ilooonka
mama Emisi :)
ewela - ja pocjłonełam dzis 2 paczki draży - jedne pomarańczowe a drugie kakaowe i jeszcze mam orzechowe
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Murka-z lekami jest tak, ze to jest chemia wiec generalnie leki z zalozenia to trucizny. Ale te trucizny potrafia czasami pomoc w dolegliwosciach wiec musisz ocenic na ile masz mocny bol glowy. Jesli nie jestes w stanie wytrzymac to na pewno lepiej wziac APAP niz katowac siebie i maluszka (dzieci odczuwaja nasze zle samopoczucie). nie mozna jednoznacznie powiedziec ze APAP jest bezpiecznym lekiem, zalezy dla kogo, niszczy np. watrobe wiec ktos kto na nia choruje nie powinien go brac ale dla ciezarnych uznany jest jako najlepszy i bezpieczny np. w stanach jako jedyny dopuszczalny lek przeciwbolowy i przecigoraczkowy. A to dlatego ze nie przechodzi do plodu, w przeciwienstwie do innych np. ibuprofenu, aspiryny itd. A co do Alanatan plus-sprawdz jeszcze dla pewnosci na ulotce, bo juz nie pamietam na 100% (nie mamy go w USA) ale wydaje mi sie ze mozna go spokojnie stosowac, to jest bardzo lagodny srodek na bazie alantoiny i daje sie nawet niemowlakom.izka - mam pytanie do Ciebie - czy uważasz że apap jest w 100% bezpieczny? I czy mogę używać maści alantan plus na niechcące się zagoić wypryski na twarzy?