reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Edytka-acard Ci kazal brac? :confused: Masz problemy z niedokrwieniem? Jesli tak to powinnas mierzyc sobie cisnienie i je kontrolowac, generlanie acard nie ma dzialania przyspieszajacego akcje serca. Ale jesli czujesz sie opuchnieta i czujesz ze serce Ci kolacze to czym predzej zmierz cisnienie i zglos sie do lekarza bo to moze byc powazny problem z krazeniem. Takie objawy wystepuja w rzucawce porodowej.To trzeba koniecznie kontrolowac.

reklama
Paulusia-a może Nikola ma za suche powietrze w pokoju? Ja to już mam schizę na tym punkcie, bez nawilżacza w "sezonie grzewczym" ani rusz;-)
Vilmaq-mamy remis;-) Ty się boisz igły, a ja dentysty-czy ktoś mógłby mnie wziąć za rękę i zaprowadzić???
kap.gif

Izka- a czemu Ty jeszcze nie śpisz?! Już do łózia!:tak:

Halooo dziewczyny:-)
Jak u Was z samopoczuciem w ten mglisty poranek? Trójmiasto białe jak mleko;-)
Ja dzisiaj o 11 już uciekam z roboty, bo mam wyzytę i usg (jejku już nie mogę sie doczekać, aż zobaczę maluszka:-):-):-))

kasiagw
- kurcze slabo z tą drzemką w ciągu dnia...jestem w pracy do 16 i dopiero po 18 średnio w domu...

sonisia- mam coś dla Ciebie (czytając aż się wzruszyłam:-p)Dumne śledzie, czytacz

Izka nie strasz. Nawet o tym nie pomyślałam. Ja ciągle wszystko zganiam na moje nerki. Ciśnienie dzisiejsze to 130/90 więc jak na mnie ok.
Z tym acardem u nas to jakaś norma bo widzę że każdej kobitce to przepisują.Jak leżałam w szpitalu nawet po poronieniu miałam to w zleceniach. Ja to sobie tłumaczę że musiał mieć mój lekarz w karcie zapisane że przed okresem bardzo mi ręce drętwiały(kiedyś mu o tym mówiłam) do tego stopnia że nie mogłam nic do rąk wziąć.Prawda jest taka że początki ciązy było to samo a od momentu brania acardu nie mam tego. Ja już sama nie wiem.Chyba zaczynam być hipochondrykiem.
Teraz siedzę przed książkami i kompem i serducho się uspokoiło.

Ostatnia edycja:
MamiDo, :) hehe remis jak remis ale u dentysty też czasami używają igły a z kolei na pobieraniu krwi zębów nie borują :D... ale fakt faktem wolę dentystę niż pobieranie krwi czy wenflony i inne takie... :) buziak

Hej dziewczyny:) Mam nadzieje, ze sie troche stesknilyscie:p Nie mam czasu nawet zeby na forum wejsc, a moj swierzo poslubiony maz i tak mnie wczoraj wyzwal od leni i nierobow, bo musial biedny pozmywac naczynia, straszne;p Niby mam zapal i energie ale szybko mi to przechodzi. Dzidzia wierci sie codziennie az milo:) Kurde tak o tej reklamie Calzedoni mysle i mam nadzieje ze za tydzien lekarz nie powie ze jednak widzi siusiaka. Chcialam syna, ale jak wyszlo ze corka to juz sie bardzo przywiazalam do corki i mowie do brzucha Lila itp, czuje taka babska solidarnosc:p W sobote tesciowa znow mnie zaatakowala ale maz wzial moja strone takze ok:) postaram sie byc tu na bierzaco, chociaz nie wiem co sie dzieje z moim czasem...
Caluski kochane

Wstawię wam to co znalazłam w necie :
"...Leczenie skojarzone : heparyna + acard (lub aspiryna protect) ma udowodnione
ZBAWIENNE działanie dla donoszenia ciąży i urodzenia zdrowego dziecka przy
zespołach np. antykardiolipinowym, antyfosfolipinowym itp. W wypadku
wcześniejszych poronień stosuje się taką kurację, ponieważ powodem ich mogły
być mikrozakrzepy. Na międzynarodowej konferencji ginekologów-połozników we
wnioskach końcowych określono, że powodem ponad 80% utraty ciąż (poronienia,
obumarcie płodu) w II i III trymestrze są właśnie mikrozakrzepy. Najlepszym,
bezpiecznym i skutecznym sposobem zapobiegania jest podawanie kobietom
ciężarnym heparyny i ACARDU (lub aspiryny w dawce kardiologicznej).
Również kolejnym zaleceniem tej konferencji jest postulat przeprowadzania u
wszystkich kobiet ciężarnych badań pod kątem przeciwciał antykardiolipinowych,
antyfosfolipinowych, których podwyższony poziom może ujawnić się tylko w ciąży
aby wprowadzić przedstawione leczenie (heparyna + Acard).
a najczęściej pierwszym objawem tych zaburzeń jest poronienie lub obumarcie płodu...."

No to już wiem czemu to biorę. Po prostu jestem po trzech poronieniach.Teraz się zastanawiam czy teraz to może mi ten acard pomaga?

Witajcie brzuchatki!
u mnie nawet słonko świeci, więc pewnie na jakiś spacer się wybiorę jak tylko ogarnę wszystko wokół. Ostatnio mam wrażenie że czas tak wolno leci i jakoś tak mało produktywnie, codziennie to samo. Zawsze żyłam w takim zawrotnym tempie, że teraz jak jestem na zwolnieniu i całe dnie mam wolne to ciężko mi się przyzwyczaić i trochę brakuje innych obowiązków niż "prowadzenie" domu. Poza tym ma wrażenie, że dzidziuś jakoś mniej się rusza niż wcześniej, ale go czuję to najważniejsze.

Piszecie dużo o badaniach - wyobraźcie sobie że mój lekarz nic mi takiego nie proponował od 6tygodnia, ani tarczycy ani nic, ostatnio zapytałam czy powinnam zrobić nast. badania a on jakby sie trochę oburzył i stwierdził, ze on ma dobrą pamięć i wie kiedy zlecać jakie badania a jeszcze nie czas żeby robić koleje. Więc cierpliwie czekam i pozostaje mi mieć nadzieję że wszystko ok.

vilmaq - gratuluję odwagi i cieszę się że już jesteś PO, uff. Mi łatwiej znieść pobieranie jak nie patrzę na kłucie i staram się myśleć o czymś innym, a Ty jaki masz sposób na przetrwanie tego? Miłego dnia w pracy!
izka - fajnie że Ciebie tu mamy, fachowa wiedza jest bezcenna:tak:
ziewaczka - fajnie,że zawitałaś:-) super,że mąż wziął Twoją stronę, im więcej takich zachowań tym większa szansa że teściowa da sobie spokój z wtrącaniem się;-)
pauletta - trzymam kciuki za wizytę i zazdroszczę tego słodkiego widoku!
paulusia - myślę, ze mamido ma rację, to może być kwestia suchego powietrza. Zwykle pomaga nawilżacz albo nawet mokry ręcznik powieszony wieczorem na kaloryferze

Miłego dnia kochaniutkie!!!

reklama
hej laseczki:)
widzisz edytka warto zaufac lekarzowi, wie co robi:)
ja dzis miałam pobudke o 6 Damian sie obudził i kasza kasza..dostał butle, a ja próbowałam zasnąć. niania była o 8mej a gdybym już o 6 wstała to dwie godziny bez jedzenia..chyba bym umarła:) teraz jestem juz po sniadanku i ide zaraz zjeśc kw foliowy i duphaston.
zgadzam sie z pauletta u nas biało, rano mega mgła, ale nie jest jakos mega zimno.
miłego dnia dziewczynki:)

Do góry