reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

ahhh martolinka, ale mi narobilas smaka na nalesnika z manekina !!! :O

a ciuchland gdzie dokładnie w sopocie??

pogoda piękna, przez co planem dnia jest udanie sie na myjnie i doprowadzenie autka do porządku, bo eMek zmienił dzis opony na zimowe!! <jupi> potem kilka rzeczy jeszcze do pozalatwiania i wieczor dla mnie, bo eMek na uczelni.

stokrotta jak to fajnie ze maluszek sobie wędruje.. ja tez bym juz chciała :(
zamiast tego juz druga noc i dzien mnie ciągnie nisko w podbrzuszu jak przy okresie, co troche mnie martwi ...

reklama
U mnie też piękna pogoda.
Martolinka-świetny pomysł z basenem:tak:, chyba też się skuszę-taki wysiłek w wodzie nie obciąża za bardzo, a ile przyjemności...
Niedaleko mnie jest naleśnikarnia, najbardziej mi smakują naleśniory z tuńczykiem i kaparami(mniaamm...), a w ciąży coś nie bardzo na słodko, ale pewnie się to jeszcze pozmienia:-).
Sonisia-a Ty się przypadkiem na tych "budowlanych" zakupach nie przemęczyłaś??? Może dzidziołek Ci po prostu sygnalizuje, że masz zwolnić tempo?

witam

u nas dziś paskudnie i zimno jak nie powiem co;-) byliśmy z godzinkę na podwórku ale dłuzej się nie dało

Kasia

ja tez się szybciej męczę i już mi zaczyna brzuch przeszkadzać jak np po coś się schylam, nie chcę myśleć co będzie w kwietniu;-)
Sonisia
też niecierpliwie czekam na ruchy ale uparciuch nic nie chce dać znaku że ma się dobrze:-(

witam weekendowo:-)

magda85- ja się nastawiłam na taki jeden za drugim (za sobą i naprzeciwko siebie) ale w sklepie jak się przrymierzyłam do takiego i do drugiego w typie "obok siebie", to stwierdziłam, że "obok siebie" był wygodniejszy i taki stabilniejszy. ale i tak nie wyobrażam sobie podróżować taką landarą, bo chyba nigdzie się nie zmieszczę:-) więc nadal szukam ideału " jeden za drugim" :-) w "mama i ja" we wrzeszczu sprzedawca polecał ABc design zoom( gondole, spacerówka i foteliki- na jednym stelażu, koszt z fotelikami maxi cossi ok 3600zł) ale nie było go akurat w sklepie, mają miec w ciągu 2 tyg, przejadę się zobaczyć bo w katalogu całkiem całkiem wygląda. a mogłabyś podrzucic linki takiego powozu z pompowanymi kołami? bo ja się już chyba nastawiłam na bankructwo:-(

madziarra - no to bezpiecznego lotu życzymy Wszyscy:-)bo czas do wylotu zleci pewnie szybciutko, pakowanie,załatwianie spraw urzędowych, pożegnanie ze znajomymi i rodzinką i ani się obejrzysz będziesz siedziała w aeroplanie:p:p:p
martolinka- zazdroszczę "secondowego" szaleństwa :-) już dawno nie byłam na szperaniu:p musze to nadrobic:p:p

a ja natchniona Waszymi ostatnimi dokonaniami kulinarnymi, postanowiłam się przełamać i ugotować zupę pomidorową, i tu wstyd się przyznac, ale robiłam to pierwszy raz w życiu, hehehe:-) na mój gust wyszła:p:p
teraz czas dla siebie, mąż na meczyku, pies po spacerze chrapie w sypialni, a ja będę testowac krem przeciw rozstępom :p:p

pacynka- poszłam i do apteki i do drogerii, ale o najważniejszym zapomniałam - o tych popękanych naczynkach:p i takim sposobem mam żel, oliwkę i krem dla ciężarnych , a na popękane naczynka nic:p:p

Dobry wieczór Wszystkim:)

Stokrotta - miło mi, że jest też ktoś z krakowa:) Jeśli chodzi o szpital, to Ujastek - ma chyba najlepsze opinie i jedna z moich znajomych z pracy rodziła tam dwójkę dzieci i stwierdziła, że jeśli będzie 3, to też na pewno by wybrała ten szpital. Z tego, co oglądałam stronę internetową, to można sobie zwiedzić oddział (chyba w każdy wtorek), więc jak już będzie bliżej terminu, to na pewno się tam wybiorę:)

Ale miałam dzisiaj zapracowany dzień:confused: czuję teraz cały kręgosłup... mąż ma jutro urodziny i dzisiaj mieliśmy wizytę teściów i szwagra z maluchami. Uff na szczęście już spokój. Ale obiadek trzeba było zrobić i tort upiec, a teraz słodkie lenistwo:happy2:

Miłego wieczorku:-D

Witajcie
sonisia- uważaj na siebie i jeśli tylko masz możliwość to zwolnij troszkę tempo, ale odpoczywaj i się połóż chociaż na kilka minut. Ruchów też wyczekuję z niecierpliwościa :tak:
martolinka- to super, że Ci się udało tyle fajnych rzeczy znaleźć, ja jakoś nie mam szczęścia na takich łowach, dlatego buszuję po allegro no i normalnych galeriach.. naleśniki... mniam ;-)
darucha- my też poszukujemy wózka jeden za drugim, wiadomo, że mamy nieco inną sytuację, bo różnica 1,5 roku ,ale naszym typem póki co jest jane powertwin (pompowane koła) zooma widziałam kilka razy na żywo i wydaje się bardzo fajny, ale ma piankowe koła chyba. Faktycznie wybór jest utrudniony, to nie to samo co przy normalnym wózeczku chociaż i wtedy nie jest zupełnie łatwo :-D
Dziewczyny do porodu jeszcze mnóstwo czasu, przed nami szkoły rodzenia, lekcje z oddychania, może po drodze jeszcze wiele rzeczy się zdarzyć ,które spowodują decyzję o cc lub porodzie naturalnym, grunt to żebyśmy były dobrze nastawione, przygotowane i skupiły się na bobasie mającym przyjść na świat, ból minie.

A i jeśli chodzi o soczewki to mi powiedziano ,że do 8 godz noszenie jest ok, więc chyba okuliści też się dzielą w swoich poglądach itp ale całkowicie rozumiem to, że nie chcemy ryzykować swoim zdrowiem , najważniejsze, że każda z nas ma konsultacje i wie na czym stoi.

Witajcie, właśnie wróciłam z kina, w końcu udało nam się wyrwać.
Cała sobota szybko zleciała, najpierw zakupy, potem drzemka, obiad i zbieranie się do kina. Trochę Was poczytałam, widzę że coraz więcej z Was zna płeć dzidziusia - AFI gratuluję chłopczyka, ja pewnie w czwartek już się dowiem co tam we mnie rośnie:-)!
Andzik - ja też szukam info na temat zzo, w szpitalu w którym będę rodzić podają go bez problemu, tylko sama nie wiem czy warto????
Karina- witaj wśród kwietniówek!
Kasiagaw - ja mam ostatnio mało okazji do przemęczania się bo siedzę w domu na zwolnieniu, ale zdarza mi się że robi mi się duszno i słabo, zwłaszcza jak jestem w nagrzanym, niewietrzonym pomieszczeniu, np.w łazience po kąpieli, ale zaraz jak wychodzę i biorę kilka oddechów jest lepiej
vilmaq - trzymam kciuki za wiktora żeby się nie rozchorował&&&

Miłej nocki kochane i do jutra!

reklama
martolinka musze zajrzeć tam kiedys po szkole :)

mamido moze masz racje, moze maluszkowi nie podoba sie zmęczona mamusia. ale juz mam z 70% kupione, remont juz sie zaczął, jeszcze w pon ostatni zakupów, we wtorek wymierzanie i projekt kuchni i do końca tygonia chciałabym zamknac temat. moze uda mi sie jutro poleniuchowac..?
brzuch ciagle ciagnie, podbrzusze + po prawej stronie tak s połowie.. tez tak macie ??????? jak leży okresie :/
myślałam ze mięśnie juz sie rozciagnely i co miało boleć juz przestało :(
a wizytę mam następna 15.11......

robaczek juz niedługo powinnas poczuć, tym bardziej ze to drugi maluszek :) 3mam kciuki

darucha i magda_gdansk dzis oglądałam sobie "plan B" i babę zła tez miała problem z wózkiem dla blizniaczkow zeby sie w drzwiach zmieścić i tam był taki wozek który moze byc albo dwoje dzieciaczkow płk siebie albo przełożyć dwa za sobą. moze to jakies rozwiazanie??

emama no to teraz juz z daleka od zarazkow!

agata_89 staram sie troche zwolnić ale z drugiej strony chce miec wszystko jak najszybciej skończone zeby w spokoju czekac na naszej malenstwo i od grudnia wic dla niej/go gniazdko ..
a co u Ciebie, Ninki? buziaki :)

idę dziewczyny w kimke, usypiajac sie filmem ps i lov u.

spokojnej nocki!

Ostatnia edycja:
Do góry