Vilmaq-zgadzam sie z Toba jesli chodzi o ta polityke prrodzinna, to takie mydlenie oczu, narobili dlugow i teraz potna gdzie tylko sie da, a do kamery pieprza ze zalezy im na polskiej rodzinie...polityka to szambo
Mama_mia-moj tez sie troch boi jak to sie ulozy to chyba normalne, poza tym my mamy wieksza swiaomosc tego co sie dzieje, bo dzidzia rosnie w naszych brzuchach, a oni zyja tak jak to swietnie okreslilas-troche obok. Ja obowiazkowo z cala ferajna w przyszly wtorek idziemy na polowkowe :-)
Augustynka-najwaniejsze ze sie szybko goi ta ranka, a powiedz jaka masc dostalas, tak z ciekawosci zawodowej sie pytam, chcialabym wiedziec co tak dobrze pomoglo.
Paulusia-ja bede chyba kupowac ciuszki od razu w rozmiarze 62, moja pierworodna wazyla 4100 przy porodzie a lekarz mi powiedzial ze nastepne zwykle sa wieksze
szok
wiec chyba nie bede potrzebowala tego najmniejszego rozmiaru.
Sonisia-wspolczuje tesciowej, swietnie Cie rozumiem, moja zawsze straszy nie zaleznie od tego co kto zrobi. A mielony z buraczkami, mmmmmm, ale mi smaka zrobilas.
Martolinka-ja poprzednim razem mialam tylko nosidlo i faktycznie mozna je stosowac raczej dla wiekszych niemowlaczkow. Tym razem tez sie przymierzam do kupienia tej chusty, bo mi sie bardzo podoba. Tez kibicowalam Gienkowi, mial zdecydowanie najciekawszy glos i cos takiego czarujacego, chyba ta cala historia i osobowosc, wszystko razem
Chociaz Ada miala tez bardzo ladna i ciekawa barwe glosu, Szpaka nie trzeba komentowac kolorowy na maxa, bardzo mi sie podobal ten polski x-factor. Teraz sie wciagnelam w amerykanska wersje i kibicuje babeczce o ladnie brzmiacym nazwisku Drew Ryniewicz
Jest swietna, najlepsza.
Kasiagaw-moj lekarz mowil ze kapiele nie sa zakazane tylko po prostu nie mozna za dlugo siedziec w zbyt cieplej wodzie, zeby nie przegrzac brzuszka i tyle. Sama ocen czy sie dobrze czujesz w takiej kapieli, jesli nic zlego sie nie dzieje to chyba okey.
Ewela-mam kolezanke, ktora przy drugim dziecku zaczela kupowac te spiworki i mowi ze sa rewelacyjne i zaluje ze je tak pozno odkryla. Ja nie stosowalam przy pierwszy dzidziolku wiec z wlasnego doswiadczenia nie mam pojecia.
Dziewczyny co do tych poscieli-ostatnio u nas przewaza opinia ze nie powinno sie stosowac wcale koldry ani niczego w lozeczku (mega szok, ja mojej coreczce wiazalam ochraniacze na calej dlugosci lozka i stosowalam kocyki) dlatego ze jak sie dziecko przesunie i zalozy sobie ta kolderke, kocyk czy cokolwiek innego na glowe to sie moze udusic, bo nie bedzie umialo sobie tego z twarzy zdjac. Taka teoria u nas teraz przewaza, na podstwie badan nad nagla smiercia lozeczkowa. Zalecaja klasc dziecko spac w spioszkach czy spiworkach wspomniane przez dziewczyny.