reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

robaczek ja ciagle sobie powtarzam ze juz jutro sobie odpuszcze alle ciagle jest jeszcze cos i jeszcze cos i tak od poczatku ciazy.. ale jak tylko moza to zadbać o siebie i dzidzie i resztę miec w nosie, ale wiem jak to łatwo mówić :D

stokrotta to fajnie ze sie zdecydowalas na banki, jak zareagował Mateuszek? a tesciowka nie miała za wiele do dodania? :p
i bóg czuwa nad Wami - tak straszny wypadek a jesteście cali i zdrowi. wcześniej czy pozniej ten dupek odpowie za swoje.

magda ja wlasnie byłam dzis u fryca i podcielam włoski i jutro mam ambitny plan farby na odrosty! :) hehe, ciekawe jak nam wyjdzie.

darucha smak mi taki zrobilas wzmianka o mandarynkach ze przed
chwila musiałam pójść po dwie i wpalaszowac je cichaczem :p

iwona welcome..! ostatnio jakos często witają do nas spoznialskie :) udzielaj sie to szybko sie wciagniesz ;)

mamido i reszta co do spania to ja zazwyczaj zasypiam na boku a budze sie na plecach - i nie wierze w jakies uciski. a jak brzusio bedzie naprawde ogroooomny to i tak sie nie wyspimy :O

agata_89 ojj słodka ninka / nie moze sie cieszyć w pełni bez mamusi :) ale moze sprzedaj ja dziadkom zeby zaznać blogiego lenistwa i długiego snu? to sprawdzony sposób mojej siostry spiocha ;)
a gdzie mezus sie podziewa ze tylko gazetka Ci została?

reniuszek kilka z nas studiuje ;) m. in. ja i agata ona tak jak ty zaocznie, ja dziennie.
co studiujesz i na ktorym roku?

dziewczyny, cos czuje ze po tych wszystkich spier**linach polskich najdurniejszych komedii wyjdzie w końcu jakis fajny film o świętach Listy do M. Co myślicie???
moze dlatego ze kojarzy mi sie z moim najukochanszym na świecie filmem Love Acually - To Wlasnie Miłość. bez niego nie na żadnych świat - tojuz nasza rodzinna tradycja :)

teraz miałam spac od 3godzin a przypadkiem natrafilam na początek filmu na tvn Red Dragon - Czerwony Smok - z hopkinsem, naprawde rewelacyjny film, juz dawno nie oglądałam nic tak dobrego. a teraz troche sie boje zasnac i koszmarow nocnym po tych obrazach brr, ale cwaniak sobie wszystko obejrzalam i teraz cichaczem sie Zakradne pod eMka koldre :rolleyes:

reklama
Sonisia ja tez nigdy nie wiem ktory miesiac aktualnie rozpoczynam, wiem ze skonczylam 17 tydzien. I w necie znalazlam takie cos:
0 - 4,5 pierwszy miesiąc
4,5 - 9 drugi
9 - 13,5 trzeci
13,5 - 18 czwarty
18 - 22,5 piąty
22,5 - 27 szosty
27 - 31,5 siodmy
31,5 - 36 ósmy
36 - 40 dziewiąty

Wiec z tego wynika ze jestesmy w czwartym jeszcze.

witam
wpadłam z rana się przywitać bo potem może być różnie, jak będę mieć dobry dzień to pomogę siostrze robić imprezkę urodzinową dla córki, ale to nic ciężkiego więc mogę pomóc(ciche dni chwilowo minęły;-))
a tak ogólnie to brzuch przestał kuć i nie zamierzam go więcej narażać, dzidzia puka że mam rację:-)
Sonisia
mam takie same plany z odrostami dziś:-) fakt że nie są duże bo dość krótko ścięłam włosy i tego tak nie widać ale musiałam wyrównać włosy bo poprzednio miałam ścięte asymetrycznie i teraz jak odrosły to był koszmar
a z miesiącami to nie mam problemu, co @ miałam 1 lipca więc uznałam że lipiec to był pierwszy miesiąc, sierpień drugi..... a teraz zaczęłam 5, zresztą wg tego co Izka zamieściła to też wychodzi 5
Agata
u nas jest to samo ze spaniem dziecka, na codzień mąż wychodzi wcześnie jak my śpimy ale w weekendy nawet jak tatuś w domu to Mateusz i tak chce żebym to ja się nim zajmowała, zresztą wieczorami to samo, nigdy nie pójdzie do taty że chce jeść pić czy siku czy cokolwiek tylko do mnie... i jeszcze mówi że on jest MAMY SYNEK:-D

miłego dnia kwietnióweczki:-)

Witajcie Brzuchatki! Życzę miłego weekendu:-)
Mam nadzieję, że dzisiaj będę miała lepsze samopoczucie, to postaram się być z Wami na bieżąco. Buziaki.

Witajcie z rana:):)
Stokrottta masakra jaki straszny wypadek przeżyliście:szok: trzymam kciuki za sprawiedliwość na tym świecie i szybki koniec:tak::-)
agata_89 na pocieszenie Ci powiem że ja też pospać nie mogę bo Nikola nie pozwala:-( cycuś mamusi

Ja muszę szykować przeprowadzkę bo w takim kiepskim tempie się nie wyrobie nawet do kwietnia:-D

Dziewczyny z Krakowa i okolic; dzisiaj w Galerii Kazimierz od 12.00 są darmowe badania dla kobiet w ciąży w tym usg4d- może warto skorzystać? Szkoda, że w mojej okolicy nie ma takich akcji:-(

Witajcie:happy2:
My od 6 na nogach, bo Szymuś padł o 18.30, więc popubka o świcie była do przewidzenia.

Sonisia Szymonek dobrze zareagował na bańki, najpierw pokazałam mu na tatusiu , jak to wygląda i wytłumaczyłam, że nie boli. Włączylismy mu bajkę i nawet specjalnie nie zwracał uwagi, że mu cos przy pleckach majstruję.Co do teściowej, to powiedziała mi tylko ogólnie co i jak, przyglądała się, ale się nie wtrącała.Juz po stawianiu baniek stwierdziła tylko, że mam 3-4 dni dziecka nie kąpać:szok: Oczywiście to jakieś zabobony, o czym nie omieszkałam jej wspomnieć i dodałam, że nie pozwolę, żeby dziecko mi się zaśmierdziało;-)

Robaczku cieszę się, że z siostrą lepiej Ci się układa i oby tak dalej

Paulusia Dzięki. Dużo ludzi bagatelizuje ten wypadek , bo przecież nic bardzo powaznego nam się nie stało, żadne nie jeżdzi na wózku, żyjemy- tylko nikt nie bierze pod uwagę, jaką traumą to dla nas było.Ja po raz pierwszy i ostatni jak na razie raz w życiu miałam smierć przed oczami, jak staczalismy sie do tego rowu , to byłam przekonana ,że tego nie przeżyję:no:Do dziś pamiętam rozpaczliwy krzyk mojego M, jak tuż po zatrzymaniu się samochodu wołał moje imię, bo nie wiedział, czy żyję. Do tej pory nie odważyłam się prowadzić samochodu po austradzie, a widok ciężarówki tuż obok mojego samochodu wywołuje lęk. Wybacz, te smutki:sorry2:Znowu się rozpisałam i aż poplakałam jak znowu sobie to przypomniałam. Koniec marudzenia

Izka fajnie, że mamy na kwietniówkach osobę z doświadczeniem w farmaceutyce. Uważam, że to bardzo dobrze, że piszesz swoje opinie. Jeżeli chodzi o bańki, to absolutnie nie zdecydowałabym się stosować ich zamiast leczenia farmakologicznego, a jedynie jako jego uzupełnienie. Jestem osobą w ogóle dosyć sceptycznie nastawiona zarówno do homeopatii, jak i innych alternatywnych metod.Jeżeli już to stosuję u siebie i dzieci naturalne środki typu: ziołowe , herbatki lub czosnek.

Mamido czytałam włanie wczoraj o tym USG i zastanawiam się pójść. W poprzedniej ciąży z okazji targów bodajże również była taka akcja.Kolejka niestety była taka, że 3 godz. jak nic trzeba by stać- krzeseł oczywiście brak:baffled: Poza tym kobiety, które już skorzystały twierdziły, że badanie było bardzo pospieszne. Jak można ocenić cokolwiek na 3 min. USG. Być może teraz ta akcja będzie lepiej zorganizowana, bo tym razem robi ją tak zachwalany przeze mnie Ujastek. Może się przejadę. Jak nawet nie skorzystał z USG to przynajmniej zakupy sobie zrobię;-)

Milutkiej soboty

reklama
Witajcie:) My już na miejscu. Odpaliłam komputerek i od razu na BB - to naprawdę uzależnia. Obejrzałam przed chwilą pierwszy odcinek z cyklu"Tajemnice okrągłego brzuszka" i spłakałam się jak bóbr przy tym. Ehh....chętnie obejrzałabym resztę, ale obiecałam eMkowi, że obejrzymy wszystko razem. Czekam teraz w hotelu, bo moja grupa wycieczkowa pojechała wspinać się na Szczeliniec, a ja mam zamiar doprowadzić się w tym czasie do ładu, nadrobić zaległości serialowo-filmowe i zrobić się na bóstwo na wieczorny bankiet.

Iwonka Kraków witaj wśród kwietniówek :)

sonisia, magda co do farbowania to ja jestem na poniedziałełek umówiona. Musze powrócić do swojej rudości, bo ostatni raz farbowałam pod koniec sierpnia i wyglądam już jak pół d... zza krzaka:-p:-p no i marzę już o delikatnym podcięciu, bo nijak się te włosy układać nie chcą :D

sonisia ja też nie wiem, jak to się odbywa z tymi tygodniami. Na suwaczku jak pisze że 15 tydzień i 3 dzień, to to jest jeszcze 15 tydzień, czy już 16? Ja nowicjuszka w tych tematach, dlatego taki zakręt jestem:-)

stokrotta dobrze, że nic poważnego Wam się nie stało, ale wierzę, że ślad w psychice pozostanie na zawsze. W końcu nie codziennie ma się taki wypadek. Fajnie, że bańki się udały-na pewno w jakimś stopniu pomogą. Na mój kręgosłup poza masażami, to najlepszy sposób na uśmieżenie bólu. Już się nawet przyzwyczaiłam do tych siniaków na pleckach :-p

izka dobrze, że jest ktoś doświadczony w farmaceutyce. Fajnie jest wiedzieć, co można, a czego nie w ciąży :) Jak tam Twoja mała wędzarnia?;-)

Ja wczoraj wieczorem miałam takie dziwne skurcze. To chyba normalne, bo w naszym okresie mogą zacząć się pojawiać. Ale się wystraszyłam nie na żarty. Na szczęście mam ze sobą książkę Kaz Cooke "Ciężarówka przez 9 miesięcy" i od razu owa Pani zawiadomiła mnie, że skurcze te przygotowują ciało do porodu. Dżizys już? Masakra. No ale skoro tak ma być, to nie ma się co martwić. Jejku, ale się rozpisałam,hehe.

Życzę przyjemnej soboty wszystkim Kwietnióweczkom:)

Do góry