reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

No właśnie, leczenie zębów. Mi został jeszcze jeden do leczenia, ale stwierdziłam, że po 12 tyg ewentualnie dalej poleczę. Jakoś do tego czasu boje się cokolwiek przyjmować co mogłoby mieć zły wpływ na fasolkę. I mam nadzieję, że nie zacznie mnie boleć i nie będę musiała iść do dentysty wcześniej :-)

reklama
karolcia śliczna betka, najlepiej zrob za dwa dni to zobaczysz czy dobrze przyrasta :)
mi na poczatku strasznie dokuczal ból podbrzusza, ze czasem budził w nocy i stopniowo kolejne rzeczy dochodziły, lecz wcale nie musisz miec objawów zeby miec zdrowa dzidzie :) moja siostra ma trzech synów a objawów prawie żadnych.

dziewczyny, mi bez kawy cieeeeezko, a juz kopiko 3w1 to moj deser każdego dnia.
ale moze znacie jakas kawe, co smakuje jak kawa, lecz jest bez kofeiny?

syneczki2 ale fajne chłopaki .. :) jak dwójka moich siostrzencow. po ile maja lat..?

ja wlasnie co pracy mam sie zwlec ale jakis tak wygodnie w lozeczku... mmm

dziewczyny, a badalyscie tarczyce przed ciaza ?? bo ja wlasnie przypadkiem dowiedziałam sie ze mam niedoczynnosc tarczycy i musiałam najpierw wyrównać poziom tsh zeby nie nie było problemów z dzidzia

co do przeziębienia i kataru, to ja wcinalam codziennie kiwi, pilam wapno i dużo herbat z miodem cytryna itp ale na katar kupiłam sobie sprey homeppatyczny euohorbium co podobno leczy i zmniejsza katar, lecz do dzis mi został i meczy czasem :(

ja herbatkę z cytrynką popijam cały czas, ale mój P coś przyniósł z pracy i sam chodzi zaflikany i mnie dopadło. Na gardło brałam tabletki propolki dla ciężarnych, ale powiem szczerze że mi nic nie pomogły :-(

To co bierzemy syneczki i Bunny na moderatorów?
jestem za :)

Dzień dobry:-). Nie wiem jak Wy ale ja bez kawy to nie moge
ja też nie mogłam, piłam 2-3 razy dziennie a dosłownie tydzień temu po prostu przestała mi smakować

w weekend plomba mi wypadła i muszę coś z tym zrobić
no właśnie mi też, muszę w końcu zadzwonić i się umówić, niech zobaczy czy już coś trzeba z tym robić czy czekamy do 2 trymestru

no jeśli mówimy o duphastonie to trzeba brać jak lekarz kazał i nie wolno odstawiać samemu bo może zaszkodzić dziecku.Bierze się do 20tc i odstawia się stopniowo zmniejszając dawkę. Po takim leku ból brzucha powinien minąć.
bierze się w takiej dawce jak lekarz zaleci i tak długo jak lekarz zaleci
ja np w ciązy z synkiem i teraz biorę 3 dziennie, z Piotrkiem brałam do 16tc

dziewczyny...mam wyniki badań. beta 237.00 progesteron 44.54 bardzo wysoki progesteron to chyba dobrze....? kurcze...poza bólem piersi to wogóle nie czuje się jak w ciązy...choć raz bym chciała zaliczyć spotaknie z kibelkiem....
wszystko super :) na mdłości nie czekaj bo to nic miłego

dziewczyny, a badalyscie tarczyce przed ciaza ?? bo ja wlasnie przypadkiem dowiedziałam sie ze mam niedoczynnosc tarczycy i musiałam najpierw wyrównać poziom tsh zeby nie nie było problemów z dzidzia
ja od 8 lat leczę się na niedoczynność i hashimoto więc badania przed ciążą robiłam co 3 m-ce a teraz w ciąży co 3 tygodnie bo moja tarczyca lubi w ciąży szaleć :/

Syneczki - jedna kawke dziennie na pewno mozna pic :) przynajmniej wg angielskich danych to jest bezpieczna dawka kofeiny.

Ja jak sie jeszcze staralam o ciaze to kiedys gdzies przeczytalam, ze po zajsciu od razu odrzuca od kawy i piwa. Tak zdecydowanie nie bylo w moim przypadku i bedac nieswiadoma jeszcze ciazy w 3-4-5tc na urlopie w Polsce niestety wypijalam litry i jednego i drugiego.. I jeszcze sobie nawet tak myslalam, ze na pewno znowu sie nie udalo, bo dalej mi kawka i piwko smakuja.. Jak zobaczylam 2 kreseczki to od razu pomyslalam, ze kommpletna ze mnie idiotka zeby kierowac sie czyms takim.. przeciez kazda z nas jest inna :) Niestety pech chcial ze pierwsze tc przypadly na urlop, bo normalnie na codzien pije zero alkoholu ze wzgledu na prace i tylko na urlopach nadrabiam :) Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze...

sonisia dziwny lekarz to zdecydowanie za dużo, moim zdaniem 2 to już max
Acifolik, Kwas foliowy, ciąża
augustynka z gazami to wczoraj miałam masakrę, normalnie chowałam się przed chłopakami a raz zwaliłam na synka :cool2: wzdęć nie mam, codziennie zjadam otręby i wypijam duuużo wody...
Tutaj cytat z jakiegoś artykułu

Możesz także mieć zaparcia z powodu zwiększonej ilości progesteronu, który spowalnia działanie przewodu pokarmowego. Aby poradzić sobie z tym problemem, ćwicz regularnie i spożywaj zbilansowane posiłki, włączając w diete wiele pokarmów bogatych we włókna roslinne i błonnik, takie jak owoce, warzywa oraz pełne ziarna. Zwiększ także ilość przyjmowanej wody: staraj się wypijać co najmniej osiem szklanek dziennie.
robaczek super, że powiedziałaś a w dodatku reakcja naprawdę super! Myślę, że jak powiesz, że powinien dać zwolnienie, troszkę podkoloruj może...
U nas to stała pora, w maju mały szalał i wstawał o 5.20, teraz 6 - 6.30
kurczaczek i marcelinka trochę Wam podjadłam i podpiłam! MNIAM:-D
a jeśli się źle czujesz, czy cokolwiek to siedź w domku. Ja tak się starałam w pracy, mimo 11-tyog. wymiotów siedziałam a potem angina za anginą, bo siedziałam przy drzwiach a to luty i ciągle mrozy mi zawiewały...
syneczki a to ich m zrobił na szaro :-p
ja sobie wypijam popołudniową z m, dużo słabszą i więcej mleka.
Moja gin miała bardziej holenderskie podejście (poprzednia ciąża w pl) nie za dużo badań, nie za dużo wizyt i usg, nie wywracać życia do góry nogami. W miarę rozsądku oczywiście, odnośnie kaw to ona nałogowa kawoholiczka twierdziła, że dla dziecka większym stresem jest jak mama się stresuje bo nie może czegoś robić, niż jak w niewielkim stopniu robi coś co lubi..
karolcia z całych sił trzymam kciuki!
Objawy mogą nie nadejść. W pierwszej ciąży już codziennie wymiotowałam, teraz czuję się jak młoda koza, mogę skakać fikać i nic mi nie dolega :tak:
margot na pewno wszystko będzie dobrze, nie Ty jedna nie wiedziałaś i różnie robiłaś ;-)

jagoooodka - zawsze do usług!:) Smakowało? ;)
To teraz dla wszystkich polski dobry obiadek! Zycze smacznego
Kotlet_schabowy_29_1.jpg

reklama
Do góry