reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Czesc dziewczyny!
Witam po parodniowej przerwie:-)niestety popsul mi sie komputer, nie moglam go wogole odpalic. udalo mi sie wreszcie tylko raz i sciagnelam wszystkie zdjecia na usb ufff...
teraz okupuje komp mojego chlopaka ale to juz nie to samo... ciesze sie jednak, ze jestem z Wami:-)

Afi -strasznie gratuluje Synka!!!!

W sprawie cesarki to mowie nie, moze dlatego, ze mialam super porod naturalny przy pomocy super poloznej. i wspomnienia sa jak najbardziej dobre.a poza tym to tyle lat temu, ze wogole nie pamietam bolu wiec sie nie boje az tak strasznie.co bedzie to bedzie...

Karina 26 WITAJ:-)

A poaz tym dziewczyny chyba juz na dobre pozegnalam mdlosci i wlasnie pieke ciasto bananowe z polewa czekoladowa. mam jutro gosci i robie tez zupe dyniowa.wiec -Kochana Kuchnio WITAJ po 2-miesiecznej przerwie
a poza tym ciagle jestem glodna chce mi sie pic i rosnie mi brzuch. tak wlasnie wkraczam dzis w 2 trymester:-D

Zycze wszystkim milego wieczoru!!!!

reklama
Afi gratuluje syneczka:-)
A powiedzcie mi dziewczyny to same możemy decydować czy chcemy rodzic naturalnie czy przez cesarke???

w prywatnym szpitalu możesz, ale płacisz srogo... :/

Madziarra, to zrozumiałae że masz wiele obaw. Wszystko będzie nieco inne, ale będziesz razem ze swoim M. i z pewnościa bedzie dla ciebie ogromnym wsparciem :)

karina, witaj :)

ja osobiscie i całkiem szczerze nigdy nie zrozumiem kobiet , które decydują się na tzw.cesarkę na życzenie.

potrafię to zrozumieć :) jesteś szczęściarą, jeśli masz takie podejście :) bo to oznacza, że masz dobre doswiadczenia ;)
ja poród miałam gładki - 3,5 godziny od przyjazdu do szpitala Jagoda była na świecie, bez żadnych komplikacji, ale po... dochodziłam do siebie 10 miesięcy i nie życzę tego nikomu... :no: stąd moja decyzja. nie zniosłabym tego samego jeszcze raz :/

Dziękuję wszystkim za gratulacje :) ginka powiedziałą że na 100% powie mi na następnej wizycie, ale raczej chłopak. hihi :p a za 4 tygodnie okaże się, że jednak dziewczyna ;P

Karina-witamy!!!
Stokrotta-nie zamierzam się upierać-przyjęłam do wiadomości cesarkę,nawet chwilami się cieszę, bo to się da w miarę zaplanować, a ja lubię mieć wszystko poukładane...

M. usypia młodą, a ja siedzę sobie, popijam herbatkę, bo mam niemiły ciążowy ucisk w żołądku... (znam go z poprzedniej ciąży...) ale nie o tym chciałam pisać ;P oglądam MTV ROCKS, czego nie robiłam od bardzo dawna i stwierdzam że świat się zatrzymał w miejscu - od 10 lat puszczają to samo - Korn, Slipknon, System of a Dawn, Limp Bizkit, Incubus - aż poczułam się młodo ;P

Justynaj-jaki masz przepis na zupę dyniowąWklej na odp. wątku jeśli to nie tajemnica:confused:. Stoją mi w kuchni dwa piękne dyniowe łby-jeden na kompociki(mniamm), a drugi czeka na pomysł...
Afi-pisałaś już gdzieś wcześniej o tej traumie-nie dziwię się, że podjęłaś taką decyzję:no:

Hej dziewczyny witam weekendowo powiedzcie skad wy macie tyle czasu zeby poplotkowac na bb ja caly czas was czytam ale to poznym wieczorkiem(czyli 21-22;-))i juz jestem zbyt zmeczona zeby cos napisac:no:ja nie wiem jak wy to robicie:confused:.Gratuluje wszystkim wizytujacym w ubieglym tygodniu udanych wizytek i zdrowych maluszkow!
Witam serdecznie wszystkie nowe brzuchatki:tak:
Widze ze zaczyna sie juz temat porodow i mam pytanko do dziewczyn ktore juz rodzily czy ktoras z was brala zzo i jakie opinie macie na ten temat bo ja strasznie boje sie bolu:szok: i rozwazam taka mozliwosc.
Madziarra trzymam kciukasy zeby udalo ci sie z ta wiza tyle sie biedaczko wyczekalas:tak:.
wszystkim zycze milej nocki i dluuuuuuugiego weekendu:-)

madziarra gratulacje..!!!!!!! ciesze sie twoim szczęściem bardzo..! i zazdroszcze słonecznej Australii. jak to musi byc super lecieć do ukochanego - to takie romantyczne! a zamieszkacie tam na stale..? czy zostawiasz tu rodzinke?

stokrotta to restauacja Monte (www.monte.com.pl) moze byłaś gościem gdy byliśmy przez 10 lat na swietojanskiej? :)

murka ja standardowo przed samym usnieciem ze 2 razy a w nocy kolejne 2,3 - stad refleksja jak to bedZie z takim małym placzacym co chwile Kwilunem. ja tak kocham moje łóżko :(

ziewaczka i augustynka cieszcie sie tym pozytywnym przed ślubnym stresikiem, na pewno wszystko dłonie ie na ostatni guzik..! nawet jak nie to bawcie sie swietnie bo nikt nie zwroci uwagi na jakies niedociagniecia jesli wy tego nie zrobicie! :))

kadina26 witaj..! fajnie ze jest nas coraz wiecej!

afi GrAtUlAcJe..!!
a siusiak raczej nie odpadnie ;)

dziewczyny idę spac, bo oczy mi lecą a glowa boli no i M w końcu sie zjawił w lozeczku, wiec słodkich snów..!

reklama
Witajcie :-)
Ja jak zazwyczaj przelotem ;-) piszecie niesamowicie, ale jakoś jeszcze daję radę :tak:
karina- witaj i pisz do woli :-)
Widzę ,że temat cc nieco na tapecie- mimo, że poród SN był ciężki to i tak bym go nie zamieniła na cc, bo to właśnie go się boję bardziej niż naturalnego, ale rozumiem dziewczyny które miały komplikacje itp. wybór należy do każdego jeśli go na to stać ;-) ja mam wadę wzroku -5,0 i -6,0 i noszę normalnie soczewki, byłam w ciąży na dobieraniu okularów i tam mi babka zasugerowała ,że mam prosić o skierowanie na cc ,bo mi się to należy ,ale poszłam do świetnego specjalisty w Gdańsku i powiedział ,że nie ma takiej potrzeby. CC nie wynika z wielkości wady tylko ze stanu w jakim jest siatkówka.
affi- to wstępnie gratuluje synka !
madziarra- super, że w końcu będziecie mogli być razem i przyszły tatuś zobaczy jeszcze brzusio ,a nie już malucha ;-)

Do góry