reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

dziewczyny a ja tak z innej beczki- jakie kremy stosujecie do twarzy? ja na zmianę coś soraya i avon ! a co sądzicie o firmie vichy? bo próbki są fajne ale ceny w aptece powalające....

reklama
Witajcie w ten piękny dzień!

Ja dziś cały dzień w kuchni, pomidorową zrobiłam, pierwszy raz się wyłamałam, bo od początku ciąży tylko rosół i rosół, w końcu ochota na coś innego przyszła:) Chata prawie posprzątana, ale już czułam że trzeba sobie zrobić przerwę na BB i zajrzeć do Was i potem oczywiście partyjka pasjansa - pajączka:-)

kasiagaw - dbaj o siebie i dużo odpoczywaj, też niedawno byłam chora, gardło strasznie bolało itd. w każdym razie płukałam wodą z solą i powiem Ci szczerze było dużo lepiej

Juliana - gratuluję ruchów maleństwa, to pewnie było ONO no bo co innego;)?

sonisia - trzymam kciuki za rozmowę

witam wszystkie nowe kwietnióweczki - super że jesteście z nami, oby ten wspólny czas minął radośnie i spokojnie!

zeberka - ja używam garniera na noc, loreala nawilżający na dzień, ale mam wrażenie że moja skóra mimo że jest mieszana zrobiła się ostatnio strasznie sucha, chętnie zmieniłabym na coś lepszego, ale wiadomo - kasa
co do marki vichy - używam szamponu przeciw wypadaniu włosów i jest naprawde skuteczny, więc pewnie kremy też są dobre, zawsze sobie myślę że jak kiedyś będę miała więcej kasy to się zaopatrzę w całą serię, ale ciekawe kiedy to nastąpi, hihi

Ale mnie długo nie było... Witajcie!

Czas mnie bardzo ogranicza- przygotowania do ślubu i wesela. Koszmar.
Witam nowe kwietnióweczki! Ciesze sie z udanych wizytek Mamusiek!
Chorowitki szyb ko wracać do zdrowia!!! Tyle szczeście,ze to II trymestr,a nie I na chorowanie- jak ja (z antybiotykiem)

Któras z Was pisała, ze wstaje siku w nocy bardzo czesto (z 5 razy). A ja kurde tylko raz! Wczesniej miałam tak, ze wiecej siusiałam, ale teraz w sumie nie. A w nocy to tak jak kiedyś wstawałam przed ciążą - raz...

Nie odpiszę wszystkim z osobna, bo nie nadrobię... Przepraszam. Przez najblizsze dwa tygodnie nie bede codzienne pewnie, bo znowu czas mnie bedzie gonił.

P.S. Własnie wróciłam ze szkoły i ku*** dupek znowu nam nie zaliczył wytrzymałosci materiałów! Kurde! Zwariuje! :(

u mnie podczas pierwszej ciazy brzuch było widac dopiero w 5 miesiacu wiec o ubrania nie musiałam sie tak martwic.Ale za to teraz dopiero poczatek a ja juz sie od dawna nie mieszcze w spodnie,nic nie przytyłam tylko mam duży brzuch.

hehe :) ja mam to samo :) teraz juz mam brzuszek i biust o rozmiar wiekszy, a waga prawie w miejscu - 1 kg na plusie

Myszka, współczuję przeżyć. niestety znam podobną historię. mojej kolezance tez chcieli usunac ciaze, bo stwierdzili brak tetna na usg w 6 tc... kolezanka sie nie zgodzila, prosila o zrobienie bety. nie zgodzili sie, wiec wypisala sie na wlasne zadanie. zrobila bete w innym szpitalu, potem usg i okazalo sie ze dziecko zyje. urodzila w ten wtorek zdrowa dziewczynke :) Lidka wazy 3,470 kg i ma 57 cm :) Szczerze liczę, ze u was tez sie wszystko szczesliwie skonczy ;)

Julianna, gratuluję pierwszych ruchów maluszka! :)

Kasiagaw, zdrowiej szybko!

Mamido, życze poprawy samopoczucia... nie wiem czy masz jakies sposoby na ból głowy w ciazy, ale ja wypijam wtedy mocną kawę i przechodzi :/ wolę to niz faszerowac sie lekami albo slaniac sie z bolu... :/

Zeberka, ja uzywam nawilzajacego Loreala, a Vichy nie probowalam, bo zwykle cena mnie odstraszala...

Augustynka, zycze spokojnych przygotowan do ślubu. Oby ten dzień był taki jask sobie wymarzyłaś :) mam nadzieję, ze na uczelni tez sie w koncu sprawy poukladają ;)

--------------------------

Witam :)
U mnie dzien za dniem leci. wydaje mi sie ze na wszystko mam tak malo czasu. o ciazy nawet za bardzo nie mysle. za to co dzien zachwycam sie nowymi umiejetnosciami mojej córki ;)
Nie bede was zanudzać ;)

witajcie Babsztylki:*

Ufff dzis troszke dzien z cyku Wariacja.....hehe ale naszczecie juz odpoczac moge....

jutro chyba zajrze do H&M zoabcze na te spodnie...

od dzis 190 dni do Porodu.....hehe:-D

Kupujecie już rzeczy ciążowe? :) Mi brzuszek urósł troszeczke więc narazie starcza gumka w spodniach.
Ja jestem na L4 w H&M i mam karte zniżkową z czego bardzo sie ciesze bo zauważyłam, że ceny ubranek ciążowych są niezłe... W Poznaniu niestety jest tylko jeden H&M z ubrankami a ja mam narazie zapalenie oskrzeli..
Co do augustynki dobrze wiem jak to jest z uczelnią bo mam 4 razy labolatoria po 3 godziny na 7:30 i strasznie mi ciężko się uczyć i myśleć o maluszku:))
Dzisiaj zaczął mnie boleć troszke brzuszek tak leciutko jak przy okresie- myślicie, że to normalne?

kiki spokojnie, lekkie pobolewania brzuszka to jeszcze nic złego. Może po prostu jesteś przemęczona, albo podnosiłaś coś ciężkiego. Mnie brzuszek pobolewa wieczorem jak przesadzę i za dużo robię w ciągu dnia.

Miałam zaplanowaną wyprawę do galerii i odwiedzenie h&m, ale jak zwykle plany nie wypaliły.Teściowa nie mogła zostać z dziećmi, a wyprawa z 3 dzieci do centrum handlowego w poszukiwaniu ciuchów to za dużo nawet na moje nerwy;-)
M zaplanował milutki wieczór, filmy, przekąski i może jakieś małe przytulanko...;-)małe bo oficjalnie mamy zakaz od gina, ale zauważyłam, że ostatnio w ogóle nie plamię. Wydaje mi się, że odkąd rozwinęło się i zaczęlo funkcjonować łożysko jest dużo lepiej:tak:
teraz tylko czekam aż najstarsza latorośl uśnie, ale na razie kombinuje i z boku na bok się obraca :confused:;-)
Dobrej nocki dziewczynki.

reklama
Myszka921 witaj.
Stokrotta ja z tym brzuszkiem mam to samo a jeszcze do tego przed ciążą schudłam 13kg i teraz mimo pilnowania się przybieram w zastraszającym tępie.W nic się nie mieszczę. Ciąża połączona z efektem jojo.
Sonisia masz ciekawe pomysły na kąpiel muszę tak kiedyś wypróbować bo do tej pory to kąpiel w bąbelkach i z książką.
Julianna* jak masz leżeć to leż i powtarzaj sobie że dzięki temu będzie maleństwo na świecie.Ja z Gabi leżałam od 14tc i powiem że warto było tyle przecierpieć bo mam Gabrysię.
Dziewczyny nie dbacie o siebie. Tyle jest chorych , może więcej cytrynki i bierzcie tran to może się uchronicie przed tymi bakteriami.

Do góry