reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

izka a jakie inne linie lataja za ocean?

Najczesciej latamy Lufthansa, SAS-em, KLM-em, United Airlines ale drozsze od LOT-u.
Najlepsze polaczenie jakie kiedys bylo dla nas to Portland-Frankfurt (Lufthansa, 10 godzin) a potem tylko skok do Gdanska (1.5 godziny). Teraz nam zlikwidowali to polaczenie niestety i latamy roznie. Np. SAS ze Seattle do Kopenhagi albo Portland-Chicago (United Airlines) a dalej z Chicago albo Lufthansa albo SAS albo dalej United Airlines. KLM lata tylko z Amsterdamu ale sa to dobre linie, troche drogie zato no i nie mam polaczenia Amsterdam-Gdansk, jest tylko Amsterdam-Warszawa. Mozna tez leciec przez Kanade Air Canada ale trzeba miec albo zieona karte albo jak z PL to paszport biometryczny, bo ze starym paszportem musisz miec wize do Kanady.

reklama
mama_mia to napewno jelitówka , u moich chlopaków bylo to samo w domu zy...gali itd dalej niz widzieli a u lekarza okazy zdrowia . Niby sa 2 szkoły jedna mowi ze nalezy wprowadzic lekkostawna diete przez czas choroby a druga ze nie powinno sie nic zmieniac bo im dziecko czesciej wymiotuje lub robi kupke to lepiej poniewaz zybciej wychodzą bakterie . Ja podawalam tylko smecte , duzo płynow i leki na zbicie goraczki ( bo mieli po 39 st) samo przeszlo po 2 dniach , tyle ze przeszlo na mnie bo pratki juz byly w powietzru a ja szybko wszystko lapie.

Reniuszek jesli masz mozliwosc podjecia pracy w ciazy to czemu nie ??? :tak: Byle by nie byla obciazajaca fizycznie , ja pracowałam do 36 tyg ciazy i wszystko było dobrze , teraz "okazyjnie" w domu a moje wypociny wysylam online do firmy mimo a mam w domu 3 "dzieciołków" :) wszystko sie da jesli sie chce :)))
...a tak wogole witam i pozdrawiam Wrocławiankę :))) to moje miasto rodzinne :)))))

Izka01 Wiesz jesli chodzi o LOT to poprostu jest jakas paranoja , nie zapomne nigdy ile czasu musialam czekac na zwrot pieniedzy za bilety , dobrze ze mialam troche kasy na koncie bo nikt nigdzie by nie polecial . Jestem strasznie zdegustowana ich postawą olewajacą do dzisiaj ! chociaz wydaje mi sie ze wtedy ten moj lot byl ,tylko widocznie bylo zbyt malo chetnych to wolali odwolac a ludziom wcisnac kit ze blad strony .Wiem ze jesli chodzi o stany to jest to najlepsza ( finansowo ) opcja tylko ze z nimi to nigdy nic nie wiadomo .

Izka ja korzystałam z tanich linii po Europie. Jak na razie nie miałam okazji lecieć za ocean;-)LOTy połączenia krajowe mają dość drogie chyba, ze akurat trafisz..

macie jakieś zachcianki? ja najpierw jabłka a teraz zajadam mandarynki na kilogramy

hejka:-)
mama_mia ja niestety nie pomogę bo moja młoda na całe szczęście nie miała nigdy jelitówki, ale życzę dużo zdrówka twojej córuni:tak:
reniuszek jak Cie zatrudnią w ciąży to pewnie że korzystaj, ja też z wrocławia:-)
martolinka dzionek rzeczywiście intensywny ale fryzjer bomba:tak:
JA poustawiałam brata i już jest oki póki co:tak::-)

Szymon w końcu wyzdrowiał do końca, zupełnie przestał kaszleć więc zrobiłam mu wieczorem powtórkę z badan krwi. Pisałam Wam, że te pierwsze nie wyszły dobrze i miałam bardzo czarne mysli. Najprawdopodobniej jednak złe wyniki były efektem wirusa. Jutro bedziemy wiedzieć, czy faktycznie tak było. Trzymajcie kciuki , aby wszystkie badania wyszły w normie.

Sonisia Autora oczywiście kojarzę, ale niestety nie czytałam żadnej z jego książek. Do końca tej , którą obecnie czytam mam 40 stron, więc jakaś lektura Cobena będzie pewnia kolejna. Mamy od jutra w Krakowie targi książki, na które oczywiście się wybieram , więc zaopatrzę się w jakąś jego książkę. Którą polecasz najbardziej?

Reniuszek Doświadczenia w poszukiwaniu pracy w ciąży niestety nie mam. Może Ci byc faktycznie ciężko zorganizować coś w ciąży. Pracodawcy niestety niezbyt ochoczo podchodzą do ciąż swoich pracownic. Życzę Ci jednak, aby Ci się udało.Nie ma możliwości, żebyś jednak pogodziła się z rodzicami? Jeżeli miałabyś ustalone ojcostwo, lub Twój byly chłopak przyznałby przed Sądem, że jest ojcem Twojego dziecka, wówczas na czas ciąży i porodu rownież należały by Ci się alimenty od niego dla Ciebie.Po urodzeniu dziecka poza alimentami na dziecko ojciec ma również obowiązek łożyć na utrzymanie Twoje , jednak nie dłużej niż trzy miesiące. Jeżeli jednak twój chłopak wyprze się ojcostwa , wtedy jedyna metodą na jego ustalenie przed narodzinami dziecka jest pobranie płynu owodniowego do badania. Metoda ta jednak nie jest zupełnie bezpieczna i nie wiem, czy dla jakichkolwiek pieniędzy warto aż tak ryzykować.

Martolinka to uzależnienie nazywa się MIŁÓŚĆ:-);-)

Dobrej nocki dla Was kochane brzuchatki i slodkich maleństw również:happy:

ciekawe co powie moja tesciowa na to że bedziemy mieli synka bo ostatnio dała do zrozumienia że dziewczynki są bardziej kochane. Ja jej kiedys oczy wydrapie. A jak jej powiedzielismy ze spodziewamy sie dziecka to skwitowała to krótko:to już nie moj pierwszy wnuk;/

Akurat jak lekarz sprawdzał płeć to mały trzymał się za siusiaka a później drapał się po nosku:)

sonisia zdecydowanie lepiej, cała akcja trwała 24h i koniec :) tylko schudłam 1,5kg i to mnie martwi... ale jutro wizytka, to wszystko się wyjaśni :)
mamido, maniaa jak wyżej, dziękuję za wsparcie :)

Aha, Dziewczynki!!! No to, co ostatnio czuję w brzuchu, to musi być mój Krasnoludek :) Na początku mnie głaskał i łaskotał, ale wczoraj to były zdecydowanie dwa piękne, delikatne kicki!!! :)
My dzisiaj cały dzionek wędrowaliśmy po sklepach. W poszukiwaniu spodni dla B. I znaleźliśmy.... śpiochy dla dzidziocha ;) Ale kupiłam też w Ikei śliczną bawełnę i zamierzam uszyć z niej dwa komplety pościeli dla maleństwa. Ściskam Was mocno wszystkie, odezwę się jutro po wizycie! :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry