reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Witam sie i ja.

My z Patim meldujemy sie już po spacerze , wyprawie do sklepu i wizycie w szkole. Do szkoły poszłam sie zapytać czy moja chrześniaczka dostała sie do 4 latków . I na szczęście sie dostała.
Przed chwila pochłonęłam 2 lody i myślę o trzecim ale to juz by była przesada do 9 mięsaca jak tak dalej pójdzie przytyje z 20 kg.

Sił mi sie dziś krupnik więc dziś go robię na obiad.

A i dziś mój synek kochany powiedział do mnie "chce ciuciu":-)
To jego pierwsze łączone słowa i do tego zrozumiałe:-) bo zazwyczaj to mówi po tajlandzku+chiński. Jestem taka dumna :-)

Babą jaga witaj i gratuluje bijącego serduszka.

Neferetete trzymam kciuki za wizytę . Na pewno wszystko będzie dobrze.

Lelek jak sie czujesz ? Krwawisz? Dobrze ze Twój lekarz wrócił z urlopu. Wierzę ze będzie wszystko dobrze zwłaszcza ze o siebie dbasz.
A teście jutro sobie jadą?

Agata zazwyczaj po nocnych szaleństwach po dzieciach nic nie widać a rodzice ledwo żyją. My chyba na razie mamy spokój z zębami. Ostatnio w ciągu tygodnia wyszły mu wszystkie czwórki.

reklama
Cześć,
z radością dołączam do grupy Kwietniowych Mam :) Wczoraj na własne oczy widziałam jak bije serce mojej fasolki i nareszcie zaczynam się cieszyć! USG długo nie potwierdzało ciąży, a raz już w tym roku poroniłam, więc same czarne myśli były. Tymczasem okazało się, że pomogła zmiana lekarza... Według OM kończę 8 tydzień, a z USG wyszedł nam 7, ale ponoć mam się tym wcale nie przejmować. No to się nie przejmuję :) Poza tym mdłości, słabości, zmęczenie i bolące piersi... Same przyjemności :)

gratulacje!!! chcialabym juz tez zobaczyc serduszko :tak:a na kedy masz termin?:tak:
martolinka- ja o redłowie mam właśnie najgorsze zdanie, na klinicznej głównie są patologie ciązy i same cc, a naturalny poród rzadko się tam zdarza (przynajmniej jak miałam praktyki tak było). Ja rodziłam na zaspie i byłam bardzo zadowolona, chociaż wcześniej zamierzałam w Wejherowie ,ale to długa historia ;-) a Ty gdzie teraz zamierzasz się udać ? i nie łam się do 2 września nie jest tak daleko :-p ja mam 6 :-D a cierpliwość zostanie wynagrodzona biciem serducha itp :-p
ja własnie ostatecznie miałam CC w 41 tc . Miał zatrucie ciązowe i tak w koncu wyszło. Mimo wszystko zamierzam tez tam rodzic . Wiem co , gdzie. :tak:
nefretete trzymam kciuki za wizyte:tak:

Bunny mmmm krupnik:tak:ja lubie taki z gruba kasza:tak:

Wyszłam z kartą ciąży i pięknym zdjęciem :)
cudnie, mam nadzieję że i u mnie tak dziś będzie
proszę was dziewczyny o kciuki!

baba_jaga a na kiedy masz termin?bo na suwaczku jesteś tydzień przede mną a ja mam na 2 kwietnia!
no właśnie też ciekawa jestem :)

Zeberka to ja też tych suwaczków nie rozumiem :/ Ty masz termin na 2.04, ja na 4.04 a na suwaczku to samo mamy?

a co dziś na obiad robicie? mi się zamarzyły ziemniaczki jajko sadzone i fasola szparagowa mmmm już się nie mogę doczekać :-)
mmmmniam :)
u mnie dziś krokieciki z barszczykiem, M wczoraj pichcił :)

A i dziś mój synek kochany powiedział do mnie "chce ciuciu":-)
To jego pierwsze łączone słowa i do tego zrozumiałe:-) bo zazwyczaj to mówi po tajlandzku+chiński. Jestem taka dumna :-)
wow super :)

A u nie dzisiaj ogórkowa z wczoraj, gołąbki kartofelki i ogorek kiszony.
Baba - jaga gratulacje;
Ja dzisiaj byłam zapisać się do lekarza i nie uwierzycie ale termin mam dopiero na 15 września tak więc sobie poczekam, a i w przychodni spotkałam koleżankę znajomej z pracy i pochwaliła się że jest w 2 miesiącu ciąży, ma 40 lat a pierwsze urodziła jak miała 36 (starała się 10 lat).
Bunny super zdolniacha mój na razie z tych zrozumiałych to mówi ładnie "daj" głównie na tym słowie się skupia aż mu ostatnio puściłam mewy z bajki "Gdzie jest Nemo" ale był uchachany. Widzę że mamy ten sam termin ja też mam na 18 września.
Agustynka z ciążą i dziećmi niestety tak bywa ciągle człowiek czym się stresuje, coś sobie wmawia, ja tym razem postanowiłam że dla mnie ciażą zaczyna się po 12 tyg. po pierwszym badaniu USG plenatarnym, i jak wyjdzie w porządku to dopiero zacznę się chwalić w pracy i znajomym powiem i oczywiście teściowej. Chodz wiadomo że już teraz kocham to maleństwo co je noszę pod serduszkiem, ale z doświadczenia wiem że nie zawsze jest wszystko tak jak sobie zaplanujemy tak samo z zachodzeniem w ciąże jak i jej donoszeniem, trochę pesymizmu ale cóż.

Ostatnia edycja:
Witam dzisiaj zrobiłam test i zobaczyłam dwie kreseczki. Według moich wyliczeń wypada termin na drugą połowę kwietnia. W poniedziałek idę do gina potwierdzić.Jestem mamą księżniczki z lutego 2009.Pozdrawiam i czekam na kolejne kwietnióweczki :tak::-)

Witam przyszle Mamusie!
Chcialabym sie dowiedziec od was czy ktoras z was sprawdzala sobie szyjke macicy w ciazy?Chodzi mi o pewne objawy tj.Rozpulchnienie szyjki i ciasna pochwa....Ostatnio zazuwazylam u siebie takie objawy a do meisiaczki jeszcze tydzien no i na test rowniez...Czy,ktoras z was miala podobne odczucia?

Witam dzisiaj zrobiłam test i zobaczyłam dwie kreseczki. Według moich wyliczeń wypada termin na drugą połowę kwietnia. W poniedziałek idę do gina potwierdzić.Jestem mamą księżniczki z lutego 2009.Pozdrawiam
yes2.gif
biggrin.gif

reklama
Do góry