po prostu nie mozna za dlugo siedziec w zbyt cieplej wodzie, zeby nie przegrzac brzuszka i tyle. Sama ocen czy sie dobrze czujesz w takiej kapieli, jesli nic zlego sie nie dzieje to chyba okey.
Ewela-mam kolezanke, ktora przy drugim dziecku zaczela kupowac te spiworki i mowi ze sa rewelacyjne i zaluje ze je tak pozno odkryla. Ja nie stosowalam przy pierwszy dzidziolku wiec z wlasnego doswiadczenia nie mam pojecia.

Dziewczyny co do tych poscieli-ostatnio u nas przewaza opinia ze nie powinno sie stosowac wcale koldry ani niczego w lozeczku (mega szok, ja mojej coreczce wiazalam ochraniacze na calej dlugosci lozka i stosowalam kocyki) dlatego ze jak sie dziecko przesunie i zalozy sobie ta kolderke, kocyk czy cokolwiek innego na glowe to sie moze udusic, bo nie bedzie umialo sobie tego z twarzy zdjac. Taka teoria u nas teraz przewaza, na podstwie badan nad nagla smiercia lozeczkowa. Zalecaja klasc dziecko spac w spioszkach czy spiworkach wspomniane przez dziewczyny.

Witam porannie i zimowo.Za oknem -5:baffled:. Chciałam dziś zostawić Gabi w domku bo taki straszny ma ten katar i jeszcze ten kaszel. Wygląda okropnie. Nawet po oczach widać chorobę. To ta mi się rozpłakała że ona chce do szkoły. No i wygrała ale miała zapowiedziane że jutro zostaje w domu. A ta mi zadała pytanie czy zadzwonię po lekcje. W szoku jestem jak dla niej ważna jest szkoła i koleżanki.
Mam problem. Strasznie mi cierpną ręce.Muszę je mieć cały czas opuszczone bo nie da się wytrzymać. Czy któraś z Was ma coś takiego? Ja tak zawsze miałam przed okresem a potem mijało ale teraz mam nadzieję że mi nie zostanie do końca ciąży.

sonisia :) mi najlepiej na studiach poszła ta sesja którą właśnie zdawałam w ciąży - pamięć rewelacyjna raz coś przeczytałam pamiętałam :) się śmiałam że mały koduje za mnie teorie numeryczne :)
izka - no comment tylko się nóż w kieszeni otwiera
edytka mi kiedyś cierpły ręcę i po wielu badaniach (masakrycznych od kopania prądem poprzez igły w nerwach) doszli do tego że nie przyswajam wapna... i musiałam mieć dodatkową kurację z wapnem... może zapytaj lekarza, może też masz jakieś niedobory? trzymam kciukasy

edytka78 ja tez czuje rece, nie wiem czy tak samo bo nigdy wczesniej nie miałam tak. Nie moge obejrzec nic w sklepie na wieszakach bo rece same mi opadaja, jakby miesnie nie wyrzymywały:confused: to samo jak cos w szafach szukam na wyższych półkach

reklama
Witam w mroźny poranek :zawstydzona/y:
sonisia
bo pochodzimy z tego samego miasta i chodziliśmy do jednej szkoły, tylko ja jestem starsza od niego :-p
edyta 78 ja kochana nie pomoge bo nie miałam takich dolegliwośći ale mam nadzieję że Twoje szybko miną :tak:
Miłęgo dnia ;-)

Do góry