reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reklama
No i ciekawa jestem tych badań o których piszecie - jeżeli idę do gina w 12 tygodniu i 4 dniu to będę już miała jakieś badania pod kątem wad genetycznych? Bo z tego co się orientuję, to jeszcze nie są te połówkowe, w których się sprawdza narządy, długość kości itp. Jeżeli chodzi o samą długość płodu lekarz go mierzy za każdym razem, właśnie przez usg. Czy o takich badaniach piszecie teraz na takim etapie czy o bardziej szczegółowych?
Myśle, że to własnie te na które się wybierasz. Jedno z trzech obowiązujących USG (zwykle połówkowych, lub jak w moim przypadku, gdzie na połówkowym nie za wiele widać, zwykłe USG ginekologiczne)
Tu są opisane szczegóły:
Badanie w kierunku wad genetycznych - Medonet.pl

dzięki dziewczyny za odpowiedź, jutro Wam zdam relację z wizyty u gina, poczytałam trochę o tych badaniach i wnioskuję że na tym etapie powinnam mieć badaną m.in. przezierność karkową.
Szczerze mówiąc już bym chciała być po i wiedzieć że wszystko jest ok, serce bije dzidziuś zdrowy, no i znać płeć:):):)

murka81
user-online.png
powinnaś chyba już mieć to badanko.

Hej dziewczyny, jak dziś samopoczucie? Mam nadzieję że coraz więcej z was już przeszło przez mdłości i cieszy się zbliżającym się II trymestrem... swoją drogą jak to szybko przeleciało! Augustynka ostatnio napisała że te nasze maluchy jeszcze całkiem niedawno były takimi plamkami na usg a teraz widać już małe człowieczki :-)
Emama na wątku o wizytach u lekarza jest już kilka przypadków ujawnionej płci ;) także mstrzałka nie jest niestety pierwsza hihi
murka81 poczytaj też nasz wątek o wizytach właśnie, tam już niektóre dziewczyny opisały co i jak z tymi badaniami, może ci to troszkę jeszcze rozjaśni w razie wątpliwości :)

Witam kochane kwietnióweczki:):)
Cieszę się że przynosicie same dobre wieści:-)
mstrzalka gratuluję zdrowego syneczka:tak::-)

Wczoraj tak mnie głowa bolała że nie byłam w stanie nic do was napisać, ale dziś jest lepiej:-)
co do samopoczucia to u mnie super, i co najważniejsze to energia powróciła;-) i wcale nie
czuję się w ciąży gdyby nie brzuszek który rośnie;-)

hej laseczki
jestem, czytam was. u nas ok, dwa dni głowa mnie tak bolała, że masakra, dzis juz lepiej na szczęście.
syneczki, jestem cały czas z wami myślami. trzymajcie sie kochani

reklama
Heyka dziewczyny.

Zaliczyłam z samego rana sprawę w Sądzie w sprawie wypadku samochodowego.Sprawca- skur....... uciekł z miejsca wypadku, a teraz twierdzi, że wcale go tam nie było:wściekła/y: Na szczęście są świadkowie, którzy zeznali co innego.
Dzisiaj zeznawaliśmy my tzn. M ,ja i oskarżony. Aż mi się flaki przewracały jak sluchałam kłamstw tego drania. Wypadek mieliśmy w grudniu zeszłego roku, a sprawa zakończy się najwcześniej pod koniec listopada, także po prostu błyskawicznie;-) Trochę stresu przeżyliśmy z rana, ale na poprawę nastroju zaliczę chyba jakieś zakupy po południu;-)

mstrzałka super, że maluszek zdrowiutki. Nie przejmuj się przeziernością, ważne ,że inne parametry wyszły w normie.

Mały w brzuszku coraz bardziej się rozpycha. Ruchy czuję coraz częsciej i mocniej:tak: Dzisiaj wiercił się strasznie od rana. Sorki , że tak egoistycznie- głównie o sobie:sorry2:

Do góry