reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Stokrota-nawet nie wspominaj, już mi ciarki przeszły przez plecy-nie wyobrażam sobie jak okropne to musiało być przeżycie:no:
Sonisia- ucisk w zaawansowanej ciąży przy leżeniu na plecach jest możliwy niezależnie od tego czy w niego wierzysz czy nie;-), porozmawiaj ze swoim lekarzem, zapytaj jakie ma zdanie na ten temat.

reklama
Witajcie,
wpadam tylko sie przywitac. Zaraz jedziemy z młodym na basen na zajecia .M dziś wyjątkowo w pracy. Napisze wiecej jak Antek pójdzie spać;-)

hej dziewczyny, ja tez tylko wpadam sie przywitać, dziś wstałam lewa noga ale już mi przeszła chandra na szczęście:-D
zaraz biorę się za sernik wg przepisu gagnes, trzymajcie kciuki i miłego dnia:-)

hej dziewczyny.
Pedze pochwalic sie ze do mnie tez juz maluch puka ;) Najczesciej rano zaraz jak sie obudze, ale niestety nie tak jak u izki ze jest balonik do poglaskania... tylko takie pukanie :) nie powiem zeby bylo super delikatne hihi mam wrazenie ze to calkiem mocne kopniaczki.
murka
super ten filmik co podeslalas, ten bejbik taki slodziutki :) tylko dziwne jest ze ta barbara cala nie krzyknela ani razu podczas porodu, myslicie ze to znieczulenie az tak dziala? ja nie mam doswiadczenia w tej kwestii i myslalam ze nawet przy znieczuleniu boli...

Kochane dziewczyny zabookowalam bilety na 20 listopada do Istanbulu (na sama mysl o pysznym jedzonku burczy mi w brzuchu). A z Istanbulu 22 listopada do Brisbane... Podroz to 29 godzin z przesiadka, chyba 8godz w Abu Dhabi, wiec spokojnie zdaze sobie odpoczac przed kolejna czescia podrozy. Kupilam jeszcze 2 pary galotek ciazowych, stanik w wiekszym rozmiarze (okazyjnie na allegro) i dwie koszulki do karmienia. Myslicie ze z Polski warto cos jeszcze wziac dla siebie albo dzidziusia?

Rekinasia jak widzisz mam przed soba wiele godzin lotu, ale lekarz nie widzi przeciwskazan wiec jestem spokojna :) Mam jeszcze wizyte 17 dla upewnienia, wpisania wszystkiego w karte ciazy i tyle. Najwazniejsze co powie lekarz no i oczywiscie jak sama sie czujesz jesli chodzi o podrozowanie.

buziaki i trzymajcie sie wszystkie

Stokrotta nawet nie chce mysleć co przezyliście . Nie ma co odpuszczać tym bardziej , że facet uciekł. Niech ponosi odpowiedzialność!!!
reniuszek ja studia skończylam we wrzesniu tego roku , ale zaszłam w pierwszą ciążę na 3 roku studiów dziennych. Wzięłam ITS i się udało:tak:
kasiagaw to znaczy , ze skończyłas 15 pełnych tygodni i teraz "leci" 3 dzień 16 tygodnia .:tak:

Ale jestem wkurzona sama na siebie dziewczyny.
Pojechałam na to darmowe USG 3D o którym pisała Mamido. M zajął kolejkę, a ja poszłam kupić buty i połazić po sklepach. W efekcie byłam pierwsza, bo zapisy były dopiero od punkt 12, a emek umie sie wepchać:-D Tak mi zależało ,żeby poznać płeć, już się nastawiłam, że pójdę do Smyka i kupię parę ciuszków. Lekarz, który mi robił badanie był bardzo fajny, a badanie dokładne ,wcale nie pobierzne. Pokazywał mi malucha w trójwymiarze:happy: Tylko, że ja głupia poszłam tam bez śniadania, nawet herbaty nie wypiłam. W efekcie maluch cały czas spał, obrucony do nas pupką i mimo ogromnych chęci lekarza, nie chciał się ruszyć i nie pokazał ,co ma między nóżkami:baffled:
A tak się napaliłam, że poznam płeć

kasia miałam wczoraj podobną sytuację ze skurczami- 2 bolesne skurcze pod rząd. Pierwszy raz w tej ciąży. Zarzyłam 2 Nospy i przeszło na szczęście.Mam nadzieję, że to już sie nie powtórzy

reniuszek- ja mam za sobą dwa lata studiów dziennych, ale okazało się ,że położnictwo to jednak nie moja działka i zrezygnowałam, teraz zaczęłam zaocznie logistykę i handel morski więc chyba jesteśmy w podobnej sytuacji ;-) u mnie na uczelni powiedzieli ,że mam się indywidualnie umówić z wykładowcami prowadzącymi ćwiczenia co odrobię, jak i kiedy jeśli chodzi o czas porodu i po, a jak u Ciebie sprawa wygląda ?
stokrotta- szkoda ,że się nie udało, ale może następnym razem dzidzia pokaże kim jest, wiem jak to jest czekać ,bo Ninka ujawniła nam się dopiero w 30tc. A Twój M fajnie, że taki "przedsiębiorczy" :tak: mój pewnie by wszystkim ustępował :-D
sonisia- powód jak zwykle ten sam- hokej ;-) nie lubię tych dni, w których wpada z pracy, zje, pobawi się z mała 30min i znów ucieka, no ale wiedziałam o tym od początku więc nie będę wiedźmą która nagle zakaże chodzenia na treningi (a chodzi już 10lat..) A jakoś szkoda mi "oddać" Ninkę na nockę do rodziców ,żeby się wyspać porządnie, pewnie i tak tylko bym myślała co u niej i czy się często budzi itp :-D takie skrzywienie. I nie wiem jak inne dziewczyny, ale ja nie miałam problemów ze spaniem nawet pod koniec ciąży, miałam taką długą poduchę (wąż jakby) i było mi mega wygodnie i nie wspominam jakoś tego okresu gorzej :tak:
Dobra uciekam ,bo miałam się pouczyć co nieco jak mała śpi..

rekinasia- jak dowiedziałam się o podwójnej ciąży, to postanowiłam, że polecimy na wakacje, nie wiadomo, kiedy przydarzy się następna okazja z taką wesołą gromadką:-) ostatecznie plan padł, bo moja forma nieciekawa, ale przeczytałam wówczas artykuł o lataniu w ciąży, podsyłam link: Ci��a a podr�� samolotem :: MediWeb.pl
agata89- Twoja Ninka to prawdziwy ranny ptaszek, oby moje bąble miały skłonności do leniuchowania po mnie:-) co prawda psa zaprogramowałam na późne pobudki, ale z dzieciulkami chyba nie będzie tak łatwo:-)

sonisia- ja też lubię "mocne kino", ale wczoraj skusiłam się na "marley &me", dla mnie to mega wyciskacz łez. mój M. uciekł pod koniec filmu, bo już miał łezki w oczach:-)
stokrotta- fajnie, że miałaś okazję podglądania maluszka, nawet śpiącego:-) ja zamierzam wybrac się na dodatkowe usg 3d lub 4d. Twoim zdaniem warto? jak powiedziałam M., że pójdziemy na takie badanie, to zapytał się czy będziemy oglądać dzieciaczki w trójwymiarowych okularach i czy może zaprosić kolegów - świrr :szok:
madziarra- no to się nazywa lot:-) ja bym zabrała ze sobą słoik domowych, kiszonych ogórków na czarną godzinę:-)
paulusia- powolutku, powolutku i będzie po przeprowadzce:-)

ja też siedzę dziś w domku sama, a raczej z psem, tylko, że kompan z niego słaby- pochrapuje w sypialni:-) mąż zabrał mnie na obiad na miacho,zaopatrzył w mandarynki, marwitki i skittelsy, po czym wyruszył do gd na meczyk. odwdzięczę mu się w pon, bo ja po wizycie u gina zostaję w gd do środy, a on wraca do domku:-) idę dokończyc lekturę woody'ego allena, a Wam życzę miłego dzionka:-)

reklama
Agata
ja nie miałam takiej poduchy ale na noc zwijałam koc w taki rulon i jak spałam na boku to na niego nogę dawałam i tak mi było bardzo wygodnie, ale taka poducha to przypuszczam że super sprawa

Do góry