reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Hej Laski,

U nas ostatnio zamieszanie i czasu brakowalo zeby do Was zagladac. Poczytywalam w miedzy czasie ale pisac nie bylo jak. My juz czujemy swiata na maxa:happy: wczoraj pojechalismy z Szymkiem wybrac chionke, mamy taka do sufitu, i pieknie tak pachnie:happy: postaram sie wstawic fotke.

Basiek swietnie, ze fasolka zdrowo rosnie!! Oby krwiak poszedl szybko w niepamiec&&

Kasia jak tam wyjazd sie udal?

Sonia zdrowka dla Was!!!!

Helena biedaku Ty!!! My swieta w Malym gronie wiec zapowiada sie spokojnie, ja juz sie nie moge doczekac :))

Ja dzisiejszedo poludnia zostalam słomianą wdowa, eM wyjechal na 3 dni do Holandii na spotkania z klientami, wroci dopiero w srode. Szymek bardzo zdziwiony, ze taty nie ma przy kapieli wiec w ramach rekompensaty kapalismy sie razem ponad pol godziny:-D z braku lektury szperalam w pudlach i znalazlam Anie z Zielonego Wzgorza:-D:-D wiec zabieram sie do tej lekkiej lektury z ptasim mleczkiem i kawa inka:-D:-D

Milej nocy!!

reklama
basiek jak sie czujecie..? odpoczywasz w miarę możliwości? buziaki dla Fasolki.. !

kasia wyjazd udany?! allllle wam zazdroszczę... ! :))
Zosia cieszyła sie z powrotu czy dała wam popis żalu? :>

kupiłam wczoraj jakieś kropelki na kaszel i było duuuuuzo lepiej..! przespal od 1 do 9 bez przerwy :happy:

a ogole ostatnio kilka razy zdarzyło mu sie robić dłuższe nocne przerwy .. achh jak to cudownie..!!

happymum fajny taki bilans - szkoda ze u nas nie ma takiego zainteresowania prawidlowym rozwojem malucha no i mamy..
no ale nie ma co narzekać :)

gratulacje pierwszego kroczka na czworaka...!
moj juz balansuje na czworaka, ale jeszcze nie pomyślał zeby ruszyć z miejsca :)) za to suwa sie po całej podłodze i pięknie zaczął sam siadać..! kilka sekund i juz z lezenia sobie siedzi :)) odpycha sie raczkami do szpagatu i hop - juz siedzi !

jak nastroje świąteczne..? polecam obejrzeć To Wlasnie Milosc - u mnie nie ma świat bez tego filmu.. :))

helena ooo tak, kable sa super - szczególnie te od lampek na choinkę.. a bombki ... meeeeega! do tego kontakty .. a najlepsza zabawa to podpelznac do szafki pod tv, usiasc i bawic sie szybka i dostać sie do dekoserow i przedluzacza .. i pach- eNka wylaczona :D
no jest impreza ! :laugh2:

emilia chyba każda z nas cierpi na wieczny brak czasu :D

mu tez juz mamy choinkę i jestem mega happy wieczorami kiedy bru z eMkiem juz śpią a ja sie relaksuje na dole ;)

ja mam ogromna ochotę na cała serie Jeżycjady Musierowicz bo wydała nowa książkę..!!!!! :happy::happy::happy: juz mam, sle chce sobie przypomniec wszystko od początku .. jejku czytaliśmy jej książki cała rodzina - nawet moj tata dał sie namówić na kilka ! :))

a u nas weekend samotnie - eMek w pracy, ja w sobotę ubieralam choinkę z rodzicami, wczoraj za to byłam na chwile u babci gdzie zjechal szwagier z narzeczona i kuzynka bru .. i moj synek sie przestraszył jej okrzyków radości na jego widok :D:D:D moze był zdziwiony ze ktos umie głośniej krzyczeć od niego :laugh2:

dzisiaj za to przeziębienie powróciło, wiec nie wychodzę z domu. mały śpi a ja od dwóch godzin mobilizuje sie do sprzątania :D

a jak u was poweekendowo..??? :))

sonsia-ją na wszystkie sprawy przeziebieniowe polecam domowy strop z baraka, na kaszel też pomaga, można go podawać od 6 miesiąca
u nas znów samotne popołudnie i wieczór... nastroju świątecznego nadal nie czuje, dziś sprzątać łazienkę i szafy z ubraniami... Dennis podnosi się z lezenia do śniadania opierając się na lokciu.

kasiagaw - super, że Zosia się poprawiła, oby więcej przespanych nocy. Widzę, że dalej nie odpuszczasz i pracujesz jak mróweczka, naprawdę podziwiam skąd bierzesz siły. Jak weekend? Odsapnęliście trochę, wybawiliście się?
happymum - gratulacje początków raczkowania - to teraz oczy naokoło głowy :) Fajny taki bilans, przynajmniej lekarz jasno określa na jakim mniej więcej etapie rozwojowym jest dzieciaczek.
helena - u mnie podobne nastawienie co do świąt, najchętniej bym spędziła u siebie bez tego całego szaleństwa wizytowania. Ale jedną z rekompensat będą...prezenty, uwielbiam dostawać i kupować prezenty :)
sonisia - kurczę, ale się Was trzyma. U nas na kaszel to lekarka dała Hedelix i szybko podziałał. Znam ten film, rzeczywiście baardzo świąteczny, ale i tak najlepszy był dla mnie Bill Nighy :D
emilia - super, ze weszliście już w klimat świąteczny. Ja też chętnie bym chciała dużą choinkę, ale problem z wygospodarowaniem nań miejsca, my mamy taką półmetrową a i tak nie wiem gdzie ją ustawić, bo będzie dosyć tłoczno w naszym małym mieszkanku plus jeszcze wędrująca Julka. Ania z Zielonego Wzgórza - och czasy podstawówkowe, zaczytywałam się do nieprzytomności..

A u nas bez zmian, choć marudzenie odrobinę zmniejszyło się na sile ;) Dzisiaj nawet ładnie spała w dzień więc nadrabiałam z robotą, bo w weekend mimo szumnych zapowiedzi nie za wiele dało się zrobić. Na szczęście zakupy prezentowe udało się uskutecznić :) Jutro czeka mnie sprzątanie i pakowanie, bo w środę już zaczynamy wyjazdy świąteczne.
Miłego wieczoru!

sonisia Zosia szalała z radości jak nas zobaczyła i ze wzajemnością....zajrzy do podziemia naszego, bo się pytają o Ciebie...

lazy weekend super...dawno się tyle nie naśmiałam...do dziś mam zakwasy na brzuchu od rechotania pod kołdrą z psiapsiółami...:)

My zaraz jedziemy na szczepienie, także proszę o kciuki:)

kasiagaw- super, że weekend udany :) w końcu o to chodzi by gdzieś zapomnieć o tych wszystkich obowiązkach i naładować baterie ;) i trzymam kciuki za przespane noce ;) u nas na nie póki co nie ma szans więc chociaż niech inni sobie pośpią :D

sonisia- niech to fatum już Was zostawi w spokoju, mam nadzieję, że do końca roku przynajmniej już nic Was nie złapie ;)

lazy- u nas choinka stoi od wczoraj na balkonie i czeka ,aż zrobimy jej miejsce w salonie (wynosimy barek do przedpokoju ,bo jest spory ;) ) ,ale czasu na to póki co brak .. może jutro się sprężymy, bo w czwartek G ma delegację, a w piątek trening hokeja... a weekend to już trochę późno , a chciałabym już złapać tą atmosferę :tak:

kasiagaw - kciuki trzymane, jak poszło na szczepieniu?
agata - Ja kombinowałam by się pozbyć telewizora, żeby ta nasza mała choineczka stała na szafce, ale eMek się nie zgodził :D:D Piszesz, ze w łikend późno, u mnie w domu rodzinnym zawsze ubieraliśmy dopiero w wigilię, więc to było niejako rozpoczęcie świętowania.
happymum - śliczny Mikołaj :D

A moje dziecko mnie dzisiaj zaskoczyło i spało 2 godziny cięgiem w dzień. A ja oczywiście zamiast nadgonić sprzątanie i ogólne przygotowania świąteczne spałam razem z nią :D:D

reklama
kasiu to jest wlasnie super w wyjazdach - przypomnieć sobie dawne czasy, usmiac sie do woli, a po powrocie uzmysłowić sobie jak strasznie sie kocha ta mała istotke, która na codzień potrafi dać ostro w kość ;P

zajrze zajrze, ale nie mogę sie logowac z iphona przez aplikacje, a na lapto P rzadko wchodzę.. proponuje utworzyć podziemie na FB .. ! prostszy dostęp, wszystko proste i przyjemne.. moze zarzuc temat..? :):):)

oooo dopiero 3-cie szczepienie z obowiązkowych..? do mnie juz z przychodni dzwonili, a co ja zrobię ze u nas ciagle jakieś chorobska :((

teraz poczekam do świat i jesli dostanę zielone światło to zrobię :tak:

a jak Zosienka po..? dzielna była? :*

lazy ohoho, szybko zaczynacie :D
i ta dobrze spożytkowalas te 2 godziny.. ja zazwyczaj zalegam w fotelu pod kocem i próbuje sie zmobilizować do działania :D:D
po czym bru sie budzi i zaczyna impreza ;))

agata czyżby dziewczynki gorzej spaly..?
u nas jest boooosko do porównania z pierwszymi miesiącami, gdzie cyc był co 2 godziny... teraz bru zdarza sie nawet przespac jedno karmienie, a śpi średnio do 9.30 rano, wiec wdal sie synek w mamusie :happy::happy: bedzie dramat jak zacznie do przedszkola wstawać :laugh2:

achh choinka to jest to.. odkąd ja mam to rozkoszuje sie wieczorami. kiedy chłopaki śpią na górze a ja mam te wszystkie lampki pozapalane i jest tak cudnie .. achh dokładnie o tym marzyłam w zeszły roku..!

jejku jak sobie przypomnę, jak z ogromnym brzucholem chodziłam po tych wszyskich sklepach budowlanych, albo wystawalam godzinami w tym zimnym wykanczanym mieszkaniu... łezka sie w oku kręci!

happy no no twoich synus mojemu konkurencje wsrod sniezynek robi..! :D

jeeejku dzis dzien miągwy do kwadratu.. winiwajca jest raczej na pewno górna prawa jedynka.. ma taki babelek juz prawie na końcu, ale płaczem strasznym..
spać popołudniu najlepiej mi na rękach, a ja nie mogę sie przemoc zeby go odłożyć .. to magiczne chwile. taki jeszcze okruszek w moich ramionach.. achh

jutro za to ruszam do boju- praca, sprawunki.. no nic - słodkich snow kwietnioweczki!!!

Do góry